UFO

Zit de CIA achter Noors UFO-mysterie?

Help mee door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Noorwegen regende het in de jaren vijftig UFO-meldingen. Er werden zoveel waarnemingen gedaan dat mensen er heilig in gingen geloven dat UFO’s bezig waren met ‘iets’ boven Noorwegen. Volgens de krant Aftenposten is het mysterie nu opgelost.

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft op Twitter laten weten dat er in die tijd proefvluchten werden gemaakt met het ultrageheime spionagevliegtuig U2. “Herinneren jullie je de meldingen van ongewone activiteit in het luchtruim in de jaren vijftig nog? Dat waren wij,” twittert de CIA.

Destijds was het niet duidelijk dat het om vliegtuigen ging, maar dat komt volgens de inlichtingendienst omdat de U2 veel hoger vloog dan alle andere toestellen die indertijd in de lucht waren te vinden.

Een normaal vliegtuig vloog toen op gemiddeld zes kilometer hoogte terwijl de U2 drie keer zo hoog vloog. Door de extreme hoogte die de U2 bereikte werd het licht van de ondergaande zon weerkaatst. Andere piloten zagen de toestellen als heldere zilverkleurige objecten aan de avondhemel, aldus de CIA.

Tijdens Project Blue Book, een onderzoek dat de Amerikaanse luchtmacht voerde van 1947 tot 1969, werd geconcludeerd dat de Noorse UFO-meldingen samenvielen met vluchten van de U2. De informatie werd geheimgehouden om het spionageprogramma verborgen te houden voor de Sovjet-Unie, aldus Aftenposten.

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hader
hader
7 jaren geleden

Aan dit verhaal hangt een enorm luchtje aan. Project Bluebook was gewoon een debunking project die probeerde alle vreemde sightings af te doen als natuurlijke fenomenen. Aangezien de U2 zo zwart was geschilderd als de nacht, lijkt het me onwaarschijnlijk dat je dat vliegtuig dan spot als een zilverachtig object in de lucht. Het debunking gaat blijkbaar nog steeds door. En het feit dat de CIA dat twittert bevestigd dat nogmaals.

leo quist
leo quist
7 jaren geleden

Inderdaad, hier is sprake van des informatie waarmee ze nu op alle fronten mee bezig zijn, net las ik ook nog dat de eerste exoplaneten ook opeens niet bestaan, verkeerde conclusie getrokken.
Je ziet op allerlei fronten zijn ze bezig om ons te desinformeren, let goed op, laat je niet in de luren leggen, wij worden te wakker met ons allen!!!!

KiaOra
KiaOra
7 jaren geleden

Tja, als de CIA het zegt zal het wel NIET zo zijn… Debunking stopt pas na disclosure en dat schiet helaas niet erg op. Een paar graancirkels en hier en daar wat sightings is alles wat onze galactische ‘vrienden’ ons laten zien. Ik denk onderhand dat we er vooral niet teveel van moeten verwachten.. Ze willen duidelijk (nog) geen volledig contact. Dat is al heel lang zo en zou ook nog wel eens heel lang zo kunnen blijven. We zijn nog niet beschaafd genoeg denk ik zo maar es.. En de echte machthebbers zijn natuurlijk ook erg onbetrouwbare psychopaten wat ook niet helpt.

herman de graaf
herman de graaf
7 jaren geleden

De CIA leeft niet in het verleden.
Die organisatie werkt aan de toekomst, binnen het kader van haar beleid.
Elke mededeling die refereert aan iets uit het verleden, beoogt iets in de toekomst.
Wat CIA met zo’n mededeling beoogt, is mij een raadsel.
Ik heb mijn twijfels over de waarde van de beweringen in dit artikel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x