Homepagina » Mens en Dier » Wetenschappers concluderen na DNA-studie: Octopussen ‘zijn aliens’ en hebben 10.000 meer genen dan mensen
Wetenschappers concluderen na DNA-studie: Octopussen 'zijn aliens' en hebben 10.000 meer genen dan mensen

Wetenschappers concluderen na DNA-studie: Octopussen ‘zijn aliens’ en hebben 10.000 meer genen dan mensen

Wetenschappers hebben ontdekt dat octopussen zo vreemd zijn dat je ze eigenlijk zou kunnen zien als aliens. Na de eerste volledige genoomsequentie blijkt dat de octopus in niets lijkt op andere dieren.

Het genoom van de octopus bevat liefst 33.000 eiwitcoderende genen, 10.000 meer dan mensen. Clifton Ragsdale van de Universiteit van Chicago zei: “De octopus is met zijn acht tentakels, grote brein en probleemoplossende vermogen zo anders dan andere dieren, zelfs andere weekdieren.”

“De Britse zoöloog Martin Wells (de kleinzoon van H.G. Wells) zei dat de octopus een alien is. Je zou dus kunnen zeggen dat ons paper de eerste genoomsequentie van een alien beschrijft,” aldus Ragsdale.

De octopus gebruikt een aantal genen om van kleur te veranderen en zich zo aan te passen aan de achtergrond. “We hebben honderden nieuwe genen gevonden die andere dieren niet hebben en die mogelijk betrokken zijn bij dit unieke camouflageproces,” zei Daniel Rokshar van de Universiteit van Californië in Berkeley.

Octopussen verschenen meer dan 400 miljoen jaar geleden in de oceanen. Pas 230 miljoen jaar later kwamen de eerste zoogdieren ten tonele.

De octopus blijkt vooral veel zogeheten protocadherine-genen te hebben, die een rol spelen bij de ontwikkeling van zenuwcellen en de wisselwerking tussen neuronen. Het genoom van de octopus bevat 168 van deze protocadherine-genen; dat is 10 keer zoveel als andere ongewervelde dieren en twee keer zoveel als zoogdieren. Het onderzoek is verschenen in Nature. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Metro, Independent]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Kinderen van Cthulhu.

louise
louise
6 jaren geleden

Arm Dier,over bevissing en de mens eet m op,slimmer is de mens er niet van geworden ook niet spiritueler….je zou zo`n dier moeten koesteren,maar ja,wij mensen hebben niet zo`n groot brein,laat staan een probleemoplossend vermogen…..we hebben ook veel te veel wetenschappers en of hun onderzoek nou altyd slim is,ik betwijfel het……..

Richard
Richard
6 jaren geleden

Prachtig! De diepzee verrast ons telkens weer!

Lucy
Lucy
6 jaren geleden

Ben benieuwd wat er uit het “tentakel” dna onderzoek komt van Robbert vd Broeke.

http://www.robbertvandenbroeke.nl/bijzondere-gebeurtenissen/Ontmoeting_met_buitenaardsen_en_achtergebleven_lichaamsdelen

x

Check Also

Grote uitgeverij publiceert boek van Spaanse kolonel over de macht achter de schermen. Dit zei hij over de Rothschilds en Illuminati

Grote uitgeverij publiceert boek van Spaanse kolonel over de macht achter de schermen. Dit zei hij over de Rothschilds en Illuminati

Uitgeverij Penguin is onder vuur komen te ...

Wetenschappers ontdekken volstrekt nieuwe vorm van DNA in onze cellen. Vergeet de dubbele helix

Wetenschappers ontdekken volstrekt nieuwe vorm van DNA in onze cellen. Vergeet de dubbele helix

Eerder dit jaar ontdekten wetenschappers een nieuwe ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x