Archeologie

Graham Hancock: “Hoogontwikkelde beschaving op Antarctica weggevaagd door komeet”

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse oud-journalist Graham Hancock suggereert in zijn nieuwe boek Magicians of the Gods dat een komeet met een doorsnee van 30 kilometer binnen 15 jaar de aarde kan verwoesten.

Hancock, voormalig correspondent voor The Economist, zegt dat zijn boek bewijst dat een hoogontwikkelde beschaving tussen 11.600 en 12.800 jaar geleden is weggevaagd door stukken van dezelfde komeet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De auteur claimt dat de aarde in 2030 in het spoor van dezelfde komeet, genaamd Encke, terecht zou kunnen komen. Delen van de komeet draaien nog altijd in een baan die de omloopbaan van de aarde doorkruist, aldus Hancock.

Gevaar

“Astronomen menen dat een fragment van de oorspronkelijk komeet verborgen blijft en een gevaar vormt voor al het leven op aarde,” schreef hij. Hancock schreef 20 jaar geleden in Fingerprints of the Gods dat een oude beschaving, waar ook inwoners van het legendarische Atlantis deel van uitmaakten, bijna 13.000 jaar geleden door een komeet is vernietigd.

Het boek ging 9 miljoen keer over de toonbank en werd een bestseller. In het vervolg, Magicians of the Gods, zegt hij de smoking gun te hebben die bewijst dat hij al die tijd gelijk heeft gehad. “In 1995 schreef ik een boek over alle tekenen die in de richting van een verloren beschaving wezen,” zei hij. “Er miste nog een smoking gun. Die hebben we nu.”

Astronomie en wiskunde

“Een aantal papers in tijdschriften leveren bewijs dat de aarde 12.800 jaar geleden daadwerkelijk is geraakt door een komeet, precies zoals ik in mijn boek schreef,” zei Hancock.

Hij claimt dat Antarctica bijna 13.000 jaar geleden werd geraakt door een komeet. Op dat moment, duizenden jaren voordat het wiel werd uitgevonden, zou daar al een hoogontwikkelde beschaving hebben geleefd. Hancock zegt dat onze kennis over astronomie en wiskunde afkomstig is van die ‘verloren’ beschaving.

Je kunt hier alvast een exemplaar van het boek reserveren.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x