Mens en Dier

“Moderne onderwijssysteem brengt gehoorzame lege omhulsels voort die in eindeloze Truman Show leven”

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Moderne studenten doen precies wat er van ze wordt gevraagd. Ze weten precies wat ze moeten doen om een 10 te halen. Ze hebben respect voor hun ouders en collega’s. Dat schrijft hoogleraar Patrick Deneen van de Universiteit van Notre Dame in de Amerikaanse staat Indiana.

Maar zodra je ze wat simpele vragen stelt over onze beschaving, laten ze het afweten. Wie vochten er tegen elkaar in de Peloponnesische oorlog? Wie was Plato’s leermeester? Hoe is Socrates aan zijn eind gekomen?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De meeste studenten weten het antwoord op deze vragen niet. Het zijn meesters in systematische onwetendheid, aldus Deneen. “Het is niet hun schuld dat ze onwetend zijn over de westerse geschiedenis, beschaving, politiek, kunst en literatuur,” zegt hij. “Ze hebben precies datgene geleerd wat er van ze is gevraagd.”

Onverschilligheid

Deze onwetendheid is volgens hoogleraar Deneen het bedoelde gevolg van ons onderwijssysteem. “We denken dat ons onderwijssysteem kapot is, maar het werkt precies zoals bedoeld,” zegt hij. “Ons onderwijssysteem is gericht op de productie van cultureel geheugenverlies en het indammen van nieuwsgierigheid en kritisch denken.”

Onze studenten zijn individuen zonder verleden die overal kunnen leven en elk soort werk kunnen doen, zonder vragen te stellen over het doel ervan, perfecte stukken gereedschap binnen het huidige economische systeem, aldus Deneen.

Mensen leven in een wereldwijd systeem dat wordt gekenmerkt door onverschilligheid. Deze onverschilligheid houdt ons als volk bijeen. Elk restant van een gemeenschappelijke cultuur zou daar een bedreiging voor vormen.

Truman Show

“Ons onderwijssysteem produceert onafhankelijke individuen met een extreem ik-bewustzijn die geen gemeenschappelijke cultuur of geschiedenis delen,” zegt hij “Het zijn de perfecte lege omhulsels, ontvankelijk en gehoorzaam.”

Ze vechten tegen niemand. Ze vechten voor niets of niemand. Ze leven in een oneindige Truman Show, een wereld die niets meer is dan een set voor hun extreme ik-bewustzijn, zonder geschiedenis of richting, besluit Deneen.

[Minding the Campus]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Generatie Useless.

vakantie
vakantie
8 jaren geleden

Zo gedetailleerd ken ik de geschiedenis ook niet, maar op National Geographic en Discovery leerde ik al veel bij.
Ik heb wel de indruk dat veel studenten en jeugd erbij lopen als glimlachende ‘levende doden’. Zombies, star voor zich uitkijkend, die zich alleen maar interesseren aan uitgaan en het bijbehorende. Maandagochtend staan ze bijna letterlijk en figuurlijk platgesp*ten aan de schoolpoort met een kleurloos gezicht. Hoe zei men dat vroeger ook alweer: holle vaten klinken het hardst.

trackback
“Ons onderwijssysteem is gericht op de productie van cultureel geheugenverlies en het indammen van nieuwsgierigheid en kritisch denken.” | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden

[…] en Dier     Robin de Boer    22 februari 2016 […]

Paul
Paul
8 jaren geleden

“Ze leven in een oneindige Truman Show, een wereld die niets meer is dan een set voor hun extreme ik-bewustzijn, zonder geschiedenis of richting, besluit Deneen.”

Dat is op de gemiddelde Nederlander ook van toepassing, was er meer saamhorigheid had het in Den Haag en Brussel allang gebrand!

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x