Archeologie

Geoloog: “Jezus samen met vrouw en zoon begraven in Jeruzalem”

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Israëlische geoloog claimt de graftombe van Jezus en diens zoon te hebben gevonden in Jeruzalem. Na 150 tests hebben Simha Jacobovici en geoarcheoloog Arye Shimron naar eigen zeggen een wetenschappelijke doorbraak bereikt.

In 1980 werd bij bouwwerkzaamheden in Talpiot, een wijk van de stad Jeruzalem, een rotsgraf ontdekt waarin mogelijk Jezus van Nazareth is bijgezet. In het graf bevonden zich tien kalkstenen beenderenkistjes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Volgens dr. Shimron werd de ‘zoon van God’ er samen met negen anderen begraven, waaronder Judas zoon van Jezus en Maria. In de kistjes werden botten gevonden. Eén van de zogeheten ossuaria heeft de inscriptie ‘Jezus zoon van Jozef’. Andere inscripties luiden: Maria, Jozef, Mattheus, Mariamme e mara, Judas zoon van Jezus.

Hoewel Jozef, Maria en Jezus in die tijd veelvoorkomende namen waren, had een zeer klein deel van de mensen dezelfde familienaam. In 2002 dook in Jeruzalem een ossuarium op dat door een verzamelaar op de zwarte markt was gekocht, waarop de inscriptie Jacobus zoon van Jozef broer van Jezus was aangebracht.

Na een vluchtig onderzoek concludeerde een commissie dat de woorden broer van Jezus later waren aangebracht en dat het dus om een vervalsing zou gaan. Andere onderzoekers waren in 2006 echter van mening dat de inscriptie volkomen authentiek was.

Pas geleden kreeg dr. Shimron toegang tot dit kistje en hij kwam tot de ontdekking dat het voorwerp net als de andere ossuaria was bedekt met een dikke laag Rendzina, een bodemsoort die onder meer voorkomt in de heuvels van Oost-Jeruzalem.

Volgens dr. Shimron is de tombe in het jaar 363 na een aardbeving gevuld met bodemmateriaal en modder. Bodemmateriaal dat in het kistje is aangetroffen komt overeen met materiaal dat in de overige ossuaria is gevonden, wat erop wijst dat het authentiek is.

Het duo is zich ervan bewust dat de resultaten tot veel beroering kunnen leiden onder christenen. Omdat er botten zijn gevonden in de kistjes, lijkt het erop dat er geen wederopstanding is geweest.

De graftombe in Talpiot is inmiddels afgesloten en de ossuaria die er zijn gevonden zijn in handen van de Israëlische Autoriteit voor Oudheden.

[Jerusalem Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Deluxe
Deluxe
9 jaren geleden

Dus die man die nooit heeft bestaan zoals eerder te lezen op deze site, blijkt nu ineens te zijn begraven met z’n complete gezin. Zeer overtuigend…ik ga gelijk m’n bijbel verbranden

jeff
jeff
9 jaren geleden

meneer de luxe, 9fornews geeft niet zo zeer een mening, maar plaatsen gepubliceerde items of interviews of overgenomen nieuws…..u geeft weldegelijk uw mening, prima, maar de papierbak zou wel zo netjes zijn

Dee
Dee
9 jaren geleden

Ik denk dat we hier niet zo snel meer wat van zullen horen en/of terug zien.

johan bosman
johan bosman
9 jaren geleden

Aan de Universiteit van Groningen wordt aan C14 analyse gedaan. Je wilt niet weten hoe vaak ze daar met de lijkwade van jezus zijn langsgekomen. De mensen zijn gewoon knettergek.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x