Wetenschap

Onze geest bevindt zich in een holografisch veld rond het brein. Professor komt met nieuwe theorie over bewustzijn

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De relatie tussen de geest en het brein is een mysterie. Sommigen zeggen dat de geest een functie is van het brein en het bewustzijn het product van neuronen.

Anderen stellen dat de geest onafhankelijk opereert van het brein of op zijn minst losstaat van onze hersenen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Professor Dirk Meijer van de Rijksuniversiteit Groningen heeft hierover een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift NeuroQuantology.

Andere dimensie

Dr. Meijer theoretiseert dat ons bewustzijn zich bevindt in een veld rond het brein. Dit veld bevindt zich in een andere dimensie en deelt informatie met het brein door middel van kwantumverstrengeling.

Dit veld vertoont daarnaast gelijkenissen met een zwart gat en pikt informatie op uit het magnetisch veld van de aarde, donkere energie en andere bronnen.

“Het stuurt informatie naar het hersenweefsel dat cruciaal is bij de snelle verwerking van informatie uit het bewustzijn en het onderbewustzijn,” schreef Meijer.

Onbekend

Met andere woorden: de geest is een veld dat informatie van buiten het brein oppikt en deelt met het brein. De professor noemt dit een ‘holografisch gestructureerd veld’.

De extreem snelle functies van het brein suggereren dat het informatie verwerkt door middel van een mechanisme dat nog onbekend is.

Meijer gebruikt de dualiteit van golven en deeltjes, een beginsel van de kwantummechanica, om de relatie tussen het mentale veld en het brein uit te leggen.

Golven en deeltjes

Het beginsel stelt dat elektronen en fotonen bestaan in de vorm van golven, maar zich ook kunnen gedragen als deeltjes. Ze zijn dus eigenlijk zowel golven als deeltjes.

Op dezelfde manier is het mentale veld een fysiek én immaterieel onderdeel van het brein.

De geest en het brein zijn volgens Meijer met elkaar verbonden, maar zijn tegelijkertijd van elkaar gescheiden.

Verborgen

De professor theoretiseert dat het mentale veld in een andere dimensie is:

“Dat we deze informatie niet rechtstreeks kunnen waarnemen is toe te schrijven aan een verborgen vierde ruimtelijke dimensie, die niet kan worden waargenomen in onze 3D-wereld, maar die wel wiskundig kan worden benaderd.”

Hij verduidelijkt dat deze vierde ruimtelijke dimensie niet moet worden verward met tijd. Dit is een concept van ruimtetijd dat vier ruimtelijke dimensies omvat.

Onze geest bevindt zich in een holografisch veld rond het brein. Professor komt met nieuwe theorie over bewustzijn
Torus (Wikicommons)

Volgens Meijer bevindt zich een soort scherm of grens tussen de buitenwereld en het individuele mentale veld. Hij vergelijkt deze grens met de waarnemingshorizon van een zwart gat.

Torus

“Aangenomen wordt dat informatie die een zwart gat binnengaat niet verloren is, maar wordt geprojecteerd op de waarnemingshorizon,” schreef hij.

“Bewustzijn is een waarnemingshorizon tussen een singulariteit (zwart gat) en de ruimte in het brein,” zei hij.

Het mentale veld ziet er volgens de professor uit als een torus, een donutvormig oppervlak.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Justin
Justin
6 jaren geleden

Onze hersenen zijn een filter,zouden we alle informatie/ kennis binnen krijgen die om ons heen is /hangt zouden we gek worden dat kan ons beperkte vleselijke lichaam niet aan.Het is ook niet de bedoeling van het 3D zijn.
Als we onze trilling verhoogd hebben kunnen we dat wel aan vandaar dat er ook steeds meer ”paranormalen ” bij komen.Ons lichaam is een kruiwagen om te kunnen functioneren in 3D en heeft beperkte mogelijkheden, met een geascendeerd /getransformeerd lichaam worden ”gaven” groter ,manifesteren is er één van.
De binnenkomende hogere energie dringt ons lichaam in en transformeert ons, o.a wordt ”junk”d.n.a geactiveert
Over bv zeg 50 jaar(?) zal het normaal zijn voor de mens om zichzelf of anderen te helen ,telepatisch te zijn ,te manifesteren , te remote viewen etc
de mens is net als alle andere entiteiten onderhevig aan evolutie , 3D ,4D, 5D, 6D , is nog niks bijzonders er zijn nog ontelbare octafen te gaan, we zijn kleine kinderen op de evolutie trap.
De mensheid staat op het punt een flinke sprong te maken naar 5D vergis je niet ook daar zal dualiteit enz bestaan, net als in de geestenwereld die in de 4D /5D zit daar heb je ook goede en niet goede geesten zo zal het ook met de mens zijn, degeen die er geschikt voor zijn gaan almaar hoger degeen die dat niet zijn doen de klas elke keer over. zoals reincarnatie in 3D en bij hogere dimensies blijf je hangen in dat octaaf.
Tis maar net hoe je in elkaar zit 🙂

wolfje
wolfje
6 jaren geleden

er is in elk geval meer dan ‘wij zijn ons brein’

Johan
Johan
6 jaren geleden

Al het organische leven hier in dit universum is MULTI DIMENSIONAAL van nature!
alle dimensies zijn met elkaar verbonden in ons en speelt tegelijkertijd af maar wel afgescheiden van elkaar net zoals onze organen afgescheiden zijn van elkaar maar wel met elkaar verbonden zijn ze hebben immers elkaar nodig om te kunnen bestaan.

¨De geest en het brein zijn volgens Meijer met elkaar verbonden, maar zijn tegelijkertijd van elkaar gescheiden.¨

¨De extreem snelle functies van het brein suggereren dat het informatie verwerkt door middel van een mechanisme dat nog onbekend is.¨ ANTWOORD = LICHT

Louise
Louise
6 jaren geleden

Ach de man probeert het met z’n verstand te begrijpen, en elke keer komt iemand anders met een stelling……. Het is heel simpel, je kunt alleen maar dingen (alles) waarnemen als je in contact staat met de bron en die is zelfs voor iedereen anders, omdat we op verschillende manieren evolueren ……… En zoveel paranormalen komen er niet bij hoor, was het maar waar, ik ken die wereld erg goed en wij verbazen ons erover dat er inderdaad makkelijk over geschreven wordt, het is goed er over te lezen, maar het is een heel verschil om het te zien en te voelen, daarom leven de meeste een terug getrokken leven, anders ga je mee met de waan van de dag………Zo snel veranderen mensen niet, er is wereld wijd maar een kleine groep die wat verder is en ach al die getallen zeggen ook heel weinig, het is echt niet zo dat je op een dag denkt Hee ik zit in groep 5……… Het allereerste begin is leren jezelf te ontdekken, naar binnen gaan……een lange weg te gaan dus……..overigens er zijn ook mensen die best veel zien, maar oh jee, die er negatief mee om gaan, en dat hebben maar weinig mensen door…..

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x