Financieel

Minister Kaag wil haast maken met invoering digitale euro: ‘Momentum vasthouden’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

Eerder deze maand zei koningin Maxima dat digitaal geld via centrale banken (CBDC) veel voordelen kan hebben. Het kan een goede manier zijn om financiële diensten voor iedereen in de wereld toegankelijker te maken, aldus Maxima.

Met een digitale euro zouden we dezelfde betalingen kunnen doen als we nu doen met bijvoorbeeld een pinpas. Maar in de nieuwe situatie zou er bij de betaling geen rol meer weggelegd zijn voor normale, commerciële banken. De transactie gaat direct via de centrale bank.

Minister van Financiën Sigrid Kaag schrijft in een brief aan de Kamer: “Tijdens de Eurogroep benadrukte een aantal lidstaten dat het belangrijk is om het momentum voor de ontwikkeling van een digitale euro vast te houden en dat er doorgegaan moet worden met het project.”

Waarom heb je dan een parlement?

“Daarnaast werd het belang van de betrokkenheid van lidstaten onderstreept. Dit is ook opgenomen in het gezamenlijke non-paper dat Nederland samen met Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië aan de Commissie heeft gestuurd,” zegt Kaag.

Financieel journalist Arno Wellens vraagt: “Nu begreep ik dat er later dit jaar een plenaire vergadering was over dit onderwerp. Maar het is bij voorbaat dus al afgehamerd? Waarom heb je dan een parlement?”

Gruwelijke maatregel

“Wij verliezen definitief onze vrijheid en ons vermogen als de CBDC wordt ingevoerd,” waarschuwt financieel expert Ab Flipse. “Ik doen een oproep aan ieder weldenkend mens je met hand en tand te verzetten tegen deze gruwelijke maatregel. Doen we dat niet, dan sla ik op de vlucht.”

Peter Baars twittert: “De minister van Financiën schrijft de Kamer dat zij haast wil maken met de invoering van de nieuwe digitale munt, de CBDC. Dat is de munt die onze betaalprivacy opheft. Dat is de munt die vermogensopbouw onmogelijk maakt. Dat is de munt van een totalitaire staat.”

4.8 155 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
226 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
3 maanden geleden

Nee.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Ja natuurlijk wil Lilith KaAAGHH van D666 zo snel mogelijk een Digitale Euro in plaats van die Analoge Euro….die is namelijk geen reet meer waard…Digits is véél makkelijker, daar kan die duivelin er met één druk op de knop zoveel van maken als ze wil…en toch lekker dikke vette rente vragen voor al die gebakken lucht…Bwahahaha…

Jessedepesse
Jessedepesse
3 maanden geleden

Ik ga meteen even pinnen (5x want je kunt bij mijn pin maar max 100 pinnen).

voor
voor
3 maanden geleden

Nederlanders kom hier tegen in opstand. NU , VOOR HET TE LAAT IS.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

226
0
We lezen graag je reactie!x