Binnenland

Geen plek in de rechtszaal voor de enige journalist die de MH17-rechtszaak van A tot Z heeft gevolgd

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!

Journalist Eric van de Beek doet al jarenlang onvermoeibaar verslag over de MH17-ramp. In 2018 zei hij in gesprek met persbureau TASS dat er op de crashplek van het toestel nog altijd grote wrakstukken lagen, waaronder een stuk van de staart en een deel van een vleugel.

“Ze zijn zo groot dat ze zelfs te zien zijn op Google Earth,” aldus Van de Beek. “Tot onze verbazing heeft geen enkele Nederlandse krant dit nieuws opgepikt. Waarom de grote media in Nederland geen verslag doen van deze belangrijke ontdekking is mij een raadsel.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Onderzoekscommissie niet geïnteresseerd

Van de Beek sprak aan tafel bij Café Weltschmerz met onderzoeksjournalist Stefan Beck, die de crashplek bezocht en een cockpitluik en een stabilisator van het vliegtuigwrak bij een schuur ontdekte.

Beck constateerde dat Oekraïne herhaaldelijk leugens vertelde over de primaire radargegevens. Die waren, anders dan Oekraïne steeds beweerde, wel degelijk in ruime mate beschikbaar, aldus de onderzoeksjournalist.

De onderdelen en de cruciale informatie kregen op geen enkele wijze de interesse van het Joint Investigation Team (JIT).

Nederlandse politieman plundert rampplek

In 2020 twitterde Van de Beek dat een Nederlandse politieman de rampplek had geplunderd. “Hij heeft zijn zakken gevuld met de verkoop van memorabilia. Blijkt uit een gelekt document van het Joint Investigation Team. Weet u nog: Frans Timmermans die rebellen hiervan beschuldigde? Bleek niks van waar. Tijd om in de spiegel te kijken.”

Spectaculaire telefoontap

Van de Beek berichtte ook over een spectaculaire telefoontap, gepresenteerd door het OM, waarin een commandant van de rebellen zegt dat een Oekraïense jet MH17 neerschoot.

Geen plek

Als enige journalist heeft Van de Beek de MH17-rechtszaak van A tot Z gevolgd. Hij woonde alle 68 zittingen bij, vanuit de rechtszaal of via de live feed. Hij schreef er een boek over. Aanstaande donderdag is de uitspraak. Voor Van de Beek is geen plek in de rechtszaal.

“In verband met het beperkte aantal zitplaatsen in deze zaal is het helaas niet mogelijk om u een plaats toe te wijzen,” schrijft de rechtbank Den Haag in een e-mail.


5 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Underground
Underground
1 jaar geleden

Het Nederlandse volk word dom gehouden. En tot nu slagen ze daar goed in !! Een enkele wakkere word de mond gesnoerd, en dat lukt ze ook. Mijn god wanneer gaan we dit stoppen !?!

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

De ene schande na de andere schande.

Boorzalf
Boorzalf
1 jaar geleden

Er zijn getuigen in Oekraïne die hebben gezien dat een gevechts vliegtuig de mh17 uit de lucht schoot. Op you tube hebben deze getuigen hun verklaring af gelegd, maar ze zijn daarna allemaal verdwenen. Alles is gewist.
https://m.kla.tv/nl/Politiek/3734

Joop Visser
Joop Visser
1 jaar geleden

Barbertje moet hangen.

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x