Gezondheid

Geelwortel tegen kanker

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Michal Heger van de afdeling Experimentele Chirurgie van het AMC doet onderzoek naar de anti-kankerwerking van geelwortel of kurkuma, die wordt gewonnen uit een tropische plant.

Kurkuma staat bij veel mensen in het kruidenrek en wordt in de Aziatische keuken veel gebruikt om rijst geel te kleuren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Bizar dat een poeder dat voor een paar euro in de supermarkt te koop is zo’n krachtige werking heeft,” aldus Heger over zijn fascinatie voor kurkuma.

Scepsis

Er zijn verschillende partijen die baat hebben bij aandacht voor de geelwortel. Het is een fraaie sierplant met witte, roze of paarse bloemen. De campagne Roots for Moods is in het leven geroepen om de Nederlanders kennis te laten maken met de gezonde plant in de vensterbank of tijdens het koken.

Voor de duidelijkheid is in Nederland de Curcuma angustifolia te koop, terwijl het geneeskundige kruid van de plant komt met de Latijnse naam Curcuma longa, die met name in India en Pakistan groeit.

Riekt dit onderzoek niet naar alternatieve kruidengeneeskunde? “Ik ken en begrijp de scepsis,” verzucht Heger. “Daarom vind ik dit soort onderzoek erg belangrijk. Dat je op een goede manier in een gerenommeerd instituut kijkt of een stof zo direct uit de natuur werkelijk bruikbaar is bij de behandeling van patiënten.”

Donatie

Eerder dit jaar kreeg het AMC via de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker een donatie van €25.000 euro van Wij & de Maatschappij, het goede doelenfonds voor medewerkers van Nationale-Nederlanden.

De afdeling Experimentele Chirurgie ontving tot nu toe al bijna drie ton van de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mojomirosa
Mojomirosa
10 jaren geleden

En waarom niet de ontdekking van Royal R. Rife? Kanker 100 procent genezen in 1931
Royal R. Rife, briljant, een genie, de man die Kanker voor 100 procent wist te genezen en daarom heeft u nog nooit van hem gehoord.Net als de genie Nicola Tesla, komt ook nog aan bod op EQgen, is Royal R. Rife uit de geschiedenisboeken verwijdert. Waarom is dit met beide heren gebeurd? Het antwoord op die vraag is ronduit schokkend en zal u pijn doen.

Lees verder als je meer wilt weten:

http://www.aquariusage.com/index.cfm?objectid=EC7AA252-29EB-4CB3-9FEE7FFC91F92955

Ferdinand
Ferdinand
10 jaren geleden

Interessant artikel. Nu maar hopen dat dit soort wetenschappelijke onderzoeken niet vroegtijdig gedwongen wordt beëindigd of economisch uitgebuit.

redice
redice
10 jaren geleden

weet iemand of de kurkuma die je in de winkel koopt dezelfde is als diegene die werkt tegen kanker? volgens de tekst zijn er twee verschillende..

wolfje
wolfje
10 jaren geleden

wat een merkwaardige foto

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x