Financieel

Minister Kaag wil haast maken met invoering digitale euro: ‘Momentum vasthouden’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Eerder deze maand zei koningin Maxima dat digitaal geld via centrale banken (CBDC) veel voordelen kan hebben. Het kan een goede manier zijn om financiële diensten voor iedereen in de wereld toegankelijker te maken, aldus Maxima.

Met een digitale euro zouden we dezelfde betalingen kunnen doen als we nu doen met bijvoorbeeld een pinpas. Maar in de nieuwe situatie zou er bij de betaling geen rol meer weggelegd zijn voor normale, commerciële banken. De transactie gaat direct via de centrale bank.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Minister van Financiën Sigrid Kaag schrijft in een brief aan de Kamer: “Tijdens de Eurogroep benadrukte een aantal lidstaten dat het belangrijk is om het momentum voor de ontwikkeling van een digitale euro vast te houden en dat er doorgegaan moet worden met het project.”

Waarom heb je dan een parlement?

“Daarnaast werd het belang van de betrokkenheid van lidstaten onderstreept. Dit is ook opgenomen in het gezamenlijke non-paper dat Nederland samen met Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië aan de Commissie heeft gestuurd,” zegt Kaag.

Financieel journalist Arno Wellens vraagt: “Nu begreep ik dat er later dit jaar een plenaire vergadering was over dit onderwerp. Maar het is bij voorbaat dus al afgehamerd? Waarom heb je dan een parlement?”

Gruwelijke maatregel

“Wij verliezen definitief onze vrijheid en ons vermogen als de CBDC wordt ingevoerd,” waarschuwt financieel expert Ab Flipse. “Ik doen een oproep aan ieder weldenkend mens je met hand en tand te verzetten tegen deze gruwelijke maatregel. Doen we dat niet, dan sla ik op de vlucht.”

Peter Baars twittert: “De minister van Financiën schrijft de Kamer dat zij haast wil maken met de invoering van de nieuwe digitale munt, de CBDC. Dat is de munt die onze betaalprivacy opheft. Dat is de munt die vermogensopbouw onmogelijk maakt. Dat is de munt van een totalitaire staat.”

4.8 155 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

226 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
1 jaar geleden

Nee.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Ja natuurlijk wil Lilith KaAAGHH van D666 zo snel mogelijk een Digitale Euro in plaats van die Analoge Euro….die is namelijk geen reet meer waard…Digits is véél makkelijker, daar kan die duivelin er met één druk op de knop zoveel van maken als ze wil…en toch lekker dikke vette rente vragen voor al die gebakken lucht…Bwahahaha…

Jessedepesse
Jessedepesse
1 jaar geleden

Ik ga meteen even pinnen (5x want je kunt bij mijn pin maar max 100 pinnen).

voor
voor
1 jaar geleden

Nederlanders kom hier tegen in opstand. NU , VOOR HET TE LAAT IS.

Back to top button
226
0
We lezen graag je reactie!x