Homepagina » Buitenland » Nederlandse bevolking wordt ernstig misleid over Aleppo
Nederlandse bevolking wordt ernstig misleid over Aleppo

Nederlandse bevolking wordt ernstig misleid over Aleppo

De militaire interventie onder leiding van het Syrische leger, in een poging het oostelijke deel van de stad Aleppo te heroveren op de rebellen, werpt gestaag zijn vruchten af.

Recent zijn de Russen akkoord gegaan met het voorstel van VN-gezant De Mistura, om circa 1000 rebellen die meevechten aan de kant van het al-Nusra Front, een vrije doorgang te bieden naar het rebellenbolwerk in de provincie Idlib. In ruil zouden de strijdkrachten van president Assad deze wijken dan innemen zonder verdere gevechten. De Mistura zette zijn statement extra kracht bij door aan te geven desnoods zelf naar de stad af te reizen om de strijders van al-Nusra een veilige doortocht te garanderen.

Ondertussen gaan de gevechten gewoon door in Aleppo en wordt de gemiddelde kijker en lezer door media als de NOS en de Telegraaf ernstig misleid. In de weken dat het Syrische leger met steun van Rusland haar offensief startte, verschenen er dagelijks in de westerse media gemiddeld tien artikelen over de onmenselijke situatie in Aleppo, een dreigende humanitaire ramp of kregen politici als Michiel Servaes en Han ten Broeke op televisie de mogelijkheid om hun zegje te doen over de ‘verschrikkelijke’ toestanden in de stad. Politici als Servaes en Ten Broeke, die bekend staan om hun felle anti-Rusland-retoriek, maar in principe geen deuk in een pak boter kunnen slaan, wilden actie tegen Rusland en president Assad. Wat voor actie vroegen wij ons af? Escalerende tegenmaatregelen misschien? Draagt dit bij aan het de-escaleren van het conflict rondom Aleppo? Brengen extra sancties tegen Rusland én militair optreden tegen Assad vrede dichterbij? Is een algehele vrede in Syrië niet het streefpunt van deze politici en Nederland in het geheel?

Aleppo 2013

In de stad Aleppo begonnen in 2011 de eerste protesten tegen de zittende president Assad, die we volop te zien kregen op de Nederlandse televisie. Vlak hierna volgden steden als Homs, Hama en Idlib waar de meerderheid van de bevolking soennitisch is. In korte tijd waren de demonstranten in staat om de rollen in de stad Aleppo volledig om te draaien. Van een vreedzaam protest naar het verklaren van een oorlog aan de regering in Damascus. Verschillende oppositiepartijen wisten zich te verenigen. De één gemotiveerd door het geboden geld en de ander door de jihad, verdreven deze orde –en veiligheidstroepen van Assad uit Aleppo.

Maar waar waren diezelfde westerse media in 2013, toen Aleppo volledig belegerd werd door de “gematigde oppositie” en de stad op het punt van vallen stond? Of beter gezegd: wat voor dubbelrol spelen de mainstream media in Nederland aangaande het Syrische conflict? De NOS heeft bijvoorbeeld meerdere keren beweerd onafhankelijk te berichten over de oorlog in Syrië. Maar wat is neutraal? Het klakkeloos overnemen van artikelen uit de Washington Post, New York Times of een zender als Fox News brengt de Nederlandse nieuwsvolgers weinig nieuws bij.

Nederlandse bevolking wordt ernstig misleid over Aleppo

Aleppo, 2013: volledig omsingeld door de Free Syrian Army in samenwerking met Jabhat Fateh Al-Sham. Waar was de internationale gemeenschap toen Aleppo omsingeld werd en 1.750.000 inwoners vast kwamen te zitten?

Maar daar hadden de mainstream media uiteraard de vluchtelingencrisis voor. Wat de media wél wisten maar ‘vergaten’ te vermelden, is dat de belegering van de stad Aleppo door de rebellen in 2013 uiteindelijk heeft geleid tot de enorme vluchtelingenstroom richting Europa. Waar waren landen als Frankrijk en de Verenigde Staten in 2013 toen de gematigde oppositie (FSA), die nog steeds gesteund wordt door het Westen, in coördinatie met de terroristische organisatie Jabhat Fateh Al-Sham (voorheen al-Nusra), de stad volledig belegerd hadden? Moeten we diezelfde landen die nu moord en brand schreeuwen in de VN-Veiligheidsraad nu echt serieus nemen? Voor wie beëindigde de VS haar samenwerking met de Russen in Syrië? Waarom heeft Frankrijk zo gehaast een VN-resolutie opgesteld waarvan zij al weten dat de Russen hun veto hiertegen zullen gebruiken? Doen de Fransen en Amerikanen dit omdat ze echt geven om het welzijn van de 250.000 Syriërs in Aleppo of willen ze voorkomen dat de rebellen en Jabhat Fateh Al-Sham een vernietigende nederlaag lijden en Assad onder de diplomatie van de Russen de oorlog kan beëindigen?

Losse flodders

Het is zeker de moeite waard om even te vermelden dat de Verenigde Staten zich puur om strategische redenen heeft gemengd in het conflict. Om vooral op het wereldtoneel op te komen voor de belangen van de Golfstaten en Turkije in de regio. Niet voor niets is het de VS keer op keer niet gelukt om de gematigde rebellen ervan te overtuigen afstand te nemen van Jabhat Fateh Al-Sham. Hieruit is te concluderen dat de VS enkel met losse flodders schiet, tijd probeert te rekken met zogenoemde wapenstilstanden en eens te meer duidelijk wordt dat de regionale partners van de VS, hoofdsponsors van Jabhat Fateh Al-Sham zoals Saudi-Arabië en Qatar, keer op keer de boventoon voeren in de onderhandelingen en totaal niet geïnteresseerd zijn in vrede.

Aan de andere kant is de standvastigheid van de Golfstaten enigszins te begrijpen en willen ze na vijf jaar van investeringen in de Syrische burgeroorlog resultaat zien. Miljarden euro’s zijn door Saudi-Arabië en Qatar geïnvesteerd om de gematigde oppositie op te zetten, strijders aan te trekken, deze te bewapenen met wapens en tanks uit het voormalige Oostblok en organisaties op te zetten zoals de White Helmets (Withelmen) en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Allemaal om de westerse mainstream media te kunnen voorzien van een informatiestroom die waardeloos is omdat het niet geverifieerd kan worden.

White Helmets, een utopie

In 2015 kondigde minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders aan vier miljoen euro te doneren aan de hulporganisatie White Helmets. Volgens Koenders hadden de ‘vrijwilligers’ die hun leven dagelijks op het spel zetten om anderen uit het puin te redden recht op Nederlandse steun. Wat wel ontbrak aan het betoog van Koenders was transparantie richting de Nederlanders toe. Waarom is de organisatie opgericht door de Britse veiligheidsconsulent James Le Mesurier? En waarom is de organisatie gebonden aan Mayday Rescue, een vereniging die geregistreerd staat in Nederland? Het opvallendste aan dit verhaal is dat niet minister Liliane Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking deze plannen bekendmaakte (wat wel binnen haar portefeuille valt), maar Koenders. Heeft diezelfde Koenders gelobbyd om de benodigde Nederlandse belastingcenten die hier waarschijnlijk niet voor bedoeld waren, los te peuteren bij het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking? Het is niet voor niets dat er in 2015 een artikel in de media verscheen over het gedrag van Koenders binnen het kabinet. De ministers Hennis en Ploumen klaagden steen en been over de wensen van Koenders om de gereserveerde miljoenen bij Defensie en Ontwikkelingssamenwerking voor andere doeleinden te gebruiken.

Daarnaast zijn de bijna 3000 ‘vrijwilligers’ in dienst bij de White Helmets en waar de NOS de afgelopen weken een grote hoeveelheid aan propaganda-artikelen over heeft geschreven, niet altijd de behulpzame reddingswerkers die zij beweren te zijn. Het gaat hier dus in principe om miljoenen euro’s aan staatssteun die de NOS krijgt om de Nederlandse burger van onafhankelijk en neutraal nieuws te kunnen voorzien. In plaats daarvan moeten wij het doen met de gemiddelde huis-tuin-en-keukenredactie die niet eens de moeite neemt om gevallen zoals de White Helmets goed te onderzoeken en los van alle emotie een neutraal artikel te kunnen schrijven. Waarom horen wij eigenlijk niks van de Syria Civil Defence Unit? De door de International Civil Defence Organisation (ICDO) en de UN Department of Humanitarian Affairs (OCHA) erkende Syria Civil Defence Unit, gevestigd in Damascus, maakt bij haar inzet geen onderscheid tussen rebel of militair van het Syrische leger en is overal in het land en ook rondom de stad Aleppo aanwezig. Ondanks het internationale toezicht op de Syria Civil Defence Unit, horen wij niets in de media over deze hulporganisatie. Of wordt er door de mainstream media bewust ingezoomd op de heroïsche acties van de White Helmets om te laten zien dat Assad het vooral gemunt heeft op de ‘gematigde oppositie’ en haar sympathisanten?

Nederlandse bevolking wordt ernstig misleid over Aleppo

De zwarte vlag op de achtergrond duidt erop dat de organisatie banden heeft met Jabhat Fateh Al-Sham (voorheen al-Nusra Front)

Begrijpt u nu waarom gebouwen van de White Helmets vaak als eerst doelwit zijn bij de bombardementen van de Syrische luchtmacht? Wat de NOS en veel mainstream media in Nederland bewust weglaten is de dubbelrol die deze hulpverleners van de White Helmets spelen. Zo is er de afgelopen maanden veel tijd ingestoken door onderzoeksjournalisten om via verschillende sociale media te achterhalen wie deze 3000 vrijwilligers nou waren. Hieronder ziet u een kleine greep uit de collectie van enkele White Helmets, die bij dag mensen uit het puin ruimen en zodra de zon ondergaat veranderen van outfit en met een wapen rondlopen.

Nederlandse bevolking wordt ernstig misleid over Aleppo

Nederlandse bevolking wordt ernstig misleid over Aleppo

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Stille Waarheid.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Johan schreef:

  Ik vraag mij af waarom de meeste Russen het helemaal gehad hebben met Poetin? Hij staat bekend om dat hij weinig rekening houd met de mensen, er is geen persvrijheid, als ze kritiek uiten worden mensen gewoon op straat neergeknald. Er zijn films van. Wie misleid mensen dan?
  Het is al heel lang bekend dat de Russen warme havens willen voor invoer en uitvoer van producten. Denk maar aan de Krim. Nu zitten ze nog maar net in Syrië en ze hebben al twee marinehavens. Zogenaamd om de Russische vloot te beschermen. Journalisten verdraaien niet per se de feiten, maar ze gaan niet zelf op onderzoek uit wat nu feitelijk aan de hand is. Mainstream journalistiek houdt in dat berichten klakkeloos gekopieerd worden, wat op deze site ook weleens is aangehaald, en logisch dat de berichten dan verdraaid worden. Ik denk dat deze site beter wat dit onderwerp aangaat een politicoloog ondervraagd dan wat u suggereerd in dit stuk.

  2 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Hebben de Russen het helemaal gehad met Putin ? Interessante stelling die je natuurlijk op mijn vriendelijk verzoek meteen wilt onderbouwen. Een politicoloog ondervragen ? Ik zou zeggen doe eens een gooi. Wel even nagaan op welke loonlijst hij staat !

   31 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    PS…

    Iedere weldenkende Nederlander dient zo langzamerhand te weten dat de NOS / Telegraaf / Elzevier en nog wat van dit soort bagger onderdeel zijn van de Zio Nazi Rothschild Khazarian Mafia !

    37 likes
    • Wim schreef:

     Gebruikt liever het woord Mens en niet Nederlander, klinkt zo Nationalistisch.

     7 likes
     • Caesar Lion Cachet schreef:

      LS…

      Oh ja natuurlijk ! Want zelfs volgens onze ” koningin “, zelf van enigszins verdachte huize, bestaat de Nederlander niet.

      5 likes
    • Martijn1205 schreef:

     Caesar (de naam alleen al) staat niet bekend om ‘hoor en wederhoor’ maar voor hem is ieder bericht tegen het Westen, waarheid.
     Het kritische vermogen om na te gaan welke bron een dergelijk bericht de wereld in brengt zit er niet in helaas.

     De bron Stille Waarheid doet de naam weinig eer aan, een beetje selectief copy-paste kan iedereen. Als vervolgens een andere website een dergelijke website als bron accepteert dan maakt dat geen grootse indruk.
     Waarheid…….

     1 likes
     • Caesar Lion Cachet schreef:

      LS…

      Ach Martijn (Waar heb ik die naam eerder gehoord ?) Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Dit jongetje zwalkt van de ene mening naar de andere en heeft het zelf niet door ! Zielig !

      3 likes
    • Kees Loodtviool schreef:

     Ja, alleen de Elsevier juist niet. Check maar.

     2 likes
  • Loki schreef:

   Lees het verschil van journalistiek in het bovengenoemde stuk staat dat de anti Assad demonstraties in 2011 in Aleppo begonnen.
   Kijk even hoe pro Assad de bevolking was op 2 juli 2011.

   http://www.islamicinvitationturkey.com/2011/07/02/photo-aleppo-citizens-rally-to-support-reform-program-sweida-people-hoist-a-giant-syrian-flag/

   Dit getuigt van leugens door MSM.

   7 likes
   • Roy schreef:

    De eerste protesten begonnen ook in 2011, daar is niets aan gelogen.

    http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2011/05/20115171342517390.html

    In dit artikel wordt het protest uit jouw linkje ook genoemd

    http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2011/06/201162013048808816.html

    “Activists said dozens of students were arrested in a protest at the campus of Aleppo University.

    Meanwhile, state television aired footage from a pro-Assad rally at the Aleppo citadel. Along with the Syrian flag, demonstrators held the Russian flag.”

    “Meanwhile, state television aired footage from a pro-Assad rally at the Aleppo citadel. Along with the Syrian flag, demonstrators held the Russian flag.”

    4 likes
   • Roy schreef:

    “Kijk even hoe pro Assad de bevolking was op 2 juli 2011.”

    Verder is dit natuurlijk erg relatief..
    er staat in het artikel duizenden protestanten.
    Laat ik eens gek doen en zeggen dat er 10.000 protestanten waren.

    10.000 is +- 0,5% van het totaal aantal inwoners van de stad Aleppo..
    Hoe dachten de overige 99,5 % van de inwoners van Aleppo over Assad? Wie zal het zeggen..

    3 likes
  • Ikke schreef:

   Dus Rusland lijkt veel op de VS!

   3 likes
  • kees schreef:

   Haha, er zijn films van? Dus voor zeer kritische informatie in deze tijden geef je Hollywood als bron op. FILMS? FILMS? volgens mij betekend films fictief verhaaltje, gespeeld, hypothetisch (en voor iemand die films als bron op geeft zal ik dat laatste woord even toelichten: Op een veronderstelling berustend!) Haha films als bron opgeven, in wat voor fantasie wereld leef je dan?

   0 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Nogmaals, het echte bericht komt van deze website: https://www.sott.net/article/329219-The-REAL-Syria-Civil-Defence-expose-NATOs-White-Helmets-as-terrorist-linked-imposters.

   Zoek ook eens uit wie en wat voor mens deze vrouw is…

   Wat betreft haar motivatie om naar Aleppo te gaan, in ieder geval niet om met deze “white helmets” te praten, dus hoe ze dan e.e.a. kan aantonen dat: ” that my objective was to find out who were the real heroes inside Syria working tirelessly for their people who are being collectively punished by the baseless US-EU sanctions that impact hardest upon the Syrian people.”

   Kortom, geen onafhankelijke en neutrale journaliste, als je haar al journaliste kan noemen…

   0 likes
 • Holger schreef:

  Beste Johan, je beweringen zijn volgens mij alleen gestaafd op wat de mainstream schrijft. De meeste russen (echt niet allemaal) staan achter Poetin. Wat je aandraagt als zijn daden en waar hij om bekend staat komt inderdaad vooral in films voor en wordt gevoed door de onafhoudelijke propaganda tegen hem en Rusland. Waar hij echt om bekend staat is dat hij het Russische volk hun trots weer heeft terug gegeven. De westerse infiltratie heeft verbannen uit zijn land en zo Rusland weer meer Russisch gekregen heeft.
  Denk maar aan de Krim? een gebied waar 90% zich Rus voelt. Een gebied dat door de maiden opstand (door CIA gefinancierd) tussen wal en schip zou zijn gevallen met grote kans op genocide moorden van deze oorspronkelijke russen. Waar moet ik aan denken Johan? Hopelijk denk je nu niet aan gebiedsexpansie…. de omgekeerde propaganda om de aandacht af te leiden van de westerse geopolitieke agenda.
  Maar het gaat om journalisten. Je bent er blijkbaar toch van overtuigd dat de NOS etc niet geheel betrouwbaar nieuws melden (Anders zou je niet op deze site terecht zijn gekomen) dus waarom ga je hier nu hun verhalen toch als zijnde de waarheid verkondigen?

  35 likes
 • Johan schreef:

  Sorry, maar er wordt slecht gelezen.

  1 likes
 • Peter schreef:

  Dat de Russen het gehad hebben met Poetin geldt misschien voor onze grote Fabeltjeskrant.
  Obama en Rutte zouden hun vingers aflikken als zij de 80& van Poetin zouden halen!
  Enfin het gelieg van onze media over Syrië loopt soms eveneens de spuigaten uit.
  Aleppo wordt nu door het Syrische leger en de Russische luchtmacht gezuiverd van Isis.
  De burgers en de aanwezige isis terroristen krijgen 2 dagen de tijd om oostaleppo te verlaten.
  Ben trouwens benieuwd hoe de toestand in mosul zich ontwikkeld.
  Wij zullen dan ongetwijfeld van onze media bericht krijgen dat de Amerikanen alleen Isis bombarderen en de burgers van mosul ontzien..
  Dit in tegenstelling tot wat de Russen doen.
  Hoe lang moet het nog duren tot wij weer eens onafhankelijke media krijgen,die zaken van 2 kanten bekijken.

  13 likes
 • Derek schreef:

  Beste Johan,

  Nu weer terug naar de AD en teleneus!

  10 likes
 • Johan schreef:

  Gisteren was een documentaire over Rusland en Poetin op Arte. We heeft hem gezien.

  Anderhalf jaar geleden was er regelmatig op de televisie documentaires over Rusland met een Rusllandkenner, wie heeft die docu’s gezien?

  Tegenwoordig kun je filmen op straat, niet bij stil gestaan dus. Er werd in Moskou een aanslag gepleegd op iemand die bekent was bij een Russische journalist. En die aanslagen gebeuren regelmatig en die je ook ziet op de mainstream journalistiek.

  Het heeft niets met geloven te maken, maar met feiten.

  Ga eerst eens wat meer docu’s bekijken en lezen over dit land, ook de geschiedenis, dan kijk je met andere ogen naar dit land. En lezen bedoel ik ook literatuur om de cultuur en de politiek van Rusland te kennen. Een van de grootste Ruslandkenners van dit landje is Karel van het Reve, de broer van , jawel Gerard van het Reve.

  Zo, veel leesplezier.

  1 likes
  • Holger schreef:

   Johan, inhoudelijk reageren is er bij jou dus niet bij. Maakt niet uit. Noem 1 docu die door een onafhankelijke Rus is gemaakt. Je beroept je nog steeds over vooringenomen westerse docu’s en docu makers. Heb jij ooit in je leven de moeite genomen om een interview met Vladimir Poetin in zijn geheel te bekijken? Kansloos is dit en ook dat wij het al zoveel over jou hebben.
   Je mag je mening hebben, jammer alleen dat dit een zwarte pieten discussie begint te worden en dat lijkt mij ook niet de bedoeling.
   Veel kijk plezier met de ongecensureerde en vertaalde interviews van Poetin. Hoeft niet vertaald te worden btw als jij ook vloeiend Duits spreekt …

   3 likes
 • War on Error schreef:

  Ik ben trots op U, 94news. Moedig, vrij van onzin. Immers censuurpolitie heeft het sinds Geldermalsen op ons gemunt. Tegelijk krijgt fascistische propaganda alle ruimte via de gecontroleerde media.

  begin bij het begin. Die zgn. opstand – die verliep net als hoe de globalisten de Balkan oorlog aanstoken – ‘The Gene Sharp methode’, van de CIA. Google dat maar eens.
  Een tsunami van nep-ngo’s is er om de landen van binnen uit te ondermijnen.

  Anders dan ons (valselijk) wordt voorgehouden, had – en heeft – Assad juist grote steun van zijn bevolking. De Nederlandse pater Frans de Lugt, poste destijds online uit zijn dagboek, hoe
  NEP-DEMONSTRANTEN begonnen te schieten op politie-ambtenaren.
  Hier alles wat wij niet te horen/zien kregen:
  http://www.boublog.nl/2016/10/05/update-wat-gebeurt-er-nu-echt-in-syrie/#more-23947

  White Helmets is net zo’n nep ngo als vele anderen. Ook HRW is verbonden aan Soros’ Open Society Institute. De man achter de subversie van heel N-Afrika, en de Kleuren Revoluties, de LGBT-lobby, en de Islamisering van de EU (‘Project Syndicate).
  Niet alleen Koenders gooit uw belastinggeld hier achteraan.
  Ook (m.n.) collelga nep-socialisten Dijksma en Ploumen liggen met Soros in bed. Dijksma zagen we in Davos enthousiast over haar overleg met/ programmering door Soros vertellen.
  Ploumen is ‘nat’ van opwinding over haar geweld(ad)ige TTIP – Soros’ wapen van asymmetrische oorlog.
  Asscher, zat in het geheim in sept. in Montreal met fascisten CETA erdoor te rammen.
  White Helmets are AlQaeda Official Trailer [HD]:
  https://www.youtube.com/watch?v=Hc_qNwNuLBo#t=181

  Het is heel simpel hoor: nooit zie je de witte helmpies bij de oorlogsmisdaden in NAVO-verband;
  nou die zijn echt aan de orde van de dag hoor!!
  Die heten in fascistische codetaal: ‘vergissing’.
  Afgelopen weekend gingen ze lekker los in Jemen. Op een begravenisstoet!?? Heel dapper …
  100 dood. HONDERD onschuldige mensen!

  Onze regeringsleiders kunnen het gewoon niet hebben.
  Een volk en een land dat echt vecht om hun soevereiniteit te verdedigen.
  Nederlanders doen dat nooit. Bukken, Belastingbetalen, en zich laten naaien zit in de genen ahw.
  https://www.sott.net/article/313862-Syria-Dispatch-Most-Syrians-Support-Assad-Reject-Phony-Foreign-Revolution

  3 likes
 • Marcelleke schreef:

  “Aardolie” is het sleutelwoord – én het bezit ervan uiteraard !

  1 likes
 • Elise49 schreef:

  De Russische tv maant anders wel dat burgers voldoende/veel voedsel enz. moeten gaan inslaan en bunkers/schuilplaatsen moeten gaan bouwen. Zelfs in Amerika zijn de walmarkets/winkels omgetoverd tot rampenspullen enz. winkels.
  Hier hoor je niks. Doen we niks. Ja rampenoefeningen. Spullen voor 2 weken. Maar ik heb het over schuilplaatsen. Onze koning zou wel weer gaan vluchten(Argentinië), als de poppen aan het dansen gaan.
  Alles bij elkaar genomen/of het nu waar of niet waar is: Het voelt niet goed.

  1 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Wat wij de laatste jaren zien in Afghanistan / Irak / Libië / Soedan / Jemen / Syrië en straks in Iran zijn misdadige uiterst gluiperige pogingen om regimes om ver te werpen die geen slaaf wensen te worden van de Zio Nazi Israeli en de CIA USA Cabal ! Allemaal ten koste van ontelbare doden waaronder ontelbare vrouwen en kinderen en een leed waar wij met ons allen geen voorstelling van hebben.

  Begrijp dat een revolutie wordt veroorzaakt door en volk en niet door geïmporteerde criminelen zoals nu het geval is. Bedenk ook dat wij in het Westen aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan en niet verbaasd moeten zijn als alles in een keer ophoudt te bestaan…

  1 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >