Universum

Heeft Curiosity gefossiliseerde levensvormen gevonden op Mars?

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een geobioloog heeft mogelijk gefossiliseerde levensvormen gevonden op Mars. Het gaat om sedimentaire structuren die erg doen denken aan structuren die op aarde worden gevormd door microben.

Dit zijn nieuwe aanwijzingen dat er ooit leven was op Mars, hoewel het geen direct bewijs is voor het bestaan ervan. In een studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Astrobiology houdt Nora Noffke van de Amerikaanse Old Dominion University NASA-foto’s van sedimentaire structuren op het Marsoppervlak tegen het licht.

De structuren zijn waargenomen op foto’s van het 3,7 miljard jaar oude Gillespie Lake in de Gale-krater. De foto’s zijn op 17 december 2012 gemaakt door Marsverkenner Curiosity. Noffke analyseerde de foto’s en vergeleek ze met foto’s van sedimentaire structuren in Portsmouth Island in de Verenigde Staten, Carbla Point in Australië en Mellum in Duitsland.

Tijdens de analyse zag Noffke, die al meer dan 20 jaar onderzoek doet naar sedimentair gesteente, opvallende gelijkenissen tussen de morfologische structuren in Gillespie Lake en gesteente op aarde. Ze zegt dat haar ontdekking nog geen bewijs is voor leven op Mars. “Het enige wat ik kan zeggen is: dit is mijn hypothese en hier is al het bewijs dat ik heb verzameld,” schreef ze.

Er is een mogelijkheid dat de sedimentaire structuren op Mars niet zijn gemaakt door microben, maar dan zouden de waargenomen overeenkomsten ‘wel heel erg toevallig’ zijn, zei ze.

Planeetwetenschapper Chris McKay van het Ames Research Center van NASA sprak lovende woorden over het werk van Noffke. “Het is de meest zorgvuldige analyse binnen dit onderzoeksterrein die ik tot nu toe heb gezien,” zei hij.

[Discovery News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
7 jaren geleden

Wel ja, nu weer gefossiliseerde levensvormen. Het houdt niet op. Ik kan hier zo boos over worden. Wanneer geven ze nou eens eindelijk toe, dat het er stikt van het leven. Hoeveel foto’s willen ze hebben waar levende wezens op staan gefotografeerd door JAWEL de “Curiosity”. Honderden foto’s heb ik in mijn bezit uitvergroot en geanalyseerd.

Ik kan u tientallen foto’s leveren waar duidelijk levensvormen van mini tot maxi, insectoids, Humanoids, White Ones, ehterische wezens en dieren(reptielen en anderen). Uit eigen onderzoek.
Bedenk goed dat het hier gaat om levensvormen die wij in de meeste gevallen niet kennen van oa hun vorm. Indien u wat hele goede foto’s wil kunt u met mij contact opnemen zoals het vermeldde emailadres. U zult versteld staan hoe wij worden bedrogen.

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Haha is deze foto gemaakt door iemand die met zijn backpak over Mars loopt en die af en toe even de rover met een stofdoek schoonmaakt?

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Wat een lachertje, ze willen ons nog steeds laten geloven dat we naar andere planeten kunnen gaan.
Ze komen nog niet eens door de Van Allen belts heen, zelfs de Russische wetenschappers bevestigen dat reizen door, en communicatie door de Van Allen belts ONMOGELIJK is. Laat staan dat Curiosity ( die helemaal niet daar is) ons foto’s stuurt. HAHAHA

Jeroen
Jeroen
7 jaren geleden

Loki kun je hier niet paar foto’s plaatsen? Je maakt iedereen nieuwsgierig zo

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x