Homepagina » Natuur en Milieu » Geoloog onderzoekt alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar en achterhaalt oorzaak klimaatverandering (nee, het is niet CO2)
geoloog

Geoloog onderzoekt alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar en achterhaalt oorzaak klimaatverandering (nee, het is niet CO2)

Geoloog Don J. Easterbrook heeft een boek gepubliceerd over de link tussen klimaat en onze zon.

Dr. Easterbrook is als emeritus hoogleraar verbonden aan de Western Washington University, een expert reviewer van het VN-klimaatpanel IPCC en heeft 10 boeken en 150 wetenschappelijke artikelen op zijn naam staan.

“Ik heb zojuist een onderzoek afgerond naar alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar,” zei hij.

Oorzaak

Dit onderzoek onthult volgens hem de oorzaak van de IJstijd en klimaatverandering.

“Ik heb voor alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar gekeken naar temperatuur, het aantal zonnevlekken, zonnestraling, kosmische straling en de productie van beryllium-10 en radioactief koolstof,” zei dr. Easterbrook.

De gegevens schetsen een opmerkelijk beeld: elke koude periode ging gepaard met weinig zonnevlekken, wat wijst op een verzwakt magnetisch veld van de zon, en een hoge productie van beryllium-10 en radioactief koolstof, wat wijst op een heftige intensiteit van kosmische straling, vervolgde hij.

Raadsel opgelost

Elke warme periode ging dan weer gepaard met veel zonnevlekken en een lage productie van beryllium-10 en radioactief koolstof.

Dit laat zien dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door fluctuaties in het magnetisch veld van de zon, stelt Easterbrook.

Weer een raadsel opgelost, aldus de geoloog.

[Climate Depot]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Patrick S. schreef:

  Als ik morgen een brandstofloze motor uitvind en 100% schoon 100% recycle,dan word ik vandaag nog vermist en niemand ken me dan niet meer zelf Familie niet….. en dan moeten we in een crisis geloven?

  24 likes
 • William schreef:

  Hoe meer geleerden de waarheid vertellen hoe heftiger er verzet komt van de klimaat gekken.. het vervelende is dat de agenda om de mensheid onder de duim te krijgen totaal NIETS met de klimaathysterie te maken heeft.. het is slechts een middel om het doel te bereiken… dus zet je schrap.. dit is pas het begin

  22 likes
 • Jeff schreef:

  Deze man slaat de plank volledig mis … als Rutte nou zegt dat het CO2 is dan is dat zo. Tjonge jonge

  12 likes
 • Johannes schreef:

  De warmte van de zon komt doordat er wrijving plaatsvindt van die elektromagnetische krachten op de ozonlaag. Dus ligt dit verhaal voor de hand. Nu stoppen met die onzin en gewoon ons hart volgen

  4 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  prof. de jager https://www.nu.nl/wetenschap/2131277/de-zon-dood.html heeft dit alreeds eerder vermeld..
  ook de maya lijnen neem de spin zeggen iets over de zon en de aarde en de magnetische bescherming en magnetische aanval, aarde vs zon
  hoe zit het op de andere planeten ons zonnen stelsel gaan die ook veranderen van licht intensiteit op hun magnetisch veld..
  weet wanneer het mens onteerden gaat worden kan je kiezen om mee te gaan naar een beschermde andere planeet zo als al in de geschiedenis vaak is gebeurd gezien verdwenen beschavingen door de eeuwen heen.. zonder miljoenen dan wel miljarden skeletten achter te laten, zouden wij rap verdwijnen als beschaving nu..

  1 likes
 • freddy schreef:

  ook botten verteren, adrianus

  0 likes
 • Teun schreef:

  Deze wetenschapper heeft al vaker voorspeld dat de aarde binnenkort zou afkoelen (vanaf 2001) dan dat de Jehova’s het einde der tijden voorzegd hebben……

  0 likes
 • Sjazon schreef:

  De vraag is dan: aan wie is de Zon gehoorzaamheid verschuldigd? Mag hij zomaar zijn gang gaan?

  0 likes
 • x

  Check Also

  troonrede

  Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’

  Dinsdag sprak koning Willem-Alexander de troonrede uit. ...

  timmermans

  Europees klimaatactieplan: ‘De stoppen in het hoofd van Timmermans zijn nu echt doorgeslagen’

  Terwijl de meeste landen nog worstelen met ...

  >