Homepagina » Gezondheid » Ministerie van Volksgezondheid spekt club farmaceuten
Ministerie spekt club farmaceuten

Ministerie van Volksgezondheid spekt club farmaceuten

Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) heeft de afgelopen vier jaar bijna een ton geschonken aan een praatclub die door grote farmaceuten is opgericht.

Deze club probeert het geneesmiddelenbeleid in ons land te beïnvloeden en wordt daarbij geholpen door de overheid.

In dit netwerk wordt op verzoek van medicijnfabrikanten GlaxoSmithKline en Janssen Cilag, dat onderdeel uitmaakt van Johnson & Johnson, met de top van het ministerie, ziekenhuisbestuurders en apothekers geprobeerd het geneesmiddelenbeleid te beïnvloeden, zo blijkt uit onderzoek van De Telegraaf.

WOB-verzoek

Enkel de grote farmaceuten zijn vertegenwoordigd, niet de producenten van goedkope en even effectieve generieke geneesmiddelen.

Door middel van een WOB-verzoek wist de krant te achterhalen dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met aan het hoofd Edith Schippers, ieder jaar zo’n 24.000 euro schenkt aan de club. Het ministerie wil niet zeggen waar het geld voor wordt gebruikt.

Apollo Netwerk

Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn was in 2007 betrokken bij de oprichting van dit zogenoemde Apollo Netwerk. Volgens de krant maken ook Hugo Hurts, sinds jaren directeur geneesmiddelen op het departement en de nieuwe topambtenaar van het ministerie, en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) deel uit van de eliteclub.

Net als in het geval van de beruchte Bilderbergconferentie hebben deelnemers van het Apollo Netwerk een aantal verklaringen ondertekend op basis waarvan het ministerie verslagen van de bijeenkomsten niet openbaar mag maken.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel goed? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Tijd voor hooivork en falkels en zo, zie ik nog wel aankomen als men zo doorgaat.
  Want de NLder is nu wel kalm maar de woede stapelt zich op deze wijze wel op.

  0 likes
 2. hier kunnen we met zn allen wel wat aan doen?? hoor maar als we met zn allen op onze krent blijven zitten !! komt er niet voor mekaar .zo klaar als een klontje toch ?? jaag dat bestuurlijke eenheid van deze regering weg ! en begin opnieuw met een frisse kijk op onze natuurlijkheid LEEF EN LATEN LEVEN door deze regering worden wij de dood in gejaagd stuur ze weg mensen en dat met zn allen

  0 likes
 3. [quote name=”garriet60″]hier kunnen we met zn allen wel wat aan doen?? hoor maar als we met zn allen op onze krent blijven zitten !! komt er niet voor mekaar .zo klaar als een klontje toch ?? jaag dat bestuurlijke eenheid van deze regering weg ! en begin opnieuw met een frisse kijk op onze natuurlijkheid LEEF EN LATEN LEVEN door deze regering worden wij de dood in gejaagd stuur ze weg mensen en dat met zn allen[/quote]

  Ja, we weten hoe dat werkt in een democratie.
  Maar we leven niet in een democratie.
  De macht is in handen van een kleine groep, die zich bediend weet van een korps bewapende onderdanen waartegen een burgerstem niet is opgewassen.

  0 likes
 4. GlaxoSmithKline, vroeger GlaxoSmithWelcome, heeft in Frankrijk een miljoenenboete moeten betalen omdat het willens en wetens een middel in de handel liet blijven terwijl er behoorlijk wat mensen aan gestorven bleken te zijn. Weet niet meer welk middel maar, en nu grijp ik op goed geluk in de grabbelton, was volgens mij tegen hoge bloeddruk. Niemand maakt zich druk. Geen wereldwijde verontwaardiging, helemaal niets. En gewoon doorgaan en uitvluchten verzinnen. En ondertussen maar weer een praatclub oprichten met Schippers. Deze laatste is ook niet goed op de hoogte. Noemt zich volksvertegenwoordiger. Amehoela dus.
  Glaxo zit in een groot kantoor in Nederland langs de snelweg van Utrecht naar Amersfoort. Nobody cares…………. Maar wel een heel programma uitweiden over gif in Franse wijn maar wat men in Nl aan gif slikt met voeding en ‘medicijnen’……geen hond die blaft….Zo dat is eruit.

  0 likes
 5. Beste Dymph. Hoezo woede, is trouwens niet zo’n goede benadering, ik merk niets van verzet of opstandigheid of iets van dien aard. Althans niet in algemene zin.

  0 likes
 6. Och ja de overheid en de farmaceuten zitten gezellig te borrelen aan dezelfde tafel. Voor dat geld kun je lekkere borreltjes kopen en lekkere hapjes bij die borreltjes.

  0 likes
 7. [quote name=”henryk”]GlaxoSmithKline, vroeger GlaxoSmithWelcome, heeft in Frankrijk een miljoenenboete moeten betalen omdat het willens en wetens een middel in de handel liet blijven terwijl er behoorlijk wat mensen aan gestorven bleken te zijn. Weet niet meer welk middel maar, en nu grijp ik op goed geluk in de grabbelton, was volgens mij tegen hoge bloeddruk. Niemand maakt zich druk. Geen wereldwijde verontwaardiging, helemaal niets. En gewoon doorgaan en uitvluchten verzinnen. En ondertussen maar weer een praatclub oprichten met Schippers. Deze laatste is ook niet goed op de hoogte. Noemt zich volksvertegenwoordiger. Amehoela dus.
  Glaxo zit in een groot kantoor in Nederland langs de snelweg van Utrecht naar Amersfoort. Nobody cares…………. Maar wel een heel programma uitweiden over gif in Franse wijn maar wat men in Nl aan gif slikt met voeding en ‘medicijnen’……geen hond die blaft….Zo dat is eruit.[/quote]

  Welnee joh geen drukte gewoon niet innnemen die rommel. Klaar ! Oh ja en mocht je je druk willen maken dan ga je daar toch gewoon voor de deur bij die farmaceut “woedend” met een spandoek demonstreren.

  0 likes
 8. En mensen die zich bezig houden met natuur geneeskunde of homeopathie maar afbranden waar het kan en beschuldigen van kwakzalverij en helaas houden sommige zich daar mee bezig, maar de grote groep niet.
  Alle dagen worden er behoorlijke fouten gemaakt in de reguliere geneeskunde, maar dat word simpel afgewimpeld, maar een natuurgenezer zou maar eens een fout begaan, dat word diegene levenslang geschorst.

  0 likes
 9. [quote name=”henryk”]Beste Dymph. Hoezo woede, is trouwens niet zo’n goede benadering, ik merk niets van verzet of opstandigheid of iets van dien aard. Althans niet in algemene zin.[/quote]

  Hoe kan het dn dat veel kennissen en mensen om me heen sidderen van kwaadheid, omdat ze pillen MOETEN slikken wat gewoon gif blijkt te zijn?
  Ik zou zeggen, kom eens onder die geweldige dikke kei vandaan en wordt wakker?

  0 likes
 10. Hoezo Aardbewoner? Ben niet voor spandoeken en volksmennerij zoals Occupy (ook waarschijnlijk georkestreerd). Ik hou wel van de aanpak van stijl Jesse Ventura : dingen keihard blootleggen.

  0 likes
 11. [quote name=”dymph”]Tijd voor hooivork en falkels en zo, zie ik nog wel aankomen als men zo doorgaat.
  Want de NLder is nu wel kalm maar de woede stapelt zich op deze wijze wel op.[/quote]

  Ouderwetse billenkoek voor de ambtenaar die op het ludieke idee is gekomen deze hufterclub te sponsoren

  0 likes
 12. [quote name=”Rolling Stone”][quote name=”henryk”]Beste Dymph. Hoezo woede, is trouwens niet zo’n goede benadering, ik merk niets van verzet of opstandigheid of iets van dien aard. Althans niet in algemene zin.[/quote]

  Hoe kan het dn dat veel kennissen en mensen om me heen sidderen van kwaadheid, omdat ze pillen MOETEN slikken wat gewoon gif blijkt te zijn?
  Ik zou zeggen, kom eens onder die geweldige dikke kei vandaan en wordt wakker?[/quote]

  Niemand hoeft of MOET pillen slikken. Is je eigen keuze. Deed het zelf ook, weigerde en kreeg het aan de stok met huisarts of hij met mij eigenlijk. Ben vertrokken en nooit meer teruggekomen.
  Als je siddert van kwaadheid en het daarbij laat wordt je hoogstwaarschijnlijk nog zieker. Tip voor je kennissen?

  0 likes
 13. Beste Rolling Stone,

  Even inhaken op dikke kei. Niet van toepassing op jezelf? Je nickname geeft al iets weer. Bovendien is het eerst wakker worden en dan pas onder steen vandaan.
  Maar nog beter : niet op de man/vrouw spelen en gewoon argumenteren.☺

  0 likes
 14. [quote name=”Rolling Stone”][quote name=”henryk”]Beste Dymph. Hoezo woede, is trouwens niet zo’n goede benadering, ik merk niets van verzet of opstandigheid of iets van dien aard. Althans niet in algemene zin.[/quote]

  Hoe kan het dn dat veel kennissen en mensen om me heen sidderen van kwaadheid, omdat ze pillen MOETEN slikken wat gewoon gif blijkt te zijn?
  Ik zou zeggen, kom eens onder die geweldige dikke kei vandaan en wordt wakker?[/quote]

  Aanvullend leesvoer voor Rolling Stone : http://www.medischdossier.org/archief/jaargang_13/nummer_3/nieuwsbericht_705/boete_voor_vervuilde_geneesmiddelen_glaxosmithkline.html

  Video : http://www.zie.nl/video/algemeen/GlaxoSmithKline-krijgt-miljardenboete/m1fzfmvfwa9r
  Voorschrijven anti-depressiva voor kinderen die niet eens helpen. Boete 3miljard dollar!!

  Zelfde maar dan uitgebreider op http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/big-pharma/glaxo-treft-schikking-voor-boete-van-us-3-miljard/
  Het tegen het verbod in voorschrijven van deze middelen aan kinderen in UK

  We are all being fucked : http://meedogenloos.nl/tag/glaxosmithkline/
  (promofilmpje in USA)

  0 likes
 15. [quote name=”henryk”]Beste Rolling Stone,

  Even inhaken op dikke kei. Niet van toepassing op jezelf? Je nickname geeft al iets weer. Bovendien is het eerst wakker worden en dan pas onder steen vandaan.
  Maar nog beter : niet op de man/vrouw spelen en gewoon argumenteren.☺[/quote]

  Hoezo…niet op de man spelen? Wat doe je nu zelf? Wat ik doe is (argumenteren), wat je zelf al eerder schreef… ‘ dingen KEI hard blootleggen ‘ Over keien gesproken…
  Er zit verschil tussen een rollende steen en een steen die jarenlang op dezelfde plaats is blijven liggen. Als jij schrijft op dit artikel met:’ ik merk niets van verzet of opstandigheid of iets van dien aard. ‘ (jouw woorden), moet je toch wakker worden? Heel veel mensen zijn wel degelijk ziedend op die zogenaamde “zorg”. OK.. jij niet? Anderen weer wel. Snap ie?

  0 likes
 16. [quote name=”Rolling Stone”][quote name=”henryk”]Beste Rolling Stone,

  Even inhaken op dikke kei. Niet van toepassing op jezelf? Je nickname geeft al iets weer. Bovendien is het eerst wakker worden en dan pas onder steen vandaan.
  Maar nog beter : niet op de man/vrouw spelen en gewoon argumenteren.☺[/quote]

  Hoezo…niet op de man spelen? Wat doe je nu zelf? Wat ik doe is (argumenteren), wat je zelf al eerder schreef… ‘ dingen KEI hard blootleggen ‘ Over keien gesproken…
  Er zit verschil tussen een rollende steen en een steen die jarenlang op dezelfde plaats is blijven liggen. Als jij schrijft op dit artikel met:’ ik merk niets van verzet of opstandigheid of iets van dien aard. ‘ (jouw woorden), moet je toch wakker worden? Heel veel mensen zijn wel degelijk ziedend op die zogenaamde “zorg”. OK.. jij niet? Anderen weer wel. Snap ie?[/quote]

  Dat ‘op de man spelen’ geldt ook voor mezelf. Don’t worry. Alleen, nogmaals, helpt ziedend zijn niet veel. Dat is voor mij althans destructieve negatieve energie. Wat ik heb gedaan is me helemaal loskoppelen van de gangbare ‘geneeskunde’. Heb mijn eigen medisch dossier opgehaald bij de voormalige huisarts en die ligt nu in mijn bureau. Als iedereen die nu ziedend is ‘medicijnen’ weigert in te nemen gebeurt er echt iets. Ok, natuurlijk kan je niet meteen stoppen met medicijnen als je suiker hebt of zo maar er zijn alternatieven. Maar dat gaat wat te ver en bovendien niet van toepassingen op het onderwerp waar het nu over gaat.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

spaargeld

Dit totaal onrechtvaardige beleid zorgt ervoor dat uw spaargeld verdwijnt

ABN Amro heeft aangekondigd dat de rente ...

windmolens

Politici onder de indruk van overlast windmolens: ‘huizen praktisch onbewoonbaar!’

Lokale politici zijn onder de indruk van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.