Financieel

ABP verliest in één jaar 97 miljard op beleggingen: ‘Dit is niet alleen krankzinnig, ik noem dit zelfs crimineel’

Help mee door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Pensioenfonds ABP, waar Paul Rosenmöller in het bestuur zit, boekte over heel 2022 een rendement van -17,6 procent (-96,9 miljard euro). De malaise op de financiële markten als gevolg van de oorlog in Oekraïne was hier vooral debet aan, beweert het pensioenfonds.

Datzelfde jaar werd er 797 miljoen euro uitgetrokken voor prestatievergoedingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Nog nooit

Frans Nijhof schrijft hierover op X, voorheen Twitter: “Pensioenfonds ABP, dol op groen en sociaal beleggen, verloor in 2022 bijna 97 miljard euro op beleggingen. Voor deze geweldige prestatie betaalde ABP 797 miljoen euro prestatiebonus aan beleggingsexperts, als onderdeel van 3,2 miljard kosten. Andermans geld hè, who cares?”

“Nog nooit in de (wereld)geschiedenis heeft één pensioenfonds in één jaar zoveel geld verloren van haar deelnemers!” merkt financieel expert Ab Flipse op.

Dit noem ik zelfs ‘crimineel’

Zelf behaalde hij in 2022 over zijn ‘beleggingen’ zoals spaargeld in andere valuta, vastgoed, edelmetaal en opties een positief rendement van ruim 12 procent. Tegelijkertijd verloor het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, op haar zogenaamd ‘duurzame’ beleggingen een bedrag van 97.000.000.000 euro.

“Dit is niet alleen krankzinnig, dit noem ik zelfs ‘crimineel’,” benadrukt Flipse.

Macro-econoom Edin Mujagic voegt toe: “En ik dacht dat een pensioenfonds, waar je VERPLICHT aan mee moet doen, er was voor de deelnemers. Ben blijkbaar toch nog niet goed ingeburgerd in Nederland, sorry mensen.”

4.7 300 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Join de Discussion
Join de Discussion
9 maanden geleden

TERUGSTORTEN: “Voor deze geweldige prestatie betaalde ABP 797 miljoen euro prestatiebonus aan beleggingsexperts, als onderdeel van 3,2 miljard kosten.”
Bestuurders OPSTAPPEN !

Juan
Juan
9 maanden geleden

Verplicht je belegde geld moet verliezen, blijkbaar. En dan verbaast staan dat mensen geen vertrouwen hebben in dit soort instanties.

Liegebeest
Liegebeest
9 maanden geleden

Aan klagen voor Financieel wanbeleid. Het is natuurlijk van de zotte Dat je genoodzaakt bent om afhankelijk te zijn van een lijpe Mongool Als die rosemuller. Zelf je geld beleggen Kan je niet slecht er doen Dan hun. Dit is een van de zaken waarom ik een Graf hekel heb aan Nederland.verplicht te Worden genaaid. Want zo hebben we Dat nou eenmaal zo afgesproken. Haha ja mij is nooit wat gevraagd.

Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
9 maanden geleden

Vandaar dat ik vrijwel geen pensioen heb opgespaard.
Maar dat maakt niet uit, want degrne die wel er aqn hebben meegedaan hebben ook niets.

Afkopen en weggaan is de optie.

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x