Homepagina » Natuur en Milieu » Er is ‘geen global warming’. Deze senator legt uit waarom CO2 de aarde niet opwarmt
senator

Er is ‘geen global warming’. Deze senator legt uit waarom CO2 de aarde niet opwarmt

De Australische senator Malcolm Roberts heeft op Sky News gezegd dat ‘de aarde niet opwarmt’.

Op vrijdag zei Roberts dat de temperaturen in Australië in de jaren 1880 en 1890 hoger waren dan nu. Ook duurden de hittegolven toen langer.

Hij voegde toe dat 70 procent van de warmterecords in de Verenigde Staten stamt uit de jaren dertig en veertig.

Cijfermanipulatie

De senator van One Nation zei verder dat het Australische meteorologisch instituut (BOM) ‘nooit heeft bewezen dat CO2 door menselijke activiteit de temperatuur beïnvloedt’.

Hij beschuldigde de BOM van cijfermanipulatie.

“Empirisch bewijs laat zien dat de temperatuur niet aan het stijgen is,” zei hij, toevoegende dat CO2 de planeet niet opwarmt.

Tegenovergestelde

De aarde wordt vaak vergeleken met een deken, terwijl precies het tegenovergestelde het geval is.

Zonlicht verwarmt het aardoppervlak. Lucht die het oppervlak raakt, stijgt als gevolg van de warmte, verklaarde de senator.

“CO2 houdt geen warmte vast,” benadrukte hij.

Niet ongekend

“Het waarnemend hoofd van het CSIRO (het belangrijkste wetenschappelijke instituut van Australië, red.) heeft tegen mij gezegd dat de huidige temperaturen niet ongekend zijn,” zei Roberts.

“Ik zeg het nog eens: de huidige temperaturen zijn niet ongekend.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[Sky News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
11 maanden geleden

Als hij het zegt dan is het zo, als wij het zeggen trouwens ook, het haalt alleen zo weinig uit, langs de route die ik altijd rijden moet bij afslag Utrecht staan 5 nieuwe gigantische windmolens en twee in aanbouw enz enz enz

salvar
salvar
11 maanden geleden

ze moeten nu echt op gaan passen als ze nog van hun leven willen genieten.

Niles
Niles
11 maanden geleden

Wat is dat toch dan mensen die een tegengeluid uitspreken niet uit mogen praten1?

exegese
exegese
11 maanden geleden

Schreeuw het van de daken, ALLEMAAL !!!!!!We worden massaal voorgelogen !

Willem
Willem
11 maanden geleden

De gekte gaat gewoon door, deze lieden kennen de feiten niet en zijn totaal de weg kwijt, houdt het nou nooit op?

Dit is een oproep aan iedereen; scholieren en studenten, jongeren en volwassenen, ouders en grootouders, werkenden en gepensioneerden. Staak met ons mee, op de landelijke Klimaatstaking 3 april! Wereldwijd begint in april de klimaat-actie maand, waarin we zullen actievoeren voor een leefbare toekomst; voor het oplossen van de klimaatcrisis op een eerlijke, rechtvaardige manier.

We zitten middenin deze crisis, van de enorme bosbranden in Australië tot de zinkende eilanden in de Grote Oceaan, en de extremere stormen wereldwijd. Als het zo doorgaat zal straks ook Nederland overstromen, omdat geen enkel deltawerk bestand is tegen zulke extremen.

Maar alsnog voert de Nederlandse politiek nu een klimaatbeleid met allemaal loze beloftes, en halve oplossingen die niet het echte probleem aanpakken. Zo worden nog niet eens de doelen van Urgenda gehaald, en ook niet het Parijsakkoord. Daarmee plaatst de overheid zich niet alleen buiten de wet, maar brengt ze ook willens en wetens de levens van alle burgers in gevaar. Dat kunnen en zullen wij niet laten gebeuren!
(Bron: Fridays For Future Nederland)

Tetragrammaton
Tetragrammaton
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

Willem A van Oranje?

Arjen
Arjen
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

zou zeggen, onderzoek de gebruikte argumenten op waarheid. Stel vragen als een bosbrand, was dat vroeger niet zo en zo ja waarom niet. Zelfde geldt voor de vermeende zeespiegelstijging: is wel zo. Of, indien niet gemotiveerd dit te doen, stel je de vraag in hoeverre je agressieve uitlating al dan niet gebaseerd is op een geloof en in hoeverre dit verschilt met bijvoorbeeld de Islamextremist en de vroegere RK kerk. Ook hier is of was geen discussie mogelijk omdat de ingenomen positie op het dogma voortschrijdende inzichten verbieden of blokkeren. Bronnen noemen, altijd leuk, maar het gaat erom zelf na te denken aan de hand van meervoudige bronnen.

Stef
Stef
Reactie op  Willem
11 maanden geleden

Met steeds meer mensen als u op deze aardbol, is het wellicht verstandiger om de hele boel naar de kl*ten te helpen. Ik denk niet dat de natuur op hersenloze arrogante zombie typetjes zit te wachten die denken dat ze alles kunnen fixen. Mens word toch eens wakker en ruik aan de rozen (zolang ze er nog zijn). Je word aan alle kanten gemanipuleerd zodat je vooral zombie volgelingen rekruteert en vooral niet zelf nadenkt.
Kijk naar de duitse 14-jarige (!) Sina en zie wat het met je doet als je zelf eens nadenkt. Dan weet je ook gelijk bij wat voor soort club je lid bent.

Ron
Ron
9 maanden geleden

Wat zich aan het voltrekken is? De kosmische ramp ons zonnestelsel passeert door het spanningsdeken van ons melkwegstelsel. Zoals bijna niemand weet passeert ons zonnestelsel elke 3600 jaar de doorsnede van deze schijf die ons melkwegstelsel voor stelt. Op de doorsnede van dit vlak zit spanningsveld laat ons zeggen elektrisch deken. Ons zonnestelsel dat zich aan de buitenkant van deze pannenkoek bevind danst in dit vlak op en neer. Gaande door het middengedeelte is er een soort van kortsluiting in de elektrische velden van ons zonnestelsel en het elektrisch deken van ons melkwegstelsel.Dat is wat nu langzaam zichtbaar word en zal gepaard gaan met een mininova van onze zon. De aanloop zijn aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

x

Check Also

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x