Financieel

Belgische justitie rolt mondiale bank van de onderwereld op

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een vijftienkoppige bende die de afgelopen 15 jaar tenminste 110 miljoen euro heeft witgewassen voor criminelen wordt vervolgd door de Belgische justitie.

De vier hoofdverdachten doen al sinds 1996 vanuit België en Frankrijk dienst als ‘bank’ voor oplichters, fraudeurs en inbrekers uit tientallen landen waaronder China, Zwitserland en de VS.

Het Openbaar Ministerie startte in 2006 een gerechtelijk onderzoek en deed de afgelopen jaren huiszoekingen in landen als Israël, Zwitserland, China en de Verenigde Staten. Ook zijn verhoren afgenomen.

Kopstukken

Terwijl het onderzoek liep is meer dan 80 miljoen euro op Belgische en buitenlandse bankrekeningen in beslag genomen. Nu het onderzoek is afgerond vervolgt het parket de vier kopstukken van de bende en elf geldkoeriers, stromannen en overige handlangers.

De verdachten komen uit Nederland, Israël, België en Frankrijk en worden beschuldigd van witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie.

Fictieve bedrijven

Het witwasnetwerk dat is blootgelegd heeft een ongekende omvang. De bende had net als een echte bank over de hele wereld klanten. Miljoenen euro’s werden ontvangen en teruggestort.

Om de operatie te kunnen uitvoeren zonder argwaan van justitie te wekken had de bende een internationaal netwerk van geldkoeriers die grote sommen geld over grenzen versluisden. In vele verschillende landen beschikte de bende daarnaast over fictieve bedrijven om via de rekeningen van die bedrijven banktransacties te kunnen te doen.

Voor de bewezen diensten mocht de organisatie tot vijf procent van het witgewassen geld behouden.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vladd
Vladd
10 jaren geleden

Er zaten zelfs Israëliërs tussen? Das toch mesjogge.

tomaat
tomaat
10 jaren geleden

ja oke maar dan ook de gewonnen banken ook .maar ik vind het goed dat er toch onder zoek is alleen wa gaat Van Rompeay nu doen hij zit ook bij de bilderberg groep wa da ge aan zijne kop al kunt zien rat

Joker
Joker
10 jaren geleden

Laten ze ook eens een (of meerdere) bank(en) van de BOVENwereld oprollen!

tomaat
tomaat
10 jaren geleden

en ik vind het goed dat er schot in komt nu ga ik toch wel dingen steeds meer geloven

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x