Binnenland

Geen complottheorie: we moeten in 2030 verplicht onze eiwitconsumptie voor de helft uit planten halen

Help ons door dit met je vrienden op je socials te delen!

Het beleid van de Nederlandse overheid richt zich op een verschuiving naar een voedingspatroon met in verhouding meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten. De huidige doelstelling is een consumptieverhouding van 50/50 in 2030, schrijft de regering in antwoord op Kamervragen.

We moeten in 2030 (vanzelfsprekend 2030, want Agenda 2030) verplicht onze eiwitconsumptie voor de helft uit planten halen, zegt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen. “Dat is de zogenaamde ‘eiwittransitie’. U weet wel, om ‘het klimaat te redden’.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Complottheorie? Het staat gewoon in een brief aan de Kamer,” aldus Van Houwelingen.

Dwangmethoden

Het betreft hier een consumptiedoelstelling. De overheid die voor jou bepaalt wat je wel en niet mag eten.

Het gebruik van dwangmethoden om deze doelstellingen te halen, mag een volgend kabinet dan ook niet schuwen.

Het kabinet heeft de doelstelling om in 2030 te komen tot een consumptieverhouding van 50 procent dierlijke en 50 procent plantaardige eiwitten in ons voedingspatroon. Om deze doelstelling te kunnen halen, zie ik een grote rol weggelegd voor de verschillende partijen in de levensmiddelensector. Binnen Nederland zien we dat steeds meer partijen, zoals supermarkten en cateraars, in beweging komen, mede vanwege deze consumptiedoelstelling van de overheid, schreef demissionair minister van Landbouw Piet Adema afgelopen maand.

Op dit moment geen dwingende maatregelen

De minister merkte op dat sommige supermarkten een verschuiving naar een voedingspatroon met 60 procent plantaardige en 40 procent dierlijke eiwitten als ambitie hebben in 2030.

Adema deed vervolgens een opmerkelijke uitspraak: “Op dit moment zet ik geen dwingende maatregelen in om hier verdere stappen op te zetten. Dit is aan een volgend kabinet.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johannes
Johannes
25 dagen geleden

Het is een feit als je kennis hebt van esoterische scholing het eten van vlees ook de stress eet van die dieren. Groene groenten zorgen voor zuurstof in je lichaam. Maar dan komen er hubs om die groenten te kweken volgespoten met allerlei chemische substanties. Dat moet men echt niet willen. Om dat te bewerkstelligen hebben ze ook bedacht dat je groenten uit eigen tuin bv ook niet mag groeien. Het plaatje CO2. Je bent dus slaaf van hun systeem. Iedereen aan permacultuur zodat het ondoenlijk is om het te verbieden.

Annette
Annette
25 dagen geleden

Natuurlijk willen “ze” (de huidige demissionaire regering, in opdracht van de “puppets”, die WERKELIJK de dienst uitmaken), dat WIJ, de Nederlandse bevolking, binnen NU en die magische datum 2030, steeds meer het echte GEZONDE voedsel gaan inruilen voor ongezond nepvoedsel.

Als je nog steeds, vrijwillig of min of meer gedwongen, je voedsel wekelijks uit de supermarkt haalt, zie je met eigen ogen, dat het assortiment steeds meer verandert.
Er is steeds minder ECHT vlees, kip en vis te verkrijgen en de afdeling met allemaal vegetarische en veganistische zooi breidt zich uit.

God zij dank kunnen mijn man en ik nog steeds gezond voedsel halen. Dat doen wij iedere zaterdag op de markt. Daar halen wij de meest verrukkelijke groenten en fruit bij een biologische kraam.
Het leuke is, dat hier in onze gemeente er steeds meer mensen zijn, die de moeite nemen om juist HIER hun inkopen te doen.
Het wordt er iedere week drukker en drukker.

Daarnaast kopen wij iedere week in een dorp hier in de buurt onze melkproducten. Heerlijke rauwe melk zó uit de container. En de heerlijkste yoghurt die je maar kunt bedenken.

Wij kopen dit niet alleen voor onszelf, maar ook voor een groepje medebewoners en goede vrienden.

Dit doen wij ook met een speciale reden: ten eerste om op deze manier zo lang mogelijk de kleine middenstander te helpen. En daarnaast natuurlijk onze vrienden.
Een zogenaamde win-win situatie.

Mijn lieve zus heeft altijd een speciale opmerking klaar, voor wanneer mensen tegen haar zeggen: “Ze zijn van plan om dit en dat te gaan doen.”
Daarop krijgen deze mensen altijd een standaard antwoord: “Ze zouden eens moeten weten wat IK van plan ben.”

En ZO is het natuurlijk ook.

Plannen kunnen alleen maar uitgevoerd worden, wanneer een heel groot deel van de mensen hier aan mee wil werken.

Eén ding staat voor mij als een paal boven water: Wij (mijn man en ik) zullen zo lang mogelijk ons blijven verzetten tegen veel van de door onze strot te duwen maatregelen.

Als laatste wil ik nog opmerken, dat al deze doorgevoerde maatregelen in ieder geval niet in het belang zijn van onze GEZONDHEID.

Er zijn in Nederland nog NOOIT zoveel mensen (jong en oud) chronisch ziek geweest als JUIST nu.

Femke
Femke
25 dagen geleden

Ik ga echt niet veggie liggen vreten met kilo’s zout, en 20 verschillende chemische kankerverwekkende stoffen in per bakje van 100 gram. En ik ben niet alleen.

Joop
Joop
25 dagen geleden

Nazi’s Rutte en co met Farizeeën CDA en CU zijn moordenaars genocide en landverraders dit soort moet worden opgesloten stel psychopaten.

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x