Mens en Dier

Wetenschappers concluderen na DNA-studie: Octopussen ‘zijn aliens’ en hebben 10.000 meer genen dan mensen

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben ontdekt dat octopussen zo vreemd zijn dat je ze eigenlijk zou kunnen zien als aliens. Na de eerste volledige genoomsequentie blijkt dat de octopus in niets lijkt op andere dieren.

Het genoom van de octopus bevat liefst 33.000 eiwitcoderende genen, 10.000 meer dan mensen. Clifton Ragsdale van de Universiteit van Chicago zei: “De octopus is met zijn acht tentakels, grote brein en probleemoplossende vermogen zo anders dan andere dieren, zelfs andere weekdieren.”

“De Britse zoöloog Martin Wells (de kleinzoon van H.G. Wells) zei dat de octopus een alien is. Je zou dus kunnen zeggen dat ons paper de eerste genoomsequentie van een alien beschrijft,” aldus Ragsdale.

De octopus gebruikt een aantal genen om van kleur te veranderen en zich zo aan te passen aan de achtergrond. “We hebben honderden nieuwe genen gevonden die andere dieren niet hebben en die mogelijk betrokken zijn bij dit unieke camouflageproces,” zei Daniel Rokshar van de Universiteit van Californië in Berkeley.

Octopussen verschenen meer dan 400 miljoen jaar geleden in de oceanen. Pas 230 miljoen jaar later kwamen de eerste zoogdieren ten tonele.

De octopus blijkt vooral veel zogeheten protocadherine-genen te hebben, die een rol spelen bij de ontwikkeling van zenuwcellen en de wisselwerking tussen neuronen. Het genoom van de octopus bevat 168 van deze protocadherine-genen; dat is 10 keer zoveel als andere ongewervelde dieren en twee keer zoveel als zoogdieren. Het onderzoek is verschenen in Nature. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Metro, Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Kinderen van Cthulhu.

louise
louise
6 jaren geleden

Arm Dier,over bevissing en de mens eet m op,slimmer is de mens er niet van geworden ook niet spiritueler….je zou zo`n dier moeten koesteren,maar ja,wij mensen hebben niet zo`n groot brein,laat staan een probleemoplossend vermogen…..we hebben ook veel te veel wetenschappers en of hun onderzoek nou altyd slim is,ik betwijfel het……..

Richard
Richard
6 jaren geleden

Prachtig! De diepzee verrast ons telkens weer!

Lucy
Lucy
6 jaren geleden

Ben benieuwd wat er uit het “tentakel” dna onderzoek komt van Robbert vd Broeke.

http://www.robbertvandenbroeke.nl/bijzondere-gebeurtenissen/Ontmoeting_met_buitenaardsen_en_achtergebleven_lichaamsdelen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x