Buitenland

‘Hulporganisaties’ gedragen zich als handlangers van mensensmokkelaars. Franse minister legt samenzwering bloot

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige ‘hulporganisaties’ die in het Middellandse Zeegebied opereren gedragen zich als handlangers van mensensmokkelaars. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken gezegd, meldt persbureau AP.

Minister Christophe Castaner wees op ‘een echte samenzwering tussen smokkelaars en sommige niet-gouvernementele organisaties’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De smokkelaars en ngo’s coördineren het vervoer van migranten, die onder erbarmelijke omstandigheden vanaf de Libische kust de oversteek maken naar Europa, aldus Castaner.

Samenwerken

Zijn Italiaanse collega Matteo Salvini deed soortgelijke uitspraken. Het terugdringen van migratie is een belangrijke belofte van zijn partij Lega en zijn coalitiepartner, de Vijfsterrenbewging.

Castaner zei dat hij het niet op alle punten eens is met Salvini, maar benadrukte dat beide landen nu samenwerken op het gebied van migratie.

Salvini haalde hard uit naar de ngo’s die in het Middellandse Zeegebied opereren.

Probleem

“Ik ben dus niet de enige die twijfels heeft over die ngo’s,” zei hij. “Vraag het maar aan mijn Franse, Duitse en Britse collega’s.”

“Iedereen […] heeft het gezegd: de ngo’s zijn een probleem en ze helpen de mensensmokkelaars,” benadrukte hij.

Sea-Eye

‘Hulporganisatie’ Sea-Eye pikte onlangs nog ruim 60 migranten op voor de kust van Libië. Italië wilde niet dat het Duitse schip aan land zou komen.

“De boot is Duits bezit, heeft een Duitse vlag en Duitse bemanning, dus het is hun probleem, zij moeten het oplossen,” zei Salvini.

[AP, The Local]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Ziet er ook steeds slechter uit voor de mensheid als nu ‘goodwill-organisatie’ ook al samenwerken met demonische-/criminele- organisaties.

Geen schaap
Geen schaap
5 jaren geleden

Het westen zit niet te wachten op ongeschoolde nuttelozen die niks bijdragen maar alleen maar van de staatsruif (ons belasting geld) vreten. Tevens zijn er hier geen kokosnoten of bananen te plukken en mijn schoenen kan ik zelf wel poetsen.

Ze worden ‘vlak voor de kust’ van Libie opgepikt. Het is toch logischer dat ze dan naar Libie teruggebracht worden in plaats van honderden kilometers naar een voor hun wildvreemd land ?

ties gesponsord door politici met als enig doel de maatschappij ondermijnen
ties gesponsord door politici met als enig doel de maatschappij ondermijnen
5 jaren geleden

Al jaren zijn NGO’s de maffia met als enig doel de maatschappij ondermijnen. Hoe dikwijls zijn we al gerold door deze zogenaamde en zelf uitgeroepen weldoeners? Sinds hun ontstaan dus. Komt men nog eens bedelen geef ze een schop onder de kont.

Henk Azie
Henk Azie
5 jaren geleden

Veel van de vluchtelingen zijn ook (verplichte) orgaan donoren.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x