Homepagina » Paranormaal » Britse universiteit voert experiment uit met mediums
Britse universiteit voert experiment uit met mediums

Britse universiteit voert experiment uit met mediums

Twee mediums bleken niet in staat om tijdens een wetenschappelijk experiment aan te tonen dat ze beschikken over bovennatuurlijke krachten.

Onderzoekers van Goldsmiths, Univerity of London probeerden vast te stellen of de mediums paranormale krachten konden aanwenden om iets te vertellen over vijf vrijwilligers die ze niet konden zien.

Er werden geen aanwijzingen gevonden voor onverklaarbare krachten, maar volgens medium Patricia Putt bewijst het experiment niets.

Verbinding

De onderzoekers probeerden aan te tonen of professionele mediums hun bovennatuurlijke krachten kunnen demonstreren in een testomgeving onder gecontroleerde omstandigheden.

Tijdens het experiment moesten twee professionele mediums iets schrijven over vijf individuen die achter een scherm zaten. Slechts één op de vijf deelnemers kon zich achteraf herkennen in de reading.

Putt benadrukte dat ze tegenover mensen moet zitten of hun stem moet horen, zodat er een verbinding tot stand kan komen.

Kortzichtig

Volgens haar was het experiment ontworpen om de vooroordelen van de onderzoekers te bevestigen, niet om de aard van haar bovennatuurlijke krachten te onderzoeken. Zo was de test mede georganiseerd door de Merseyside Skeptics Society. “Wetenschappers zijn erg kortzichtig,” zei Putt.

Ze voegde toe dat er fraudeurs rondlopen die zich voordoen als medium, maar daarom hoeven wetenschappers ze volgens haar nog niet over één kam te scheren.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 



Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

56 reacties

 1. De wetenschap heeft niet altijd het juiste gevoel!

  1 likes
 2. Medium zijn, is een gave. Je wordt er mee geboren.
  Een medium behoort eenvoudig te zijn. Hij/zij mag niet opscheppen met de gave. Eenvoud moeten ze uitstralen.
  Trek geen opvallende kleren aan, maar wees gewoon mens.
  Wees eerlijk in wat je kunt doen en schep niet op dat je meer kunt dan je gegeven is. Want opschepperij breekt de gave af. Eens zal elk medium zich voor zijn/haar optreden moeten verantwoorden.

  1 likes
 3. Jozef Rulof gaf honderden lezingen op Broadway NY,terwijl hij geen woord engels sprak(geen enkele opleiding) Zijn geest trad uit zijn lichaam en werd hij door een entiteit bezet, die de lezing in vloeiend engels sprak. Op medisch gebied op universum gebied, de kosmos, de menselijkeverhoudingen, ziekten etc.)
  De spiritistische vereniging van NY verzocht hem deel te nemen in haar bestuur, doch na overleg met ‘boven’ weigerde hij daar een functie te aanvaarden. (‘boven’ had hem ingefluisterd dat niet te doen daar er bij de 10.000 leden zich geen enkel echt medium bevond….!)
  Hijzelf was heldervoelend,helderziend, helderhorend, heeft honderden mensen genezen, heeft duizenden uittredingen gehad onder begeleiding, waarbij hij de kosmos bezocht en de astrale wereld, heeft het begin der scheping meegemaakt!
  Toen hijzelf op de aarde was waren er op de hele wereld maar een paar echte mediums. Zelf had hij geen enkele gave.

  1 likes
 4. Misschien betere resultaten met Salusa.

  0 likes
 5. Les in Methodologie.
  Tegenwoordig kun je bijna elke stelling ofwel bevestigen danwel ontkrachten met onderzoek. Je kunt een onderzoek zo opzetten dat er niets uitkomt; in dit geval valt meteen op dat de testpersonen die ‘gelezen’ werden mochten zeggen of ze zich herkennen in de beschrijving, subjectief dus!
  Een groot deel van de mensheid ontkent zijn eigen schaduw. Als je NU een beschrijving zou geven van de persoon Moskowicz, of van Wilders of van Holleeder dan is de kans 80 % dat ze zich er NIET in herkennen.

  Overigens hebben de onderzoekers niet aangetoond dat ze zelf toerekingsvatbaar zijn, het vemoeden van Alzheimer komt bij mij op, want: een onderzoek met twee personen is statistisch gezien waardeloos, ongeoorloofd en pseudowetenschappelijk!. En bedrog is mogelijk als ze van de 10 onderzoeken met twee personen de negen andere verborgen houden en dat met de 2 mensen die zich niet herkenden in de reading dit WEL tonen!

  0 likes
 6. Een groot oplichters zootje.Maar goed dat ze is goed doorgelicht worden.Char is ook ontmaskert als oplichtster.Maar wat ik niet snap is dat mensen er voor betalen!!!!

  0 likes
 7. Er zijn maar weinig goede mediums.
  Stel uit duizend is er misschien een!!!
  De rest denkt dat ze medium zijn, of ze horen of zien of voelen hun onderbewustzijn en denken dat ze over echte krachten beschikken. en De rest bestaat uit bewuste oplichters…
  De mensen maken overal een troep van en verzieken zodoende het bestaan van een echt medium.
  Trouwens er is niet een medium op de wereld die zelf over krachten beschikt.
  De krachten worden hem elke keer van boven gegeven indien dat nodig is. Zo simpel is het.
  Er zijn zoveel graduaties van medium zijn.
  Heldervoelend, helderhorend, helderziend… genezende mediums. Maar ook hier geld, niemand beschikt zelf over de krachten…..
  Is er een medium die zijn “krachten” verkeerd gebruikt, dan verliest hij het support van ‘boven’en kan hij zijn jas aan de kapstok hangen….

  0 likes
 8. [quote name=”Waggi”]Misschien betere resultaten met Salusa.[/quote]
  Nu je erover hebt, is dat gestopt hier op Niburu, of is Salusa naar de andere kant ven het universum vertrokken ?

  0 likes
 9. [quote name=”Audrey”]Een groot oplichters zootje.Maar goed dat ze is goed doorgelicht worden.Char is ook ontmaskert als oplichtster.Maar wat ik niet snap is dat mensen er voor betalen!!!![/quote]
  Wacht even, hier ga je te snel! Net als bij Derek Ogilvie denken mensen dat Char is ontmaskerd. Ontmaskeren betekent voor mij dat onomstreden bewezen is dat Char niet werkelijk kan wat ze zegt dat ze kan. Vanuit een bepaald (populair) perspectief worden allerlei gedragingen van Char geinterpreteerd als nep en uiteraard worden de zwakste momenten uit een reading gepikt. De ‘ontmaskering’ van Derek Ogilvie is voor de sceptische mens werkelijk, maar een collega van Derek, Robbert van den Broeke, heeft in een interview met Sandra Remer uitgebreid toegelicht wat er bij Derek is gebeurd. Als je bereid bent het door Robbert geschetste perspectief te zien, is er ineens helemaal geen sprake mee van een ontmaskering. As usual, it’s in the eye of the beholder.

  0 likes
 10. [quote name=”Morgane”][quote name=”Waggi”]Misschien betere resultaten met Salusa.[/quote]
  Nu je erover hebt, is dat gestopt hier op Niburu, of is Salusa naar de andere kant ven het universum vertrokken ?[/quote]

  Quinsey zit in Sedona voor een bijeenkomst.

  0 likes
 11. Het grappige is dat je als medium meteen ontmaskerd bent als je er een keer naast zit. In de meeste andere beroepen, kun je na een fout gewoon weer verder want tja dat hoort er bij. Ben zelf geen medium maar vind de types die in “zesde zintuig: plaats delict” voorkomen wel erg geloofwaardig. Derek Ogilvie trouwens ook

  0 likes
 12. Het probleem met dit soort dingen is dat het als paranormaal gezien wordt. Er is niks mytisch aan. Het is gewoon spirituele wetenschap wat de meeste mensen niet weten.

  0 likes
 13. James Randi doet al jaren onderzoek naar zogenaamde paragnosten of mediums. Hij is zelfs zo ver gegaan dat hij de De ‘$1 Million Challengedat heeft bedacht. In de voorwaarden en regels voor de ‘$1 Million Challenge’ heeft Randi vastgelegd dat beide partijen (hijzelf en degene die de uitdaging aangaat) overeenkomen welke uitkomsten van de test een succes dan wel een mislukking zullen betekenen. Deze voorwaarde wordt door zijn tegenstanders soms aangevoerd als reden waarom zoveel zelfverklaarde paranormale beroepsbeoefenaars weigeren aan de test mee te doen.

  Tot op heden is nog niemand geslaagd in zijn testen.

  Op youtube is er genoeg te vinden over James Randi en zijn testen.

  0 likes
 14. [Er werden geen aanwijzingen gevonden voor onverklaarbare krachten, ]

  sterker nog. Er is in geen enkel onderzoek aangetoond dat dergelijke klachten bestaan.

  De James Randi Educational Foundation heeft al jaren een beloning van een miljoen dollar klaarliggen voor de eerste paranormaal begaafde die kan aantonen paranormaal begaafd te zijn. Iets wat nog NIEMAND is gelukt en die 1 miljoen dollar ligt er nog steeds.

  Waarom mensen nog steeds geloven in zieners, sjamanen, wichelroedelopers, mediums of andere mensen die menen over speciale krachten te beschikken is puur omdat mensen dat WILLEN geloven. Het is gewoon allemaal oplichting.

  0 likes
 15. [quote name=”Roel”]De wetenschap heeft niet altijd het juiste gevoel![/quote]
  Gelukkig gaat wetenschap dan in tegenstelling tot paranormale krachten niet om gevoel maar om feiten.

  Daarom stellen wetenschappers ook regelmatig hun theorie bij wanneer ze worden geconfronteerd met nieuwe feiten.

  0 likes
 16. [quote name=”Moondust”][quote name=”Audrey”]Een groot oplichters zootje.Maar goed dat ze is goed doorgelicht worden.Char is ook ontmaskert als oplichtster.Maar wat ik niet snap is dat mensen er voor betalen!!!![/quote]
  Wacht even, hier ga je te snel! Net als bij Derek Ogilvie xxx uitgebreid toegelicht wat er bij Derek is gebeurd. Als je bereid bent het door Robbert geschetste perspectief te zien, is er ineens helemaal geen sprake mee van een ontmaskering. As usual, it’s in the eye of the beholder.[/quote]
  Als er iemand is die COMPLEET ONTMASKERD is en helemaal geen recht van spreken heeft is het wel Robert “genverbrander” van den Broeke.

  Dat er nog mensen zijn die dat persoon serieus nemen toont volgens mij aan dat het heel triest is gesteld met de mensheid.

  0 likes
 17. [quote name=”Wesley”]
  Daarom stellen wetenschappers ook regelmatig hun theorie bij wanneer ze worden geconfronteerd met nieuwe feiten.[/quote]
  Maar soms zijn ze te lang ziende blind…
  http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Structure_of_Scientific_Revolutions En je kunt niet alles objectief onderzoeken. En dat betekent niet dat het dan wetenschappelijk is om het subjectieve dan helemaal maar te ontkennen! In die valkuil trappen veel volgelingen (gelovigen) van wetenschappers.

  0 likes
 18. Randi geeft je geld als je bewijst paranormaal te zijn.. maar als geen enkel oprecht medium daarin meegaat, dan bestaat het dus niet en is het allemaal fake. Waar vervolgens niet naar gekeken wordt is wat een echt medium drijft zijn kunnen toe te passen voor het goed van de mensheid.

  Sinds 1848, het jaar dat het Spiritualisme het daglicht zag, zijn er duizenden onderzoeken geweest naar fenomenen. Daar kwam naar voren dat er charlatans waren, maar belangrijker, dat er veel onverklaarbare bewijzen zijn opgetekend van overleven na de dood. Daarbij speelde fysiek mediumschap nog wel de belangrijkste rol. Echter, deze vorm is bijzonder zeldzaam maar nog belangrijker, er wordt niet mee te koop gelopen. Na 160 jaar onderzoek en bewijsvoering kun je je afvragen of je uberhaupt moeite wilt doen de sceptici te overtuigen van een andere mogelijkheid dan zijn valse overtuiging. Dat heeft niets met geld te maken, maar met oprechtheid.

  0 likes
 19. @ Wesley: Ach, krijgen we deze discussie weer. Ik ken 1 werkzaam medium goed, waar ik zelf ook geweest ben. Een goed medium zorgt ervoor dat je juist haar/hem niet meer nodig hebt, dus dat je weer in je kracht wordt gezet.
  Daarnaast ben ik in mijn leven 5 mensen tegengekomen die wel de talenten hebben van een medium, maar deze bewust niet willen ontwikkelen.
  Ik ken in Nederland ook geen medium die rijk is geworden van zijn of haar werk, wel oplichters. En dat is het verschil.
  En diegene die het verschil niet zien, zouden eens wat meer in het echte leven moeten staan. Dan ontmoet je vanzelf mensen die er iets mee hebben of iets mee doen. Maar als je nergens voor open staat en je mening heel erg naar voren drukt(zoals je in mijn ogen hier vaak doet), zullen deze mensen dit ook nooit met je (durven) delen, waardoor het ook buiten je beleving blijft.

  0 likes
 20. @ Wesley: Daarnaast kun je het mediumschap ook vergelijken met een tekentalent: Ieder heeft een andere manier van werken, al zit het dicht bij elkaar.
  Ik heb ook weleens een dag dat geen enkele tekening lukt. Toch ben ik succesvol in mijn werk.
  Daarnaast is iedere energie anders en is het ook maar de vraag wat een medium daarmee kan (of dat ze een andere energie oppakken die daar aanwezig is). Dit met betrekking op (jouw) levensplan, de staat van de energie/ziel en welke informatie er gevraagd wordt. Maar hier geldt weer: wanneer je er niet in verdiept, blijft het oppervlakkig.

  0 likes
 21. De commerciële benadering door programma’s op rtl vind ik een discussie op zich. Ze worden met sensatie en mysterie aangekleed om kijkers te trekken. Anderzijds triggert het ook mensen om verder te kijken dan hun neus lang is. Heb ooit gesproken met een medewerker van het 6e zintuig en die vertelde ook dat er niets in scene was gezet, ook al bestaat een groot deel van de rtl programmering uit ‘reality toneelstukjes’. Of Robbert, Char of Derek echte mediums zijn, daar laat ik mij niet over uit. Zou kunnen, bij de 1 heb ik twijfels, bij de ander niet, maar dat is mijn mening gebaseerd op wat de media en hun programma’s mij aan informatie geven.

  0 likes
 22. @gerritbrendel :
  Is Jozef Rulof ooit in Amerika geweest?
  Wanneer?
  Waar kan ik daarover lezen?

  0 likes
 23. @ artist

  Het zal allemaal wel. Blijf jij lekker je medium bezoeken als je daar blij van wordt.

  Of iemand rijk is geworden of niet doet volgens mij niet terzake. Er zijn ook oplichters die straatarm zijn en diep in de problemen zitten. Maar zoals gezegd is het volstrekt irrelevant of iemand rijk is geworden of niet.

  Als jij naar een medium, sjamaan, ziener of weet ik veel wat voor begaafd persoon wilt gaan. Vooral je geld erheen brengen.

  Ik begrijp ook niet waarom je een vergelijking met tekenen trekt. Van tekenen kunnen we in ieder geval vaststellen dat het bestaat. Of je er goed in bent is een andere vraag die er los van staat.

  Maar zoals gezegd: ga vooral naar je medium en geef hem de volgende keer nog een fooi. Jij weet het vast beter dan alle mensen die er daadwerkelijk onderzoek naar hebben gedaan.

  0 likes
 24. @ artist
  Ik lees mijn eigen reactie nog eens na, en realiseer me dat die misschien iets agressiever over kan komen dan hoe ik het bedoeld heb.

  Wat ik probeer te zeggen is dat ik geen zin heb deze discussie weer met je te voeren en dat persoonlijke ervaringen van jou geen reden zijn voor mij om van mijn standpunt af te wijken. Dat is mij veel te subjectief en te vaag.

  0 likes
 25. [quote name=”Wesley”]
  Wat ik probeer te zeggen is dat ik geen zin heb deze discussie weer met je te voeren en dat persoonlijke ervaringen van jou geen reden zijn voor mij om van mijn standpunt af te wijken. Dat is mij veel te subjectief en te vaag.[/quote]

  Hoi Wesley, waar is jouw standpunt dan op gebaseerd? Wat me opvalt is de stelligheid bij mensen om te beweren dat het allemaal onzin is, terwijl ze zelf nog nooit in aanraking zijn gekomen met een echt medium. Helaas toont de televisie een verkeerd beeld waarbij ook nog eens vaak de ‘twijvelachtigen’ met veel bombarie worden aangekondigd.

  Desalniettemin zijn er tal van wetenschappers en onderzoekers geweest die hebben bevestigd dat er mediums zijn (geweest) die oprecht en authentiek waren.

  Maar ik ben het met je eens, heb je het zelf niet ervaren, dan kun je het niet weten. Echter, bij zo’n houding zou terughoudendheid in de mening en oordeel een stuk gepaster zijn.

  0 likes
 26. hoi allemaal,ja wat is een medium?het is niet zo dat je er de hele dag er mee bezig bent.het is moeilijk uite leggen hoe het werkt,ik doe er zelfs niets ermee,alleen als er met famillie of vrienden iets is ,dan krijg ik iets,hoe ik weet het niet INTUITIE,6de zintuig maar dat heeft iedereen de een heeft het mischien meer aanleg voor maar in feite heeft iedereen dat.bij mij is het zo als ik begin te trillen of zenuwachtig word en ik denk aan een persoon of iets dergelijks dan weet ik er is iets aan de hand soms weet je gewoon wat het is en wat er gaat gebeuren en geef ik waarschuwingen verder doe ik er niets mee soms is iets zeker weten maar hoe dat werkt allemaal dat weet ik niet telepatie dat vang ik ook op als er mensen aan mij denken of als ze mij hulp nodig hebben,dan bel ik bijv.en vraag hoe gaat het en dan hoor ik wel wat er aan de hand is.aan de grote klok hang ik dit niet.ik wil gewoon mijn leven leiden.zo de negatifelingen kunnen nu lachen GR,Legaal

  0 likes
 27. De arrogantie van de moderne wetenschap komt hier weer eens dubbel en dwars naar voren….

  0 likes
 28. [quote name=”Edwin”][quote name=”Wesley”]
  vaag.[/quote]

  Hoi Wesley, …geweest die hebben bevestigd dat er mediums zijn (geweest) die oprecht en authentiek waren.

  Maar ik ben het met je eens, heb je het zelf niet ervaren, dan kun je het niet weten. Echter, bij zo’n houding zou terughoudendheid in de mening en oordeel een stuk gepaster zijn.[/quote]

  Waar ik dat op baseer?

  Op het feit dat er tot op heden geen enkel medium is geweest dat onomstotelijk zijn gaven heeft aangetoond en dat er tot op heden geen enkel wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat iets dergelijks bestaat.

  Ik ben dan ook zeer benieuwd naar die wetenschappers van je die het tegendeel beweren. Persoonlijke ervaringen zijn subjectief en wat iemand ervaart is nog geen feit. Wat jij slechte mediums noemt, is voor iemand ander een goed medium omdat hij een goede ervaring er mee heeft.

  0 likes
 29. Beste Waggi,
  Jozef Rulof is kort na de oorlog in de usa geweest hij heeft honderden lezingen gegeven op Broadway. Hijzelf is reeds in de jaren vijftig overleden. Ook in den Haag heeft hij vele lezingen gegeven. Hij is vrij onbekend, wat op zichzelf erg vreemd is. Werd ook verdacht van racisme. maar dat komt omdat mensen zijn boeken niet goed lezen en/of niet goed begrijpen. Je moet zijn boeken echt bestuderen.,dan pas dringt je door tot de essentie van het leven.
  Er staat alles in over mediums en paranormale krachten, over ziekten, de kosmos (5 boeken alleen al)Over geestesziekten, hoe het komt hoe het ontstaan is. Over de volken der aarde.
  Er zijn 6 boeken over Vraag en Antwoord. 3 boeken over 57 lezingen.
  Door religies wordt hij verguisd, omdat hij de zin/onzin daarvan aangeeft. Let wel; het is ‘boven’die door hem spreekt. neergeschreven in full/half trans. Men heeft zijn lichaam gebruikt als instrument.

  0 likes
 30. [quote name=”P.A. Arends”]Medium zijn, is een gave. Je wordt er mee geboren.
  Een medium behoort eenvoudig te zijn. Hij/zij mag niet opscheppen met de gave. Eenvoud moeten ze uitstralen.
  Trek geen opvallende kleren aan, maar wees gewoon mens.
  Wees eerlijk in wat je kunt doen en schep niet op dat je meer kunt dan je gegeven is. Want opschepperij breekt de gave af. Eens zal elk medium zich voor zijn/haar optreden moeten verantwoorden.[/quote]
  Helemaal mee eens. Je kunt je werk als medium ook doen zonder intimiderend over te komen, wees respectvol naar de ander toe. En durf eerlijk toe te geven als je iets niet weet, dat je het niet doorkrijgt, want je mag niet altijd alles weten van degene die tegenover je zit. Daar zitten weer allerlei kosmische wetten aan vast. En toekomst voorspellen: Er is niks zo veranderlijk als de toekomst! Blijf daarvan af.

  0 likes
 31. @legaal
  Je hebt een begin van heldervoelendheid.
  Je kunt dat stimuleren of loslaten, wat je maar wilt zelf.

  0 likes
 32. [quote name=”Waggi”]@gerritbrendel :
  Is Jozef Rulof ooit in Amerika geweest?
  Wanneer?
  Waar kan ik daarover lezen?[/quote]
  Hallo Waggi,
  Hier vind je meer over Jozef Rulof, hij is 2x in Amerika geweest.

  http://www.theageofchrist.com/

  en

  http://www.erisgeendood.nl/

  Heb zelf veel over en van Jozef Rulof gelezen, heel leerzaam en interessant.

  0 likes
 33. [quote name=”Wesley”]Op het feit dat er tot op heden geen enkel medium is geweest dat onomstotelijk zijn gaven heeft aangetoond en dat er tot op heden geen enkel wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat iets dergelijks bestaat. [/quote]

  Het enige FEIT is dat dit jou niet bereikt heeft. Je geeft daarin te kennen dat je je nooit verdiept hebt in het werk van Arthur Findlay, Sir Arthur Conan Doyle, Alfred Russel Walace, William T Stead om er slechts enkele te noemen. In Engeland heb je bijv de Society for Psychical Research, zij nemen geen standpunt in omdat hun doel is meer inzicht te krijgen in de fenomenen.

  Maar daar je wellicht wel geinteresseerd bent in deze materie.. in januari is er een week “Where Science and Spirit meet” op het Arthur Findlay College nabij Londen. Je zult versteld staan!

  0 likes
 34. Wesley ik begin een beetje moe van jou te worden….. en ik ben zo te zien niet de enige.

  Bezoek je deze site om dat je het leuk/interessant vind, of om alleen maar negatief en sceptisch te zijn.

  Als je alleen maar bezig bent met alles en iedereen afzeiken wat doe je hier dan?

  Wat is je punt? lekker ergens anders trollen….

  0 likes
 35. [quote name=”Wesley”]sterker nog. Er is in geen enkel onderzoek aangetoond dat dergelijke klachten bestaan.
  […]
  Waarom mensen nog steeds geloven in zieners, sjamanen, wichelroedelopers, mediums of andere mensen die menen over speciale krachten te beschikken is puur omdat mensen dat WILLEN geloven. Het is gewoon allemaal oplichting.[/quote]
  Het feit dat je iets niet kan bewijzen betekent niet dat het tegenovergestelde waar is. Ook dat moet namelijk bewezen worden. Je verraad dat jij – zonder de waarheid te kennen – een vooringenomen mening hebt. Dat getuigt eerder van kortzichtigheid i.p.v. inzicht. De feiten zijn de feiten. Jarenlange levenservaring is geen bewijs. Dat is vaak ook het ‘probleem’ met ouder worden. Men wordt star in de opvattingen, omdat men denkt het allemaal al te weten. Grote valkuil.

  0 likes
 36. [quote name=”Wesley”][quote name=”Roel”]De wetenschap heeft niet altijd het juiste gevoel![/quote]
  Gelukkig gaat wetenschap dan in tegenstelling tot paranormale krachten niet om gevoel maar om feiten.

  Daarom stellen wetenschappers ook regelmatig hun theorie bij wanneer ze worden geconfronteerd met nieuwe feiten.[/quote]
  De insteek van de wetenschap is helemaal niet zuiver. Immers, de wetenschap neemt als uitgangspunt dat wij als mens materie zijn in een materiële wereld. Geen enkele wetenschapper echter kan 100% bewijzen dat hij de mens is die hij ervaart. Hij is zich bewust van een mens, een wereld, gedachten, gevoelens, etc. En je bewust zijn van het leven is de enige zekerheid die je hebt. De rest zijn aannames. Daarnaast is de wetenschap binnen zijn eigen gekozen paradigma ook vaak onzuiver door vooringenomenheid. Men poneert een stelling en vervolgens gaat men op zoek naar bewijzen die die stelling staven. Openheid is ver te zoeken, men is blind door fixatie.

  0 likes
 37. [quote name=”Wesley”]Als er iemand is die COMPLEET ONTMASKERD is en helemaal geen recht van spreken heeft is het wel Robert “genverbrander” van den Broeke.

  Dat er nog mensen zijn die dat persoon serieus nemen toont volgens mij aan dat het heel triest is gesteld met de mensheid.[/quote]
  Ik heb de moeite genomen om Robbert’s verhaal te horen. Het is natuurlijk niet te staven, maar het is ook niet te bewijzen dat hij liegt. Kortom, op basis van de FEITEN kan je NIET zeggen dat hij ontmaskerd is. Bij ontmaskering is er geen enkele alternatieve verklaring voor handen. Dat is hier niet het geval, dus niet ontmaskerd. Dat jij vooringenomen bent en de feiten in de richting van jouw overtuiging buigt is een kwalijke zaak. Als je een zuivere discussie wil voeren zou je dat achterwege moeten laten en de feiten echt de feiten laten, dus zonder enige interpretatie.

  0 likes
 38. [quote name=”Edwin”]Randi geeft je geld als je bewijst paranormaal te zijn.. maar als geen enkel oprecht medium daarin meegaat, dan bestaat het dus niet en is het allemaal fake. Waar vervolgens niet naar gekeken wordt is wat een echt medium drijft zijn kunnen toe te passen voor het goed van de mensheid.
  […]
  Dat heeft niets met geld te maken, maar met oprechtheid.[/quote]
  Precies. Zo zou ik nog voor geen 100 miljoen euro op tv iets aanprijzen waar ik niet achter sta. In feite test Randi ook of een medium corumpeerbaar is, al kan ik me voorstellen dat een medium graag zu zien dat paranormaliteit erkend zou worden.

  0 likes
 39. hoi Wesley,ik vertel jou wat,zodat je weet dat er meer is tussen hemel en aarde.je bent nog geen 20 jaar,je hebt een L.A.T.relatie,geen kinderen.en je bent in alles tegen draads.niet alleen hier maar ook in je prive leven.geen vrienden heb je, alleen maar contacten op je werk.en kom nu niet aanzetten dat dit alles niet waar is om je hoog te houden,je weet dat dit waar is.

  0 likes
 40. Een functionerend medium, zoekt niet de publiciteit.De clienten komen automatisch door hoort zegt het voort.
  Het medium wat mij genezen heeft van verstopte aderen en van Astma was iemand, die ook alle messen en vorken in een hotel krom boog in de kasten en weer recht boog. werd ook door een geheime dienst gemarteld vanwege haar helderziendheid en telepatische vermogens (zonder resultaat overigens.)
  Zij haalde ook hersen tumoren uit het hoofd en verwijderde kanker gezwellen van de baarmoeder etc. Zij opereerde met haar handen op de rug en haar ogen dicht. Zij zou die ‘miljoen’ zo kunnen pakken , maar geen interesse in publiciteit.
  Nu gedementeerd en in ruste.
  Haar begeleider en geest van ‘boven ‘ die in feite alles deed was een overleden arts ; dr. Jose Gregorius Hernandez. Zie het boek; ‘Contact met het licht’; http://www.contactmethetlicht.net

  0 likes
 41. @Wesley: Geeft niets ;), ik kan veel hebben hoor. Wat ik bedoelde is dat ik haar ook niet meer nodig had. Dus mijn geld gaat naar andere leuke dingen. Ook zijn 2 vrienden van mij bij haar geweest en deze waren daar ook mee geholpen. Dat zou je ook als bewijs kunnen zien, omdat zij kunnen bevestigen dat ze informatie wist te geven die heel persoonlijk is.
  En ja, we hebben het hier over een tijdje terug, dus nog voor Facebook etc.
  Maar ben wel nieuwsgierig naar jouw ervaring met het spirituele. Is dat puur via deze site of heb je zelf weleens een medium bezocht/gesproken of zoiets? En waren je ervaringen daarmee dan zo slecht?

  0 likes
 42. Hey, Legaal, is dit allemaal waar, of een aanname? als dit waar is dan verklaard dat deels mijn afkeer tegen een persoon als Wesley.

  Niet dat hij een slecht persoon is, daar geloof ik niet in, maar sommige mensen zitten nou eenmaal in hun ego vast geroest, waarschijnlijk is dit in zijn leven de les die hij moet leren 😉

  Groetjes Dennis.

  [quote name=”legaal”]hoi Wesley,ik vertel jou wat,zodat je weet dat er meer is tussen hemel en aarde.je bent nog geen 20 jaar,je hebt een L.A.T.relatie,geen kinderen.en je bent in alles tegen draads.niet alleen hier maar ook in je prive leven.geen vrienden heb je, alleen maar contacten op je werk.en kom nu niet aanzetten dat dit alles niet waar is om je hoog te houden,je weet dat dit waar is.[/quote]

  0 likes
 43. [quote name=”P.A. Arends”]Medium zijn, is een gave. Je wordt er mee geboren.
  Een medium behoort eenvoudig te zijn. Hij/zij mag niet opscheppen met de gave. Eenvoud moeten ze uitstralen.
  Trek geen opvallende kleren aan, maar wees gewoon mens.
  Wees eerlijk in wat je kunt doen en schep niet op dat je meer kunt dan je gegeven is. Want opschepperij breekt de gave af. Eens zal elk medium zich voor zijn/haar optreden moeten verantwoorden.[/quote]

  Sorry…ik word altijd een beetje kriebelig als mensen zeggen hoe je “behoort te zijn” hoe je je MOET gedragen, wat voor kleren je aan zou mogen..om wat??? om geaccepteerd te worden door de goegemeente???

  0 likes
 44. Is het een gave of is het een last?
  Niet elk medium is er blij mee.
  En er zijn er zat die zelf niet goed weten wat ze ermee aan moeten of het ook niet helemaal begrijpen.
  Hoe moet je het dan aan een ander uitleggen.
  Ook wordt het lastig als het om de “verkeerde redenen” aangewend wordt. Dit zou kunnen verklaren waarom het bij wetensch. onderzoek niet werkt.

  0 likes
 45. [quote name=”Avatar_777″][quote name=”Waggi”]@gerritbrendel :
  Is Jozef Rulof ooit in Amerika geweest?
  Wanneer?
  Waar kan ik daarover lezen?[/quote]
  Hallo Waggi,
  Hier vind je meer over Jozef Rulof, hij is 2x in Amerika geweest.

  http://www.theageofchrist.com/

  en

  http://www.erisgeendood.nl/

  Heb zelf veel over en van Jozef Rulof gelezen, heel leerzaam en interessant.[/quote]
  Bedankt
  Heb 15 jaar terug alles gelezen wat ik in mijn handen kon krijgen, maar dit was me ontsnapt.
  Ben het niet helemaal eens met alles wat ik gelezen heb.
  Ruimtereizen zouden volgens Rulof nooit mogelijk zijn … .

  0 likes
 46. Legaal en Dennis, het is zeer ongepast om een reading te geven zonder iemands toestemming daarvoor te vragen.. of de informatie die gegeven wordt nu wel of niet klopt. Dat je dit doet zegt meer over jou dan over Wesley.

  Daarnaast bestaan er veel misverstanden over mediumschap. Heel veel mensen verwarren psychometrie met mediumschap. Sensitiviteit die zich uit in kunnen invoelen of lezen van andermans energie is GEEN mediumschap, dit is psychometrie, of het engelse woord psychic. Herinneringen bijv. kan een psychic lezen uit het aura van iemand.

  Een medium is in staat zijn bewustzijn dusdanig te veranderen waardoor hij receptief wordt voor de geestenwereld. Er zijn twee vormen van mediumschap; mentaal en fysiek. Bij mentaal mediumschap wordt de ‘mind’ van het medium gebruikt om boodschappen door te geven, het medium kan bijvoorbeeld in diepe trance geraken; zie Edgar Cayce, the sleeping prophet. Fysiek mediumschap kan objectief waargenomen worden door omstanders!

  0 likes
 47. Hey Edwin, wat bedoel jij precies met een reading geven?

  Ik persoonlijk kan geen readings geven en ik denk legaal evenmin, en als legaal dat wel degelijk heeft gedaan en ook zijn opzet was dan is dat zeker niet positief.

  Het enige wat ik heb gedaan is gevraagd waar hij die info vandaan had?

  Ik heb namelijk vaker in de clinch gelegen met Wesley en ik ben een beetje klaar met mensen die andere voor gek verklaren omdat de gegeven informatie niet in zijn of haar straatje past.

  Zeker als je een fenomeen als dit wetenschappelijk probeert te verklaren of te onderbouwen, het enige wat je mag zeggen is dat je het niet weet, neutraliteit dus tot het tegendeel is bewezen.

  [quote name=”Edwin”]Legaal en Dennis, het is zeer ongepast om een reading te geven zonder iemands toestemming daarvoor te vragen.. of de informatie die gegeven wordt nu wel of niet klopt. Dat je dit doet zegt meer over jou dan over Wesley.

  0 likes
 48. Hoi Dennis.. wat Legaal melde deed hij voorkomen als een reading en dat – ongeacht of klopt wat hij zegt of niet – is niet gepast. Ik heb geen last van iemand als Wesley, het is echter wel grappig hoeveel aandacht hij krijgt, je kunt je dus ook afvragen wat zijn motief is om op dit forum zijn mening te laten horen.

  Maar, het grappige is, dat juist de sceptici en onderzoekers degenen zijn geweest die het Spiritualisme haar bestaansrecht heeft gegeven. Juist doordat er fakes waren werd het onderzocht en zo werd het kaf van het koren gescheiden.

  Het verbaast me juist dat er nog steeds mensen zijn die absoluut niet beseffen wat er ondertussen al bekend is op het gebied van leven na de dood, buitenzintuiglijke waarneming en dergelijke. Er is al meer dan 160 jaar onderzoek gedaan die het bevestigd. Zelfs de CIA en KGB gebruikten dergelijke technieken met veel succes.

  Zoals de Buddha zei: onwetendheid is de bron van lijden.

  0 likes
 49. hoi, Dennis en Edwin,een reading geven is wat anders in mijn ogen,dan ga je een persoon vertellen bijv,waar zijn knelpunten zijn.ik heb Wesley een gegeven verteld,zodat hij niet meer zo negatief over dit soort zaken meer is voor de rest heb ik niets verteld wand dat mag niet daar ben ik mij heel goed van bewust.en wat ik over Wesley heb geschreven dat mocht ik schrijven.ik ga echt zijn leven niet openbaar maken de rest is vertrouwelijk.en gaat niemand wat aan.Een raeding is om iemand te helpen om bijv,uit zijn inpasse te komen of uit een probleem te komen hem de sleutel te geven om uit de situatie te komen,het is niet de bedoeling om de toekomst te voorspellen,dat moet je zelf doen maar wel iets aanrijken zodat een persoon er zelf uit komt uit een omstandigheid.ook al weet je wat deze persoon overkomt dus hiermee jullie voldoende op de hoogte gesteld?Gr,Legaal

  0 likes
 50. hoi Legaal, wat je omschrijft is inderdaad een mogelijk product van een paranormale gave, daar ben ik goed bekend mee. Wat er onder zit is het mechanisme of je jezelf het recht toekent om te mogen ‘hengelen’ in iemands privacy.. dat is wat gerespecteerd moet worden. En je zegt toestemming te hebben, vast niet van de ontvanger? Dat valt in de categorie “Uit naam van God of Allah of mijn gids”.. heeft de wereld echt vooruit geholpen tot dusver.

  Of iemand nu Sjakie, Henkie of in dit geval Wesley heet, dan nog dien je zijn privacy te respecteren. Het kunnen juist dit soort acties zijn die bij sceptici de hakken nog dieper en vaster zetten.

  0 likes
 51. [quote name=”Edwin”]hoi Legaal, wat je omschrijft is inderdaad een mogelijk product van een paranormale gave, daar ben ik goed bekend mee. Wat er onder zit is het mechanisme of je jezelf het recht toekent om te mogen ‘hengelen’ in iemands privacy.. dat is wat gerespecteerd moet worden. En je zegt toestemming te hebben, vast niet van de ontvanger? Dat valt in de categorie “Uit naam van God of Allah of mijn gids”.. heeft de wereld echt vooruit geholpen tot dusver.

  Of iemand nu Sjakie, Henkie of in dit geval Wesley heet, dan nog dien je zijn privacy te respecteren. Het kunnen juist dit soort acties zijn die bij sceptici de hakken nog dieper en vaster zetten.[/quote]
  hoi,aan een kant heb je gelijk,maar dit was om duidelijk te maken dat er meer is tussen hemel en aarde en dat niet alles zwart of wit is.Gr,Legaal

  0 likes
 52. [quote name=”Waggi”][quote name=”Avatar_777″][quote name=”Waggi”]@gerritbrendel :
  Is Jozef Rulof ooit in Amerika geweest?
  Wanneer?
  Waar kan ik daarover lezen?[/quote]
  Hallo Waggi,
  Hier vind je meer over Jozef Rulof, hij is 2x in Amerika geweest.

  http://www.theageofchrist.com/

  en

  http://www.erisgeendood.nl/

  Heb zelf veel over en van Jozef Rulof gelezen, heel leerzaam en interessant.[/quote]
  Bedankt
  Heb 15 jaar terug alles gelezen wat ik in mijn handen kon krijgen, maar dit was me ontsnapt.
  Ben het niet helemaal eens met alles wat ik gelezen heb.
  Ruimtereizen zouden volgens Rulof nooit mogelijk zijn … .[/quote]
  Ben het zelf ook niet alles eens. De tijden zijn inmiddels drastisch veranderd. In die tijd zal alles mogelijk wel waarheid geweest zijn. Nu zijn er veel meer mensen met hoge, zuivere contacten. De sluiers worden steeds dunner.

  0 likes
 53. Hey Edwin, bedankt voor je antwoord.

  Je hebt gelijk, er is ontzettend veel wetenschappelijk bewijs te vinden over spiritualiteit, je moet alleen weten waar je moet zoeken, en dat is nou juist het probleem voor onwetende mensen, het zijn juist die instanties die ons doen geloven dat deze feiten niet bestaan, terwijl juist zij het heel serieus nemen en er veel onderzoek naar doen.

  En dat zal je niet terug vinden in je reguliere schoolboeken 😉

  0 likes
 54. ruimtereizen worden de boeken van J>R genoemd als niet mogelijk voor de mens.
  Een reisje naar de maan is nog geen ruimte reis. (om die reis hangt een waas)
  Op de achterkant van de maan bevindt zich een grote ufo basis, dat is reeds in de jaren 60 vastgesteld door de lunar Orbiter. De Nasa heeft volgens uitlatingen van CIA colonel Philip Corso in zijn boek ‘The day after Roswell’ 122 haarscherpe foto’s van de basis.
  Men heeft van de aarde (onder het motto van seismologische onderzoekingen geprobeert die basis met 2 atoom raketten te vernietigen, doch die werden door de ufo’s uit de lucht gehaald en vernietigd.Nu mogen wij daar al 40 jaar niet meer komen. dus bouwen wij ruimtestations; Space lab—Mir—ISS–)Een echte ruimtereis(bijv. naar Mars) is nog nooit gemaakt,Met de huidige technologie waarschijnlijk nog niet mogelijk. In zijn laatste boeken wordt gezegd dat men later wel in staat is dat te doen….

  0 likes
 55. Een echt medium heeft meestal geen enkele opleiding. Dat is noodzakelijk, anders is hij/zij niet in staat zijn brein leeg te maken, wat absoluut noodzakelijk is voor ‘boven’ om als channel te worden gebruikt.
  voor de persoon zelf is dat geen enkele verdienste. ergo; Hij kan er zelf niets aan doen, dat hij gevoelig is….
  Er zijn van 0 tot 100 varianten en gradaties in het mediumschap, maar vaak hoort men zichzelf vanuit het onderbewustzijn terwijl men zelf er van overtuigd is dat de bron elders is.
  sensitiviteit en aanleg om open te staan wordt vaak verward met het echte mediumschap; Ieder mens is gevoelig voor info welke van boven komt; intuitie noemen wij dat of zesde zintuig. (ik kreeg plotseling een impuls— een flash.. een ingeving…

  0 likes
 56. [quote name=”legaal”]hoi Wesley,ik vertel jou wat,zodat je weet dat er meer is tussen hemel en aarde.je bent nog geen 20 jaar,je hebt een L.A.T.relatie,geen kinderen.en je bent in alles tegen draads.niet alleen hier maar ook in je prive leven.geen vrienden heb je, alleen maar contacten op je werk.en kom nu niet aanzetten dat dit alles niet waar is om je hoog te houden,je weet dat dit waar is.[/quote]Een rijtje aannames.

  – ik geloof niet dat er een god of ziets bestaat.
  – Ik ben 31 jaar
  – ik ben samenwonend en ga in juni trouwen
  – ik heb een dochter van 2,5
  – ik heb een grote hechte vriendenkring

  Het enige wat je juist hebt is dat ik tegendraads kan zijn.

  5 van je 6 voorspelling zijn onjuist en de 6e is niet eens een voorspelling, dat kan iedereen die mijn reacties leest. Daar zou jij toch ook uit moeten concluderen dat je “readings” niets meer zijn dan gebakken lucht.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

minneapolis

Wat een Democratische senator te maken heeft met de chaos in Minneapolis

De Amerikaanse stad Minneapolis staat in brand. ...

trump

Trump: ‘Ik heb een kans om de Deep State te breken, dit zijn wrede mensen’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag ...