Homepagina » UFO » Zit de CIA achter Noors UFO-mysterie?
Zit de CIA achter Noors UFO-mysterie?

Zit de CIA achter Noors UFO-mysterie?

In Noorwegen regende het in de jaren vijftig UFO-meldingen. Er werden zoveel waarnemingen gedaan dat mensen er heilig in gingen geloven dat UFO’s bezig waren met ‘iets’ boven Noorwegen. Volgens de krant Aftenposten is het mysterie nu opgelost.

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft op Twitter laten weten dat er in die tijd proefvluchten werden gemaakt met het ultrageheime spionagevliegtuig U2. “Herinneren jullie je de meldingen van ongewone activiteit in het luchtruim in de jaren vijftig nog? Dat waren wij,” twittert de CIA.

Destijds was het niet duidelijk dat het om vliegtuigen ging, maar dat komt volgens de inlichtingendienst omdat de U2 veel hoger vloog dan alle andere toestellen die indertijd in de lucht waren te vinden.

Een normaal vliegtuig vloog toen op gemiddeld zes kilometer hoogte terwijl de U2 drie keer zo hoog vloog. Door de extreme hoogte die de U2 bereikte werd het licht van de ondergaande zon weerkaatst. Andere piloten zagen de toestellen als heldere zilverkleurige objecten aan de avondhemel, aldus de CIA.

Tijdens Project Blue Book, een onderzoek dat de Amerikaanse luchtmacht voerde van 1947 tot 1969, werd geconcludeerd dat de Noorse UFO-meldingen samenvielen met vluchten van de U2. De informatie werd geheimgehouden om het spionageprogramma verborgen te houden voor de Sovjet-Unie, aldus Aftenposten.

[BBC]


Vond je deze informatie goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Aan dit verhaal hangt een enorm luchtje aan. Project Bluebook was gewoon een debunking project die probeerde alle vreemde sightings af te doen als natuurlijke fenomenen. Aangezien de U2 zo zwart was geschilderd als de nacht, lijkt het me onwaarschijnlijk dat je dat vliegtuig dan spot als een zilverachtig object in de lucht. Het debunking gaat blijkbaar nog steeds door. En het feit dat de CIA dat twittert bevestigd dat nogmaals.

  21 likes
 2. Inderdaad, hier is sprake van des informatie waarmee ze nu op alle fronten mee bezig zijn, net las ik ook nog dat de eerste exoplaneten ook opeens niet bestaan, verkeerde conclusie getrokken.
  Je ziet op allerlei fronten zijn ze bezig om ons te desinformeren, let goed op, laat je niet in de luren leggen, wij worden te wakker met ons allen!!!!

  12 likes
  • Het zou prettig zijn als er meer mensen wakker zouden worden. Helaas zijn in mijn omgeving de mensen meer bezig met voetbal, dan met zaken waarbij ze hun hersens moeten gebruiken.
   Ook het kijken en het luisteren naar bv. wat zo’n CIA uitspookt, overtuigt de meesten nog niet.
   Ze zitten teveel in hun eigen enge wereldje en kijken niet verder dan hun neus lang is.
   Verantwoordelijkheid nemen voor je leefomgeving en alles wat daarbij hoort is hier ” not done.”

   1 likes
 3. Dit is je reinste CIA-des-informatie.

  7 likes
 4. De CIA leeft niet in het verleden.
  Die organisatie werkt aan de toekomst, binnen het kader van haar beleid.
  Elke mededeling die refereert aan iets uit het verleden, beoogt iets in de toekomst.
  Wat CIA met zo’n mededeling beoogt, is mij een raadsel.
  Ik heb mijn twijfels over de waarde van de beweringen in dit artikel.

  4 likes
 5. Tja, als de CIA het zegt zal het wel NIET zo zijn… Debunking stopt pas na disclosure en dat schiet helaas niet erg op. Een paar graancirkels en hier en daar wat sightings is alles wat onze galactische ‘vrienden’ ons laten zien. Ik denk onderhand dat we er vooral niet teveel van moeten verwachten.. Ze willen duidelijk (nog) geen volledig contact. Dat is al heel lang zo en zou ook nog wel eens heel lang zo kunnen blijven. We zijn nog niet beschaafd genoeg denk ik zo maar es.. En de echte machthebbers zijn natuurlijk ook erg onbetrouwbare psychopaten wat ook niet helpt.

  2 likes
  • ‘ Ze willen voorlopig nog geen contact’; als het maar niet zo meteen dan al te laat is en wij collectief ten onder gaan aan een mega-ramp.

   1 likes
 6. Er word verteld dat buitenaards bestaan samenwerkt met regeringen op de wereld dus de Elite die ons allen tot slaaf wil maken, dat is duidelijk, één Europa, één munt , één grondwet, bla bla bla, Nieuwe wereld orde, de Elite in Amerika die van het land cq continent een dicatuur willen maken bla bla bla.
  Als we de verhalen mogen geloven doet de Elite al sinds de 50’s zaken met een stel idioten uit space die zeker niks anders willen dan dat wat de Elite met ons wil, sterker nog, ze begonnen mensen te ontvoeren en vee af te slachten etc.., wapens en technologie aan sadisten en satanisten geven, tja, niet handig toch.
  Zonder Aliens en hun technologie wat ze schijnbaar hebben gedeeld met de Elite zijn wij als mens veel beter af, waarschijnlijk zijn ze bang voor de entiteit genaamd “De mens” , daarom zou ik persoonlijk alles uit de lucht schieten en een grote bom laten vallen op Area 51 en S4 en god mag weten hoe al die verdoemde plekken heten, we hebben ze niet nodig en het zijn sadisten, als er af en toe van die meester breintjes worden geboren zoals Einstein, Tesla etc.. zijn wij prima in staat om langzamerhand uit te groeien tot een hoog intelligent ras.
  Wacht niet op disclosure (ik weet wat het betekent in het Nederlands maar wat wil je nou eigenlijk met dat begrip) , disclosure van wat, lieve engeltjes die uit de hemel neerdalen omdat we er klaar voor zouden zijn en wat dan, wat moet ik met ze ? , het enige wat ik zou zeggen is dat ze dat andere tuig uit space mee moeten nemen , we zijn prima in staat zelf alles uit te zoeken, we zien enorm veel voorbeelden op onder andere deze enorm goeie site met z’n berichtgevingen over natuurlijke geneesmiddelen , andere schone energiebronnen, andere dimensies aanraken en raadplegen voor informatie , super gezond voedsel etc.. etc.. , allen ontdekt door heel normale mensen zoals jullie en ik.

  Wij zijn een superras en hebben niemand anders nodig, we zitten in de val van een stel satanistische sadistische zogenaamde mensen die heel andere plannen hebben, dat is de realiteit is en daar moet wat aan gebeuren en dat zal ook wel hoor, alleen dat zal miljoenen zowel miljarden levens gaan kosten maar in the end komt het wel goed, maar in ons leven (ben zelf 37) zal ik alleen maar verder onderdrukt worden en vrijheden zullen worden afgenomen en ja, het verhaal 1984 zal denk ik de toekomst van de kinderen worden, maar over een paar honderd jaar zal het hopelijk anders zijn en wellicht duizend(en) jaar, we hebben het soms over super civilisaties van vroeger, 100.000 jaar geleden bla bla, dus denk alsjeblieft niet omdat we nu internet hebben en van allerlei informatie tot ons kunnen nemen dat het in dat zuchtje wat ons leven voorstelt het anders gaat worden, leef je leven en haal alles eruit wat er nog in zit, verdoe je tijd niet, ik heb me 20 jaar met conspiracy theories en god mag weten bezig gehouden, ik heb als kind een ronde schijf boven mn hoofd zien vliegen , dat was mijn drive om te zoeken en ik heb tot op heden nog geen antwoord en zal het ook nooit krijgen, sterker nog, ik heb duizenden UFO foto’s gezien en geen één leek op die ik heb gezien, vreemd toch, ik ben er persoonlijk klaar mee, de Elite heeft alle tijd van de wereld (duizenden jaren de tijd) dus in die 70 jaren of hopelijk meer dat ik hier rondloop zal ik echt geen disclosure of een paradijs op aarde gaan meemaken, dat is niet pessimistisch maar realistisch mijn inziens, maar blijven hopen en geloven is ook goed hoor, ieder z’n eigen zeg ik maar zo 🙂 (Tis nog steeds een aardig vrij land)

  1 likes
  • Disclosure betekent in deze context gewoon openbaring. Het doel ervan is wat de regeringen dingen weten/doen m.b.t. buitenaardse beschavingen bekend maken. Dat we bezocht worden mogen duidelijk zijn, als was 10% van het bewijs maar waar. Ik zelf heb ook een ervaring meegemaakt, die me nogal verbaasde. Een perfecte kogellager (zo zag ik het) van zo’n 2 à 3m in omvang vloog rustig over mijn huis op zo’n 150m hoogte langs. Glom glanzend in de zon dusdanig dat het de omgeving reflecteerde. Het stoorde zich aan totaal niets, en dat in een middelgrote stad, rond 13:00. (2 jaar geleden) Ik zag het niet direct als alien, maar als een probe. Deze dingen zijn overal de wereld gesignaleerd. Ik denk niet dat wij de techniek hebben om zoiets te maken. Het leek veel op https://www.youtube.com/watch?v=VduCXrKxmF8 (Maar zonder de bewegingen) Dat wij een superras zouden zijn, moet ik tegen spreken. Kijk eens om je heen wat voor rotzooi we gemaakt hebben van de wereld. Zowel de regeringen als de aliens hebben hun eigen agenda. Wat dat is weet ik niet. Die van de regeringen misschien wel; Vergaar technologie. Dat zou bij mij ook het eerste op de agenda staan. De aliens staan niet te trappelen om dat zo maar vrij te geven. Als ze bestaan, en in staat zijn om hier tot aarde te geraken bewijst dat hun technologie superieur aan de onze is. Dat vrijgeven is wel het laatste wat ze willen gezien onze huidige staat van technologie.

   0 likes
   • Ook u hebt de ervaring met een voertuig om het zo te zeggen dat buitenaards overkwam om het zo te zeggen, ik hoorde alleen de wind op de schotel z’n romp en daarom keek ik omhoog, als ik dat niet hoorde had ik hem simpelweg nooit opgemerkt, hij kan voor je raam hangen en je zal het nog niet hebben gemerkt, ik denk ook dat het geen geheim project was van de Amerikanen of wie dan ook anders vloog ie niet over een woonwijk heen in Nederland haha (daar heb ik hem gezien), later realiseerde ik me pas dat wel meer mensen hem moeten gezien hebben maar ik heb nog nooit iemand gesproken die hem ook heeft gezien , dat zal rond 1989-1990 zijn geweest.

    De mens heeft zeker een rommel gemaakt van deze planeet tot nu toe maar is dat de gemiddelde mens z’n schuld ?, dat denk ik niet.
    Als men kijkt wat we in 100 jaar tijd (vanaf 1900 zeg maar) al hebben ontwikkeld dan is dat uitzonderlijk veel ten opzichte van de eeuwen ervoor, uiteraard speelt olie daar een grote rol in, maar nu dat we weten dat olie,gas, nucleaire krachtbronnen niet goed zijn voor moeder aarde zijn we al bezig me Ionen, photonen energie , zon, wind etc.. etc.. , we weten hoe we het meest perfecte voedsel moeten maken dat goed en voedzaam is, niet doormiddel van gepatenteerde GMO’s waar alleenrecht op zit.(Monsanto etc.)
    Koudfusie reactoren bouwen vanuit je garage is wat we kunnen , zoutwater laten branden op een per ongeluk gevonden frequentie, 0 punt energie, het zijn maar een paar voorbeelden, maakt ons dat niet een superras.
    We weten als mensheid wat we moeten doen om het tij te keren, dat is wat ik bedoelde met een superras, dat we het tij niet keren heeft te maken met geld,macht,alleen recht etc.. , egoistische beweegredenen om het zo te zeggen van de zogenaamde Elite, de kennis is er dus steek je daar onbeperkt geld en tijd in en je pakt de knapste koppen bij elkaar dan ben ik ervan overtuigd dat we heel ver (letterlijk en figuurlijk) kunnen komen, zonder hulp van welk ander ras dan ook, wellicht lopen menig rassen al veel verder voor maar waren we echt vrij geweest en leefden we allen hier op aarde in harmonie dan komen we zelf zonder inmenging van wie dan ook heel ver, een Starfleet rond het jaar 2200 is dan geen Science Fiction meer denk ik 🙂

    2 likes
    • Wat de term “superras” betreft: Op het vlak van technologie moet je denk ik 2 strepen trekken. 1 streep is technologie die de grote corporate company’s totaal niet wensen “te zien” (kopen patenten op enzo) Deze technologie benadeelt hun “intrest” en winsten. Goed voorbeeld is de afhankelijkheid van de reguliere brandstof. Als iemand een ongelimiteerde methode van brandstof zou aanboren, dan zou deze industrie meteen een nosedive maken. Reden genoeg om hun belangen te behartigen. Ik noem dit niet een Elite, maar een kwestie van corporate greed. Vergis je niet. Als we waterstof goedkoop zouden kunnen winnen dan zijn deze bedrijven er als de kippen bij om dat te exploiteren. Als de benzine duurder wordt dan waterstof, dan zal je de omschakeling massaal zien. De 2de streep trek ik op alle z.g. alternatieve methodes, zoals je het noemt; “Koudfusie reactoren bouwen vanuit je garage is wat we kunnen , zoutwater laten branden op een per ongeluk gevonden frequentie, 0 punt energie” Dit zijn dingen die niet bewezen zijn, men suggereert van wel maar tot op heden is er geen praktisch efficiënt geval bekend. Een koudfusie reactor wordt op dit moment gebouwd in Frankrijk door een consortium, maar tientallen jaren weg van een praktisch oplossing. Laat staan dat zoiets in je garage staat. Waar ik wel in geloof is je eigen energie opwekken. Dit is de weg waar we allemaal heen moeten gaan. Onafhankelijk worden van die machtige corporate company’s. Doe je dit niet dan zal energie onbetaalbaar zijn, met onze energie honger. Zelf energie opwekken is de way-to-go. En de surplus verkopen we gewoon.

     0 likes
 7. de liegbeesten..!!

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...