Homepagina » Natuur en Milieu » Er is ‘geen global warming’. Deze senator legt uit waarom CO2 de aarde niet opwarmt
senator

Er is ‘geen global warming’. Deze senator legt uit waarom CO2 de aarde niet opwarmt

De Australische senator Malcolm Roberts heeft op Sky News gezegd dat ‘de aarde niet opwarmt’.

Op vrijdag zei Roberts dat de temperaturen in Australië in de jaren 1880 en 1890 hoger waren dan nu. Ook duurden de hittegolven toen langer.

Hij voegde toe dat 70 procent van de warmterecords in de Verenigde Staten stamt uit de jaren dertig en veertig.

Cijfermanipulatie

De senator van One Nation zei verder dat het Australische meteorologisch instituut (BOM) ‘nooit heeft bewezen dat CO2 door menselijke activiteit de temperatuur beïnvloedt’.

Hij beschuldigde de BOM van cijfermanipulatie.

“Empirisch bewijs laat zien dat de temperatuur niet aan het stijgen is,” zei hij, toevoegende dat CO2 de planeet niet opwarmt.

Tegenovergestelde

De aarde wordt vaak vergeleken met een deken, terwijl precies het tegenovergestelde het geval is.

Zonlicht verwarmt het aardoppervlak. Lucht die het oppervlak raakt, stijgt als gevolg van de warmte, verklaarde de senator.

“CO2 houdt geen warmte vast,” benadrukte hij.

Niet ongekend

“Het waarnemend hoofd van het CSIRO (het belangrijkste wetenschappelijke instituut van Australië, red.) heeft tegen mij gezegd dat de huidige temperaturen niet ongekend zijn,” zei Roberts.

“Ik zeg het nog eens: de huidige temperaturen zijn niet ongekend.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[Sky News]


Vond je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Als hij het zegt dan is het zo, als wij het zeggen trouwens ook, het haalt alleen zo weinig uit, langs de route die ik altijd rijden moet bij afslag Utrecht staan 5 nieuwe gigantische windmolens en twee in aanbouw enz enz enz

  4 likes
 2. Schreeuw het van de daken, ALLEMAAL !!!!!!We worden massaal voorgelogen !

  3 likes
 3. ze moeten nu echt op gaan passen als ze nog van hun leven willen genieten.

  2 likes
 4. Wat is dat toch dan mensen die een tegengeluid uitspreken niet uit mogen praten1?

  2 likes
 5. De gekte gaat gewoon door, deze lieden kennen de feiten niet en zijn totaal de weg kwijt, houdt het nou nooit op?

  Dit is een oproep aan iedereen; scholieren en studenten, jongeren en volwassenen, ouders en grootouders, werkenden en gepensioneerden. Staak met ons mee, op de landelijke Klimaatstaking 3 april! Wereldwijd begint in april de klimaat-actie maand, waarin we zullen actievoeren voor een leefbare toekomst; voor het oplossen van de klimaatcrisis op een eerlijke, rechtvaardige manier.

  We zitten middenin deze crisis, van de enorme bosbranden in Australië tot de zinkende eilanden in de Grote Oceaan, en de extremere stormen wereldwijd. Als het zo doorgaat zal straks ook Nederland overstromen, omdat geen enkel deltawerk bestand is tegen zulke extremen.

  Maar alsnog voert de Nederlandse politiek nu een klimaatbeleid met allemaal loze beloftes, en halve oplossingen die niet het echte probleem aanpakken. Zo worden nog niet eens de doelen van Urgenda gehaald, en ook niet het Parijsakkoord. Daarmee plaatst de overheid zich niet alleen buiten de wet, maar brengt ze ook willens en wetens de levens van alle burgers in gevaar. Dat kunnen en zullen wij niet laten gebeuren!
  (Bron: Fridays For Future Nederland)

  1 likes
  • Willem A van Oranje?

   3 likes
  • zou zeggen, onderzoek de gebruikte argumenten op waarheid. Stel vragen als een bosbrand, was dat vroeger niet zo en zo ja waarom niet. Zelfde geldt voor de vermeende zeespiegelstijging: is wel zo. Of, indien niet gemotiveerd dit te doen, stel je de vraag in hoeverre je agressieve uitlating al dan niet gebaseerd is op een geloof en in hoeverre dit verschilt met bijvoorbeeld de Islamextremist en de vroegere RK kerk. Ook hier is of was geen discussie mogelijk omdat de ingenomen positie op het dogma voortschrijdende inzichten verbieden of blokkeren. Bronnen noemen, altijd leuk, maar het gaat erom zelf na te denken aan de hand van meervoudige bronnen.

   0 likes
  • Met steeds meer mensen als u op deze aardbol, is het wellicht verstandiger om de hele boel naar de kl*ten te helpen. Ik denk niet dat de natuur op hersenloze arrogante zombie typetjes zit te wachten die denken dat ze alles kunnen fixen. Mens word toch eens wakker en ruik aan de rozen (zolang ze er nog zijn). Je word aan alle kanten gemanipuleerd zodat je vooral zombie volgelingen rekruteert en vooral niet zelf nadenkt.
   Kijk naar de duitse 14-jarige (!) Sina en zie wat het met je doet als je zelf eens nadenkt. Dan weet je ook gelijk bij wat voor soort club je lid bent.

   0 likes
 6. Wat zich aan het voltrekken is? De kosmische ramp ons zonnestelsel passeert door het spanningsdeken van ons melkwegstelsel. Zoals bijna niemand weet passeert ons zonnestelsel elke 3600 jaar de doorsnede van deze schijf die ons melkwegstelsel voor stelt. Op de doorsnede van dit vlak zit spanningsveld laat ons zeggen elektrisch deken. Ons zonnestelsel dat zich aan de buitenkant van deze pannenkoek bevind danst in dit vlak op en neer. Gaande door het middengedeelte is er een soort van kortsluiting in de elektrische velden van ons zonnestelsel en het elektrisch deken van ons melkwegstelsel.Dat is wat nu langzaam zichtbaar word en zal gepaard gaan met een mininova van onze zon. De aanloop zijn aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mondkapjes

Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht

Het gebruik van mondkapjes is lang niet ...

NU.nl

NU.nl komt opnieuw met krankzinnige maatregel: ‘De wereld is totaal gek geworden’

Sinds pakweg een jaar is het ontkennen ...