Homepagina » Mens en Dier » “Moderne onderwijssysteem brengt gehoorzame lege omhulsels voort die in eindeloze Truman Show leven”
"Moderne onderwijssysteem brengt gehoorzame lege omhulsels voort die in eindeloze Truman Show leven"

“Moderne onderwijssysteem brengt gehoorzame lege omhulsels voort die in eindeloze Truman Show leven”

Moderne studenten doen precies wat er van ze wordt gevraagd. Ze weten precies wat ze moeten doen om een 10 te halen. Ze hebben respect voor hun ouders en collega’s. Dat schrijft hoogleraar Patrick Deneen van de Universiteit van Notre Dame in de Amerikaanse staat Indiana.

Maar zodra je ze wat simpele vragen stelt over onze beschaving, laten ze het afweten. Wie vochten er tegen elkaar in de Peloponnesische oorlog? Wie was Plato’s leermeester? Hoe is Socrates aan zijn eind gekomen?

De meeste studenten weten het antwoord op deze vragen niet. Het zijn meesters in systematische onwetendheid, aldus Deneen. “Het is niet hun schuld dat ze onwetend zijn over de westerse geschiedenis, beschaving, politiek, kunst en literatuur,” zegt hij. “Ze hebben precies datgene geleerd wat er van ze is gevraagd.”

Onverschilligheid

Deze onwetendheid is volgens hoogleraar Deneen het bedoelde gevolg van ons onderwijssysteem. “We denken dat ons onderwijssysteem kapot is, maar het werkt precies zoals bedoeld,” zegt hij. “Ons onderwijssysteem is gericht op de productie van cultureel geheugenverlies en het indammen van nieuwsgierigheid en kritisch denken.”

Onze studenten zijn individuen zonder verleden die overal kunnen leven en elk soort werk kunnen doen, zonder vragen te stellen over het doel ervan, perfecte stukken gereedschap binnen het huidige economische systeem, aldus Deneen.

Mensen leven in een wereldwijd systeem dat wordt gekenmerkt door onverschilligheid. Deze onverschilligheid houdt ons als volk bijeen. Elk restant van een gemeenschappelijke cultuur zou daar een bedreiging voor vormen.

Truman Show

“Ons onderwijssysteem produceert onafhankelijke individuen met een extreem ik-bewustzijn die geen gemeenschappelijke cultuur of geschiedenis delen,” zegt hij “Het zijn de perfecte lege omhulsels, ontvankelijk en gehoorzaam.”

Ze vechten tegen niemand. Ze vechten voor niets of niemand. Ze leven in een oneindige Truman Show, een wereld die niets meer is dan een set voor hun extreme ik-bewustzijn, zonder geschiedenis of richting, besluit Deneen.

[Minding the Campus]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Generatie Useless.

vladi
vladi
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

ik ben benieuwd wat roy henk en remco hierop te schrijven hebben.

deze hoogleraar zal wel een youtube conspiracy theorist zijn ( sarc. off )

fff

Remco
Remco
Reactie op  vladi
5 jaren geleden

@ Vladi,

Volgens mij heb jij echt moeite om dingen uit elkaar te houden he…

Zoals je wellicht kunt zien, is het onderzoek van deze hoogleraar gedegen en gebaseerd op feiten, verkregen door het onderzoek.

Ik heb mijn aanmerkingen op:

– mensen die zweren dat de aarde plat is (terwijl het al vele, vele malen is bewezen dat deze rond is. Mensen zweren echter bij vage filmpjes op Youtube en hebben zich hierdoor laten hersenspoelen).

– mensen die zweren bij alternatieve medicatie (volgens hun werkt de reguliere medicatie niet. Ondanks het feit dat mensen gewoonlijk genezen dankzij deze medicatie, zweren zij toch echt van niet. Deze mensen zijn gehersenspoeld door vage artikelen op vage sites).

– mensen die het constant hebben over dat de mens niet op de maan is geweest (gewoon bewezen dat de mens daar wel is geweest, materie van de maan is meegenomen, onderzocht en het staat gewoon vast dat het niet van de aarde komt). Blijf maar fijn beweren dat dat filmpje op Youtube, Secret moon, de waarheid vertelt hoor. Blijf maar lekker in die waan…

– mensen die Amerika bij alles betrekken (Amerika is slecht, Amerika dit, Amerika dat. Deze mensen hebben zich laten hersenspoelen door bepaalde antiwesterse propaganda. Persoonlijk kies ik liever voor Amerika, dan voor die dictator in Rusland). En niet alleen ik, ook een weldenkend en intelligent mens als Gary Kasparov heeft laatst nog uit de doeken gedaan hoe gevaarlijk Poetin is. Maar beschuldig Amerika vooral van alle complottheorieën, make my day…

Ik hoop dat je het nu een klein beetje begrijpt, al ben ik toch een tikkeltje bang van niet……

vladi
vladi
Reactie op  Remco
5 jaren geleden

dus als ik jou volg heb ik moeite dingen uit elkaar te houden?

Ik heb nooit gezworen dat de aarde plat is.
Ik vind wat de mens tot copernicus beweerden,zeer interessante materie.
De onderdrukte experimenten en de huidige theorien/beweringen over flat earth ook.

mensen die zweren bij wat dan ook,mogen dat van mij in alle vrijheid.

Wat betreft de maanlanding 1969 ,fake ,als je denkt dat de mens zich zo voort beweegd in een vaccuum,prima voor jouw.

In de muppetshow bewegen de puppets natuurlijker.
Om youtube af te schilderen als niets betekenend terwijl het de ”live” beelden zijn van de moonlanding waar jij zo in geloofd is contra dictio interminus.

alternatieve geneeskunde is demoniserend.
het is nog altijd natuurgeneeskunde.
Ooit gehoord van planttechnologie (waarschijnlijk niet)

Dan heb je nog de kracht van placebo wat bewijst dat de overtuiging de waarheid word.

De westerse geneeskunde is zeker niet slecht,maar degene die het westerse geeskunde instrument besturen wel (pharma)

Tot nu toe 42 leef ik alleen maar met natuurgeneeskunde en zelfgenezing (placebo)

Amerika is niet slecht,de kazaren/jezuiten/zionisten die daar huizen en sturen zijn slecht.

Ik vind ieder mens wat denkt de wereld te moeten leiden slecht.
Daar komt bij dat deze allemaal miljardair zijn over de rug van de domme slaaf .

Dus jij ‘hoopt’ dat ik HET nu een beetje begrijp?
maar je bent een tikkeltje bang?

fff

Dnnnoz
Dnnnoz
Reactie op  Remco
5 jaren geleden

@Remco

“Ons onderwijssysteem produceert onafhankelijke individuen met een extreem ik-bewustzijn die geen gemeenschappelijke cultuur of geschiedenis delen,” zegt hij “Het zijn de perfecte lege omhulsels, ontvankelijk en gehoorzaam.”

Wat aardig van je om dit te bevestigen met een lege en gehoorzame reactie.

Remco
Remco
Reactie op  Dnnnoz
5 jaren geleden

Ja he Dnnnoz,

Ik slik ook alles voor zoete koek in dit artikel, en kom met een lege reactie van 2 kantjes……

Daarnaast zijn mijn andere reacties op deze site ook zo leeg en gehoorzaam… Ahum..

Goede reactie zeg, sterk beargumenteerd ook!

vakantie
vakantie
5 jaren geleden

Zo gedetailleerd ken ik de geschiedenis ook niet, maar op National Geographic en Discovery leerde ik al veel bij.
Ik heb wel de indruk dat veel studenten en jeugd erbij lopen als glimlachende ‘levende doden’. Zombies, star voor zich uitkijkend, die zich alleen maar interesseren aan uitgaan en het bijbehorende. Maandagochtend staan ze bijna letterlijk en figuurlijk platgesp*ten aan de schoolpoort met een kleurloos gezicht. Hoe zei men dat vroeger ook alweer: holle vaten klinken het hardst.

vladi
vladi
Reactie op  vakantie
5 jaren geleden

en tegenwoordig voelen ze zich ook zo ‘SMART’.

Smart tv smart streetlight smartmeter smartphone.
deftig over straat,elleboogjes gebogen,armpjes naar voren,handjes weer omlaag mits niets in de handen,aan het ene armpje een prada tasje en in de hand een smartphone met twitter en het gezichtenboek.

Ik heb, is de waarde,ik ben, de norm.

ergens heb ik meelij.

fff

Orlando
Orlando
Reactie op  vakantie
5 jaren geleden

Wel eerlijk gezegd stellen zowel national geographic als discovery channel op tv niet zoveel voor. Het zijn vooral realityreeksen en reclame. Voor info raad ik een abonnement aan op National Geographic, mijn vader is al tussen de 10-15 geabonneerd en ik heb er altijd in gelezen en veel van bijgeleerd. Niet alleen de artikelen zijn interessant maar de foto’s zijn ook fantastisch.

trackback
“Ons onderwijssysteem is gericht op de productie van cultureel geheugenverlies en het indammen van nieuwsgierigheid en kritisch denken.” | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden

[…] en Dier     Robin de Boer    22 februari 2016 […]

Paul
Paul
5 jaren geleden

“Ze leven in een oneindige Truman Show, een wereld die niets meer is dan een set voor hun extreme ik-bewustzijn, zonder geschiedenis of richting, besluit Deneen.”

Dat is op de gemiddelde Nederlander ook van toepassing, was er meer saamhorigheid had het in Den Haag en Brussel allang gebrand!

Nika
Nika
Reactie op  Paul
5 jaren geleden

Die zaten op dezelfde scholen, toch?

De school is afgezakt naar een soort gevangenis, waar de regel belangrijker is dan de mens in ontwikkeling. Waar de resultaten belangrijker zijn dan de idealen, waar geen leraren meer werken maar conforme zielenpoten zonder bezieling en betrokkenheid.
Kinderen worden voor de gek gehouden, gecontroleerd en als het niet anders kan onder druk gezet…tot ze ‘functioneren’. Voor mij is dat ver weg van de pedagogisch verantwoord.

De ergste zijn de managers en bestuurders in het onderwijs.
Geldtrekkers en vaak incompetent, ze kunnen alleen goed lezen en schrijven, en gebruiken een vage taal. Kruipen voor de overheid, omdat ze bang zijn hun fijne baan kwijt te raken. Elitaire ouders willen natuurlijk ook hun elitaire kinderen een veilige baan aanbieden. Daarom the Run op het onderwijs. Kennis is macht…en dan bedoel ik macht voor degene die de afgesproken kennis onder het volk brengt.
Ik heb geen enkel respect voor managers in het onderwijs. Die maken alles alleen nog erger. Nooit een rector meegemaakt die vóór zijn docenten/scholieren op komt, wat de overheid en het beleid aangaat, Het zijn mensen die alleen geld trekken en een beetje belangrijk doen. Verschrikkelijk.
Het onderwijssysteem hier in NL is een grote corrupte bedoeling, een gereedschap voor elitaire machtsmensen om het volk te manipuleren. En iedereen die hieraan meedoet, is net zo schuldig. Je wilt niet weten hoeveel kinderen in het onderwijs verneukt worden…ook leraren die een andere benadering willen toepassen trouwens.
Er is geen visie in het onderwijs, alleen of het geld oplevert.
Als iemand denkt dat de digitalisering van het onderwijs, rekening met leerlingen houdt…wel nee…het wordt flink geld verdient aan deze digitalisering. Ten koste van de jeugd op lange termijn, De hak op de tak mentaliteit van de overheid (onderwijsinspectie etc) is meer dan schrijnend. De onzekerheid viert hoogtij, denk aan alle hervormingen wat b.v. de spelling aangaat. Dit is niet meer normaal. Schoolboeken die een vermogen kosten, ook de digitale trouwens. geld, geld, geld. , waarom?…het onderwijs is de melkkoe en speelbal van izch zelf overschattende gladde Henikies, met een beperkt waarnemingsvermogen en en minder intelligentie dan men zou vermoeden.

Nee… dag bevlogen en vrij onderwijs, dag Nederland, dag sterk volk.

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Ik ben het daar niet mee eens.

Paul
Paul
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Leg uit, waarom niet? 🙂

vladi
vladi
Reactie op  Paul
5 jaren geleden

Cognitieve dissonantie?

fff

Richard
Richard
5 jaren geleden

Elke vorm van kritisch denken wordt als subversief beschouwd.
Leve de gedachtepolitie!

Orlando
Orlando
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

Wel ik heb op mijn school geleerd dat de Rotschilds de VK geld gaven in ruil voor Israel/Palestina en dat men moet kritisch omgaan met bronnen.

Richard
Richard
Reactie op  Orlando
5 jaren geleden

Ik werd altijd steevast de klas uitgestuurd bij lastige vragen.
Ik vond het maar een hele boel verspilde tijd. Het bos trok mij meer.

exegese
exegese
5 jaren geleden

Ja, wie beseft eigenlijk nog dat ons staatshoofd en hoofd der strijdkrachten compleet met vijandig gezind parasitair aanhangsel in 1940 eerst hun geld en bezittingen zeker stelde en vervolgens deserteerde nog voor de vijand hier binnen viel en daarmee de regering volgens de wet heeft overgedragen aan de Duitsers om vervolgens na de oorlog weer terug te keren en te doen alsof er niets gebeurt is. De regering is nooit meer opgeëist en dus als het er op aankomt nog steeds in handen van de Duitsers. Staatsrechtelijk zijn wij eigenlijk altijd nog gewoon een provincie van Duitsland en is ons zogenaamde koninkrijk illegaal en onwettig. Alle wetten en besluiten van na 1940 zijn onrechtmatig en ongeldig net als de hele poppenkast van de nazaten van de deserteurs van destijds.
Men had ze standrechtelijk moeten executeren en moeten teruggrijpen op de grondwet van de Bataafse Republiek. Sterker nog dat zou nu nog steeds moeten gebeuren. Dat is wat ze ons hadden moeten leren op school.

Paul
Paul
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

Helemaal juist! Wie het niet geloofd, Artikel 21 van de toenmalige grondwet maar eens nalezen.
https://gerard1945.wordpress.com/tag/artikel-21/

Op één punt moet ik je aanvullen, Duitsland is zelf ook nog steeds bezet, dat wil zeggen dat de Amerikanen daar nog steeds officieel de macht hebben en Nederland dus in principe een vazal van de VS is.

exegese
exegese
Reactie op  Paul
5 jaren geleden

Klopt helemaal @Paul, dat is ook de reden dat we ons goud niet terugkrijgen, sterker nog zowel Duitsland als wij mogen nog niet eens zelf controleren of het nog wel aanwezig is. Grote kans dat dat ook al lang niet meer het geval is. Wat mijn verbazing schetste toen in de uitzending van Tegenlicht eergisteren over China en de Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank is, dat zeer tegen de zin van Amerika zowel Engeland als Duitsland inmiddels zijn ingestapt op deze bank hetgeen aangeeft dat er een aardverschuiving plaats vindt op het gebied van financiële macht. Het spel lijkt definitief gespeeld te zijn voor Amerika, hun macht is tanende en hun invloed kwijnt weg. China en Rusland nemen het stokje over en hebben Amerika en Europa eigenlijk helemaal niet nodig. Onze hautaine en arrogante houding tegenover hen slaat werkelijk helemaal nergens op, sterker nog die zal genadeloos afgestraft gaan worden als we ons niet terugtrekken van het gespuis in Amerika en de EU

vladi
vladi
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

de terugkeer van deze identiteits frauderende belastingontduikende nazi getrouw(d)e
satanische gebroed van een familie is bewerkstelligd door het volk voor de gek te houden met een democratische besluitvorming (lekker vaag),terwijl deze goed of afkeuring had moeten plaatsvinden door een besluitvorming van de volksraad.

art.21 van de grondwet geldende 1939.

het zijn gewoon ordinaire volksverraders en ze gedragen zich alles een virus.
een goed voorbeeld is de gouden koets met daarop trots afgebeeld de slavernij.

verkoop dat ding en bouw waterputten waar mensen sterven van de dorst.

hang them.

fff

SoulmanNL
SoulmanNL
5 jaren geleden

Goed stuk:)

Precies zoals de hermetische lering met de 7 wetten het beschrijft!!!!

Het ‘ik ben’ en het ‘ik’ zijn hetzelfde in natuur maar verschillen in gradatie van vibratie. De ‘ik’ is de meest laagste vibratie ratio die wij kunnen hebben. Ook toepasselijk is dat onze hele maatschappij op die lage vibratie is gericht…….ikke, ikke en ikke…..en iedereen maar denken dat het goed komt zomaar uit het niets. Nu nog wachten tot de dief in de nacht langskomt en toeslaat!!! 🙂

SoulmanNL
SoulmanNL
Reactie op  SoulmanNL
5 jaren geleden

Oh..vergeten neer te tikken…..je kan deze vibratie met gemak veranderen. Als je weet hoe je wil kan gebruiken (is erg makkelijk).

Rick
Rick
Reactie op  SoulmanNL
5 jaren geleden

Jup.. ik ben nu 23 en al zeer kritisch op onderzoek uit sinds me 16de.. sinds vorig jaar kwam ik op een pad terecht (eindelijk geleerd wat ik moest leren) en ben ik ook in een staat van spirituele verlichting gekomen. Het is goed mogeljjk maar een van de moeilijkste dingen (neutrale zelfreflectie) voor zielen die nog in een bewustzijn van het ego leven. Gelukkig is het tijd om wakker te worden.

SoulmanNL
SoulmanNL
Reactie op  Rick
5 jaren geleden

Nou dan zou ik je dit advies willen geven. Lees een de hoofdstukken van de Kybalion. Dit is de hermetische lering en daarbij wat uitleg over de principes.

Dit is de link. http://www.sacred-texts.com/eso/kyb/kyb04.htm

In mijn mening zou ik zeggen dat wanneer meer mensen dit zouden begrijpen of er begrip van hebben er vele dingen die nu gebeuren nooit zijn gebeurd. Alles komt neer op jezelf, maar wat is het dieptepunt wat je moet bereiken voordat je verandering in je leven brengt. Ik hoop dat je het interessant vindt.

Paul
Paul
Reactie op  SoulmanNL
5 jaren geleden

Ik snap precies wat je bedoeld, maar of anderen dat ook snappen.

Juist daarom was het Nationaal Socialisme zo’n “bedreiging” voor de gevestigde orde, “Eendracht maakt Macht”, Hitler gaf het volk het Wij-gevoel terug.

Brainwashed
Brainwashed
5 jaren geleden

Ik ben trots op onze jeugd. Misschien omdat cultuur en geschiedenis van die vakken zijn waar vooroordelen onbewust gecreëerd worden. Als mijn zoon thuis komt met een 4 voor geschiedenis zeg ik… boeien…hitler is nooit gestorven na de oorlog. 9-11 insite job. En maria had een verhouding met moses de vader van jezus….bewijs maar dat het niet zo is. Oja en columbo de zogenaamde ontdekker van amerika kwam pas na de vikingen maar hij was wel de grote ontwrichter van amerika..

Remco
Remco
Reactie op  Brainwashed
5 jaren geleden

Je vindt het zeker ook niet erg als je zoon met een 4 voor Engels thuiskomt?

Blijkt toch een moeilijke taal te zijn……. 😉

vladi
vladi
Reactie op  Remco
5 jaren geleden

een 4 voor engels,nou en…..
ik heb liever dat mijn kind weet dat je groente kan laten HERGROEIEN.

of hoe mijn kind zich met martial arts kan verdedigen tegen jurkbaarden met stijve plassertjes.

of wat aquaponics is.

we hoeven niet allemaal te geloven in satanic cgi hollywood en als kleine nazi’s op school gedrild te worden met masonische formules.
imo gaat het LEVEN,OVER het LEVEN ,je leest het al,OVERLEVEN.

kan iemand nog vuur maken zonder aansteker of jagen of shelterbouw?

weinig kans.
als de pleuris uitbreekt,dan zal iedereen vanzelf merken hoe beleerd hij/zij is.
en wat je hebt aan het verplichte staatsprogramma.

fff

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Brainwashed
5 jaren geleden

Een schip zonder anker spoelt weg, zou er niet zo trots op zijn. Taal/cultuur/traditie is de lijm die het bij elkaar houd. De jongeren die ik tegenwoordig tegen kom kunnen misschien net de veters strikken. En beginnen bijna iedere zin met kanker.. geeft echt hoop niet?

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

wel eens bij een grote multinational door de gangen gewandeld? lijken allemaal klonen achter die bureaus. en ze zijn er nog trots op ook. ze hebben er zelfs een naam voor: ‘saamhorigheid’

x

Check Also

rutte

Kijk nou: Rutte ‘lacht om corona-ellende studenten’

De Eerste Kamer debatteerde op dinsdag 27 ...

slavernij

Meer blanke dan zwarte slaven: Hoe de geschiedenis van de slavernij is verdraaid

Tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x