Binnenland

Geen plek in de rechtszaal voor de enige journalist die de MH17-rechtszaak van A tot Z heeft gevolgd

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!

Journalist Eric van de Beek doet al jarenlang onvermoeibaar verslag over de MH17-ramp. In 2018 zei hij in gesprek met persbureau TASS dat er op de crashplek van het toestel nog altijd grote wrakstukken lagen, waaronder een stuk van de staart en een deel van een vleugel.

“Ze zijn zo groot dat ze zelfs te zien zijn op Google Earth,” aldus Van de Beek. “Tot onze verbazing heeft geen enkele Nederlandse krant dit nieuws opgepikt. Waarom de grote media in Nederland geen verslag doen van deze belangrijke ontdekking is mij een raadsel.”

Onderzoekscommissie niet geïnteresseerd

Van de Beek sprak aan tafel bij Café Weltschmerz met onderzoeksjournalist Stefan Beck, die de crashplek bezocht en een cockpitluik en een stabilisator van het vliegtuigwrak bij een schuur ontdekte.

Beck constateerde dat Oekraïne herhaaldelijk leugens vertelde over de primaire radargegevens. Die waren, anders dan Oekraïne steeds beweerde, wel degelijk in ruime mate beschikbaar, aldus de onderzoeksjournalist.

De onderdelen en de cruciale informatie kregen op geen enkele wijze de interesse van het Joint Investigation Team (JIT).

Nederlandse politieman plundert rampplek

In 2020 twitterde Van de Beek dat een Nederlandse politieman de rampplek had geplunderd. “Hij heeft zijn zakken gevuld met de verkoop van memorabilia. Blijkt uit een gelekt document van het Joint Investigation Team. Weet u nog: Frans Timmermans die rebellen hiervan beschuldigde? Bleek niks van waar. Tijd om in de spiegel te kijken.”

Spectaculaire telefoontap

Van de Beek berichtte ook over een spectaculaire telefoontap, gepresenteerd door het OM, waarin een commandant van de rebellen zegt dat een Oekraïense jet MH17 neerschoot.

Geen plek

Als enige journalist heeft Van de Beek de MH17-rechtszaak van A tot Z gevolgd. Hij woonde alle 68 zittingen bij, vanuit de rechtszaal of via de live feed. Hij schreef er een boek over. Aanstaande donderdag is de uitspraak. Voor Van de Beek is geen plek in de rechtszaal.

“In verband met het beperkte aantal zitplaatsen in deze zaal is het helaas niet mogelijk om u een plaats toe te wijzen,” schrijft de rechtbank Den Haag in een e-mail.


5 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Underground
Underground
2 maanden geleden

Het Nederlandse volk word dom gehouden. En tot nu slagen ze daar goed in !! Een enkele wakkere word de mond gesnoerd, en dat lukt ze ook. Mijn god wanneer gaan we dit stoppen !?!

Vlinder
Vlinder
2 maanden geleden

De ene schande na de andere schande.

Boorzalf
Boorzalf
2 maanden geleden

Er zijn getuigen in Oekraïne die hebben gezien dat een gevechts vliegtuig de mh17 uit de lucht schoot. Op you tube hebben deze getuigen hun verklaring af gelegd, maar ze zijn daarna allemaal verdwenen. Alles is gewist.
https://m.kla.tv/nl/Politiek/3734

Joop Visser
Joop Visser
2 maanden geleden

Barbertje moet hangen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

119
0
We lezen graag je reactie!x