Mens en Dier

Geschrokken reacties op vervolging Raisa Blommestijn: ‘Er is iets ernstig mis aan het gaan’

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Oud-presentatrice van Ongehoord Nederland Raisa Blommestijn heeft laten weten dat ze door het Openbaar Ministerie wordt vervolgd voor een aantal tweets over een blanke man die in elkaar werd geslagen door migranten op een station, en de gevaren van massa-immigratie voor onze samenleving.

Het OM zet vervolging in wegens groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ik werd meer dan 3 (!) uur ondervraagd door twee agenten en kan nog steeds ieder moment worden opgeroepen om voor de rechter te verschijnen,” aldus Blommestijn.

Zeer intens

Dat verhoor was volgens haar zeer intens. “Ruim drie uur lang werd mij het vuur aan de schenen gelegd over mijn intenties met de tweets, […] maar ook bijvoorbeeld hoe ik reageer als ik mensen met een hoofddoek zie.”

Het was ronduit surrealistisch en, zoals ik ook aan de agenten vertelde, doodeng: je kijkt op zo’n moment letterlijk een totalitaire overheid recht in de ogen, zegt Blommestijn.

“Het feit dat het OM achter mij (en andere dissidenten) aangaat en het daadwerkelijke geweld van deze migranten niet aanpakt, is tekenend voor de staat van het Westen,” voegt ze toe.

Ze wacht op dit moment op bericht van het OM. “Moet ik voor de rechter verschijnen. Wordt er geseponeerd? We gaan het meemaken. Maar het moge duidelijk zijn: ik laat me de mond niet snoeren.”

Er is iets ernstig mis aan het gaan

De rechtsfilosoof krijgt veel steun. “Er is iets ernstig mis aan het gaan. Ook tegen Pepijn van Houwelingen loopt al een zaak. En nu dus Raisa Blommestijn,” reageert journalist Joost Niemoller.

“Wat is er eigenlijk gebeurd met die ‘jongeren’ die de andere persoon op het spoor hadden geslagen? Zijn die vervolgd? Veroordeeld? Lijkt me interessanter dan focussen op hoe Blommestijn daarop commentaar heeft geleverd,” schrijft emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

Vorm van staatsintimidatie

Journalist Mattijs Glas stelt: “Als dit klopt is dat een vorm van staatsintimidatie waarbij het belangrijk is om op te merken dat the medium is the message. Zonder dat je iemand daadwerkelijk vervolgt, schrikt urenlange ondervraging al af en heeft een remmend effect op andere critici.”

“Iedereen die de democratie en de vrijheid van meningsuiting lief is, zou als één man/vrouw achter Blommestijn moeten gaan staan. Want vandaag is zij aan de beurt. Maar morgen jij en ik,” zegt musicoloog Kees Vlaardingerbroek.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 419 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

298 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caat
Caat
23 dagen geleden

Welkom in de dictatuur.

Margie
Margie
23 dagen geleden

Ze heeft het grootste gelijk. Dat smerige parasieten tuig moet opstappen. Laat dat tuig NOOIT aan mij komen of aan mensen en dieren. Dan is deze klotewereld te klein. Het is niet de eerste keer dat ik dat gedaan heb. En ook niet de tweede. !!!!!!!!!

Johan
Johan
23 dagen geleden

Ik sta voor de democratie, dus achter Raisa. Punt

Maria
Maria
23 dagen geleden

Net als in de 2e wereld oorlog. Overheid en politie NSBers

Back to top button
298
0
We lezen graag je reactie!x