BinnenlandCorona

NPO-presentatrice ‘is hier keihard aan het liegen’ over coronaprotest in Kampen

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ‘verzet’ in Kampen is: marcheren met 200 man, midden in de nacht de ijsbaan die de winkeliers gratis ter beschikking stellen afbreken (want QR-code), de ramen van die winkeliers bekladden en ‘NSB-er’ roepen. Dat schrijft NPO-presentatrice Astrid de Jong op social media over een coronaprotest op zaterdagavond in de Overijsselse stad.

Journalist Annelies Strikkers was erbij en zegt dat De Jong ‘keihard aan het liegen is’. Ze richt zich rechtstreeks tot de NPO-presentatrice: “Ik vind het heel erg dat je desinformatie aan het verspreiden bent. Dit is een wandeling voor iedereen die kritisch staat tegenover de maatregelen en verbinding zoekt. Daarin maakt het niet uit of je nou wel of geen prik gehaald hebt.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het is een wandeling in samenspraak met de gemeente en er was één politieauto aanwezig en meerdere agenten op de fiets,” voegt ze toe. “Hier is niets gebeurd, anders had de politie wel ingegrepen, denk je niet?”

Zeer verbaasd

De Jong, die het nachtprogramma Nachtzuster presenteert, reageert dat de winkeliers ‘echt lastiggevallen zijn’ zaterdagavond en dat er ‘aangifte is gedaan’. Volgens Strikkers is er geen enkele winkelier lastiggevallen. “Oprecht schandalig dat je deze leugens op je social media zet.”

“Check morgen maar bij de politie. Als er echt aangifte is gedaan kun je dan zelf even de trollen inlichten?” bijt de NPO-presentatrice haar toe.

Strikkers liet het er niet bij zitten en sprak met de woordvoerder veiligheid van de gemeente Kampen. Die gaf aan ‘zeer verbaasd te zijn’ en niets te weten over vernielingen, bedreigingen of bekladding afgelopen zaterdag.

Aangifte wegens smaad

“Zij geeft enkel aan van een woordenwisseling gehoord te hebben tussen een horecaondernemer en een wandelaar. Daar is even de politie bij geweest en dit was snel weer opgelost. Van vernieling of bekladding heeft zij geen enkele melding gekregen. En zij zou daar zeker vanaf moeten weten als het gebeurd zou zijn. Er zouden enkel wat mensen van de schaatsbaan gehaald zijn die ’s avonds aan het schaatsen waren. Deze mensen hebben niets vernield. Ook is het onbekend of dit mensen waren uit de wandelaarsgroep,” bericht Strikkers.

Ze voegt toe dat ze alle politiemeldingen heeft nagekeken en dat er op zaterdagavond of -nacht geen melding is binnengekomen van een incident.

Meerdere wandelaars hebben inmiddels aangifte gedaan wegens smaad, schrijft Strikkers, die het tijd vindt voor excuses.

4.8 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

De reguliere media.
Ook zij komen voor het tribunaal te staan.

t de vries
t de vries
2 jaren geleden

Desinformatie leugens constante misleiding ,van alles trekt de msm uit de kast om zich naar de door de regeringen gestelde richtlijn te houden .Want ja zij maken uit wat er gepubliceerd mag worden

Kundalini
Kundalini
2 jaren geleden

Degene die desinformatie spreiden betichten anderen van desinformatie. Informatie wordt gecensureerd en desinformatie gepropagandeerd. In deze wereld draaien ze alles om. Goed is slecht, slecht is goed.

Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Dit gaat door totdat de corrupte MSN media neergehaald is en buitenwerking is gesteld.

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x