Buitenland

Overlever nazikampen: ‘Gehoorzaamheid maakte de Holocaust mogelijk’

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

In de documentaire ‘Never again is now global’ trekken Holocaust-overlevers parallellen met de huidige tijd: het uitsluiten van een deel van de bevolking, propaganda, censuur, door de staat gecontroleerde wetenschap, de collaboratie van de medische sector en artsen die dit beleid legitimeren.

Ook initiatiefneemster Vera Sharav overleefde de Holocaust. Ze zegt in gesprek met De Andere Krant dat de Holocaust inmiddels gepolitiseerd is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Blauwdruk

Het is belangrijk om te begrijpen wat er destijds gebeurde, want het is een blauwdruk voor wat zich nu op wereldwijde schaal afspeelt. En het feit dat ze zo hun best doen om hier niet naar te kijken, is een teken aan de wand. Ze zijn bang – als mensen nu plotseling zouden zien dat wat zich toen afspeelde nu weer gepland wordt, maar dan op een veel grotere schaal, dan zouden ze niet langer gehoorzamen aan wat de autoriteiten hen opdragen, aldus Sharav.

Vroeger werden de gevangenen gebrandmerkt met cijfers, als vee. Tegenwoordig zou dat niet meer nodig zijn, want het gaat nu allemaal digitaal. En je wordt niet alleen geïdentificeerd, maar 24 uur per dag gesurveilleerd. Dat is de kern van de ‘smart cities’. Het zijn digitale concentratiekampen waar je niet verder dan 10 kilometer van je huis mag reizen. Als mensen zich gehoorzaam blijven opstellen, dan is dit de fuik waar ze inlopen. Gehoorzaamheid is wat daders macht geeft. Ze zijn uiteindelijk maar met heel weinig . Gehoorzaamheid maakte de Holocaust mogelijk. Nu hebben we de geschiedenis en kunnen we ervan leren,” benadrukt Sharav.

Zo zie ik het ook

Internist Sabine Pinedo is het hartgrondig met haar eens. “Thank you, Vera Sharav. Zo zie ik het ook. Ook tegen al mijn collega’s zeg ik: lees dit stuk, word je bewust en doe er iets mee.”

“De afgelopen drie jaar moest ik inderdaad vaak denken aan de beginfase van de Tweede Wereldoorlog. Het stigmatiseren en zondebokken uit angst, de groepshaat en massavorming, absurde pseudowetenschap, propaganda, censuur, de geradicaliseerde rol die medici daarbij speelden, en tenslotte de discriminatie en uitsluiting met een uitsluitpas, de finale eliminatie van ongevaccineerden middels drang en dwang tot injectie, en last but not least de covid-kampen in China en Australië,” reageert medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

4.7 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Dat is heel treffend, artikel gelezen, en waarheid, het gaat dezelfde kant op! Maar anders, digitaal! 🙈🤷

Arwijn
Arwijn
1 jaar geleden

De geschiedenis rijmt!

Dobby
Dobby
1 jaar geleden

Ben er tijdens ´Corona ‘100% van overtuigd geraakt dat er sinds die donkere tijd in de geschiedenis totaal niets veranderd is qua gedrag….

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

Holocaust survivor Vera Sherav, founder and president of the Alliance for Human Research Protection (AHRP), describes her experience in escaping from a Nazi concentration camp as just a little girl, and the astounding parallels with what’s happening today globally with COVID-19 measures and what happened in Germany in the 1930’s.

https://odysee.com/@Free_Range_Bum:3/VernaGrandJury:e

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x