Mens en Dier

Gideon van Meijeren: arrestatie Willem Engel ‘past in een zorgwekkende trend’

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Wat je ook vindt van de opvattingen of werkwijze van Willem Engel, daar kun je het mee eens of oneens zijn, is het wel een feit dat hij voor zover bekend nog nooit enige vorm van geweld heeft gebruikt. Dat zegt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) in een videoboodschap. “Hij roept regelmatig op om juist liefdevol en geduldig te zijn.”

Hij zou zich nu schuldig hebben gemaakt aan opruiing, oftewel het aanzetten tot strafbare feiten, een nogal vaag delict, waarvan moeilijk te objectiveren is wanneer er precies sprake van is, aldus Van Meijeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Pain in the ass

“Iets soortgelijks hebben we vorige week gezien rondom de arrestaties van Huig Plug en zijn cameraman, twee heren die zich bijna fulltime bezighouden met het onderzoeken van mogelijke misstanden. En natuurlijk moeten we oppassen met het trekken van voorbarige conclusies omdat nog heel veel onduidelijk is,” benadrukt het Kamerlid.

“Maar wat ik wel constateer, is dat deze personen een positie innemen in het maatschappelijk debat die zou kunnen worden aangemerkt als een pain in the ass van het kabinet. En op dit moment kunnen zij hun boodschap niet uitdragen,” vervolgt hij.

Zorgwekkende gebeurtenissen

Van Meijeren stelt dat nu de schijn is gewekt dat ze zijn aangehouden om politieke redenen, waar de strafrechtelijke gronden vervolgens bij gezocht zijn. “Dat zou vanzelfsprekend onacceptabel zijn en totaal onverenigbaar met een rechtsstaat.”

Daarom moeten we volgens hem nu heel alert zijn. “Zeker omdat dit past in een trend van het kabinet om de vrijheid van meningsuiting steeds verder in te perken,” zegt Van Meijeren.

Hij voegt toe dat deze zorgwekkende gebeurtenissen zijn volle aandacht hebben en dat hij op het juiste moment politieke actie zal ondernemen.

4.8 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silvi
Silvi
2 jaren geleden

Die mondkapjes e.d. waar de politiemensen zich achter verschuilen komen toevallig wel mooi van pas he. Vandaag de dag. Je zou bijna gaan denken dat ze de mondkapjesplicht destijds hebben ingesteld zodat de politie hun acties lekker anoniem kunnen doen.

Dewald Ebbers.
Dewald Ebbers.
2 jaren geleden

Uitstekend Gideon.

Underground
Underground
2 jaren geleden

Ik vraag me af of dit allemaal wel echt is, een smeris met een theedoek om>? Hmm rare oude politiekleding, groene bomen op de achtergrond, en vond Willem nou niet echt verbaast tijdens deze in scene gezette arrestatie.. Vind het een raar verhaal…

RonKong33
RonKong33
2 jaren geleden

Mijn gevoel over die arrestatie: Willem kan misschien goed dansen… zijn acteerwerk valt nog wel iets over te zeggen… Vertrouw Willem niet, Zijn vriendin Dorien krijg ik ook een rare vibe van… en die agentjes…? Waarom Huig plug met 8 man van de straat plukken? Dat pasje en die handboeien zijn voor mij sowieso geen bewijs en die jasjes met politie erop… Goedkoop en Carnavalswinkel kwaliteit… Kan me vergissen, is maar een onderbuikgevoel…

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x