Mens en Dier

Enorme oogbal spoelt aan op strand in Florida

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De autoriteiten van Zuid-Florida proberen de herkomst vast te stellen van een enorme oogbal die woensdag op het strand is aangespoeld.

Volgens de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission vond een man de oogbal op het strand van Pompano Beach.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het was niet gelijk duidelijk van welke diersoort het oog afkomstig is. Het oog wordt bewaard in ijs en binnenkort geanalyseerd door het Florida Fish and Wildlife Research Institute in Saint Petersburg.

Honkbal

Volgens een woordvoerster behoort de oogbal waarschijnlijk toe aan een zeedier, omdat het op het strand is gevonden. Mogelijke kandidaten zijn een reuzeninktvis, een walvis of een grote vissoort. “We hopen de soort te bepalen, maar op dit moment weten we het niet,” zei ze.

De ‘mystery eyeball’ zoals het op de Facebookpagina van het agentschap wordt genoemd is iets groter dan een honkbal. Meer foto’s staan op de Flickr-pagina van de FCW.

Zwaardvis

Enorme oogbal aangespoeld op strand in FloridaHoewel sommigen menen dat het oog toebehoort aan een zeemonster of zelfs een walvis, denkt de commissie aan een grote vis, bijvoorbeeld een zwaardvis, een tonijn of een diepwatervis.

Charles Messing van de Nova Southeastern University zei dat hij een reuzeninktvis niet uitsluit, maar dat hij na het bestuderen van de foto’s meer neigt naar een zwaardvis. Zwaardvissen komen veel voor in Zuid-Florida.

Bron: Orlandosentinel.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cc
cc
11 jaren geleden

Ik denk ook aan een reuze inktvis, er zijn er met ogen die een doorsnede hebben van een eetbord, ongeveer 20 centimeter dus..Ze leven in de diepzee.

joop
joop
11 jaren geleden

zwaardvis
waarvoor staat dit op niburu eigenlijk?

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”joop”]zwaardvis
waarvoor staat dit op niburu eigenlijk?[/quote]
Omdat deze site staat voor “Onthullend en bewustmakend nieuws”.Domme vragen bestaan niet, dus is zelf denken zo erg nog niet.Heb ik je ff een handje geholpen. Lief he???

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Kunnen we gissen maar ik wacht liever tot het onderzoek is afgerond.Trouwens als je de foto,s goed bekijkt, loopt er oogvocht uit, door het invallen van de oogbolling.http://www.flickr.com/photos/myfwcmedia/8078019170/in/set-72157631747673243 e.e.a maakt het dus nog een tikkie moeilijker voor de leek.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x