Mens en Dier

Kijk: CDA-Kamerlid geeft (schoorvoetend) toe dat er helemaal geen ‘boze boeren’ op bezoek zijn geweest

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

CDA-Kamerlid Derk Boswijk schreef woensdag op Twitter dat er dinsdagavond ‘bezoek is geweest’ in het bijzijn van zijn kinderen. De media gingen ervan uit dat het om ‘boze boeren’ ging. Politici schreeuwden moord en brand. Er werd zelfs een debat over gehouden.

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren gaf aan dat hij had vernomen dat er alleen een oudere vrouw uit het dorp bij zijn huis had gestaan. De Kamervoorzitter snoerde hem de mond en hij werd aangevallen door de Haagse hyena’s.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het CDA-Kamerlid gaf maandag in het radioprogramma Sven op 1 schoorvoetend toe dat er helemaal geen ‘boze boeren’ op bezoek zijn geweest, maar slechts één dame. “Jammer dat hij er nu pas mee komt, in plaats van direct toen hij merkte dat er massaal fake news werd verspreid en overtrokken paniek werd gezaaid,” stelt Van Meijeren.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dit is pas een ondermijning van de parlementaire democratie

“Dus Boswijk heeft zich heel bewust stilgehouden toen bijna de hele Tweede Kamer aan de haal ging met het gesuggereerde bezoek van dreigboeren bij hem thuis en het enorm uitvergrootte. Dit is pas een ondermijning van de parlementaire democratie. Schande!” reageert journalist Annelies Strikkers.

“Ik concludeer dat het thuisblijven niet was ingegeven door angst, maar dat het een misselijke publiciteitsstunt was, bedoeld om de boeren te framen als halve terroristen,” zegt onderzoeksjournalist Patrick Savalle. “Ik ga er ook van uit dat dit gewoon is overlegd met zijn partij en media-adviseurs.”

Hoe kon je zwijgen?

“Daar is nota bene een heel debat aan gewijd! Hoe kon je zwijgen?” vraagt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. Journalist Joost Niemoller vat samen: “Eén persoon voor de deur. Spoeddebat in de Kamer.”

“En nóg zegt hij hier niet dat het om een oudere dame van 70 jaar ging,” merkt voormalig advocaat Aldert Nijhuis op.

Afgrond

Boswijk vertelt vanavond in Op1 dat de vrouw zijn gezin ‘de huid vol schold en riep dat zijn kinderen iets zou overkomen’. Columnist en publicist Jan Dijkgraaf noemt het CDA-Kamerlid op Twitter een ‘sneue aandachtshoer’ en een ‘nepper’.

Het CDA koerst ondertussen op de afgrond af vanwege het stikstofdebat.

4.9 121 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alice
Alice
1 jaar geleden

Ja, echt DOODENG zo’n vrouwtje van 70.
Wat een watjes, die kinderen.
Dus onrechtmatig thuisgezeten. Wel in mindering brengen op zijn bezoldiging graag.

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 jaar geleden

Liegen jan niet om de politiek heen en andersom?

FYI
FYI
1 jaar geleden

Bijna een week lang de waarheid onder de pet houden om anderen te kunnen framen. Deze man is niet te goeder trouw en zou in een normale wereld per direct zijn kamerzetel moeten opgeven.

ALF
ALF
1 jaar geleden

Geen verrassing
Een CDA Kamerlid die liegt

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x