Homepagina » Wetenschap » Onze geest bevindt zich in een holografisch veld rond het brein. Professor komt met nieuwe theorie over bewustzijn
Onze geest bevindt zich in een holografisch veld rond het brein. Professor komt met nieuwe theorie over bewustzijn

Onze geest bevindt zich in een holografisch veld rond het brein. Professor komt met nieuwe theorie over bewustzijn

De relatie tussen de geest en het brein is een mysterie. Sommigen zeggen dat de geest een functie is van het brein en het bewustzijn het product van neuronen.

Anderen stellen dat de geest onafhankelijk opereert van het brein of op zijn minst losstaat van onze hersenen.

Professor Dirk Meijer van de Rijksuniversiteit Groningen heeft hierover een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift NeuroQuantology.

Andere dimensie

Dr. Meijer theoretiseert dat ons bewustzijn zich bevindt in een veld rond het brein. Dit veld bevindt zich in een andere dimensie en deelt informatie met het brein door middel van kwantumverstrengeling.

Dit veld vertoont daarnaast gelijkenissen met een zwart gat en pikt informatie op uit het magnetisch veld van de aarde, donkere energie en andere bronnen.

“Het stuurt informatie naar het hersenweefsel dat cruciaal is bij de snelle verwerking van informatie uit het bewustzijn en het onderbewustzijn,” schreef Meijer.

Onbekend

Met andere woorden: de geest is een veld dat informatie van buiten het brein oppikt en deelt met het brein. De professor noemt dit een ‘holografisch gestructureerd veld’.

De extreem snelle functies van het brein suggereren dat het informatie verwerkt door middel van een mechanisme dat nog onbekend is.

Meijer gebruikt de dualiteit van golven en deeltjes, een beginsel van de kwantummechanica, om de relatie tussen het mentale veld en het brein uit te leggen.

Golven en deeltjes

Het beginsel stelt dat elektronen en fotonen bestaan in de vorm van golven, maar zich ook kunnen gedragen als deeltjes. Ze zijn dus eigenlijk zowel golven als deeltjes.

Op dezelfde manier is het mentale veld een fysiek én immaterieel onderdeel van het brein.

De geest en het brein zijn volgens Meijer met elkaar verbonden, maar zijn tegelijkertijd van elkaar gescheiden.

Verborgen

De professor theoretiseert dat het mentale veld in een andere dimensie is:

“Dat we deze informatie niet rechtstreeks kunnen waarnemen is toe te schrijven aan een verborgen vierde ruimtelijke dimensie, die niet kan worden waargenomen in onze 3D-wereld, maar die wel wiskundig kan worden benaderd.”

Hij verduidelijkt dat deze vierde ruimtelijke dimensie niet moet worden verward met tijd. Dit is een concept van ruimtetijd dat vier ruimtelijke dimensies omvat.

Onze geest bevindt zich in een holografisch veld rond het brein. Professor komt met nieuwe theorie over bewustzijn

Torus (Wikicommons)

Volgens Meijer bevindt zich een soort scherm of grens tussen de buitenwereld en het individuele mentale veld. Hij vergelijkt deze grens met de waarnemingshorizon van een zwart gat.

Torus

“Aangenomen wordt dat informatie die een zwart gat binnengaat niet verloren is, maar wordt geprojecteerd op de waarnemingshorizon,” schreef hij.

“Bewustzijn is een waarnemingshorizon tussen een singulariteit (zwart gat) en de ruimte in het brein,” zei hij.

Het mentale veld ziet er volgens de professor uit als een torus, een donutvormig oppervlak.

[Epoch Times]


Vond je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Onze hersenen zijn een filter,zouden we alle informatie/ kennis binnen krijgen die om ons heen is /hangt zouden we gek worden dat kan ons beperkte vleselijke lichaam niet aan.Het is ook niet de bedoeling van het 3D zijn.
  Als we onze trilling verhoogd hebben kunnen we dat wel aan vandaar dat er ook steeds meer ”paranormalen ” bij komen.Ons lichaam is een kruiwagen om te kunnen functioneren in 3D en heeft beperkte mogelijkheden, met een geascendeerd /getransformeerd lichaam worden ”gaven” groter ,manifesteren is er één van.
  De binnenkomende hogere energie dringt ons lichaam in en transformeert ons, o.a wordt ”junk”d.n.a geactiveert
  Over bv zeg 50 jaar(?) zal het normaal zijn voor de mens om zichzelf of anderen te helen ,telepatisch te zijn ,te manifesteren , te remote viewen etc
  de mens is net als alle andere entiteiten onderhevig aan evolutie , 3D ,4D, 5D, 6D , is nog niks bijzonders er zijn nog ontelbare octafen te gaan, we zijn kleine kinderen op de evolutie trap.
  De mensheid staat op het punt een flinke sprong te maken naar 5D vergis je niet ook daar zal dualiteit enz bestaan, net als in de geestenwereld die in de 4D /5D zit daar heb je ook goede en niet goede geesten zo zal het ook met de mens zijn, degeen die er geschikt voor zijn gaan almaar hoger degeen die dat niet zijn doen de klas elke keer over. zoals reincarnatie in 3D en bij hogere dimensies blijf je hangen in dat octaaf.
  Tis maar net hoe je in elkaar zit 🙂

  10 likes
  • Maar als je ”niet goede geesten” in 4D en 5D en hoger hebt , wat zou dan het nut van ascentie zijn?
   Zouden die niet goede geesten en stiekempjes bij de selectie door geglipt zijn?
   Lijkt me onmogelijk, ze bezitten de nodige kennis niet, geen open mind en hebben weinig tot geen emphatie.
   Hoe zit dat precies volgens jou, kunnen we daar dus toch nog opgeblazen ego’s en kortzichtige nazi’s verwachten? En zo ja, hoe komen die niet goede geesten daar?
   Of hebben ze altijd al in de hogere dimensies bestaan?
   Dan kom ik weer op de vraag wat het nut van ascensie dan is.

   2 likes
   • Ja die hebben altijd in de 4D en (laag)5D bestaan pas in de veel hogere trillingen kunnen zijenmensen met die aanleg niet bestaan dat kunnen ze niet verwerken zeg maar, Het nut van stijging in trilling is niets meer dan een volgende stap om weer hogerop te komen, jezelf te vervolmaken, de entiteiten/wezens met streken kun je beter negeren net als nu in 3D, gewoon je eigen goede weg gaan en je zult steeds verder ascenderen tot je/men op het punt komt dat er eenheid zal zijn in alles.

    0 likes
    • In vorige grote sprongen van de 25.000 jaar cycles waren er inderdaad nog wat reptilian en draco nazaten meegekomen.
     Maar de planeet stond toen lang zo hoog niet als nu plus dat we nu baden in de photonbelt, zeg maar Het Licht.
     Ik acht de kans groot dat de negatieve krachten het deze keer niet overleven.
     Het is al duidelijk te merken maar we gaan het spoedig zien.

     2 likes
    • Ik denk dat de grote sprong voorwaarts, de belangrijke cycle van 25.000 jaar waar we nu in zitten, alle negativiteit in een klap wegblaast.
     Wat zouden ze anders bedoelen met een grote sprong voorwaarts?

     0 likes
     • Ik snap wat je bedoelt de grote sprong is van 3D naar 5D , 4D slaan we als het ware massaal over omdat de mensheid onwetend is gehouden dus in 3D bleef hangen totdat 5D zich in alle glorie aandient en men er niet meer omheen kan, hoewel je zou kunnen zeggen dat er momenten zijn dat je nu al af en toe in 4D zit al naargelang je trilling op willekeurig wat voor moment dan ook door bv kennis/levenshouding/ vrede/naastenliefde etc , echter in 5D begin je ook ”laag ”,dus laag 5D, stel dat je ‘t het vergelijkt met een maatbeker dan komen we op de bodem binnen ,de trilling/ energie gaat stijgen en in hoog 5D hogere trilling is het niet meer te harden voor de lagere trillingen/entiteiten maar ook mensen, dus we zitten er nog even mee te kijken :-)sommigen zullen sneller en anderen later uitchecken.
      Hoeveel tijd daarmee gepaard gaat,.. ik denk zo’n 1000 jaar (het voorspelde 1000 jarig vrederijk).Het belangrijkste is dat er een eind gaat komen aan al die duizenden jaren van onderdrukking misleiding en uitbuiting .Go with the flow het gaat de goede kant op.
      De tijd in 5D zal gemakkelijker door te komen zijn dan in 3D omdat mensen sneller onwikkelen door de vermindering van negativitiet en tegenwerking ook omdat ziekte gaat verdwijnen en de dood zoals we die nu kennen steeds minder gaat voorkomen doordat ons lichaam meer licht gaat bevatten(energie kan niet sterven:-).
      Er zullen leerscholen komen die totaal anders zijn dan wat we nu kennen ,op allerlei gebied is er hulp en medewerking de dwarsliggers zullen alleen zichzelf ermee hebben, die zullen nooit de 1000 jaar halen met een dergelijke instelling. Het shift zichzelf uit. Nogmaals het is een evolutionair gebeuren, oké we maken inderdaad een grote sprong in bewustzijn /ontwakening maar nog niet alles is dan perfect in balans.
      Kijk de mens heeft een grote inbreng in zijn energie toestand dus in 3D kunnen hoogontwikkelde mensen zich regelmatig in een 5D energie/toestand bevinden , maar omdat er nu vanuit de kosmos hoge energieen binnen komen profiteren ook de minder ontwikkelden hiervan, een steun in de rug zeg maar ,iedereen heeft nu de mogelijkheid zich dank zij die binnenkomende energie sneller te onwikkelen.oftwel zich nog hoger in trilling te ontwikkelen .Het komt dus gedoceerd binnen een grote hoeveelheid ineens zou ons allen doden.
      Er komt een tijd in de verre toekomst dat mensen zelf kunnen voelen bepalen wanneer ze een bepaalde dimensie gaan verlaten en klaar zijn om hoger te gaan. .

      1 likes
     • Even over de draco/reptilians, het restant dat hier nog is wil wat graag weg van de aarde echter ze kunnen niet weg want er is een cordon om de aarde die het tegenhoudt. ze weten dat ze het nooit lang volhouden/ kunnen overleven op een aarde die in trilling omhoog gaat dus omdat ze niet weg kunnen trekken ze nu alles uit de kast om de trilling dmv false flags, oorlogen en kunstmatige rampen in de natuur omlaag te krijgen want alleen in een lagere trilling die van angst en ellende kunnen ze leven.

      1 likes
     • Gedoseerd.

      0 likes
   • Dat vergeet ik nog te zeggen, volgens mij gaan we de dualiteit juist uit.

    4 likes
    • Ik zal het je sterker vertellen: in wezen bestaat er geen dualiteit. Alles is bewustzijn.

     1 likes
    • Op een gegeven moment wel ja maar niet direct dat vergt weer een poosje (ettelijke octafen/dimensies ) want ieder mens die nu aanwezig is (een enkeling daargelaten) is nog in meerdere of mindere mate behept met dualtiteit dat is er niet zomaar uit.

     0 likes
 2. Ach de man probeert het met z’n verstand te begrijpen, en elke keer komt iemand anders met een stelling……. Het is heel simpel, je kunt alleen maar dingen (alles) waarnemen als je in contact staat met de bron en die is zelfs voor iedereen anders, omdat we op verschillende manieren evolueren ……… En zoveel paranormalen komen er niet bij hoor, was het maar waar, ik ken die wereld erg goed en wij verbazen ons erover dat er inderdaad makkelijk over geschreven wordt, het is goed er over te lezen, maar het is een heel verschil om het te zien en te voelen, daarom leven de meeste een terug getrokken leven, anders ga je mee met de waan van de dag………Zo snel veranderen mensen niet, er is wereld wijd maar een kleine groep die wat verder is en ach al die getallen zeggen ook heel weinig, het is echt niet zo dat je op een dag denkt Hee ik zit in groep 5……… Het allereerste begin is leren jezelf te ontdekken, naar binnen gaan……een lange weg te gaan dus……..overigens er zijn ook mensen die best veel zien, maar oh jee, die er negatief mee om gaan, en dat hebben maar weinig mensen door…..

  11 likes
  • Ik ben het tot op zekere hoogte met je eens. Alleen heb je het dan alleen over deze wereld. waar het schijnbaar allemaal niet zo snel gaat.

   Maar in mijn optiek is dat 1 realiteit van oneindig veel. Diegene die al wel verder zijn en merken dat meer mensen om zich heen ook aan het veranderen zijn en wat gemeengoed word zitten al een “radio zender” hoger. Immers je kunt niet tegelijkertijd afstemmen op 3fm en radio 10 behalve als je twee radio’s naast elkaar zet.

   De notitie dat je verandert als de wereld om je heen verandert is niet correct. Eerst zelf veranderen en dan zal de wereld om je heen veranderen. Letterlijk.

   1 likes
 3. er is in elk geval meer dan ‘wij zijn ons brein’

  8 likes
 4. Al het organische leven hier in dit universum is MULTI DIMENSIONAAL van nature!
  alle dimensies zijn met elkaar verbonden in ons en speelt tegelijkertijd af maar wel afgescheiden van elkaar net zoals onze organen afgescheiden zijn van elkaar maar wel met elkaar verbonden zijn ze hebben immers elkaar nodig om te kunnen bestaan.

  ¨De geest en het brein zijn volgens Meijer met elkaar verbonden, maar zijn tegelijkertijd van elkaar gescheiden.¨

  ¨De extreem snelle functies van het brein suggereren dat het informatie verwerkt door middel van een mechanisme dat nog onbekend is.¨ ANTWOORD = LICHT

  4 likes
 5. Mijn intuïtie zegt dat het bewustzijn louter de sublieme samenwerking is van de grijze celletjes in onze hoofden. Het is een illusie gecreëerd door ons brein. Noem het maar een soort van neveneffect dat ontstaat door de wisselwerking van de aangeleerde taal, herinneringen en ervaringen, emotie en gedachten. Het bewustzijn zit niet op één plekje in de hersenen, maar is het resultaat van de samenwerking van alle neuronen in onze hoofden. Die wanneer we ons bewust worden een heleboel filters heeft doorgaan vanuit het onbewuste naar de bewustwording. Het is lijkt me zeker geen virtuele donut dat als een dikke sjaal om onze hals hangt.

  Oh ja ook dat nog… Op schilderijen zie je vaak heilige figuren met een aureooltje dat boven hun hoofden zweeft (de donut dus). 😀

  Ach. Misschien ligt het aan mij en heb ik als atheïst en als “eeuwige twijfelaar” geen ziel? En mis ik dus die donut. Toegegeven… ik ben niet zo gek op donuts… veel te zoet naar mijn smaak.

  ─ off-topic: 15 oktober is op enkele uren na bijna voorbij. De wereld is nog niet ten onderen gegaan. Of is de eindtijd nu verplaatst naar 15 november? ─

  3 likes
  • Ik herken jouw sarcasme en twijfel. Ik heb ook van die momenten.
   Aan de andere kant: is het niet zo dat de mens vanaf haar bestaan steeds meer is gaan ontdekken?
   Tot zo’n grove 200 jaar geleden geloofde niemand dat de mens ooit vliegende machines zou kunnen bouwen. Het bestaan en de kenmerken van een elementair kleine wereld (atomen, neutronen, quanta etc.) is ook niet van zo lang geleden. Dat de aarde rond is geloofden de meesten eerst ook niet een aantal eeuwen geleden (nog steeds is er een kleine groep die halstarrig gelooft dat de aarde wel plat is 🙂 ).
   Ik ben van mening dat in principe alles waarvan nog niet bewezen is dat het niet kan, mogelijk is. Dus ook een los v.h. lichaam bestaande ziel, dus ook een hiernamaals (in welke vorm dan ook) etc.

   1 likes
  • Wie het weet mag het zeggen. Waarom alles doorgronden? Straks weten we alles en dan? Eigenlijk interesseert het mij geen re….t meer hoe alles werkt. Ik heb al moeite om e.e.a. bij te houden. Ik “zie” het wel als het zover is.

   0 likes
  • “Mijn intuïtie zegt dat bewustzijn”: dubbelzinnige uitspraak en contradictie, want staat intuïtie los van bewustzijn en wie is degene die deze veronderstelling doet? Staat die of dat ook los van bewustzijn?

   0 likes
   • Oké dan. Mijn “gevoel” zegt dat het bewustzijn een illusie is van het brein.

    Intuïtie staat niet los van het bewustzijn. Het is een van de eigenschappen die ons bewustzijn kent en dus bijgevolg een bijproduct van de werking van onze hersenen.

    Dus neen “intuïtie” staat niet los van het bewustzijn. Of suggereerde ik er per ongeluk er heen in mijn eerdere tekst? De “ik” is dus louter een hersenspinsel.

    Ik ben geen wetenschapper of neuroloog, laat staan een filosoof. Dus ik ga gewoon op mijn gevoel af. En die is weinig spiritueel of paranormaal getint vrees ik.

    Intuïtie is de veredelde vorm van instinct.

    0 likes
 6. Als het veld kennis kan aantrekken, dan trekt het ook de gedachten kennis en motivatie van criminelen aan en kom je ook niet erg ver.
  Bovendien, eke veld is te isoleren, dus dit lijkt mij ook erg eng. Stop iemand in een kooi (groot gebouw) waar die veld niks kan en je schakelt duizenden in een klap uit. Is het daarom dat tegenwoordig alleen maar grote gebouwen gebouwd worden waar mensen in moeten gaan werken? Of al die GSM-masten die bijzonder sterke signalen naar dit veld sturen en van alles in je geest planten?

  2 likes
 7. O vergeet, als je het niet ziet de zaken in stargate en mandela effect dan ben je niet open mind en ga je het ook absoluut niet zien!! Dan heb jij geen toestemming om meer te zien.

  2 likes
 8. De geest is gezeteld op ons lichaam als een troon.

  2 likes
 9. dit is niet nieuw.Dit las ik al 30 jaar geleden.. Onze hersenen fungeren zoals een tuner (onvanger) ..ons geheugen ligt ook niet in onze hersenen maar in een ‘gebied’ errond (andere dimentie ?) zo kan het zijn dat ‘gedachtenlezen ” doordat er twee geheugens door elkaar vloeien van personen.

  2 likes
 10. Kennen jullie de serie Stargate. Ga alle 3de series bekijken. Stargate, Stargate Atlantis en stargate Universum. Ik beloof je plechtig dat je dan meer gaat begrijpen wie je bent en wat je hier doet. Onhou goed, de Oude bevolking, 5de generatie, Egyptische, Babylonische figuren, Atlantis, opgestegen, het kwaad => Ori, Origin, de bron van het leven. Alles komt er in voor. Je bent niets meer dan een energie centrale. Kennen jullie de clip die vrouw in goud en die een laken inklimt en boven op de dome er weer uitgaat en dan in een gouden stad staat. Voor ze klimt [aarde], halve wegen in de lucht [hemel], in en door dat gat [tweede hemel], boven op de dome [ derde hemel]. Gaat er langzaam een lampje branden.
  Het is heel simpel de elite en alles wat er bij hoort wil dol graag dat je het verhaal leert, maar je moet er wel moeite voor doen en open staat.

  Volgende uitdaging, Mandela effect! Ook hier hangt een groot raadsel aan vast. Je vind, hangt van je eigen inzicht, een en ander op youtube.

  1 likes
  • wat is er zo boeiend aan het Mandela effect? Een overduidelijk gevoel dat je niet in de oorspronkelijke realiteit zit waar je in geboren bent. Hersenen proberen het op te vullen door dingen te verzinnen zodat ze weer kloppen. Dat is een natuurlijk effect. confabuleren noemen ze dat bij alcoholisten. Sommige mensen echter confabuleren niet en zweren dat mandela in de gevangenis dood ging, de film met tom cruise eigenlijk interview with A vampire was (ik ook) etc.

   Voor mij gewoon een extra handvat dat we switchen van realiteit naar realiteit. Meestal merken we het niet maar soms maken we wat grotere sprongen en dan zijn de verschillen net iets groter en kloppen ze niet met ons “geheugen”.

   Volgens mij is tijd gewoon een illusie. als je een oude filmrol uit elkaar haalt zie je alle frames achter elkaar. elk frame is zijn eigen dimensie in een multiverse waar Alles tegelijkertijd bestaat. door die frames achter elkaar te zetten krijg je de illusie van tijd. stel je nu oneindig veel variant filmrollen van je eigen leven boven elkaar. Elke seconde switch je miljarden keren van frame naar frame. soms in de filmrol waar je zit soms eentje hoger soms eentje lager soms een wat grotere sprong. We are all sliders dude! alleen hebben we het niet in de gaten. Moet wel eerlijk toegeven dat ik stargate leuker vind dan sliders 🙂

   0 likes
 11. ik denk dus ik besta.

  1 likes
 12. Ja, Rob Steenwinkel. Het Morfo Genetisch Veld van Sheldrake speelt waarschijnlijk ook een rol.

  1 likes
 13. Wij zijn de avatars in een SIMS spel op een dimensionale schaal. Vandaar dat de wereld zo slecht is. Deigene die het besturen zijn niet hier. Het zelfde zoals wij schitspellen spelen zonder schuldig te voelen van de digitale slachtoffers.

  0 likes
 14. Als het holoGRAFISCH is, zou je het moeten kunnen zien.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

melkweg

Er gebeurt iets heel raars in het centrum van de Melkweg

Er gebeurt iets heel raars in het ...

geheugen

Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

Zou een sterker vermogen om dingen beter ...