Gezondheid

Geheime studie over link tussen suiker en kanker opgedoken. Zo worden we gemanipuleerd

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een wetenschappelijk onderzoek uit 1965 met een link tussen suiker, hartziekten en kanker is op mysterieuze wijze teruggetrokken. De studie was gesponsord door de Sugar Research Foundation, die waarschijnlijk andere conclusies had verwacht.

Onderzoekers vonden een duidelijk verband tussen een hoge consumptie van suiker en hartziekten en blaaskanker. De geheimzinnige studie heette Project 259.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het onderzoek werd nooit gepubliceerd omdat de Sugar Research Foundation de geldkraan dichtdraaide, ontdekte professor Christin Kearns van de Universiteit van Californië.

Bedenkelijke methodes

Zij bestudeerde briefwisselingen tussen wetenschappers en de Sugar Research Foundation in de periode van 1959 tot 1971 en publiceerde haar bevindingen in PLOS Biology.

De zaak werpt een nieuw licht op de bedenkelijke methodes van de suikerindustrie, aldus Kearns.

Volgens haar was al lang duidelijk dat de link met kanker nader onderzoek verdiende en dat suiker het risico op hartziekten vergroot.

Manipulatie

Het onderzoeksteam maakt uit de stukken op dat de meest voor de hand liggende reden om het onderzoek af te kappen was dat het de commerciële belangen van de suikerindustrie schaadde.

Coauteur Stanton Glantz trekt een parallel met de tabaksindustrie, die in het verleden vaak onderzoeken financierde die de schadelijke effecten van roken minimaliseerden.

“Deze manipulatie is vergelijkbaar met de werkwijze van de tabaksindustrie,” zei hij. “Deze manier van doen roept vragen op over overheidsbeleid dat gebaseerd is op onderzoek dat door de industrie wordt gefinancierd.”

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
charlud
charlud
6 jaren geleden

Wetenschap heeft altijd in dienst gestaan van grote instanties zoals regeringen,religieuze groepen, bedrijven, financiele instellingen enz. In theorie hoort wetenschap waardevrij te zijn maar onderzoek kost geld en dat hebben de professoren niet en dus zijn ze afhankelijk van genoemde instanties. Hetzelfde gebeurt op micro-nveau bij bedrijven. Een organisatiebureau zal nooit en te nimmer in haar rapport het management(hoog als laag) de schuld geven want a) ze worden betaald door het management en b) het bureau wil in de toekomst ook brood op de plank hebben. Conclusie 1+1 is nog altijd 2.

rob
rob
6 jaren geleden

Bestaat niet alles alleen maar uit manipulatie..de mens is in haar psychologische aspecten niets anders meer dan een product van de geschiedenis en sociale betrekkingen waar manipulatie in al zijn vormen de mens manipuleert,elk ieder product draagt manipulatie in zich om dat we het zogenaamd nodig hebben ,er zijn heel wat producten die we gewoon aan de kant kunnen zetten ,maar dat kost veel moeite het is gewoon verslaving , suiker,roken en noem maar op we zijn een product
Nemen een product
Een product die zichzelf onderhoud met producten ..
En in al die producten zit wel een stofje die schadelijk zijn ..maar word is niet zo gezien als schadelijk anders zou men het gewoon niet meer nemen , alleen als men kanker krijgt schrikt het zich rot ..dan word een slapende wakker , met ander woorden we zijn slapende producten..

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Geheime studie? Ik weet al minstens 10 jaar dat geraffineerde Suikers een voedingsbodem creëert voor de schimmels in het lichaam die, wanneer ze de overhand krijgen, kanker gaat vormen op de kwetsbaardere plekken in het lichaam.

helder
helder
6 jaren geleden

zuiveringszout, oftewel baking soda, zuivert het inwendige, en koolstof, actieve kool, absobeert giftige stoffen in de darmen . kost heel weinig.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x