BinnenlandCorona

Artsenfederatie KNMG schakelt reacties uit na felle kritiek op coronacampagne: lees ze hier

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week lanceerde artsenfederatie KNMG een campagne om steun te verwerven voor artsen en verpleegkundigen. Met de campagne #ditismijnzorg riep de artsenfederatie de Nederlandse bevolking op om de coronamaatregelen na te leven en te laten zien dat ze de artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals steunen.

“De druk op de zorg, op artsen en verpleegkundigen is net als in de eerste golf weer extreem hoog,” zei voorzitter van de KNMG Rene Heman. “De meeste zorgverleners zijn nog nauwelijks hersteld van die eerste periode, en staan alweer onder hoge druk. Ik weet dat het overgrote deel van de Nederlanders achter de maatregelen en zorg staat. Toch voelen we die steun voor zorgverleners nu minder.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Staat het overgrote deel van de Nederlanders achter de maatregelen? Nou, nee. Het regende kritische reacties onder het artikel waarin de campagne werd aangekondigd. Met name uit medische hoek. De artsenfederatie heeft de mogelijkheid tot reageren nu uitgeschakeld, waardoor de reacties niet langer zichtbaar zijn.

Sommige mensen zagen dit al van mijlen ver aankomen en hebben screenshots gemaakt van de reacties. We pikken er een aantal uit.

Oogarts Jaap Dito

“Waarom geen actie waarvoor enige evidence base is? De 1,5 meter, daar is geen wetenschappelijk bewijs voor. De niet-medische mondmaskers doen meer schade dan goed. RIVM en Jaap van Dissel konden geen wetenschappelijk bewijs vinden. Waarom meedoen aan een angstcampagne? Waarom geen aandacht voor positieve actie? Weerstand van mensen verbeteren door vitamine D, gezonde voeding en bewegen. Waarom geen aandacht voor de tekorten en bezuinigingen in de zorg? In 2015 waren er 1000 IC-bedden meer. Ook toen lagen de IC’s al vol in de winter door influenza.”

Kinderarts Giliam Kuijpers

“Als voormalig directeur beleid KNMG ben ik erg geschrokken van deze campagne. In toenemende mate maak ik me zorgen over de disproportionaliteit en schadelijkheid voor de bevolking van de maatregelen. Ik vergelijk het met chemotherapie die off-label wordt toegepast bij miljarden gezonde mensen. In de wereld voltrekt zich een humanitaire ramp. Inmiddels is er heel veel bekend over Covid-19. In een recent bulletin van de WHO wordt gesproken over een IFR (infection fatality rate) van 0,23% en bij de populatie onder de 70 zelfs een spectaculaire lage IFR van 0,05%. Stress en angst daarentegen zijn ‘killing’ voor ons allemaal.”

Arts Wilma Bos

“Dat de KNMG aandacht vraagt voor deze harde werkers zou op zich een goede actie kunnen zijn, maar niet op deze manier. Waarom niet? Als arts ben ik opgeleid evidence based te denken en te handelen. Ik verwacht van de KNMG dat zij hiervan doordrenkt en doordesemd is in haar beleid. In deze campagne worden maatregelen als 1,5 meter afstand houden en het dragen van niet-medische mondkapjes gepropageerd. Ik heb in de afgelopen maanden geen enkele onderbouwing hiervoor langs zien komen. Het lijkt wel een geloof te zijn geworden en daar ben ik wars van. Wel kom ik steeds meer onderzoeken tegen die de schadelijkheid van deze maatregelen op lange termijn aantonen. Heel jammer dat deze actie op deze manier wordt vormgegeven.”

Triagist Silvia Smits

Als triagist op een huisartsenpost heb ook ik te maken met de in mijn ogen waanzin waarin we tegenwoordig leven. Ik vind het ronduit schokkend dat er zo weinig inhoudelijke kennis is bij veel artsen en collega’s over bijvoorbeeld de PCR-test en de gevaren van het dragen van een mondkapje. De eenzijdige informatie die ons 24/7 opgedrongen wordt vanuit een falende media die hun eigen beroepscode (de code van Bordeaux) volledig aan hun laars lappen, is gewoon schokkend te noemen. De media zijn de grootste publieksbespeler, het gros van de mensen neemt deze informatie tot zich en dat is dan hun waarheid. Wanneer je andersdenkend bent geworden door kritisch te kijken en te luisteren, je actief op zoek gaat naar andere goed onderbouwde en na te lezen studies, word je al snel als een complotdenker weggezet.”

Psychiatrisch verpleegkundige Max Stolzenbach

“Ik werk door bijna heel het land en zie zodoende echt heel veel. Ik zie zaaltjes met 70 procent lege bedden en dan praat ik over een corona-afdeling! Ik heb zelf nog geen een dode meegemaakt in mijn werk, wel een hoop angst en paniek bij patiënten en personeel. Beste mensen; ga eens kritisch kijken naar wat er nu daadwerkelijk gebeurt. De mainstream media brengen onjuiste info. Ik vind het te zot voor woorden.”

En zo waren er nog veel meer reacties. Als je de reacties leest, dan lijkt het haast alsof er bijna geen arts of verpleegkundige is in Nederland die achter de coronaregels staat. De KNMG heeft de comments dus gesloten zodat de kritische berichten niet meer gelezen kunnen worden. En precies daar wringt de schoen: deskundigen die kritiek hebben op het coronabeleid worden gecensureerd. Niet alleen door social media, maar zelfs door de eigen vakverenigingen. Je mag alleen iets in het openbaar zeggen over corona als je het eens bent met de opgelegde coronamaatregelen.

4.8 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
3 jaren geleden

De positieve kant van de huidige situatie: het kwaad komt uit de donkere hoeken te voorschijn.
De zoveelste vereniging die de ware aard laat zien n.a.v. de zogenaamde pandemie.
Aan dit soort besturen hebben we niets.
Goed voor hun politieke vrienden, slecht voor hun leden.
Laten we het kwaad met wortel en al uitroeien.

Donald
Donald
3 jaren geleden

Hoezo geen dictatuur in europa?Een groot georganiseerde corrupte linkse zooi die kost wat kost hun zieke plannen erdoor drukken zonder enige tegenspraak of overleg met haar burgers.

salvar
salvar
3 jaren geleden

wat ze is de mensen ziek maken.
open , dicht , open , dicht etc.
de psychopaten weten precies hoe ze het moeten doen meestal zijn die gekken ook nog intelligent.
het is tijd mensen , echt tijd dat er wordt teruggeslagen , schijnbaar is er geen andere manier.

Ana
Ana
3 jaren geleden

Goed dat alerte mensen een aantal reacties hebben uitgelicht en bewaard hebben. Zelfs door artsen en verpleegkundige wordt (al langer) gezien hoe het Nederlands volk voorgelogen wordt door Rutte, het kabinet en de media over het veronderstelde virus en het achterliggende doel. De desinformatie komt van hen. Er moet een eind aan deze toestand komen, en niet zoals de vno-ncw dat wil, met test of vaccinatie bewijzen om nog te kunnen deel te nemen aan het normale leven maar Rutte moet geconfronteerd worden met alle berichten en moet verplicht worden hier inhoudelijk antwoord op te geven, zo niet dan moeten ze verplicht opstappen, ontslag op basis van wanprestaties. Ook de dubieuze rol van Kuipers en Gommers dient nader onderzocht te worden. Zij dienen het volk niet op deze manier en dat is waar ze voor zijn aangesteld.

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x