CoronaBinnenland

GGD-baas heeft spijt van coronabeleid: ‘Berouw komt na de zonde’

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

Tijdens de coronacrisis werden verpleeghuizen en scholen langere tijd gesloten. Dat was eens maar nooit weer, als het aan GGD-baas Samantha Dinsbach ligt. De maatregelen trekken diepe sporen in de samenleving, stelt Dinsbach, directeur publieke gezondheidszorg van de GGD Twente.

“Het beseft komt dat we te ver zijn gegaan,” zegt ze tegen Tubantia. De beperkingen die zijn opgelegd, vooral de lockdowns, hebben nog steeds hun weerslag op de samenleving, stelt ze vast.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Minister Kuipers van Volksgezondheid kan in de toekomst via een speciale noodbevoegdheid scholen sluiten en een avondklok instellen. Als het aan Dinsbach ligt, komt het nooit meer zo ver.

Berouw komt na de zonde

Ze krijgt veel lovende reacties. “Tja. ‘We told you so’. Helaas. Maar goed dat dit nu gezegd wordt,” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen.

De Twentse ex-verpleegkundige Marga Bult voegt toe: “Het gezonde verstand spreekt!”

“Berouw komt na de zonde. Alsof ze niet gewaarschuwd zijn door tal van wetenschappers,” merkt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons op.

Excuses

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) schrijft: “Spijt van coronabeleid: dit nooit meer, zegt GGD-baas Samantha Dinsbach.”

“Wanneer komt het kabinet eindelijk eens met excuses?” vraagt het Amsterdamse stadsdeelcommissielid Tanay Bilgin (FVD) zich af.

Laat, maar beter dat dan helemaal niet

Voormalig Statenlid Eelco van Hoecke twittert: “Tenminste één iemand die eerlijk is…”

“Het is laat, maar beter dat dan helemaal niet. De eerste verantwoordelijke persoon die het lef heeft om toe te geven dat de coronamaatregelen veel te ver gingen,” constateert neuroloog Jan Bonte.

4.8 227 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Overlever van toen..
Overlever van toen..
1 jaar geleden

Beter ware het indien werd toegegeven dat men op valse voorwendselen vele mensen schade toegebracht heeft met die experimentele euthanasie injecties!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Het spreekwoord zegt: ALS ER ÉÉN SCHAAP OVER DE DAM GAAT, VOLGEN ER MEER.

Zó kijk ik hier ook naar. GGD-baas of in dit geval bazin Samantha Dinsbach betuigt openlijk haar spijt over alle desastreuze maatregelen, waar zij mede-verantwoordelijk voor is geweest.

Dat is natuurlijk goed nieuws. Iedere persoon met ook maar een beetje gewicht, die zich op deze manier uitspreekt, is er één.

Je moet natuurlijk ook best wel veel lef hebben om dit te doen, want zij gaat 100% een onzekere toekomst tegemoet. Althans…. IK kan mij niet voorstellen dat zij nu nog überhaupt toekomst heeft bij de GGD.

Zij zegt, dat als het aan haar ligt, maatregelen zoals zo’n drie jaar geleden zijn opgelegd, niet meer zullen gebeuren.

Héél mooi, maar ik denk zelf, dat dat niet meer dan wishful thinking is. Dat zou alleen maar kunnen, als ALLE beleidsmakers er zó over zouden denken.

Met de afgelopen week aangenomen WPG-wet zit DAT er helaas niet in.

Even off-topic:
Zoals de meesten van jullie wel weten, zit ik in een groep, die al vanaf 10 juli vorig jaar, dus maar liefst 46 WEKEN, dagelijks op het viaduct bij Bobeldijk, boven de A7, staan met vlaggen, banners, zakdoeken.
Een week of 5 geleden heeft één van ons een brief ontvangen van de gemeente Wester-Koggenland, waarin duidelijk werd gemaakt dat DIT moet stoppen.
Een paar van ons hebben ook nog een gesprek gehad met de burgemeester, waarin zij aangaf dat in háár ogen wij heel gevaarlijk bezig waren.
Een absolute drogreden: met pilonnen en veiligheidshesjes EN, niet te vergeten, stevig bevestigingsmateriaal, dat zelfs tegen windkracht 10 bestand is, volslagen nonsens.
Onze woordvoerder heeft nu via de e-mail een brief van 15 kantjes ontvangen, die niet alleen virtueel, maar ook persoonlijk op het viaduct aan hem zal worden overhandigd.
Daarin zit ook een rapport van de politie van Heerhugowaard (wat DIE ermee te maken heeft, is mij een raadsel) bij, waarin wordt aangegeven dat het een zéér onveilige verkeerssituatie oplevert.
Totale bullshit: ALS het al zo gevaarlijk zou zijn, dan was er vast en zeker in de afgelopen 310 dagen wel wat gebeurd.
WIJ denken met elkaar, dat dit een proefballonnetje is om het staan op viaducten definitief in het hele land te gaan verbieden.
Als het nu bij ons wordt verboden, dan is er een precedent om dat overal in het land te doen.
DIT verhaal wilde ik graag met jullie delen.

Wil
Wil
1 jaar geleden

Toch sneu voor de slachtoffers, in Friesland is de directeur uit genaaid

Reknir
Reknir
1 jaar geleden

Maar verantwoording afleggen zal niemand. Ze zullen altijd blijven zeggen ‘’met de inzichten van toen konden we niet anders’’.

Back to top button
138
0
We lezen graag je reactie!x