Het Complot

‘Mediaconglomeraten politiseren en relativeren het nieuws, behartigen enkel eigen belangen’ (video)

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In zijn wekelijkse talkshow Real Time with Real Maher verwelkomde host Bill Maher vrijdag veteraan-verslaggever en oud-presentator van het CBS Evening News Dan Rather.

Rather is de auteur van een nieuw boek getiteld Rather Outspoken, waarin hij medialand ontmaskert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De carrière van Rather als nieuwslezer kwam in 2004 abrupt ten einde toen hij bewijs leverde dat toenmalig president George W. Bush tijdens de Vietnamoorlog afwezig was zonder verlof. De dagen van Rather als nieuwslezer waren vanaf dat moment geteld.

Belangen

CBS besliste dat politiek belangrijker was dan journalistiek. In de uitzending legt Rather uit hoe de media in handen zijn van een kleine groep gigantische corporaties en hoe het nieuws ‘gepolitiseerd’ en ‘gerelativeerd’ wordt.

De enige belangen die volgens de oud-nieuwslezer worden behartigd zijn die van de corporaties. De journalisten die verslag proberen te doen van het nieuws hebben niets in te brengen. Datzelfde geldt voor het publiek dat voor de buis zit, aldus de 81-jarige Rather.

Bron: Rawstory.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dido
Dido
12 jaren geleden

Het was dan ook ronduit onfatsoenlijk van deze journalist om ouwe koeien uit de sloot te gaan halen m.b.t. de dienstplichtvervulling van Sjors Struik.

Marcel
Marcel
12 jaren geleden

Dat nieuws relativeren gebeurt ook in Nederland. Zie hoe het ESM totaal genegeerd wordt in de media.

Tineke
Tineke
12 jaren geleden

Hoezo oude koeien uit de sloot halen,als belangrijken dingen worden verteld die zijn gebeurd,dan mag daar toch over gepraat in geschreven worden. Anders mag er toch ook niet meer over de oorlog gepraat worden. Nee ik vind dat hier over gepraat en geschreven mag worden.

Dido
Dido
12 jaren geleden

[quote name=”Tineke”]Hoezo oude koeien uit de sloot halen,als belangrijken dingen worden verteld die zijn gebeurd,dan mag daar toch over gepraat in geschreven worden. Anders mag er toch ook niet meer over de oorlog gepraat worden. Nee ik vind dat hier over gepraat en geschreven mag worden.[/quote]
Ik bedoelde het ironisch… :o)

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x