Buitenland

Explosieve onthullingen over oorlogsmisdaden die door Amerikaan geleide eenheid pleegt in Oekraïne

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Een oorlogsverslaggever van de New York Times doet explosieve onthullingen over Amerikaanse en andere buitenlandse strijdkrachten die in Oekraïne potentiële oorlogsmisdaden hebben gepleegd.

Amerikaanse troepen maken onderdeel uit van eenheden die Russen doden die zich in Oekraïne hebben overgegeven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De onthullingen zijn gebaseerd op het ooggetuigenverslag van een Duitse vrijwilliger, Caspar Grosse, een hospik van een eenheid die wordt geleid door een Amerikaan. Hij zegt getuige te zijn geweest van oorlogsmisdaden en heeft last van gewetenswroeging. De krant heeft ook videobewijs gevonden.

Chosen Company

In augustus vorig jaar zag hij hoe een gewonde, ongewapende Russische soldaat zich wilde overgeven door richting de Oekraïense frontlinie te kruipen. Eén van de soldaten van de eenheid liep naar de Russische soldaat toe en schoot hem in de romp. Een andere soldaat schoot hem in het hoofd.

De eenheid in kwestie wordt ‘Chosen Company’ genoemd en bestaat uit internationale troepen.

In een ander geval gooide een soldaat van Chosen Company een granaat naar een Russische soldaat die zijn handen omhoog had gedaan om zich over te geven. Beelden daarvan zijn geanalyseerd door de New York Times.

Topje van de ijsberg

De krant heeft ook gekeken naar berichten die in een groepschat zijn geplaatst. In die groepschat schepten leden van Chosen Company op over het doden van Russische gevangenen tijdens een missie in oktober.

“Vandaag executeerde een goede vriend gewillig een vastgebonden gevangene,” schreef Grosse in zijn dagboek. Een Griekse soldaat genaamd ‘Zeus’ schoot de gevangene meerdere keren in zijn achterhoofd.

Het artikel in de New York Times is waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg.

[ZeroHedge]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjefke
Sjefke
17 dagen geleden

En onze regeringen maar blijven zeggen dat het onze oorlog is.

Nederland leert niets uit het verleden want overal ter wereld waar Nederland oorlog heeft gevoerd hebben ze oorlogmisdaden gepleegd.

Sneuvelbereidheid ….. over mijn lijk. Je wil toch niet vechten voor het Nederlandse fascistische nazi land waarvan de wortels in het nazi koningshuis liggen met een duivelse koningin waarvan de vader deel was van het Vileda regiem wat zoveel misdaden tegen de mensheid heeft gepleegd.

Mijn kinderen en kleinkinderen zullen NOOIT dienen in het leger of bij de politie gaan om onschuldige mensen te vermoorden en in elkaar te rossen.

Nederland , het westen en NATO zijn NAZI’S waar ik niets mee van doen wil hebben.

Annette
Annette
17 dagen geleden

Met absolute verbijstering heb ik dit artikel gelezen.

Normaal gesproken zou ik, aangezien ik tot nu toe echt dacht dat The New York Times, net zoals praktisch alle dag- en weekbladen allang was overgenomen door de DS, dit nieuws met een korreltje zout hebben genomen.

NU doe ik dat niet, omdat het niet alleen maar een verhaal is, maar het bewijs wordt erbij geleverd. Dan MOET je het wel serieus nemen.

Ik heb er maar één woord voor: WALGELIJK!

Deze lieden, die bij de “Chosen Company” behoren, hebben DUIDELIJK hun ziel aan de duivel verkocht. Zij zijn gekozen door het KWAAD. Zoveel is wel duidelijk.

Caspar Grosse, een hospik, heeft dus last gekregen van gewetenswroeging. JA, dat raadt je de donder. Je hebt als hospik toch gekozen voor een beroep om mensen te helpen? Logisch dat dat conflicteert met alles wat je ziet en hoort.

OOK in oorlogsgebieden gelden bepaalde regels: Als een soldaat zich overgeeft, dan wordt hij in hechtenis genomen en geldt, als ik het goed weet, het Verdrag van Genëve. Dat is volgens mij al jaren en jaren het geval.

Regelmatig zie ik ook filmpjes, waar Oekraïense soldaten zich overgeven aan de Russen.

Eén ding staat voor mij als een paal boven water: het Westen, Amerikanen en weet ik hoeveel nog meer, lappen ALLE regels volledig aan hun laars.

Piet
Piet
17 dagen geleden

Inderdaad topje van de ijsberg. In het begin van de inval in Oekraïne kwam er nog beeldmateriaal vrij en diverse filmpjes gezien. Maar ook Oekraïners die zich niet aan de opdrachten van regime uit Kiev wilden houden bv overgave moesten van Kiev geëxecuteerd worden. Om bewijsmateriaal te verwijderen, werden lijken omhangen met granaten en naar buiten gegooid, kinderen onderging hetzelfde lot. REMERBER Mariapul. Beeldmateriaal van een Oekraïnse soldaat die gedrogeerd werd en vervolgens na order zijn collega’s moesten doden. De soldaat vertelde dit voor de kamera. Voor de kamera een AZOV soldaat die premie kreeg voor het doden van Russen, als aanvulling gaf de soldaat maar eerst de kinderen. Er is daar veel meer gebeurd.

Realistische
Realistische
17 dagen geleden

💯🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮 k ben zo tegen oorlog !! ☮

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x