Binnenland

‘Als het nog even zo doorgaat, dan gaan die communisten in Den Haag ons compleet onteigenen’

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Volgend jaar moet blijken of er genoeg animo is voor de eenmalige stikstofregeling voor boeren om te stoppen. Het aanbod aan zogenaamde ‘piekbelasters’ gaat in april 2023 open.

Daarna gaat het kabinet kijken of de stikstofdoelen daarmee worden gehaald. Zo niet, dan zal ‘met pijn in het hart’ overgegaan moeten worden tot dwang en gedwongen uitkoop, zei stikstofminister Van der Wal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dan kun je nog beter onteigend worden

“De overheid wil met de tengels aan onze grond komen. Dat hebben we al jaren geroepen, maar nu staan de eerste kleine bewoordingen in de Kamerbrieven. Ze willen een voorkeursrecht op koop, zowel van grond als op stikstof,” zegt voorman van Farmers Defence Force Mark van den Oever in een vlog.

Dan kun je nog beter onteigend worden, want dan krijg je 130 procent van de marktwaarde, benadrukt hij. In het geval van voorkeursrecht bepaalt de overheid wat de marktprijs is. Die marktprijs wordt niet hoger in Natura 2000-gebieden, want daar heb je zoveel beperkingen, zegt Van den Oever.

Ze willen voor weinig je grond

De grond rond die gebieden ga je voor weinig inleveren, waarschuwt hij. “Daar is het allemaal om te doen. Ze willen voor weinig je grond. Dat is de opzet. Stikstof is een stok om mee te slaan.”

De FDF-voorman is klaar met overleggen en praten. “Ik denk dat het tijd wordt dat we de trekkers weer eens gaan starten. Want als het nog even zo doorgaat, dan gaan die communisten in Den Haag ons compleet onteigenen. Alleen dan voor nada, nul en noppes. Voor niks.”

4.8 155 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

194 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John Kuhles
John Kuhles
1 jaar geleden

Klaus Schwab Showing You His Bust Of Lenin en de “fact checkers” weten dat het 100% klopt!

Avax
Avax
1 jaar geleden

…krijgen 130% van de marktwaarde..daar ben je vet mee met het euro-wc papier! Feitelijk geven ze 0,0 en met die digitale munt nog erger…Erger dan 0,0??? Ja 0,0 plus je vrijheid weg en alles wat daarom heen hangt!

Ann
Ann
1 jaar geleden

De boeren hebben mijn steun! Laat jullie niet belazeren!

Bart
Bart
1 jaar geleden

Ik ben geen boer naar ik ga wel met jullie mee!

Back to top button
194
0
We lezen graag je reactie!x