BinnenlandCorona

Kabinet overweegt coronapas ook na 1 november te verplichten: ‘We zitten er tot in lengte der dagen aan vast’

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet is niet van plan om de coronapas in november te schrappen als de druk van coronapatiënten op de zorg ‘blijft zoals die nu is’, zeggen bronnen bij het kabinet tegen De Telegraaf. Je hebt een coronapas nodig om toegang te krijgen tot de horeca, theaters en sportwedstrijden.

De pas schrappen, vindt het kabinet onder de huidige omstandigheden ‘te ver gaan’. Je kunt er niet meer naar teruggrijpen als de pas eenmaal is afgeschaft en de ziekenhuizen alsnog worden overladen met coronapatiënten, is de achterliggende gedachte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Veel mensen uiten kritiek op de ontwikkelingen. Zo zegt PVV-voorman Geert Wilders: “Hou op met die vreselijke vrijheidsbeperkende en tweedeling veroorzakende coronapas. De coronacrisis is voorbij dus geef Nederland eindelijk zijn vrijheid terug, Rutte en De Jonge!”

En dan vanaf september 2022 weer

“Precies zoals ik al voorspelde,” reageert FVD-leider Thierry Baudet. “We zitten dus zeker tot mei 2022 vast aan de apartheidspas. En dan vanaf september 2022 weer. Voortaan nog maar drie maandjes per jaar ‘vrijheid’. Tenzij het toch ‘veiliger’ is om hem nooit af te schaffen natuurlijk.”

Ook zijn mensen niet verbaasd dat de pas niet wordt geschrapt. “Wat we al dachten toch?” zegt artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult. Neuroloog Jan Bonte voegt toe: “Goh. Iemand verbaasd?”

Er is geen druk op de zorg door corona!

“Verrassend! Geen afschaffing van de coronapas, door zorgen om ‘druk op de zorg’,” twittert journalist Annelies Strikkers. “Zestien procent van de IC-bezetting bestaat uit patiënten met een positieve PCR-test. Eén procent van de ziekenhuisbedden wordt bezet door patiënten met een positieve test. Er is geen druk op de zorg door corona!”

“En zo gaat het precies zoals verwacht: de discriminerende en stigmatiserende coronapas heeft hoogstwaarschijnlijk geen effect op de ‘besmettingen’, maar toch zitten we er tot in de lengte der dagen aan vast vanwege de ‘druk op de zorg’,” stelt docent en jurist Raisa Blommestijn.

4.7 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

170 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean-Marie
Jean-Marie
2 jaren geleden

De tijd om ECHT in actie smelt als sneeuw in de zon….

Geert-Jan
Geert-Jan
2 jaren geleden

De niet gevaccineerden zijn de nieuwe joden!

Japke
Japke
2 jaren geleden

Dit is gewoon super A-sociaal!

Jan Deeg
Jan Deeg
2 jaren geleden

Tijd voor een volkstribunaal om deze criminelen te berechten. De reguliere rechtspraak voldoet niet en is ook zo rot als een mispel. Ook daar een opschoning houden evenals in het politie-apparaat

Back to top button
170
0
We lezen graag je reactie!x