Het Complot

Rumsfeld-memo’s tonen hoe Bush-regering loog over Irak

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lawrence Wilkerson, jarenlang de rechterhand van de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell, zei op MSNBC ‘zeker te weten dat de regering Bush de boel heeft belazerd’ om de invasie van Irak te bespoedigen.

Kolonel Wilkerson sprak met presentator Ed Schultz over de benoeming van Chuck Hagel als minister van Defensie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het gesprek ging daarna over de nieuwe documentaire van MSNBC ‘Hubris: Selling the Iraq War’, die afgelopen maandag werd uitgezonden.

Vrede

In de documentaire zijn unieke memo’s van de Amerikaanse oud-minister van Defensie Donald Rumsfeld te zien die dateren van november 2001. Uit de stukken blijkt dat Rumsfeld en zijn helpers van alles bekokstoofden om de invasie van Irak te verkopen.

“Connectie tussen Saddam en aanslagen op 11 september of antrax-aanval?” staat in een memo. “Conflict over massavernietigingswapens? Denk alvast na over het eisen van een inspectie.”

Een andere memo instrueerde regeringsfunctionarissen ‘zich te richten op de massavernietigingswapens’ en vervolgens de lijst af te werken van ‘toewerken naar de val van het regime’ tot ‘verrassing, snelheid en risico’ en ‘benadrukken hoe belangrijk het is wie na Saddam over het land heerst’. Nergens werd gesproken over het winnen van de vrede.

Wilkerson herinnert zich hoe Powell, die nepbewijs van Iraakse massavernietigingswapens presenteerde aan de Verenigde Naties, leek te erkennen dat er geen wapens in het land aanwezig waren. “Ik vraag me af wat er zal gebeuren als we 500.000 troepen naar Irak sturen, het land uitkammen en niets vinden,” citeerde hij Powell.

“Denkt u dat de regering Bush de boel heeft belazerd om de Irakoorlog te verkopen?” vroeg Schultz aan Wilkerson. “Ik had er toen geen weet van en dat reken ik mezelf aan,” zei hij. “Achteraf gezien ben ik er verdomd zeker van dat de regering Bush de boel heeft belazerd.”

Wilkerson nam in 2005 gedesillusioneerd afstand van de Bush-regering.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m&m
m&m
11 jaren geleden

ik snap het niet,wij wisten het allang en dan als gewoon burger.

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Dat de regering Bush loog is voor iedereen die het enigszins heeft gevolgd volkomen duidelijk.

De befaamde “weapons of mass destruction” en de mobiele laboratoria waar chemische wapens werden ontwikkeld zijn tot op de dag van vandaag nog steeds niet gevonden.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Zeg je het woordje republikein hoor je binnen in je een stem die zegt “ZIJ ALLEN ZIJN MAF”.En niet te zuinig.De kleine Bush dictator??Zie hem eens eigenwijs zijn.Aan de manier van bewegen voelt het zich nogal wat.Maar het is de grootste misdadiger tegen de menselijkheid in eigen persoon met zijn martelkampen in Guatamala en zijn bedrog op 9/11.Nog één woord wil ik aan het tuig verspillen en dat is:”SMEERLAPPEN”.

dreamfall
dreamfall
11 jaren geleden

Dit heet toch gewoon achterkamertjes politiek?

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x