Mens en Dier

Internet ontploft nadat De Jonge columnist monddood wil maken: ‘Hij stapt op, of het hele kabinet stapt op’

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

De AIVD kan stoppen met zich zorgen maken over de 100.000 mensen die geloven dat ons land door een kwaadaardige elite wordt geregeerd. De uittocht van de Kaag-elite is namelijk begonnen, schrijft Telegraaf-columnist Marianne Zwagerman.

Het kwam haar op kritiek te staan van minister Hugo de Jonge. Die twitterde: “Politici die bedreigd worden, journalisten, wetenschappers, rechters. Je zou toch hopen dat iedereen de verantwoordelijkheid voelt om die eindeloze stroom aan haat te keren. Wat zóu het helpen als dit soort kwaadaardigheid geen podium zou krijgen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Nadat De Jonge de tweet had geplaatst, ontplofte het internet. De minister werd bedolven onder woede. “Met deze tweet geeft de bewindsman [aan] over een zeer slecht ontwikkeld democratisch ethos te beschikken: zeer zorgelijk, zeker tegen de achtergrond van het bijna epidemische schenden van democratische procedures onder 13 jaar Rutte,” reageert hoogleraar Ewald Engelen.

Blijf daar ver van weg

“Deze man die Nederland verdeelde, haat zaaide tegen ongevaccineerden en coronapatiënten een effectief geneesmiddel onthield, die durft anderen de maat te nemen over kwaadaardigheid? Hugo, die geen idee heeft hoe de hazen lopen in Den Haag omdat zijn ego altijd groter is dan zijn kennis? En omdat hij het niet ziet, mag Marianne Zwagerman het niet benoemen en wil hij haar het liefst het podium ontnemen? Wow,” zegt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Journalist Ton F. van Dijk vindt dat De Jonge moet snappen welk signaal hij als minister afgeeft over de persvrijheid. “Dit lijkt een oproep om iemand een column af te nemen. Blijf daar ver van weg.”

“Het is overduidelijk een georkestreerde actie. Ben zó erg klaar met het kinderachtige gedrag van deze minister en politici. Een podium afpakken is hetzelfde als censuur en hoort niet thuis in Nederland. De woorden democratie en rechtsstaat gebruik ik allang niet meer,” aldus huisarts Els van Veen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Weet u wat kwaadaardig was?

“De Jonge waagt het om het woord kwaadaardigheid in de mond te nemen. De man die ongevaccineerden demoniseerde, grootouders bang maakte voor hun kleinkinderen als ze ongevaccineerd waren, artsen verbood off-label medicatie voor te schrijven,” vervolgt Van Veen.

Oud-Statenlid Eelco van Hoecke stelt: “Weet u wat kwaadaardig was? Het invoeren van een avondklok die geen enkel effect had. Dat had iedereen met een beetje normaal verstand kunnen weten. En dan hebben we nog het dansen met Janssen-verhaal.”

“Geen vrijheid van meningsuiting voor mensen met een andere mening. De ayatollahs in Iran kunnen nog wat leren van De Jonge,” zegt PVV-leider Geert Wilders.

Opstappen

Hoogleraar Ronald Meester schrijft: “Laat dit even goed tot u doordringen. We hebben het hier over een minister die voorstelt een columniste van de grootste krant van Nederland te cancelen. Ministers spreken altijd namens het kabinet. Het lijkt mij een goed idee dat de Tweede Kamer aan Mark Rutte gaat vragen of dit een kabinetsstandpunt is. Als dat niet zo is, zie ik maar één mogelijkheid: De Jonge stapt op. Als dat wel zo is, zie ik maar één mogelijkheid: het hele kabinet stapt op.”

Arts Jona Walk onderschrijft deze vraag van professor Meester volledig. “Een minister roept op tot het monddood maken van een columniste. Is dit het standpunt van het kabinet? Zo niet, lijkt het mij ook dat De Jonge zal moeten opstappen.”

Zwagerman laat weten dat het niet de eerste keer is dat De Jonge denkt dat hij zich moet bemoeien met de inhoud van haar columns.

4.8 513 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Exegese
Exegese
10 maanden geleden

De waarheid maalt er niet om ondervraagd te worden. Alleen leugens haten lastige vragen.

nou en!
nou en!
10 maanden geleden

haha….dit is een beeld wat steeds vaker gaan zien!!hugo………steeds vaker…..!

AIDLNZSDWAHW.
AIDLNZSDWAHW.
10 maanden geleden

De volkswoede is nog láng niet groot genoeg!!!

Dat kan groter!!!

Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden

Tijd dat er een REVOLUTIE hier uitbreek, klaar met dat gajes ze zijn allang over de datum heen in de vuilnisbak ermee daar horen ze thuis

Back to top button
148
0
We lezen graag je reactie!x