Binnenland

Veel Nederlanders moeten afscheid nemen van auto: ‘Er blijven nog maar weinig ‘complotten’ over’

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Veel burgers zullen in de toekomst afscheid moeten nemen van hun auto. Om een klimaatneutraal vervoersysteem op te bouwen in Nederland, is een eigen auto niet vanzelfsprekend, zegt voorman van de Klimaatraad Jan Willem Erisman, de belangrijkste adviseur van de regering op het gebied van klimaat.

Voor 2050 is volgens hem een ‘radicale verandering’ nodig omdat grondstoffen voor elektrische auto’s schaars zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Erisman wijst er ook op dat volgens onderzoek 60 procent van de studenten angstig is over de toekomst en dat maar liefst 39 procent van hen geen kinderen zou willen krijgen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

‘You’ll own nothing’ in progress

“Hebben ze toch weer mooi iedereen te pakken,” merkt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons op. “‘You’ll own nothing’ in progress.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen zegt: “Een activist als belangrijke adviseur van de regering. Niet iemand van de feiten. Maar wel iemand met een ideologische agenda. Daarbij: wie is hij om iets te melden als er geen enkel democratisch besluit aan ten grondslag ligt?”

Ook BVNL-voorman Wybren van Haga reageert kritisch. “Bepaalt een ongekozen regeringsadviseur jouw leven of doe je dat zelf?”

Er blijven nog maar weinig ‘complotten’ over

“Regeringsadviseurs moeten ervoor waken om niet allerlei repressieve overheidsmaatregelen aan te kondigen zonder dat er ooit een democratisch besluit over is genomen,” vindt journalist Ton F. van Dijk.

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs merkt op dat er nog maar weinig ‘complotten’ overblijven. “Stuk voor stuk worden ze als ‘advies’ ingebracht om daarna omgezet te worden in beleid.”

Sluijs somt op: “Boeren weg, vleestaks, Europees digitaal ID, digitale euro, 15-minutenstad, het monitoren van transacties en een eigen vervoersmiddel bij uitzondering.”


4.9 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
10 maanden geleden

Gek, gekker, gekst.

Kiekedief
Kiekedief
10 maanden geleden

Ga toch gauw weg met al die leugens en bedrog !!
Steeds meer mensen krijgen het door !!

Jammer
Jammer
10 maanden geleden

De lijst met misleiding van het volk wordt met de dag langer, ook de bedenkers van al die misdadige verzonnen leugens groeit met de dag. De tribunalen kunnen straks rekenen op overwerk, en de bedenkers en kompanen kunnen rekenen op hun straf.

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
10 maanden geleden

Gaat het zover komen dan zijn wij sowieso weg uit dit k*tland. Ik voel me steeds minder inwoner van mijn eigen land. De kinderen maken nog even hun opleiding af en dan is het adios met je linkse woke idiotenzooitje. Zink maar af dit hele land, totaal he-le-maal klaar mee.

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x