Homepagina » Buitenland » ‘Hulporganisaties’ gedragen zich als handlangers van mensensmokkelaars. Franse minister legt samenzwering bloot
'Hulporganisaties' gedragen zich als handlangers van mensensmokkelaars. Franse minister legt samenzwering bloot

‘Hulporganisaties’ gedragen zich als handlangers van mensensmokkelaars. Franse minister legt samenzwering bloot

Sommige ‘hulporganisaties’ die in het Middellandse Zeegebied opereren gedragen zich als handlangers van mensensmokkelaars. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken gezegd, meldt persbureau AP.

Minister Christophe Castaner wees op ‘een echte samenzwering tussen smokkelaars en sommige niet-gouvernementele organisaties’.

De smokkelaars en ngo’s coördineren het vervoer van migranten, die onder erbarmelijke omstandigheden vanaf de Libische kust de oversteek maken naar Europa, aldus Castaner.

Samenwerken

Zijn Italiaanse collega Matteo Salvini deed soortgelijke uitspraken. Het terugdringen van migratie is een belangrijke belofte van zijn partij Lega en zijn coalitiepartner, de Vijfsterrenbewging.

Castaner zei dat hij het niet op alle punten eens is met Salvini, maar benadrukte dat beide landen nu samenwerken op het gebied van migratie.

Salvini haalde hard uit naar de ngo’s die in het Middellandse Zeegebied opereren.

Probleem

“Ik ben dus niet de enige die twijfels heeft over die ngo’s,” zei hij. “Vraag het maar aan mijn Franse, Duitse en Britse collega’s.”

“Iedereen […] heeft het gezegd: de ngo’s zijn een probleem en ze helpen de mensensmokkelaars,” benadrukte hij.

Sea-Eye

‘Hulporganisatie’ Sea-Eye pikte onlangs nog ruim 60 migranten op voor de kust van Libië. Italië wilde niet dat het Duitse schip aan land zou komen.

“De boot is Duits bezit, heeft een Duitse vlag en Duitse bemanning, dus het is hun probleem, zij moeten het oplossen,” zei Salvini.

[AP, The Local]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Geen schaap schreef:

  Het westen zit niet te wachten op ongeschoolde nuttelozen die niks bijdragen maar alleen maar van de staatsruif (ons belasting geld) vreten. Tevens zijn er hier geen kokosnoten of bananen te plukken en mijn schoenen kan ik zelf wel poetsen.

  Ze worden ‘vlak voor de kust’ van Libie opgepikt. Het is toch logischer dat ze dan naar Libie teruggebracht worden in plaats van honderden kilometers naar een voor hun wildvreemd land ?

  11 likes
  • weg met ons schreef:

   @Geen schaap

   Nutteloos zijn ze vooral omdat de EU en NL en vele andere doorgedraaide lidstaten dergelijke lui pamperen tot aan het afgrijselijke en men ze zo leert nutteloos te zijn voor het leven en dat het doodnormaal is ten koste van anderen te leven. Zelfs moord en verkrachting en het onveilig maken van de straten door dergelijke nuttelozen wordt bij de links fascistische overheid en Bilderberg pedo politici met hun enge gezichten in alle schijnheiligheid als kleine weeffoutjes uitgelegd en moeten wij dat zien als een tijdelijk aanlooprobleempje wat wel weer overwaaid. Dat er Nederlandse slachtoffers (ongelovige varkens) vallen maakt de landverraders/ politici in het geheel niet uit. Die liggen daar niet wakker van. Die liggen ‘slechts’ wakker bijv. aan welk kinderlichaampje (prooi en chantagemiddel) ze eerdaags zich weer mogen vergrijpen, van hun Bilderberg meesters.

   4 likes
 • Kalki schreef:

  Ziet er ook steeds slechter uit voor de mensheid als nu ‘goodwill-organisatie’ ook al samenwerken met demonische-/criminele- organisaties.

  8 likes
 • ties gesponsord door politici met als enig doel de maatschappij ondermijnen schreef:

  Al jaren zijn NGO’s de maffia met als enig doel de maatschappij ondermijnen. Hoe dikwijls zijn we al gerold door deze zogenaamde en zelf uitgeroepen weldoeners? Sinds hun ontstaan dus. Komt men nog eens bedelen geef ze een schop onder de kont.

  6 likes
 • Henk Azie schreef:

  Veel van de vluchtelingen zijn ook (verplichte) orgaan donoren.

  2 likes
 • Ronald schreef:

  De Italiaanse Matteo Salvini heeft daar een heel goed punt! De vlag van de landen waaronder de boten van de (hulporganisaties) varen moeten het maar zelf oplossen. Het is zoals hij zegt, het Duitse schip van de Duitse organisatie Sea-Eye met 60 zogenaamde vluchtelingen aan boord moet dus doorvaren naar Duitsland.

  1 likes
 • Zoek eens op de term vijfde colonne, denk dat een hoop verklaard.

  1 likes
 • x

  Check Also

  coronatest

  Grote fout ontdekt in coronatest: ‘Steeds meer mensen worden wakker’

  Duizenden mensen zijn mogelijk onnodig in lockdown ...

  mondkapjes

  Wat een baas: Italiaanse burgemeester VERBIEDT mondkapjes

  De Italiaanse burgemeester Vittorio Sgarbi heeft in ...

  >