BinnenlandCorona

Nederlander huiverig voor coronaprik: ‘Aantal bellers tot nu toe: 0!’

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er waren de afgelopen week niet genoeg mensen die een coronaprik wilden komen halen. Dat is de verklaring van het RIVM voor het niet halen van het doel van ruim 400.000 inentingen. Van de 100.000 beschikbare afspraken zouden er afgelopen week maar 36.000 zijn geboekt.

Vanmiddag plaatste Adam Cohen op social media een foto die hij in het vaccinatiecentrum in Alphen had gemaakt. “We hebben nog wel wat capaciteit over om te prikken,” schreef hij bij de foto, die een zo goed als lege hal toont.


“De mensen staan te springen om zich te laten vaccineren! Het is namelijk geheel risicovrij en beschermt je permanent tegen het intens dodelijke killervirus (met een mortaliteit van 0,23% – dezelfde mortaliteit als de griep)!” reageerde FVD-voorman Thierry Baudet sarcastisch.

Ik ben een beetje klaar met mijn mond houden

Vaccinatie-coördinator Van Delden zei dat het probleem vooral zit bij het coronavaccin van AstraZeneca. Wat volgens hem ook niet geholpen heeft, is de lange wachttijd bij het callcenter voor een prikafspraak. Dus er belden weinig mensen, maar ze stonden wel lange tijd in de wacht.

Student Tijmen Evers, die bij de vaccinatielijn werkt, schetst een heel ander beeld. Op voorhand zegt hij erbij: “Als ik hierom word ontslagen, het zij zo. Ik ben een beetje klaar met mijn mond houden. Ik wil ook gewoon mijn werk doen.”

De hele dag geen telefoontjes

“Ik zit al bijna een uur zonder telefoontjes bij de vaccinatielijn,” schrijft hij op social media. “Verschillende collega’s vertelden me dat zij eigenlijk al de hele dag geen telefoontjes krijgen. Vorige week maandag zaten we nog met wachtrijen van 200.” Even later: “Het is 17.45 uur en ik heb pauze. Aantal bellers tot nu toe: 0!”

Uiteindelijk kreeg hij zijn eerste telefoontje: “Tijdelijk geschorst en er wordt onderzoek gedaan! Wellicht dus dat mijn Twitter binnenkort weg is.” Coronaminister Hugo de Jonge maakte zojuist bekend dat het aantal priklocaties van 80 naar 120 gaat. “Overcapaciteit dus, bewust. Een geoliede machine.”

corona
Beeld: Screenshot Twitter
4.7 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jacob
Jacob
1 jaar geleden

Ontwaakt Nederland eindelijk uit zijn winterslaap?

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Tegenvaller voor de politiek van rutte en de jonge! De Nederlanders zijn gelukkig wakker aan het worden en laten zich dus niet volspuiten met gen therapie!

Arnie
Arnie
1 jaar geleden

Ook in Duitsland zit niemand te wachten op een vaccin, ze hebben sinds oktober vorig jaar tot op heden maar zo’n twee miljoen mensen geprikt, en dan te bedenken dat tachtig procent van de Duitser voor de corona maatregelen zijn……

Annette
Annette
1 jaar geleden

Dat is goed nieuws om te lezen. Zouden de schaapjes dan inmiddels wakker worden? Dit is tenminste een heel ander bericht dan hetgeen ik vandaag op ew magazine las. Ik had een abonnement voor 3 jaar afgesloten. Oorspronkelijk, voordat het in Belgische handen overging en een linkse eenheidsworst werd, was Elsevier een leuk rechts blad, waarbij ook veel gelijkgestemden reacties plaatsten. Dat is definitief voorbij. Alle goede mensen hebben afgehaakt. Wat er nu overgebleven is, zijn een stelletje angsthazen die aan het klagen zijn over hoelang het wel niet duurt voordat zij die gifprik kunnen halen. Ik had tussen al deze reacties één persoon met een kritisch geluid gehaald. Een echte held, als je wat anders durft te schrijven. Ik heb toen ook maar een duit in het zakje gedaan en werd door zo’n flapdrol afgedroogd. Dan vind ik het al met al veel leuker om op deze site te reageren. Hier zitten veel gelijkgestemden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

90
0
We lezen graag je reactie!x