CoronaBinnenland

Kamerleden reageren met afschuw op onthullingen over corona-aanpak: ‘We zijn gruwelijk voor de gek gehouden’

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Kamerleden reageren boos op de schokkende Wob-verzoeken die openbaar zijn gemaakt. De onderste steen moet boven over deze volksverlakkerij, vindt Belang van Nederland, de partij van Kamerlid Wybren van Haga.

In de communicatie van het ministerie van Volksgezondheid wordt zonder omhaal gesproken over de ‘wankele basis’ voor het inperken van grondrechten en de ondemocratische aard van de noodverordeningen. ‘Maar dat zeggen we niet’, valt te lezen in de stukken. ‘We verzwijgen dat’ en ‘we leggen niet uit waarom’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Kortom: we zijn gruwelijk voor de gek gehouden,” stelt de partij. “En het kabinet is er nog trots op ook, zo valt te lezen.” Belang van Nederland wil per direct tekst en uitleg van het kabinet en heeft een debat aangevraagd.

Met pek en veren

“Ik wil over deze volksverlakkerij de onderste steen boven hebben. De betreffende ambtenaren jagen we met pek en veren het ministerie uit,” aldus Kamerlid Van Haga. Hij wil ook weten in hoeverre minister De Jonge op de hoogte was van de grondrechtschending door zijn ambtenaren. “Als dat zo is, dan moet hij weg. Ook al zit hij nu op een ander ministerie.”

Ook andere Kamerleden reageren kritisch. “Eens te meer wordt hiermee duidelijk wat heel veel mensen al vermoedden. Het coronabeleid van het kabinet rammelde niet alleen aan alle kanten, er werd ook nog eens bewust informatie achtergehouden,” zegt Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk).

De beerput gaat steeds meer open

Zorgminister Ernst Kuipers wil de betrokken ambtenaren niet veroordelen, maar vraagt om begrip. “We moeten ons ook wel realiseren dat de afgelopen twee jaar er onder hele hoge druk en echt in een crisissituatie is geacteerd,” zei hij tegen Hart van Nederland.

Hij voegde toe dat het geen excuus is voor de toon en bewoordingen in de geopenbaarde mails. Hij zei verder dat ‘individueel het gesprek wordt aangegaan met de ambtenaren die deze mails hebben geschreven’. De minister zei er ‘zeer ongelukkig’ mee te zijn.

“De beerput gaat steeds meer open. Kuipers lijkt minder goed te kunnen liegen dan zijn voorganger,” reageert ondernemerscoach Fiona Zwart. “Het kaartenhuis van leugens is aan het instorten.”

4.9 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

267 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
2 jaren geleden

Er is maar één zin voor nodig.
We worden geregeerd door één grote boevenbende! Motie van wantrouwen tegen dit héle kabinet. Allemaal : Functie elders!
En dan druk ik mij nog veel te netjes uit!

Pjotr
Pjotr
2 jaren geleden

In Jip en Janneke taal. Enkele screenshots van de e-mails hier:
https://pnws.be/

Manhar
Manhar
2 jaren geleden

Zum kotsen

1984
1984
2 jaren geleden

Wat zegt Rood Duimpje hiervan?

Back to top button
267
0
We lezen graag je reactie!x