Buitenland

Gelekt document: Duitse leger bereidt zich voor op Russische aanval

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

Het Duitse leger bereidt zich voor op een eventuele dramatische ontwikkeling: een Russische aanval op de oostflank van de NAVO. In een geheim document, waar Bild de hand op heeft weten te leggen, worden verschillende scenario’s uitgewerkt.

Volgens een ‘trainingsscenario’ in het document, Alliance Defence 2025 geheten, mobiliseert Rusland in februari dit jaar nog eens 200.000 manschappen en boekt het Russische leger in juni 2024 grote successen omdat Oekraïne onvoldoende wordt gesteund door het Westen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

In dit scenario wordt rekening gehouden met een aanval van Rusland op het Westen in juli. In het najaar zou dan de Suwalki-corridor, het gebied dat de Russische exclave Kaliningrad scheidt van Wit-Rusland, het doel zijn van het Russische leger.

Dag X

Op ‘Dag X’ stuurt de NAVO als reactie 300.000 troepen naar de oostflank om Rusland af te schrikken. Het scenario eindigt 30 dagen na ‘Dag X’. Op dat moment staan er ruim een half miljoen soldaten tegenover elkaar.

Het Duitse leger liet desgevraagd weten dat ‘het bekijken van verschillende scenario’s, hoe onwaarschijnlijk ook, deel uitmaakt van de militaire routine’.

Fake news

Eerder zei de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius in een interview met Die Welt dat Europese landen hun wapenproductie dringend moeten opschroeven om zich te kunnen verdedigen tegen ‘nieuwe dreigingen’. Hij doelde daarmee vooral op Rusland.

Vorige week waarschuwde de Zweedse legertop dat Zweden zich mentaal moet voorbereiden op een oorlog met Rusland.

Kremlinzegsman Dmitri Peskov wilde niet reageren op het artikel in Bild, dat volgens hem geregeld nepnieuws verspreidt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marco
marco
4 maanden geleden

ziekte x , dag x , elon musk X EVENT 201 snap je de linken X- Angst..

Edwin
Edwin
4 maanden geleden

Ach ze zullen hun winterjassen wel weer vergeten

Jos
Jos
4 maanden geleden

Bereid je maar voor op een niets ontziende oorlog in West Europa, en zal vele politici het leven kosten, het gaat los en goed ook !!!!

Ruud
Ruud
4 maanden geleden

Hahahaha, en daar gaan weer. Rusland heeft totaal geen interesse in EU, anders waren ze allang binnen gevallen. Achterlijke NATO idioten schieten weer in hun eigen voet, miljoenen dollars besteden om een leger macht op te bouwen aan de grenzen, en Rusland zit lekker thuis aan de koffie.

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x