Gezondheid

Ministerie van Volksgezondheid spekt club farmaceuten

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) heeft de afgelopen vier jaar bijna een ton geschonken aan een praatclub die door grote farmaceuten is opgericht.

Deze club probeert het geneesmiddelenbeleid in ons land te beïnvloeden en wordt daarbij geholpen door de overheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In dit netwerk wordt op verzoek van medicijnfabrikanten GlaxoSmithKline en Janssen Cilag, dat onderdeel uitmaakt van Johnson & Johnson, met de top van het ministerie, ziekenhuisbestuurders en apothekers geprobeerd het geneesmiddelenbeleid te beïnvloeden, zo blijkt uit onderzoek van De Telegraaf.

WOB-verzoek

Enkel de grote farmaceuten zijn vertegenwoordigd, niet de producenten van goedkope en even effectieve generieke geneesmiddelen.

Door middel van een WOB-verzoek wist de krant te achterhalen dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met aan het hoofd Edith Schippers, ieder jaar zo’n 24.000 euro schenkt aan de club. Het ministerie wil niet zeggen waar het geld voor wordt gebruikt.

Apollo Netwerk

Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn was in 2007 betrokken bij de oprichting van dit zogenoemde Apollo Netwerk. Volgens de krant maken ook Hugo Hurts, sinds jaren directeur geneesmiddelen op het departement en de nieuwe topambtenaar van het ministerie, en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) deel uit van de eliteclub.

Net als in het geval van de beruchte Bilderbergconferentie hebben deelnemers van het Apollo Netwerk een aantal verklaringen ondertekend op basis waarvan het ministerie verslagen van de bijeenkomsten niet openbaar mag maken.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dymph
dymph
10 jaren geleden

Tijd voor hooivork en falkels en zo, zie ik nog wel aankomen als men zo doorgaat.
Want de NLder is nu wel kalm maar de woede stapelt zich op deze wijze wel op.

garriet60
garriet60
10 jaren geleden

hier kunnen we met zn allen wel wat aan doen?? hoor maar als we met zn allen op onze krent blijven zitten !! komt er niet voor mekaar .zo klaar als een klontje toch ?? jaag dat bestuurlijke eenheid van deze regering weg ! en begin opnieuw met een frisse kijk op onze natuurlijkheid LEEF EN LATEN LEVEN door deze regering worden wij de dood in gejaagd stuur ze weg mensen en dat met zn allen

herman de graaf
herman de graaf
10 jaren geleden

[quote name=”garriet60″]hier kunnen we met zn allen wel wat aan doen?? hoor maar als we met zn allen op onze krent blijven zitten !! komt er niet voor mekaar .zo klaar als een klontje toch ?? jaag dat bestuurlijke eenheid van deze regering weg ! en begin opnieuw met een frisse kijk op onze natuurlijkheid LEEF EN LATEN LEVEN door deze regering worden wij de dood in gejaagd stuur ze weg mensen en dat met zn allen[/quote]

Ja, we weten hoe dat werkt in een democratie.
Maar we leven niet in een democratie.
De macht is in handen van een kleine groep, die zich bediend weet van een korps bewapende onderdanen waartegen een burgerstem niet is opgewassen.

henryk
henryk
10 jaren geleden

GlaxoSmithKline, vroeger GlaxoSmithWelcome, heeft in Frankrijk een miljoenenboete moeten betalen omdat het willens en wetens een middel in de handel liet blijven terwijl er behoorlijk wat mensen aan gestorven bleken te zijn. Weet niet meer welk middel maar, en nu grijp ik op goed geluk in de grabbelton, was volgens mij tegen hoge bloeddruk. Niemand maakt zich druk. Geen wereldwijde verontwaardiging, helemaal niets. En gewoon doorgaan en uitvluchten verzinnen. En ondertussen maar weer een praatclub oprichten met Schippers. Deze laatste is ook niet goed op de hoogte. Noemt zich volksvertegenwoordiger. Amehoela dus.
Glaxo zit in een groot kantoor in Nederland langs de snelweg van Utrecht naar Amersfoort. Nobody cares…………. Maar wel een heel programma uitweiden over gif in Franse wijn maar wat men in Nl aan gif slikt met voeding en ‘medicijnen’……geen hond die blaft….Zo dat is eruit.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x