Binnenland

Geen complottheorie: Nederlandse musea propageren openlijk het eten van insecten

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Wie gelooft dat in Nederlandse musea tegenwoordig openlijk het eten van insecten wordt gepropageerd of is dat een complottheorie? Die vraag stelde Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) op social media.

Hij verwijst daarbij naar de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Eén van die doelen, SDG 2, is ‘geen honger’. “In 2030 mag niemand op de wereld meer honger lijden. Iedereen moet toegang hebben tot veilig, voedzaam en voldoende voedsel, het hele jaar door,” aldus de VN.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dit doel betekent in het Museon-Omniversum ‘insecten eten’. Dat is ook nog eens ‘goed voor het klimaat en het milieu’. Het World Economic Forum noemt de verschuiving van vlees naar insecten trouwens de ‘protein shift’, merkt Van Houwelingen op.

Wat zou je zeggen van insecten?

In het museum valt te lezen: “Met vlees krijg je belangrijke eiwitten binnen. Door de groei van de wereldbevolking en de stijgende welvaart neemt de vraag naar dierlijke eiwitten toe. Steeds meer land wordt gebruikt om voedsel te verbouwen voor al die kippen, koeien, geiten, schapen en varkens. Zouden we die landbouwgrond niet beter kunnen inzetten voor voedsel voor mensen en zo de honger bestrijden? Er zijn andere eiwitten in overvloed op de wereld. Met plantaardige eiwitbronnen zoals soja en peulvruchten kun je heerlijke gerechten maken. En wat zou je zeggen van insecten?”

En verder: “Om alle wereldburgers van voldoende eiwitten te voorzien is het kweken van insecten een serieuze optie. Nu al zet zo’n 80 procent van de wereldbevolking insecten op het menu. Behoor jij niet tot die 80 procent? Toch eet jij onbewust een halve kilo insecten per jaar. Bij het maken van bijvoorbeeld ketchup, appelmoes, meel en chocolade worden onopgemerkt ook insecten verwerkt.”

Verder niets aan de hand hoor

Van Houwelingen sloeg het aanbod van een museummedewerker om insecten te proeven maar af.

In het Museon kunnen de allerkleinsten interactief leren hoe ze meelwormen het beste kunnen bereiden. “Verder niets aan de hand hoor, mensen. Die wappies die denken dat we insecten gaan eten zijn gek!” zegt Van Houwelingen.

4.7 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nooit alleen
Nooit alleen
1 jaar geleden

Ik snap niet waarom insecten beter voor het milieu zouden zijn dan kippen. En waar moeten we met de restproducten naartoe, als er geen dieren meer zijn die dat eten?

Anja Heij
Anja Heij
1 jaar geleden

Ach ja, musea hebben het moeilijk sinds corona en ze krijgen wel overheidssubsidie…

Locke
Locke
1 jaar geleden

In die hele smeerzooi ook al is zogezegd alles vermalen blijven de parasieten die in de insecten aanwezig zijn in leven en laten een vernietigend spoor achter in een mens zijn lichaam indien men deze rotzooi door de voedselketen strooit. Allemaal onderdeel van het duivels gedachten goed. Het is zaak dat ook onze dieren beschermt gaan worden tegen deze gang van zaken.

Liek
Liek
1 jaar geleden

Laat de zogenaamde “elite” maar insecten eten. Ik eet vlees.
Als mensen het vrijwillig doen, moeten ze zelf weten, maar het zal vast opgelegd gaan worden in de toekomst om het klimaat te “redden”

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x