Homepagina » Archeologie » Geoloog: “Jezus samen met vrouw en zoon begraven in Jeruzalem”
Geoloog: "Jezus samen met vrouw en zoon begraven in Jeruzalem"

Geoloog: “Jezus samen met vrouw en zoon begraven in Jeruzalem”

Een Israëlische geoloog claimt de graftombe van Jezus en diens zoon te hebben gevonden in Jeruzalem. Na 150 tests hebben Simha Jacobovici en geoarcheoloog Arye Shimron naar eigen zeggen een wetenschappelijke doorbraak bereikt.

In 1980 werd bij bouwwerkzaamheden in Talpiot, een wijk van de stad Jeruzalem, een rotsgraf ontdekt waarin mogelijk Jezus van Nazareth is bijgezet. In het graf bevonden zich tien kalkstenen beenderenkistjes.

Volgens dr. Shimron werd de ‘zoon van God’ er samen met negen anderen begraven, waaronder Judas zoon van Jezus en Maria. In de kistjes werden botten gevonden. Eén van de zogeheten ossuaria heeft de inscriptie ‘Jezus zoon van Jozef’. Andere inscripties luiden: Maria, Jozef, Mattheus, Mariamme e mara, Judas zoon van Jezus.

Hoewel Jozef, Maria en Jezus in die tijd veelvoorkomende namen waren, had een zeer klein deel van de mensen dezelfde familienaam. In 2002 dook in Jeruzalem een ossuarium op dat door een verzamelaar op de zwarte markt was gekocht, waarop de inscriptie Jacobus zoon van Jozef broer van Jezus was aangebracht.

Na een vluchtig onderzoek concludeerde een commissie dat de woorden broer van Jezus later waren aangebracht en dat het dus om een vervalsing zou gaan. Andere onderzoekers waren in 2006 echter van mening dat de inscriptie volkomen authentiek was.

Pas geleden kreeg dr. Shimron toegang tot dit kistje en hij kwam tot de ontdekking dat het voorwerp net als de andere ossuaria was bedekt met een dikke laag Rendzina, een bodemsoort die onder meer voorkomt in de heuvels van Oost-Jeruzalem.

Volgens dr. Shimron is de tombe in het jaar 363 na een aardbeving gevuld met bodemmateriaal en modder. Bodemmateriaal dat in het kistje is aangetroffen komt overeen met materiaal dat in de overige ossuaria is gevonden, wat erop wijst dat het authentiek is.

Het duo is zich ervan bewust dat de resultaten tot veel beroering kunnen leiden onder christenen. Omdat er botten zijn gevonden in de kistjes, lijkt het erop dat er geen wederopstanding is geweest.

De graftombe in Talpiot is inmiddels afgesloten en de ossuaria die er zijn gevonden zijn in handen van de Israëlische Autoriteit voor Oudheden.

[Jerusalem Post]


Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

45 reacties

 1. Dus die man die nooit heeft bestaan zoals eerder te lezen op deze site, blijkt nu ineens te zijn begraven met z’n complete gezin. Zeer overtuigend…ik ga gelijk m’n bijbel verbranden

  26 likes
  • Nou nou eerst is het jezus heeft nooit bestaan en vervolgens lees je op de zelfde site ,in die tijd stikte het van de namen jozef maria en JEZUS, uhh ik snap het nie meer .

   5 likes
   • Er staan toch duidelijk referenties in het artikel: ‘zoon van God’, Jezus van Nazareth….dus probeer het nou maar niet af te doen alsof we het hier hebben over een willekeurig persoon die toevallig ook Jezus heet.

    4 likes
    • We hebben het over niemand om precies te zijn. Er is nooit een historische Jezus geweest (apart van jouw willekeurige personen) zoals de bijbel vertelt. Kortom dit artikel gaat echt nergens over. De plaatsen Nazareth en Bethlehem bestonden niet in die tijd en zeker niet als een full fletched stad zoals beschreven in de bijbel. Weet je wat Luxe zou zijn Deluxe dat je een wat studie zou doe hoe het daadwerkelijk zit en dat geldt ook voor al die andere gelovigen .

     1 likes
     • Het verbaast me altijd hoe mensen als jou kunnen komen met dit soort reacties. Hoop bla bla en iedereen is dom en slaapt nog…

      Probeer het dan op z’n minst nog te onderbouwen, want wat ik hier lees kan ik niet zoveel mee…

      Wat moet ik dan volgens jou studeren om er achter te komen hoe het daadwerkelijk zit?

      1 likes
   • Het gaat om de combinatie van namen van de personen in dat graf. Die combinatie is wel heel toevallig Jezus, zijn vrouw, zoon, ouders, broers, etc. Dat is statistisch gezien bijzonder, en daardoor relevant.

    1 likes
    • Dit verhaal is al oud nieuws, het gaat om die osuary en dat is al weer jaren geleden en wordt kennelijk weer opgerakeld terwijl het al was debunked als een forgery ! Anyway hoe het ook zij, het is niet van Jezus en familie. ! . Er heeft nooit een Jezus kruisiging plaatsgevonden en daaruit volgt dat Jezus nooit omgekomen is en dan heb je ook geen graf. 2. Volgens de gospel story is hij in het graf van Gethsamene bijgezet met niemand anders en was hij na 3 dagen opgestaan en later naar de hemel gerezen dus hoe kan hij dan überhaupt in een graf liggen .? 3 Er heeft nooit een historische Jezus bestaan en dat weten we vanuit de mythicist scholar onderzoek.. bv van D M Murdock en anderen .. als je die boeken had gelezen had je geweten hoe het zat .

     1 likes
  • Als dit wordt gezegd; Archeologist Joe Zias, who spent a quarter-century at the Rockefeller University in Jerusalem, said “Simcha has no credibility whatsoever.”

   Dan kun je je afvragen of men de waarheid weer tracht te verdoezelen.
   Het was namelijk ook Rockefeller University die de buitenaardse vondsten trachtte te verdoezelen en geheim te houden.

   Het leven gaat door na reïncarnatie en geloof me “hij leeft in het hier en nu.”
   Vraag me niet om details, want die geef ik niet. Wait and See!!!!

   3 likes
   • Wie leeft er in het hier en nu ? Jezus ? LOL ha ha nee er is nooit een christelijke dan wel Joodse Jezus geweest , degene dus die ze aanbidden en waar die belachelijk passion vertoning voor wordt gedaan. Als je de passion ziet als een leuke musical naar een boek over een mythe karakter prima maar ga niet zielig zitten doen en emotioneel omdat het om een figuur zou zijn notabene de zoon van God Jesus die opgehangen is bla bla bla . well de rest is history . oh sorry not even that it did not happen.. mensen wordt wakker het is nooit gebeurt. het gaat helemaal nergens over. Nee je kunt geen details geven want je hebt ze niet en dat is honderd procent zeker. Nee niet wait en see maar doe studie naar oorsprong van dat geloof en kom er achter dat het gebaseerd is op mythen sterker nog heidense zonnegod mythen . Alles wat de christenen hebben is gepikt, tradities, mythes, symbolen, characters, zgn wonderen , scripture etc etc allemaal gepikt van oudere mythen, niet echt origineel zijn ze dus.

    2 likes
  • Die heb ik al 10 jaar geleden verbrand 🙂
   Ze hebben ons al zolang voor de gek gehouden,en zijn ze nogsteets aan het doen,en zullen het blujven doen,totdat we uit onze eeuwslaap komen.
   Dus tot nu toe nog welterusten en slaap lekker 🙂 🙂 🙂

   3 likes
  • Je hebt humor vriend

   1 likes
  • Fijn weer een nieuw museum!

   1 likes
  • is dit wat je wil door een site al overgehaald
   mijn zoon ik bid voor vanavond heer is met je hij zal je helpen in de moeilijke tijden doe je best en beekeer je hij komt
   snel als is voorspelt in de bijbel de eindtijd is begonnen lees maar openbaringen

   1 likes
 2. Jezus (Jmmanuel) was naar Indië getrokken en daar bgraven, op 110-115 jarige leeftijd overleden. Hij was de zoon van een aardse jonge dame, verkeerdelijk geïnterpreteerd in de kerkelijke bijbel als maagd -ter vergelijking in het Duits- ‘Jungfrau’ ipv ‘junge Frau’, hetgeen maagd betekent, en een buitenaardse vader. Dit volgt uit de laatst ontdekte schriftrollen die gevonden werden in Jeruzalem in de zestiger jaren.
  De man die Jmmanuel heette en die men later ten onrechte Jezus noemde werd werkelijk gekruisigd maar overleefde het en werd langs een geheime uitgang a/d achterzijde bevrijd.
  De wederopstanding betekent niets anders dan dat Jezus door een UFO (zijn vader misschien) werd opgestraald.
  Dit alles betekent niet dat we minder respect moeten hebben voor deze figuur, integendeel, hij pedikte enkel het goede en soms verbeterde hij zelfs de bijbel (oude testament) want daar staan ook veel poëtische wreedheden en onzin in zoals dier-offers bijvb.
  Het wordt tijd dat we de religies overboord gooien en zelf de verantwoordelijkheid opnemen voor wat we doen en laten.
  En zoals Hij zei: “Ik heb jullie nog veel te vertellen maar jullie kunnen het nog niet verdragen…eens zal de geest van de waarheid komen en…” En dit gebeurt nu.

  13 likes
 3. ‘Omdat er botten gevonden zijn zou er geen wederopstanding zijn geweest’ klinkt voor mijn gevoel erg naïef. Men zou toch mogen verwachten dat de ontdekkers een hoger IQ en meer inzicht zouden hebben. Misschien moeten ze zich eens verdiepen in de kwantumfysica, dan wordt hen wellicht duidelijk dat er ook zoiets bestaat als een astraal lichaam en een etherisch lichaam. Men komt meer te weten over trillingen/frequenties waardoor bepaalde zaken zichtbaar worden voor mensen die op dezelfde (hogere) frequentie resoneren. Het is niet voor niets dat Maria Magdalena hem niet mocht aanraken toen zij hem als eerste na de opstanding zag. Veel teksten uit de Bijbel worden veel te letterlijk genomen. Aangepast aan de bandbreedte van het mentale vermogen van mensen van die én deze tijd. Jezus gaf tenslotte aan dat hij nog meer te vertellen had maar dat we dit ‘nog niet konden (c.q. kunnen) verdragen’. Met andere woorden; ‘Wake up! En verhoog je frequentie zodat je ‘de taal van Jezus leert begrijpen’. Als je je er vervolgens meer in verdiept kom je steeds meer achter de verborgen betekenis (coderingen) van de geschreven teksten en openbaart zich een heel andere wereld voor je. Negativiteit en ziekten krijgen daardoor minder vat op je omdat het niet meer met je resoneert. Dus geen negatieve gedachten, woorden en daden meer, ontwijk mensen die je willen kwetsen (omdat ze (on)bewust merken dat jij ‘anders’ bent geworden en zij zich niet meer met jou kunnen identificeren, zij willen je daarom uit je hogere trilling halen). Vervolgens… op naar het volgende uitdagende en meer vreedzame level van de mensheid!

  8 likes
  • Denk toch eerder dat jij er niets van begrepen hebt ! Het gaat in de evangelien niet over een astrale uittreding naar het hiernamaals maar over een compleet fysiek lichaam dat was opgestaan uit de dood en daarna opgestegen naar de hemel. Vergeet dus je hele quantum verhandeling maar . Er is nooit een Jezus geweest en ook geen Maria en Maria’s het gaat hier zelfs om 3 Maria’s . Je nu wel hoogdravig over trillilngen en bandbreedtes zitten kletsen om lekker gewichtig en wetenschappelijk over te komen maar vergeet het maar.. Je lult zwaar uit je nek meneertje.. Ja mensen treden hun lichaam uit met astraal lichaam na hun dood, dat is altijd zo maar dat vond niet plaats in het geval van de Jezus verhaal. Het Jezus verhaal heeft te maken met de zon in de zodiac en de eigenschappen etc van de zon , overdag en snachts en zelfs de maan komt voor in het verhaal en de orion belt sterren die de drie koningen zijn en de star van Bethlehem sirius ster. Zoek op astrotheologie en dan kom je meer te weten . Er is nooit een historische Jezus geweest. De gelovigen verdienen het om gekwetst te worden want ze geloven zonder dat ze nooit hebben bestudeert waarom ze dat geloven en blijven leugens uitkramen wetend of onwetend. De niet gelovigen die worden pas gekwetst met onzin als \’geloof in Jezus bla bla ” en hell en verdoemenis en wat voor onzin wat niet meer.

   2 likes
   • Hey Thereliihunter, wat valt er te begrijpen een vredesnaam? Het gaat hier om ‘geloof’en niet om wetenschap. Waar staat in de evangeliën dat het om een fysiek lichaam gaat bij de opstanding? Was je erbij, nee, dus je weet het niet. Ik wil helemaal niet gewichtig of wetenschappelijk doen met trillingen en bandbreedtes; dit zijn gewoon Nederlandse woorden die Jan en alleman begrijpt. Ze dekken gewoon beter de lading over hetgeen ik wil melden en zijn pakkender dan lange teksten… Ik ben zelfs wars van wetenschap omdat ik ervan overtuigd ben dat er meer natuurwetten zijn dan wij met onze 20% hersencapaciteit (let wel; dit is gemiddeld, sommigen hebben dit percentage sterk naar beneden gehaald met hun onnozele redeneringen…) kunnen bevatten, vandaar mijn interesse in kwantumfysica. Wetenschappelijk gezien zou homeopathie ook niet werken, maar hordes mensen zijn erbij gebaat. Wetenschappelijk gezien zouden de pyramides niet kunnen bestaan, maar ze zijn er wel! Hoe komen die er volgens jou? Door slaven die de stenen met boomstammen naar boven hebben gerold?? 😉 Als dit jouw visie is, dan zijn we snel uitgekletst. Ook weet niemand precies hoe het zit met Jezus, Allah, Boedha etc. Als jij het wel weet, dan had je minstens een 5e huis op Ibiza. Door dit soort uitlatingen zijn de grootste ruzies en oorlogen ontstaan. Gun ieder zijn geloof, maar brandt elkaar niet af want waar ligt de waarheid? Even een tip; mocht je naar aanleiding van dit schrijven besluiten je toch meer te verdiepen in de evangeliën of andere dingen die boven je pet gaan, bestudeer ze dan grondiger dan je mijn naam heb bestudeerd, want ik ben geen ‘meneertje’. Regina is, zoals een ieder weet, een meisjesnaam… Wie ‘lult er hier nou uit zijn nek’ om het maar even in jouw hoogstaande termen te houden….

    3 likes
  • Ontdekkers zijn aannemers. Er is al zoveel aangenomen, dat er geen boekenkasten genoeg zijn om de aannames in op te bergen.
   Weer een bedeplaats, en ze zijn erg geschikt voor oorlogen en uitbuiting.
   We zijn aangeland in een tijd waarin je zelf moet zoeken naar waarheid en allen die goed voor jezelf voelen, met respect voor wat een ander waarheid vind.

   2 likes
 4. De hoevelheid onzin die er over de Heer wordt verzonnen is gigantisch.
  Ze struikelen over elkaar heen om God te beledigen en van alles en nog wat te beweren, en vooral dat Bijbel bashen is een populaire hobby van velen.
  Maar het enige wat die figuren aantonen is dat ze spirituele analfabeten zijn. Flatlanders.
  Dat maakt verder niet uit, maar dan vinden ze het ook vast niet erg wanneer ik hun ongelovig zijn belachelijk maak. Immers, elkaar tegen de schenen schoppen is kennelijk de norm.
  Rijkdom heeft meerdere componenten. Spiritueel en materieel. Liefde en geld. Liefde is wat mensen leidt, geld is de wortel van al het kwaad. Een en ander hieromtrend is in de Bijbel terug te vinden. Je zou de loterij maar winnen. Dan win je de wortel van al het kwaad! Nou, gefeliciteerd.
  De Nederlandse zogenaamde nuchterheid is een enorme beperking om de realiteit te herkennen. Het leidt tot allerlei Demminkjes die ongehinderd hun gang kunnen gaan, omdat, nuchter bezien, zoiets toch niet gebeurt. Dus als iemand staat te beweren dat de nederlandse overheid uit de meest ranzige criminelen bestaat, staat ie voor de gemidelde nederlander te zwammen. zo ook mensen die beweren dat de Bijbel waar is, die worden goed voor joker gezet.
  En mensen die verhalen hebben over engelen en buitnaardsen worden al helemaal voor gekke Henkie uitgemaakt.Wat heb je gerookt, geslikt of gespoten? Is dan de standaard opmerking.
  En dat terwijl die mensen vaak radeloos zijn en dan maar hun verhaal in de ether slingeren in de hoop lotgenoten te vinden.
  Maaaaaar, dan wordt je effe lekker voor jan met de korte achternaam gezet, en wordt je ff op een lijn geplaatst met junkies. En dat terwijl ze nota bene willen praten over de ernstige inbreuken op hun lichamelijke integeriteit, de martelingen, verkrachtingen, operaties etc.

  Wat mij betreft ben ik klaar met pogen mensen te informeren over de realiteit.
  Tegen ongelovigen zeg ik maar dat we in NL geen atoomwapens hebben omdat we zo pascifistisch zijn, dat Joris D. geen viezerik is, maar een briljant jurist, en dat we de crisis gaan overwinnen door geld bijdrukken en negatieve rentestanden. Echt waar. Dat is dé oplossing, joh.
  Die realiteit die door de overheid gevoed wordt is juist het meest smerige wat in mijn ogen denkbaar is.

  6 likes
  • Er is helemaal geen Heer dat is verzonnen in een gigantische mythe ! De gelovigen struikelen over elkaar heen met gevolg allemaal verschillende kerk typen. Wat niet bestaat kun je niet beledigen. Wat jij bijbel bashen noemt noemen wij het kritisch bekijken wat er staat en onderzoeken en bestuderen waar al die praat op gebaseerd is . Het is een hobby van vele christenen om zomaar wat te geloven wat in een boek van 2000 jaar geleden staat en dan die onzin in andermans hoofd te hersenspoelen en vooral bij hun kinderen. Je kunt ongelovig zijn nooit belachelijk maken en ten tweede elk christelijk argument kan ik debunken ! De bijbel ? Er kan zoveel in de bijbel staan en wat hebben wij er mee te maken of wil je beweren dat al die txt van God afkomt dus ook ” dat geld is al het kwaad” omdat dat in de bijbel staat ? Ik zou niet doen aan cirkel redenaties als ik jou was ! ‘ Geld is niet het kwaad en als je het kwaad vind zal ik dan je mijn bankrekening nummer geven kun je al je geld naar mij overmaken !
   Over realiteit herkennen gesproken nou dat is precies wat die gelovigen niet kunnen, de bijbel is een grote mythe van voor tot achter en jullie weigeren om die realiteit te zien !
   ” zo ook mensen die beweren dat de Bijbel waar is, die worden goed voor joker gezet.” Ja die worden terecht voor joker gezet want het is een leugen , de bijbel is niet waar en in welke zin zou de bijbel waar zijn dan ? Geen enkel verhaal in de bijbel berust op waar gebeurde dingen ! Geen enkel karakter genoemd in de bijbel heeft echt geleeft op enkele na wellicht Paulus , Pilatus en de twee Herods ! De hoofdkarakters in de bijbel zijn verzonnen. Trouwens heel je betoog heeft helemaal niets met dit artikel te maken dus dat moet je ergens anders plaatsen mr. know it all ! Ga je tijd besteden om uit te vogelen waar je geloof op gebaseerd is voordat je onzin loopt uit te kramen !

   3 likes
   • Beste Thereliihunter, ten eerste; je meldt dat alles een leugen, onzin, mythe is wat er in de Bijbel staat, maar waarom zeg je dan dat ‘Paulus Pilatues en de twee Herods’ mogelijk wel bestaan hebben? Als jij zo zeker ben dat het allemaal niet bestaan heeft, waarom zouden deze mensen dan mogelijk wel hebben bestaan volgens jou? Toch een twijfel dat er wel enige waarheid in de Bijbel zou kunnen staan? Blijkbaar wel, anders zou je dit niet zeggen. Maar waar komt die gedachte vandaan vraag ik me af, op welk feit is dit gebaseerd? Ten tweede; je zegt dat ‘geld niet het kwaad is’ en dat degenen die dat wel vinden het geld op jouw bankrekening over kunnen maken. Natuurlijk heeft iedereen geld nodig op dit moment, het is een middel in deze tijd om te kunnen overleven. Je kan er daarnaast prachtige en leuke dingen mee doen, het geeft je vrijheid. Maar geld is (initieel) het slijk der aarde, mensen worden erom uitgebuit, mensen doen foute dingen om geld, hoeveel (gescheiden) mensen worden niet onder druk gezet; hun leidinggevenden weten dat ze afhankelijk van ze zijn (er zijn tenslotte meer werklozen dan banen). Het zou niet zo moeten zijn dat geld vrijheid geeft, het zou zo moeten zijn dat we niet van geld afhankelijk zijn om vrijheid te voelen. ‘Vrijheid zit in jezelf’ hoor je vaak zeggen, maar er zijn nog maar weinigen die de weg naar financiële vrijheid weten te bewandelen. Wij zijn zo geconditioneerd in ons leven door geld, dat we ons geen ander leven kunnen voorstellen, een leven zonder geld. Toch heeft geld niet altijd bestaan en toen was er ook leven én bovenal.. vrijheid. Ik pleit dus voor een leven zonder geld en een basisinkomen voor iedereen is hiervan de start… (maar ik maak geen geld aan je over omdat ik het nu, zoals iedereen, nog nodig heb voor mijn basisbehoeften…)

    3 likes
 5. meneer de luxe, 9fornews geeft niet zo zeer een mening, maar plaatsen gepubliceerde items of interviews of overgenomen nieuws…..u geeft weldegelijk uw mening, prima, maar de papierbak zou wel zo netjes zijn

  5 likes
 6. Israeli’s zijn het middelpunt van de wereld,de haven van Haifa is groter dan die van Rotterdam,de wereld is 5000jaar oud,het land is hen toegewezen .
  De Israelische cultuur is een zusje van de Noord-Koreaanse,ze indoctorneren de bewoners met dogma’s en narcisme.
  De Noord-Koreanen met hun geliefde leiders,de Israeli’s met godsdienst.
  Zo ontaardde een gesprek met een westers aandoende Israelische schipper bijna in slaande ruzie,omdat hij zijn fundamentalistische visie ging opdringen.
  Dit item is een slager die zijn eigen vlees keurt,ik vertrouw geen enkele Israelische wetenschapper omdat er altijd wat achter zit bij dit slangenvolk.

  8 likes
 7. Zullen we het weer over vandaag hebben en zorgen dat het morgen beter wordt?!

  Ik heb in mijn 45 jaar nog geen Jezus of God of allah gezien die leed voorkwam aan kinderen en andere onschuldigen.
  En de dikke, door mensen geschreven boeke,n zijn als guideline voor een fijn samenzijn te lezen.. vaak wel als guideline voor gelijkgestemde of voor mensen met een gelijke afkomst; dus bij voorbaat al ongeloofwaardig.

  Laat geschiedkundigen en wetenschappers lekker puzzelstukjes in elkaar zetten, wetende dat het waarschijnlijk nooit 100% zal kloppen..maar ik vind het mooi om te lezen en voor hun zal het ontdekken ervan ongetwijfeld een adrenaline rush geven.

  Als Jezus een goedwillend, en misschien wel wijs, man was met zijn eigen gezinnetje ben ik blij dat hij er was. Als ik zo om me heen kijk maakt het allemaal niet zoveel meer uit.
  Ik ben overigens blij dat 9fornews ALLE relevante stukjes plaatst i.p.v. een mening verspreidt .

  Your focus determines your reality..

  4 likes
 8. Zou het kunnen zijn dat het ging om een hologram toen Jezus na zijn wederopstanding verscheen? dat hij dáárom niet aangeraakt mocht worden? Dan is de vondst van de botten juist wél te verklaren.

  4 likes
 9. Regelmatig wordt er met veel tamtam aangekondigd dat er weer een nieuwe archeologische vondst is gedaan en dat nu toch echt het christendom is ontkracht.

  Zo kopt een aantal kranten vandaag dat een Joodse geoloog het na 150 chemische tests bijna zeker weet: Jezus is niet opgestaan, maar ligt in een graf naast zijn vrouw Maria en zijn zoon Judas.

  Zo’n ‘grafvondst’ is niet nieuw: ook in 1980 werd in Israël een graf gevonden met negen bottenkistjes (‘ossuariums’), waarvan er zes een naam droegen: Yeshua bar Yehosef (Jezus, de zoon van Jozef), Maria, Yose, Maramene e Mara (Mariamne ook wel Mara genoemd), Yehuda bar Yeshua (Juda de zoon van Jezus), Matya (Matteüs).

  Die eerste naam kreeg natuurlijk meteen de volle aandacht van de media: als Jezus’ botten hier lagen begraven, dan was hij nooit opgestaan uit de dood, en werd het hele christendom onderuit gehaald!

  Al snel kwam er ook uitleg voor de andere namen. Die Maria, dat was natuurlijk Jezus’ moeder. Yose was zijn broer Joses die ook in de Bijbel wordt genoemd (Marcus 6:3). Mariamne, dat was dan Maria van Magdalena en blijkbaar Jezus’ echtgenote. Juda was de zoon die zij kregen. En Matya was de apostel Matteüs, die kennelijk ook een familielid was.

  Het schijnt toch belangrijk te zijn om elke keer de poten onder de Christelijke stoel te schoppen. wordt al eeuwen gedaan ook bijbelverbrandingen het vermoorden van christenen. Ik lig er niet wakker van. Boven dien is de bijbel het meest gelezen en vertaalde boek ter wereld. En een sprookjesboek is het zeker niet. Het heeft vele mensen geïnspireerd tot het maken van gedichten, films, boeken vanwege het goed en kwaad verhaal. Zelfs sprookjesboeken door de gebroeders Grim geschreven hebben hun inspiratie opgedaan uit de Bijbel. Ook belangrijke schrijvers zoals Tolkien, C.S Lewis zijn geïnspireerd door het woord.
  De bijbel is een betrouwbaar historisch boek gefundeerd door de huidige opgravingen in Israel, het verhaal erin, de getallen met hun getalswaarde, poëzie en nog meer die ik hier nu niet kan uitleggen vanwege de hoeveelheid. Het is oerstom om een boek dat zoveel mensen heeft gered in de geestelijke zin af te kraken tot het bot. Je doet de grote Tegenstander (satan) een groot plezier om het bestaan van de Almachtige te ontkennen en dergelijke. Mijn hoop is is gaat het is lezen vraag om verlichting en leert verstaan wat er werkelijk staat in het Woord.

  2 likes
  • De sterren hebben mensen geinspireerd, de zee heeft mensen geinspireerd dieren, bergen en zelfs mensen hebben mensen geinspireerd tot het maken van mooie diepzinnige dingen.
   De bijbel is op zijn best een goede leidraad voor de mensen die hier behoefte aan hebben of anders verdwalen en op zijn slechts een stevig indoctrinatie middel opgelegt vanuit de ‘hogere stand’. Angst houdt mensen in bedwang.

   Maar het is ZEKER geen betrouwbaar geschrift, het is een door mensenhanden geschreven boek, welke vele, vele malen is vertaald en er zijn door de tijd heen volop dingen weggelaten of aangepast om het in het beeld van de desbetreffende tijd en kerkelijk leider te laten passen.

   Een echte god maakt geen onderscheidt tussen komaf en volkeren, dit is een mensen ding.

   2 likes
  • Hallo Wim,

   jij bent zeker christen is het niet? Men probeert de bijbel niet omver te schoppen, maar men probeert feit en fictie uit elkaar te halen. Een mens die opgestaan is bestaat niet, en daarom probeert men feit en fictie te onderscheiden.
   Je zegt zelfs dat de Bijbel betrouwbaar is en dat er enkel waarheid in staat. Hoe haal je het in je hoofd? Er staan zoveel fouten in en zelfs tegenstrijdigheden! Een beetje onderzoek doen naar de bijbel, en je weet het.
   Je zegt dat de mensen die God ontkennen de Tegenstander een groot plezier doen. Maar wat jij niet snapt is dat de tegenstander enkel God is maar dan de andere vorm van God, zie het als een muntstuk met kop en munt. God is de munt kant en satan is de kop kant. Het een kan niet zonder het ander. Waarom? Omdat God Geest is, en dus onveranderlijk en Satan is stof (materie) en dus aan verandering onderhevig. Dat is de reden waarom mensen satan haten en God lief hebben (terwijl in de Bijbel God voor meer doden verantwoordelijk is dan de satan). Maar ja, dan moet je inderdaad verlicht worden en niet op de letterlijke vertaling letten. Toch raar dat mensen zoals jij (dus al die christenen in feite) bidden om verlichting voor andersdenkenden, terwijl die andersdenkenden meer verlichting in hun pink hebben dan mensen zoals jij in hun hele lichaam! De ironie (en zelfs hoogmoed als ik eerlijk ben)..

   Groeten

   Foppe1986

   2 likes
   • Helemaal mee eens Foppe, maar gun iedereen zijn pad. Verlichting kan je niet afdwingen noch iemand van je (nieuwe) inzichten overtuigen. Er zijn zoveel mensen die de Bijbel letterlijk nemen omdat hen het houvast biedt. Jezus zei dat hij nog veel meer te melden had maar dat we dit nog niet aan zouden kunnen., voila, dus zijn er nog altijd veel mensen die zich volledig vastklampen aan deze teksten. Het heeft geen zin om te proberen ze anders te laten inzien. Sommigen gaan ook prat op het advies van een dokter, willen een autoriteit zien als hun redder, angst is de achterliggende oorzaak, dit kan jij niet met dit schrijven wegnemen. God is liefde en laat soms een schaduw zien zodat dolenden het licht kunnen waarnemen. That’s all…

    1 likes
 10. Aan de Universiteit van Groningen wordt aan C14 analyse gedaan. Je wilt niet weten hoe vaak ze daar met de lijkwade van jezus zijn langsgekomen. De mensen zijn gewoon knettergek.

  3 likes
 11. Jezus kan niet begraven worden omdat Jezus onze ZON is. Als jezus begraven word betekend dat het een zonsverduistering krijgen omdat het in die GROT of onder de grond donker is.

  3 likes
 12. Dus mogen we een herpublicatie van het HT verwachten en staat de hele doctrine van de kerk op de helling, laat zeggen …terug naar af.
  Indien dit zou gebeuren zullen de werkgevers (patronaat) hier gelukkig om zijn want dan verdwijnen er ook drie feestdagen.

  2 likes
 13. Jesus had twee kinderen. Jacob en Sarah. Hij had een enge groep van 12 om zich heen en nog heel erg grote groep mensen die eng met hem verbonden waren. Laten we het zeg maar twee duizend zijn, wat in die tijd erg veel was. Wat velen misschien niet weten is dat deze groep nu weer samen gereïncarneerd is en een wezenlijke rol speelt in het ascentieproces van niet alleen de aarde, maar tevens ook van een groep andere planeten (382) die met het proces verbonden zijn. Het verschil ligt daarin dat het niet zo openbaar is. Dit wonder is nog veel groter.

  2 likes
 14. Peter C,

  Ben het echt helemaal met jou eens denk er precies hetzelfde over !

  Groetjes

  1 likes
 15. Deze archeoloog is een Jood , daar echte joden Jezus nooit erkend hebben als de messias omdat hij aan hun verwachtingen niet voldeed is het dus niet verwonderlijk dat dezen er alles aan doen om Jezus Christus in diskrediet te brengen !

  1 likes
 16. Het gaat niet wie gelijk heeft of ongelijk. Het gaat om de grondslag tussen slecht en goed. Ieder mens weet voor zich zelf of deze slecht of goed handelt. Jezus was een voorloper zoals ieder weet een voorbeeld voor de mensheid. Wat de religie daarvan gemaakt heeft is het voer geven waar het volk om vraagt. De ziel in een ieder zoekt zijn weg op zoek naar het welzijn en liefde die ieder mens nodig heeft. Je plaats je daar waar je de rust kan vinden. Zo zullen de kwade de kant kiezen van hun onrust en bedrog.

  1 likes
 17. Ik denk dat we hier niet zo snel meer wat van zullen horen en/of terug zien.

  0 likes
 18. Geweldig mooie uitleg van Jordan Maxwell van His story .

  Christmas with Jordan Maxwell – Exploring Holiday Origins

  https://www.youtube.com/watch?v=dJaP-PnNJHE

  0 likes
 19. niemand weet het fijne van iets waar hij zelf niet bij was.. of ervaring had
  ik hou het in het midden, het kan waar zijn en ook weer niet
  dus.. als het zo zou zijn geweest ook prima
  die man is al lang in een ander lichtstelsel, dacht je nu echt dat hij hier nog wat te zoeken heeft..
  hij kijkt wel 1000 jaar uit!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

professor

Ik had gelijk, zegt professor die voorspelde dat pandemie in 70 dagen vanzelf uitdooft

Een Israëlische professor beweerde begin april dat ...