Paranormaal

Britse universiteit voert experiment uit met mediums

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee mediums bleken niet in staat om tijdens een wetenschappelijk experiment aan te tonen dat ze beschikken over bovennatuurlijke krachten.

Onderzoekers van Goldsmiths, Univerity of London probeerden vast te stellen of de mediums paranormale krachten konden aanwenden om iets te vertellen over vijf vrijwilligers die ze niet konden zien.

Er werden geen aanwijzingen gevonden voor onverklaarbare krachten, maar volgens medium Patricia Putt bewijst het experiment niets.

Verbinding

De onderzoekers probeerden aan te tonen of professionele mediums hun bovennatuurlijke krachten kunnen demonstreren in een testomgeving onder gecontroleerde omstandigheden.

Tijdens het experiment moesten twee professionele mediums iets schrijven over vijf individuen die achter een scherm zaten. Slechts één op de vijf deelnemers kon zich achteraf herkennen in de reading.

Putt benadrukte dat ze tegenover mensen moet zitten of hun stem moet horen, zodat er een verbinding tot stand kan komen.

Kortzichtig

Volgens haar was het experiment ontworpen om de vooroordelen van de onderzoekers te bevestigen, niet om de aard van haar bovennatuurlijke krachten te onderzoeken. Zo was de test mede georganiseerd door de Merseyside Skeptics Society. “Wetenschappers zijn erg kortzichtig,” zei Putt.

Ze voegde toe dat er fraudeurs rondlopen die zich voordoen als medium, maar daarom hoeven wetenschappers ze volgens haar nog niet over één kam te scheren.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roel
Roel
9 jaren geleden

De wetenschap heeft niet altijd het juiste gevoel!

Waggi
Waggi
9 jaren geleden

Misschien betere resultaten met Salusa.

R Hamers
R Hamers
9 jaren geleden

Les in Methodologie.
Tegenwoordig kun je bijna elke stelling ofwel bevestigen danwel ontkrachten met onderzoek. Je kunt een onderzoek zo opzetten dat er niets uitkomt; in dit geval valt meteen op dat de testpersonen die ‘gelezen’ werden mochten zeggen of ze zich herkennen in de beschrijving, subjectief dus!
Een groot deel van de mensheid ontkent zijn eigen schaduw. Als je NU een beschrijving zou geven van de persoon Moskowicz, of van Wilders of van Holleeder dan is de kans 80 % dat ze zich er NIET in herkennen.

Overigens hebben de onderzoekers niet aangetoond dat ze zelf toerekingsvatbaar zijn, het vemoeden van Alzheimer komt bij mij op, want: een onderzoek met twee personen is statistisch gezien waardeloos, ongeoorloofd en pseudowetenschappelijk!. En bedrog is mogelijk als ze van de 10 onderzoeken met twee personen de negen andere verborgen houden en dat met de 2 mensen die zich niet herkenden in de reading dit WEL tonen!

Audrey
Audrey
9 jaren geleden

Een groot oplichters zootje.Maar goed dat ze is goed doorgelicht worden.Char is ook ontmaskert als oplichtster.Maar wat ik niet snap is dat mensen er voor betalen!!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

56
0
We lezen graag je reactie!x