Homepagina » Buitenland » Oliver Stone: “Belangrijke feiten over crisis in Oekraïne worden verzwegen”
Oliver Stone: "Belangrijke feiten over crisis in Oekraïne worden weggelaten"

Oliver Stone: “Belangrijke feiten over crisis in Oekraïne worden verzwegen”

De Amerikaanse filmregisseur Oliver Stone heeft president Trump opgeroepen om alle geheime documenten over het conflict in Oekraïne openbaar te maken.

In een interview met Rusland-1 zei Stone dat de meeste Amerikanen jammer genoeg niet weten hoe de crisis in Oekraïne is begonnen.

“Als ik president Trump was, zou ik al deze informatie over Oekraïne en Syrië vrijgeven,” zei hij. “Daaruit zal blijken hoe deze [nieuwe] Koude Oorlog is ontstaan.”

Weggelaten

De regisseur stelde dat het Amerikaanse establishment ten onrechte zegt dat Rusland de Krim ‘heeft ingenomen’ en een ‘bedreiging’ vormt voor Oekraïne.

Belangrijke feiten over het ontstaan van de crisis worden verzwegen, aldus Stone.

Denk aan de ‘kleurenrevolutie’ in de aanloop naar de Maidancoup, de financierders en de mysterieuze scherpschutters die tijdens de crisis zowel op politieagenten als betogers schoten.

CIA

De huidige regering in Kiev is ongekozen, extreemrechts, zwaar corrupt en wordt vanuit het buitenland aangestuurd, legde Stone uit.

“Het voortbestaan ervan hangt af van financiële steun uit het buitenland,” zei hij. “Ik zie geen echte democratie in Oekraïne.”

Stone zei in het gesprek met de zender dat ‘Oekraïne één van de belangrijkste doelen van de CIA was’ sinds het begin van de Koude Oorlog.

Geheim

Al sinds de jaren veertig financierde de VS in het geheim milities en rebellengroepen in het land, aldus de regisseur.

“De Amerikaanse mainstream media geven Rusland unaniem de schuld van de gevechten,” zei hij.

Stone werkte onder meer mee aan de film Ukraine on Fire, waarin het ontstaan van de crisis in Oekraïne nader wordt belicht.

Grote geld

“Het militair-industrieel complex heeft continu vijanden nodig,” zei hij.

“Daar bevindt zich het grote geld. Rusland en haar president worden al lange tijd voorgeschoteld als één van Amerika’s belangrijkste vijanden,” besloot Stone.

[Sputniknews]


Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Gelukkig zijn er mensen als Oliver Stone en Snowden.
  Het is echter voor mij bijna ongelofelijk dat de media en politici het voor elkaar krijgen om ons te doen laten geloven dat die waarheden die Stone en Snowden vertellen, niet belangrijk zijn of zo onbesproken laten dat we het zelf wegstoppen.
  Daarentegen worden er continue leugens over Rusland verteld die wij wel moeten geloven.

  Wat is onze media toch door en door VERROT!!!!

  Mensen deel deze site !!! en heel Hoezithetnuecht.nl

  38 likes
  • Waarschijnlijk doet de Nederlandse bevolking er goed aan een handtekeningenactie op touw te zetten om een nieuwe publieke televisiezender in het leven te blazen die onafhankelijk opereert van politiek Den Haag, Brussel, multinationals, Banken en de controleerde mainstream media. Een televisiezender die geen gemanipuleerd nieuws uitzend en geen berichtgevingen plaatst zonder dat er bewijs voor is. Eigenlijk dus een hele doodnormale gezonde nieuwszender. Met ruimte voor amusement, praatprogramma’s waar onder andere wat krom staat weer recht word gezet met interessante gasten als Oliver Stone. De documentaires van Oliver Stone zijn dan ook zeker de moeite waard om te kijken.

   Wat de Nederlandse mainstream media betreft, dat is een verfspiegeling van regering, gedoogpartners, Brussel. Het zijn de huichelaars die vandaag het lijsttrekkersdebat aftrapte met de zelfde huichelachtige instinkers als 5 jaar geleden en daarvoor. Geen spat veranderd. Vervolgens krijg ik vanavond Zembla nog even mee waar een oude rotte koe uit de sloot werd gehaald.

   Het gegeven en tegen de beloftes van de regering in, dat ons belastinggeld werd ingezet om de schuldenlasten van andere lidstaten te verlagen, waarbij een derde Grieks rondje tot de verwachting ligt, terwijl die zelfde klaplopers het geen enkel probleem vinden dat multinationals uit 140 landen via brievenbusfirma’s in Nederland belastingen ontwijken. Sterkste staaltje is dat geen van alle betrokkene ministers zin had om te reageren. Zo kennen we ze weer.

   11 likes
   • En dan noemen ze uitkeringsgerechtigden klaplopers en vindt de msm dat die mogen worden gedemoniseerd.
    Weliswaar uitsluitend mensen die zelf niet na kunnen denken, een laag denkniveau dus, die dat dan ook vinden en verder van toeten of blazen weten hoe multinationals op grote schaal belasting ontwijken.
    Maar leg de bedragen eens naast elkaar, wat de multinationalpief achterover drukt en een uitkeringontvanger die € 800 p/m bijstand heeft en daar geheel criminaliteitloos van leeft.
    Toch is de uitkeringsgerechtigde voor de laagschedeligen dan de 3e rangs mens.
    Dan blijf je toch lachen?

    0 likes
  • Ik stuur sinds kort alle artikelen die politiek georienteerd zijn door naar de krant.

   4 likes
  • Ik geloof deze man niet of tenminste niet waar dit nieuws vandaan komt, Rusland. Iets met preek voor eigen parochie…

   De Krim hoort wat mij betreft zeker wel bij Rusland trouwens, de meeste mensen daar zijn tenslotte ook Russisch. Daar moet het Westen naar mijn mening niet zo spastisch over doen.
   We moeten wel duidelijk zijn dat indien de Russen ook maar een teen in de Baltische staten of Polen zet, dat de NAVO de Russen zal terugdringen met elk mogelijk middel. Verder denk ik dat Oekraine nog een klein stukje gebied in het Oosten heeft dat etnisch gezien eigenlijk ook meer bij Rusland hoort.

   Het zou mij liever zijn als daar in de wereld een eerlijke discussie over plaats vindt, niet dat manipulatieve geleuter van de diverse zijden. Behandel de mensheid nou eens als volwassenen, misschien gaat zij zich er dan ook eindelijk eens naar gedragen.

   0 likes
 2. The “deep state” is machtiger dan Trump.
  Helaas waar.
  Ze zullen Trump niet ombrengen maar hij heeft wel familie, een vrouw, dochters en twee zonen waarvan de jongste 10 is.
  Voldoende om netjes naar hen te luisteren.

  4 likes
  • Freduardo Ik snap je punt. Maar toch vind ik Trump (deels) wel een kanjer omdat hij als nr 1 man in Amerika (en hij wordt héél kritisch bekeken) tóch maar even hardop zijn mening durft te zeggen over bijv. de farmaceutische industrie en de geldwolven aan de top. Maw Met zijn uitspraken schudt hij de mensheid sneller wakker dan wij hier op deze site kunnen doen.

   2 likes
 3. Voorlopig zijn er pas Amerikanen geweest vanuit de politiek. Als Trump het echt meent dan geeft hij het vrij, ik geloof zelf dat hij dit niet zal doen. De poppetjes blijven in het kastje staan……

  5 likes
 4. Doofpot deal. Wie uit de school klapt, gaat er aan. Zo houdt de globalistische kabaal het spel gaande.

  Onze jongens zijn al naar het Oost-front gestuurd. On error. Oliedom. Wij de kosten, boddy bags, nadelen – enkele oligarchen het profijt. Taboe in de Kamer. Lekker makkelijk. Russische roulette-zonder Lucky number:
  Nato plan voor nucleair wapens op de Ukraine en Rusland:
  http://cecaust.com.au/main.asp?sub=articles&id=WWIII_Ukraine.html

  ‘Brave mensen krijgen ook klappen’

  4 likes
 5. Al wat mensen bekend maken over misstanden, corruptie en misdaden tegen de mensheid door de machtigen op aarde dan kan men dat wel constant doen, maar als daar vervolgens niets mee wordt gedaan dan mag men zich afvragen of het wel zinvol is, want als zelfs belangrijke of gevestigde namen de toestanden openbaren en er gebeurt vervolgens niets mee dan lijkt het erop alsof men op deze wijze wil zeggen, “kijk, dit is het, jullie horen en lezen het, maar kunnen er niks tegen uitrichten en kan het grote publiek het heen en weer krijgen”….Hoe meer men bekend maakt hoe krachtlozer het publiek en des te sterker en machtiger wordt de gevestigde orde.

  Als de moordenaars worden geopenbaard aan het grote publiek, maar vervolgens gebeurt er niets, wie groeit er dan in kracht en macht?…In ieder geval niet het grote publiek.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

klimaatontkenners

Helemaal van het padje: Professor wil klimaatontkenners laten vervolgen

Normaal gesproken maken politici de wetten. Deze ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.