Buitenland

Tomas Young: de oorlogsveteraan die Bush en Cheney op pijnlijke wijze in hun hemd zette

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse oorlogsveteraan Tomas Young is op 34-jarige leeftijd overleden. Young werd wereldberoemd toen hij 10 jaar na de Amerikaanse inval in Irak een open brief schreef aan oud-president George W. Bush en diens vicepresident Dick Cheney.

Young stierf op 10 november, op de dag voor Veterans Day. Hieronder volgen enkele passages uit de brief.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik schrijf deze brief uit naam van de 4488 soldaten en mariniers die in Irak zijn gesneuveld en de honderdduizenden veteranen die er gewond zijn geraakt. Ik ben één van die gewonden. Ik raakte in 2004 verlamd na een aanslag in Sadr City. Ik schrijf de brief ook in naam van de één miljoen Iraakse slachtoffers en talloze gewonden.

Ik schrijf deze brief, mijn laatste brief, aan u meneer Bush en meneer Cheney, omdat ik denk dat u de verschrikkelijke gevolgen van uw leugens, uw manipulatie, uw honger naar macht en rijkdom niet kunt vatten. Ik schrijf u deze brief omdat wij allen weten wie u bent en wat u hebt gedaan. Misschien ontloopt u gerechtelijke vervolging, maar in onze ogen bent u schuldig aan oorlogsmisdaden, plundering en moord.

Uw autoriteit, uw miljoenen en uw macht kunnen de leegte van uw karakter niet verbloemen. U stuurde ons naar Irak om er te vechten en te sterven. U ontliep zelf de dienstplicht en was niet bereid uw leven te riskeren voor uw land, maar aarzelde niet om honderdduizenden jonge mannen en vrouwen op te offeren voor deze zinloze oorlog.

We zijn gebruikt. We zijn verraden. En we zijn verlaten.

Meneer Bush, u geeft zo hoog op van uw christelijke geloof, maar is liegen geen zonde? Is moorden geen zonde? Zijn diefstal en egoïsme geen zonden? Ik geloof dat wat je anderen aandoet ook jezelf aandoet, dat het uiteindelijk je ziel vergiftigt.

Ik zal niet lang meer leven. U zult op een dag ook sterven. Ik hoop dat u wordt berecht. Maar ik hoop nog het meest van alles dat u de morele moed zult vinden om onder ogen te zien wat u mij en vele anderen heeft aangedaan. Ik hoop dat u, voordat uw tijd hier op aarde voorbij is, de kracht zult hebben om tegenover het Amerikaanse volk en de rest van de wereld, in het bijzonder het Iraakse volk, om vergiffenis te smeken.”

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
9 jaren geleden

Het is hartverscheurend om naar te kijken, vierendertig was hij pas. De brief geeft goed aan naar wat voor een waanzin deze jongens en meisjes worden gestuurd door deze ambitieuze, boze, domme mensen. Ik kende Tomas Young niet, maar ik ben onder de indruk dat hij zich openlijk heeft uitgesproken tegen Bush, Cheney en het systeem dat leeft van oorlog.

exegese
exegese
9 jaren geleden

Als iedereen laat blijken over gezond verstand en enige vorm van empathie te beschikken zal er niemand meer bereid zijn in welk leger dan ook ter wereld te “dienen”. Zonder soldaten geen bloedige oorlogen. In het leger kunnen ze alleen mensen gebruiken die onvoorwaardelijk gehoorzamen, die niet nadenken maar handelen op bevel wel te verstaan, op bevel van de allerzwaarste criminelen die wereldwijd te vinden zijn maar die zich nooit voor welke rechter dan ook hoeven te verantwoorden. Daar vrijwillig aan meewerken is op z’n minst raar, heel raar ! Berouw komt na de daad.

Operator
Operator
9 jaren geleden

Als ze op een pakje sigaretten verplicht moeten drukken dat roken dodelijk is waarom doen ze dat dan niet op de regsitratie formulieren van de rekrutering?

Volgens mij moet een ieder die overweegt beroeps militair te worden eerst eens flink overdenken wat de consequenties zijn van die keuze.

Het is alleen heldhaftig in de Hollywood versie … doorgaans is de realistische versie zeer stompzinnig.

Candor
Candor
9 jaren geleden

Als je geen emoties hebt dan is berouw ook uit den boze , dit is het geval met Evil Bush .
Ze zien zichzelf als centraal en gebruiken alles om zich heen om aan hun doelen te voorzien .

Lifting The Veil | Thomas Sheridan | Psychopaths

https://www.youtube.com/watch?v=qigr-axv2dk

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x