Spiritueel

Waterbedrijven gebruiken ‘magie’ om lekkages op te sporen. Wetenschapper doet verrassende ontdekking

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse waterbedrijven gebruiken nog altijd wichelroedes om lekkages in waterleidingen op te sporen. Tot die verrassende ontdekking kwam een wetenschapper van de Oxford-universiteit, schrijft de BBC.

De ouders van Sally Le Page waren verbaasd toen een technicus van hun waterbedrijf twee ‘gebogen tentharingen’ gebruikte om de waterleiding te vinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze nam contact op met Britse waterbedrijven en het grootste deel bevestigde dat technici nog altijd gebruikmaken van deze eeuwenoude techniek.

Even efficiënt

Bij wichelroedelopen wordt normaal gesproken een Y- of L-vormige tak gehanteerd en kunnen verborgen waterbronnen, edelstenen of andere objecten in de bodem worden opgespoord.

Biologe Le Page nam eerst contact op met Severn Trent Water. Het waterbedrijf stelde: “De ervaring leert dat sommige oudere methodes even efficiënt zijn als de nieuwere, maar we gebruiken ook drones en satellieten.”

Voorkeur

Andere grote waterbedrijven – waaronder Scottish Water, Welsh Water, Southern Water en Yorkshire Water, kwamen met een soortgelijk antwoord.

Severn Trent voegde later nog toe: “We geven onze medewerkers geen wichelroedes, maar sommige technici van ons gebruiken ze wel.”

De bedrijven benadrukten dat ze het gebruik van wichelroedels niet aanmoedigen en zeiden dat moderne methodes zoals drones de voorkeur genieten.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
6 jaren geleden

Een zeer oude en beproefde methode om water op te sporen. Mijn opa gebruikte dat ook. Geen wonder dat sommigen zich nog steeds van deze techniek bedienen.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Stromend water genereert elektriciteit. Een item wat gevoelig voor magnetisme is, zoals een ijzeren tent haring zou technisch gezien lichte magnetische velden gegenereerd door stromend water kunnen opvangen. Ik geloof prima dat deze “magische” techniek werkt met mensen die getraind zijn in deze techniek.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

Ik heb het zelf diverse keren moeten doen maar dan voor water, riool en olie(metalen)-leidingen. Het werkt uitstekend

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

even een aanvulling voor mensen die het ook willen proberen.

Ik gebruikte daarvoor 2 koperen lasdraden die aan een uiteinde ongeveer 10 cm haaks waren omgebogen. Deze hield ik ongeveer 10-15 cm parallel naast elkaar. Boven een leiding bewogen de draden zich naar elkaar er kruisten zich boven de leiding.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x