Homepagina » Mens en Dier » “Moderne onderwijssysteem brengt gehoorzame lege omhulsels voort die in eindeloze Truman Show leven”
"Moderne onderwijssysteem brengt gehoorzame lege omhulsels voort die in eindeloze Truman Show leven"

“Moderne onderwijssysteem brengt gehoorzame lege omhulsels voort die in eindeloze Truman Show leven”

Moderne studenten doen precies wat er van ze wordt gevraagd. Ze weten precies wat ze moeten doen om een 10 te halen. Ze hebben respect voor hun ouders en collega’s. Dat schrijft hoogleraar Patrick Deneen van de Universiteit van Notre Dame in de Amerikaanse staat Indiana.

Maar zodra je ze wat simpele vragen stelt over onze beschaving, laten ze het afweten. Wie vochten er tegen elkaar in de Peloponnesische oorlog? Wie was Plato’s leermeester? Hoe is Socrates aan zijn eind gekomen?

De meeste studenten weten het antwoord op deze vragen niet. Het zijn meesters in systematische onwetendheid, aldus Deneen. “Het is niet hun schuld dat ze onwetend zijn over de westerse geschiedenis, beschaving, politiek, kunst en literatuur,” zegt hij. “Ze hebben precies datgene geleerd wat er van ze is gevraagd.”

Onverschilligheid

Deze onwetendheid is volgens hoogleraar Deneen het bedoelde gevolg van ons onderwijssysteem. “We denken dat ons onderwijssysteem kapot is, maar het werkt precies zoals bedoeld,” zegt hij. “Ons onderwijssysteem is gericht op de productie van cultureel geheugenverlies en het indammen van nieuwsgierigheid en kritisch denken.”

Onze studenten zijn individuen zonder verleden die overal kunnen leven en elk soort werk kunnen doen, zonder vragen te stellen over het doel ervan, perfecte stukken gereedschap binnen het huidige economische systeem, aldus Deneen.

Mensen leven in een wereldwijd systeem dat wordt gekenmerkt door onverschilligheid. Deze onverschilligheid houdt ons als volk bijeen. Elk restant van een gemeenschappelijke cultuur zou daar een bedreiging voor vormen.

Truman Show

“Ons onderwijssysteem produceert onafhankelijke individuen met een extreem ik-bewustzijn die geen gemeenschappelijke cultuur of geschiedenis delen,” zegt hij “Het zijn de perfecte lege omhulsels, ontvankelijk en gehoorzaam.”

Ze vechten tegen niemand. Ze vechten voor niets of niemand. Ze leven in een oneindige Truman Show, een wereld die niets meer is dan een set voor hun extreme ik-bewustzijn, zonder geschiedenis of richting, besluit Deneen.

[Minding the Campus]


Vind je dit interessant? Deel het dan met anderen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

45 reacties

 1. Generatie Useless.

  16 likes
  • ik ben benieuwd wat roy henk en remco hierop te schrijven hebben.

   deze hoogleraar zal wel een youtube conspiracy theorist zijn ( sarc. off )

   fff

   10 likes
   • @ Vladi,

    Volgens mij heb jij echt moeite om dingen uit elkaar te houden he…

    Zoals je wellicht kunt zien, is het onderzoek van deze hoogleraar gedegen en gebaseerd op feiten, verkregen door het onderzoek.

    Ik heb mijn aanmerkingen op:

    – mensen die zweren dat de aarde plat is (terwijl het al vele, vele malen is bewezen dat deze rond is. Mensen zweren echter bij vage filmpjes op Youtube en hebben zich hierdoor laten hersenspoelen).

    – mensen die zweren bij alternatieve medicatie (volgens hun werkt de reguliere medicatie niet. Ondanks het feit dat mensen gewoonlijk genezen dankzij deze medicatie, zweren zij toch echt van niet. Deze mensen zijn gehersenspoeld door vage artikelen op vage sites).

    – mensen die het constant hebben over dat de mens niet op de maan is geweest (gewoon bewezen dat de mens daar wel is geweest, materie van de maan is meegenomen, onderzocht en het staat gewoon vast dat het niet van de aarde komt). Blijf maar fijn beweren dat dat filmpje op Youtube, Secret moon, de waarheid vertelt hoor. Blijf maar lekker in die waan…

    – mensen die Amerika bij alles betrekken (Amerika is slecht, Amerika dit, Amerika dat. Deze mensen hebben zich laten hersenspoelen door bepaalde antiwesterse propaganda. Persoonlijk kies ik liever voor Amerika, dan voor die dictator in Rusland). En niet alleen ik, ook een weldenkend en intelligent mens als Gary Kasparov heeft laatst nog uit de doeken gedaan hoe gevaarlijk Poetin is. Maar beschuldig Amerika vooral van alle complottheorieën, make my day…

    Ik hoop dat je het nu een klein beetje begrijpt, al ben ik toch een tikkeltje bang van niet……

    10 likes
    • dus als ik jou volg heb ik moeite dingen uit elkaar te houden?

     Ik heb nooit gezworen dat de aarde plat is.
     Ik vind wat de mens tot copernicus beweerden,zeer interessante materie.
     De onderdrukte experimenten en de huidige theorien/beweringen over flat earth ook.

     mensen die zweren bij wat dan ook,mogen dat van mij in alle vrijheid.

     Wat betreft de maanlanding 1969 ,fake ,als je denkt dat de mens zich zo voort beweegd in een vaccuum,prima voor jouw.

     In de muppetshow bewegen de puppets natuurlijker.
     Om youtube af te schilderen als niets betekenend terwijl het de ”live” beelden zijn van de moonlanding waar jij zo in geloofd is contra dictio interminus.

     alternatieve geneeskunde is demoniserend.
     het is nog altijd natuurgeneeskunde.
     Ooit gehoord van planttechnologie (waarschijnlijk niet)

     Dan heb je nog de kracht van placebo wat bewijst dat de overtuiging de waarheid word.

     De westerse geneeskunde is zeker niet slecht,maar degene die het westerse geeskunde instrument besturen wel (pharma)

     Tot nu toe 42 leef ik alleen maar met natuurgeneeskunde en zelfgenezing (placebo)

     Amerika is niet slecht,de kazaren/jezuiten/zionisten die daar huizen en sturen zijn slecht.

     Ik vind ieder mens wat denkt de wereld te moeten leiden slecht.
     Daar komt bij dat deze allemaal miljardair zijn over de rug van de domme slaaf .

     Dus jij ‘hoopt’ dat ik HET nu een beetje begrijp?
     maar je bent een tikkeltje bang?

     fff

     7 likes
    • @Remco

     “Ons onderwijssysteem produceert onafhankelijke individuen met een extreem ik-bewustzijn die geen gemeenschappelijke cultuur of geschiedenis delen,” zegt hij “Het zijn de perfecte lege omhulsels, ontvankelijk en gehoorzaam.”

     Wat aardig van je om dit te bevestigen met een lege en gehoorzame reactie.

     3 likes
     • Ja he Dnnnoz,

      Ik slik ook alles voor zoete koek in dit artikel, en kom met een lege reactie van 2 kantjes……

      Daarnaast zijn mijn andere reacties op deze site ook zo leeg en gehoorzaam… Ahum..

      Goede reactie zeg, sterk beargumenteerd ook!

      1 likes
 2. Zo gedetailleerd ken ik de geschiedenis ook niet, maar op National Geographic en Discovery leerde ik al veel bij.
  Ik heb wel de indruk dat veel studenten en jeugd erbij lopen als glimlachende ‘levende doden’. Zombies, star voor zich uitkijkend, die zich alleen maar interesseren aan uitgaan en het bijbehorende. Maandagochtend staan ze bijna letterlijk en figuurlijk platgesp*ten aan de schoolpoort met een kleurloos gezicht. Hoe zei men dat vroeger ook alweer: holle vaten klinken het hardst.

  15 likes
  • en tegenwoordig voelen ze zich ook zo ‘SMART’.

   Smart tv smart streetlight smartmeter smartphone.
   deftig over straat,elleboogjes gebogen,armpjes naar voren,handjes weer omlaag mits niets in de handen,aan het ene armpje een prada tasje en in de hand een smartphone met twitter en het gezichtenboek.

   Ik heb, is de waarde,ik ben, de norm.

   ergens heb ik meelij.

   fff

   19 likes
  • Wel eerlijk gezegd stellen zowel national geographic als discovery channel op tv niet zoveel voor. Het zijn vooral realityreeksen en reclame. Voor info raad ik een abonnement aan op National Geographic, mijn vader is al tussen de 10-15 geabonneerd en ik heb er altijd in gelezen en veel van bijgeleerd. Niet alleen de artikelen zijn interessant maar de foto’s zijn ook fantastisch.

   0 likes
 3. “Ze leven in een oneindige Truman Show, een wereld die niets meer is dan een set voor hun extreme ik-bewustzijn, zonder geschiedenis of richting, besluit Deneen.”

  Dat is op de gemiddelde Nederlander ook van toepassing, was er meer saamhorigheid had het in Den Haag en Brussel allang gebrand!

  19 likes
  • Die zaten op dezelfde scholen, toch?

   De school is afgezakt naar een soort gevangenis, waar de regel belangrijker is dan de mens in ontwikkeling. Waar de resultaten belangrijker zijn dan de idealen, waar geen leraren meer werken maar conforme zielenpoten zonder bezieling en betrokkenheid.
   Kinderen worden voor de gek gehouden, gecontroleerd en als het niet anders kan onder druk gezet…tot ze ‘functioneren’. Voor mij is dat ver weg van de pedagogisch verantwoord.

   De ergste zijn de managers en bestuurders in het onderwijs.
   Geldtrekkers en vaak incompetent, ze kunnen alleen goed lezen en schrijven, en gebruiken een vage taal. Kruipen voor de overheid, omdat ze bang zijn hun fijne baan kwijt te raken. Elitaire ouders willen natuurlijk ook hun elitaire kinderen een veilige baan aanbieden. Daarom the Run op het onderwijs. Kennis is macht…en dan bedoel ik macht voor degene die de afgesproken kennis onder het volk brengt.
   Ik heb geen enkel respect voor managers in het onderwijs. Die maken alles alleen nog erger. Nooit een rector meegemaakt die vóór zijn docenten/scholieren op komt, wat de overheid en het beleid aangaat, Het zijn mensen die alleen geld trekken en een beetje belangrijk doen. Verschrikkelijk.
   Het onderwijssysteem hier in NL is een grote corrupte bedoeling, een gereedschap voor elitaire machtsmensen om het volk te manipuleren. En iedereen die hieraan meedoet, is net zo schuldig. Je wilt niet weten hoeveel kinderen in het onderwijs verneukt worden…ook leraren die een andere benadering willen toepassen trouwens.
   Er is geen visie in het onderwijs, alleen of het geld oplevert.
   Als iemand denkt dat de digitalisering van het onderwijs, rekening met leerlingen houdt…wel nee…het wordt flink geld verdient aan deze digitalisering. Ten koste van de jeugd op lange termijn, De hak op de tak mentaliteit van de overheid (onderwijsinspectie etc) is meer dan schrijnend. De onzekerheid viert hoogtij, denk aan alle hervormingen wat b.v. de spelling aangaat. Dit is niet meer normaal. Schoolboeken die een vermogen kosten, ook de digitale trouwens. geld, geld, geld. , waarom?…het onderwijs is de melkkoe en speelbal van izch zelf overschattende gladde Henikies, met een beperkt waarnemingsvermogen en en minder intelligentie dan men zou vermoeden.

   Nee… dag bevlogen en vrij onderwijs, dag Nederland, dag sterk volk.

   8 likes
 4. Ja, wie beseft eigenlijk nog dat ons staatshoofd en hoofd der strijdkrachten compleet met vijandig gezind parasitair aanhangsel in 1940 eerst hun geld en bezittingen zeker stelde en vervolgens deserteerde nog voor de vijand hier binnen viel en daarmee de regering volgens de wet heeft overgedragen aan de Duitsers om vervolgens na de oorlog weer terug te keren en te doen alsof er niets gebeurt is. De regering is nooit meer opgeëist en dus als het er op aankomt nog steeds in handen van de Duitsers. Staatsrechtelijk zijn wij eigenlijk altijd nog gewoon een provincie van Duitsland en is ons zogenaamde koninkrijk illegaal en onwettig. Alle wetten en besluiten van na 1940 zijn onrechtmatig en ongeldig net als de hele poppenkast van de nazaten van de deserteurs van destijds.
  Men had ze standrechtelijk moeten executeren en moeten teruggrijpen op de grondwet van de Bataafse Republiek. Sterker nog dat zou nu nog steeds moeten gebeuren. Dat is wat ze ons hadden moeten leren op school.

  9 likes
  • Helemaal juist! Wie het niet geloofd, Artikel 21 van de toenmalige grondwet maar eens nalezen.
   https://gerard1945.wordpress.com/tag/artikel-21/

   Op één punt moet ik je aanvullen, Duitsland is zelf ook nog steeds bezet, dat wil zeggen dat de Amerikanen daar nog steeds officieel de macht hebben en Nederland dus in principe een vazal van de VS is.

   8 likes
   • Klopt helemaal @Paul, dat is ook de reden dat we ons goud niet terugkrijgen, sterker nog zowel Duitsland als wij mogen nog niet eens zelf controleren of het nog wel aanwezig is. Grote kans dat dat ook al lang niet meer het geval is. Wat mijn verbazing schetste toen in de uitzending van Tegenlicht eergisteren over China en de Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank is, dat zeer tegen de zin van Amerika zowel Engeland als Duitsland inmiddels zijn ingestapt op deze bank hetgeen aangeeft dat er een aardverschuiving plaats vindt op het gebied van financiële macht. Het spel lijkt definitief gespeeld te zijn voor Amerika, hun macht is tanende en hun invloed kwijnt weg. China en Rusland nemen het stokje over en hebben Amerika en Europa eigenlijk helemaal niet nodig. Onze hautaine en arrogante houding tegenover hen slaat werkelijk helemaal nergens op, sterker nog die zal genadeloos afgestraft gaan worden als we ons niet terugtrekken van het gespuis in Amerika en de EU

    3 likes
  • de terugkeer van deze identiteits frauderende belastingontduikende nazi getrouw(d)e
   satanische gebroed van een familie is bewerkstelligd door het volk voor de gek te houden met een democratische besluitvorming (lekker vaag),terwijl deze goed of afkeuring had moeten plaatsvinden door een besluitvorming van de volksraad.

   art.21 van de grondwet geldende 1939.

   het zijn gewoon ordinaire volksverraders en ze gedragen zich alles een virus.
   een goed voorbeeld is de gouden koets met daarop trots afgebeeld de slavernij.

   verkoop dat ding en bouw waterputten waar mensen sterven van de dorst.

   hang them.

   fff

   4 likes
 5. Goed stuk:)

  Precies zoals de hermetische lering met de 7 wetten het beschrijft!!!!

  Het ‘ik ben’ en het ‘ik’ zijn hetzelfde in natuur maar verschillen in gradatie van vibratie. De ‘ik’ is de meest laagste vibratie ratio die wij kunnen hebben. Ook toepasselijk is dat onze hele maatschappij op die lage vibratie is gericht…….ikke, ikke en ikke…..en iedereen maar denken dat het goed komt zomaar uit het niets. Nu nog wachten tot de dief in de nacht langskomt en toeslaat!!! 🙂

  4 likes
  • Oh..vergeten neer te tikken…..je kan deze vibratie met gemak veranderen. Als je weet hoe je wil kan gebruiken (is erg makkelijk).

   0 likes
   • Jup.. ik ben nu 23 en al zeer kritisch op onderzoek uit sinds me 16de.. sinds vorig jaar kwam ik op een pad terecht (eindelijk geleerd wat ik moest leren) en ben ik ook in een staat van spirituele verlichting gekomen. Het is goed mogeljjk maar een van de moeilijkste dingen (neutrale zelfreflectie) voor zielen die nog in een bewustzijn van het ego leven. Gelukkig is het tijd om wakker te worden.

    7 likes
    • Nou dan zou ik je dit advies willen geven. Lees een de hoofdstukken van de Kybalion. Dit is de hermetische lering en daarbij wat uitleg over de principes.

     Dit is de link. http://www.sacred-texts.com/eso/kyb/kyb04.htm

     In mijn mening zou ik zeggen dat wanneer meer mensen dit zouden begrijpen of er begrip van hebben er vele dingen die nu gebeuren nooit zijn gebeurd. Alles komt neer op jezelf, maar wat is het dieptepunt wat je moet bereiken voordat je verandering in je leven brengt. Ik hoop dat je het interessant vindt.

     0 likes
  • Ik snap precies wat je bedoeld, maar of anderen dat ook snappen.

   Juist daarom was het Nationaal Socialisme zo’n “bedreiging” voor de gevestigde orde, “Eendracht maakt Macht”, Hitler gaf het volk het Wij-gevoel terug.

   3 likes
 6. Ik ben trots op onze jeugd. Misschien omdat cultuur en geschiedenis van die vakken zijn waar vooroordelen onbewust gecreëerd worden. Als mijn zoon thuis komt met een 4 voor geschiedenis zeg ik… boeien…hitler is nooit gestorven na de oorlog. 9-11 insite job. En maria had een verhouding met moses de vader van jezus….bewijs maar dat het niet zo is. Oja en columbo de zogenaamde ontdekker van amerika kwam pas na de vikingen maar hij was wel de grote ontwrichter van amerika..

  2 likes
  • Je vindt het zeker ook niet erg als je zoon met een 4 voor Engels thuiskomt?

   Blijkt toch een moeilijke taal te zijn……. 😉

   2 likes
   • een 4 voor engels,nou en…..
    ik heb liever dat mijn kind weet dat je groente kan laten HERGROEIEN.

    of hoe mijn kind zich met martial arts kan verdedigen tegen jurkbaarden met stijve plassertjes.

    of wat aquaponics is.

    we hoeven niet allemaal te geloven in satanic cgi hollywood en als kleine nazi’s op school gedrild te worden met masonische formules.
    imo gaat het LEVEN,OVER het LEVEN ,je leest het al,OVERLEVEN.

    kan iemand nog vuur maken zonder aansteker of jagen of shelterbouw?

    weinig kans.
    als de pleuris uitbreekt,dan zal iedereen vanzelf merken hoe beleerd hij/zij is.
    en wat je hebt aan het verplichte staatsprogramma.

    fff

    5 likes
  • Een schip zonder anker spoelt weg, zou er niet zo trots op zijn. Taal/cultuur/traditie is de lijm die het bij elkaar houd. De jongeren die ik tegenwoordig tegen kom kunnen misschien net de veters strikken. En beginnen bijna iedere zin met kanker.. geeft echt hoop niet?

   2 likes
 7. Elke vorm van kritisch denken wordt als subversief beschouwd.
  Leve de gedachtepolitie!

  7 likes
 8. Ik ben het daar niet mee eens.

  0 likes
 9. Weet je zeker dat de lege containers echt leeg zijn, of worden ze met een kunstmatige intelligentie aangestuurd door de reptielen hier kwaad te scheppen in deze wereld? Ik weiger te geloven dat mensen slechts leeg zijn, of een afwezig denkvermogen hebben. De kwade robotten zullen de wereld in ellende storten. Ambtenaren die niet eens weten hoe ze een wet moeten maken richten daar grote schade mee aan. Er wordt daarom een complot tegen ons gesmeden als het Kwaad menselijke lichamen aan neemt, en de kunstmatige robotten tussen de mensen met ziel lopen.

  1 likes
  • Veel jongeren zijn er bewust van wat er allemaal gebeurd/het systeem en alles wat daar bijkomt. Jongeren zijn helemaal niet dom. En ja, jongeren gaan op stap enz. Dat deed ik ook.(toen mocht dat, want dat was heel gewoon/samen zijn/dingen doen) Niet elke jongere slikt een pilletje enz.
   Wordt een beetje moe om jongeren in een bepaald hokje te stoppen. Alsof ze allemaal hetzelfde zijn. Alsof zij de schuld krijgen van het systeem.
   In Groningen/TU zijn er studenten die eisen dat onzin onderzoekjes afgelopen moeten zijn. Dat bedrijven enz. hun eigen vlees keuren.
   In Amsterdam het maagdenhuis gebeuren.
   De vriendengroep van mijn kinderen(alle kleurtjes) vonden het zwarte Pieten nergens op slaan. Het is maar een kinderfeest. Het systeem zelf zorgt voor racisme/uitbuiting enz. Als je dit zegt op school, dan ben je een extremist/fascist enz. Dus kun je beter neutraal blijven, omdat alles verdraaid wordt.
   Zij weten dat alles geautomatiseerd wordt en dingen die ze leren hebben dus niet zoveel zin. Ze doen het toch om hun diploma te halen. Anders moeten ze hun studiefinanciering/OV terug betalen(mbo is nog gratis, maar men moet wel slagen)
   Lopen stage en bij alle stages krijgen ze te maken met ontslagen/faillissementen/reorganisaties. Ook niet echt leuk om zo te beginnen.
   Wat moeten jongeren dan doen? Opstaan tegen een systeem? Hoe? Ze willen niet opstaan tegen elkaar. Is toch logisch.
   Wij praten veel over het systeem als familie. Opa en Oma denken nog vanuit kapitalisme systeem. Alsof die nog werkt. Beginnen nu langzaam in te zien, dat er een verandering gaande is.
   Jongeren hebben er niet om gevraagd om in een afbraaksysteem op te groeien! Ze doen hun uiterste best om er nog iets van te maken. Er is veel druk, want er zijn weinig vangnetten meer. Veel ouders hebben niet genoeg geld om het kind(18+) op te vangen. Dus lanterfanten is er niet meer bij, want dan sta je letterlijk op straat. Er lopen nu al duizenden jongeren rond, die niet meer in het systeem voorkomen. Dus nergens meer ingeschreven staan.
   Als er iemand op zou moeten staan, dan zijn het de volwassenen/ouderen onder ons. Opstaan voor alle kinderen/jongeren/nageslacht.

   3 likes
   • Om jongeren toch een dak boven hun hoofd(bij ouders) te laten behouden(als dat nodig is) moet er iets gebeuren aan het huidig individu beleid. Je kunt niet blijven studeren, omdat er geen werk meer is. Er zijn ook kinderen die niet goed theoretisch kunnen leren.(praktijkkinderen) Voor deze jongeren en ouders is het nu al een probleem als zij geen werk kunnen vinden. Jongeren onder 27 jaar krijgen geen bijstanduitkering. Als je pech hebt(niet past in het systeem), dan sta je op straat met dikke schuld door verplichte zorgverzekering.
    Toen mijn ouders nog jong waren en geen werk hadden, dan konden ze nog thuis blijven wonen. Laat ik het zo zeggen. Het was anders. Je had een slaapplaats zonder dat de overheid/beleid zich ermee bemoeide. Of zoals een verplichte zorgverzekering betaling met flinke boetes. Je ging het huis uit als je trouwde/werk/huis had. Had je geen huis, dan woonde je bij je ouders of schoonouders in, zonder dat je extra belast(belastingen) werd als huishouden. Behalve het eten en muntjes voor stroom dan. Maar in die tijd hadden veel mensen een volkstuintje.
    Maar goed, ik heb het puur over een dak boven je hoofd en de tijd om iets op te bouwen.

    2 likes
 10. Het is raadzaam om als student ook zelf naar antwoorden op zoek te gaan. Ik weet uit eigen ervaring dat er genoeg studenten zijn die helder kunnen nadenken en wel degelijk beseffen hoe de wereld in elkaar zit. Feit is wel dat studenten al snel worden ingelijfd door de corporate mafia en zullen dan snel niet meer uit de pas gaan lopen.

  Wat betreft de jongeren die niet verder komen dan een VMBO opleiding en ook nog eens geen enkele interesse en affiniteit met techniek hebben voorspel ik een sombere toekomst. De simpele instap baantjes bestaan niet meer en zolang er geen collectieve banenprogramma door de overheid wordt gecreëerd dan hebben we een groot potentieel aan sociale uitkeringen en stijging van het gevangenissysteem erbij.

  2 likes
  • Ben ik niet geheel mee eens. Geldt niet alleen voor vmbo. Technologie gaat in zo’n rap tempo, dat de scholen het niet eens bij kunnen houden. Mijn dochter heeft een dtp opleiding afgerond(mbo 3) en doet nu cross media(mbo 4). Vrij nieuwe beroepen. Vele media bedrijfjes zijn al weer failliet. En de drie d printer is er al. Dus heel veel stappen/mensenwerk kunnen weer worden overgeslagen. Vertel mij wat een kind dan moet kiezen?

   2 likes
   • Dingen die niet snel helemaal geautomatiseerd zullen worden: creatieve beroepen, sociale beroepen, natuurbeheer, vormgeving voor beeldschermen / contentcreatie.

    0 likes
 11. Naast de leugens en onzin die je in je hoofd moet zien te pompen maken ze normale zaken overdreven ingewikkeld. Kijk naar de Nederlandse taal. Pannekoek moest ineens pannenkoek worden, terwijl er toch echt maar een koek per pan gebakken wordt. Maar groetesoep blijft groetesoep en geen groentensoep.
  Terwijl daar diverse soorten groenten inzitten/in zitten. Groentensoep/groenten-soep en pannekoek of pannen-koek, maar net wat ze je in je hoofd gepompt hebben, zou dus logischer zijn.
  Waarom zou ik me aan die dommige regeltjes moeten houden als ik zelf een makkelijker systeem heb gevonden. Die d en dt ook van zo’n onmetelijke suffigheid waarvan of waar van elke buitenlander met zijn vinger naar zijn hoofd wijst maargoed/maar goed, daar zitten natuurlijk ook mensen die hun baantje moeten zien te houden, dus veranderen ze telkens weer wat.

  3 likes
 12. Vraag om de mening van 10 andere hoogleraren op andere faculteiten en ze zullen allemaal een andere mening geven over het huidige onderwijsstelsel. Creativiteit en (vakgerichte) nieuwsgierigheid zijn niet voor iedereen weggelegd.
  We hebben in de huidige maatschappij ook studenten nodig die perfect tevreden zijn met een gapend saai kantoorbaantje waar ze elke dag hetzelfde doen. Wat ze dan in hun privé-leven doen is hun eigen ding.

  Dat onze maatschappij een soort Romeinse decadentie begint te vertonen, tsja. Dat krijg je met veel welvaart.

  2 likes
 13. Grappig die voorbeelden van ‘simpele vragen over onze beschaving’: Wie vochten er tegen elkaar in de Peloponnesische oorlog? Wie was Plato’s leermeester? Hoe is Socrates aan zijn eind gekomen?

  Allemaal Google-trivialiteiten. Ik zou liever zien dat de nieuwe generatie zich zou ontwikkelen als vrijdenkers die vragen durft te stellen en oplossingen zoekt, en die de filosofie niet schuwen. En dan bedoel ik zelf nadenken, in plaats van het leven van Plato te kunnen navertellen.

  2 likes
 14. wel eens bij een grote multinational door de gangen gewandeld? lijken allemaal klonen achter die bureaus. en ze zijn er nog trots op ook. ze hebben er zelfs een naam voor: ‘saamhorigheid’

  1 likes
 15. Cultureel marxisme.. kijk ik kan het met twee woorden. En ja ik schaam me dood voor mijn hersendode millenial generatie.

  1 likes
 16. Spot on deze analyse… sad but true

  0 likes
 17. @correctie, tikfouten/niet overlezen corrigeren. Dit omdat het bij sommigen pijn aan de ogen kan doen waarvoor mijn excuses, ikzelf vind het niet zo’n punt.
  Groetesoep,: groentesoep blijft groentesoep en geen groentensoep.
  Groentesoep/groente-soep en pannekoek of panne-koek, maar net wat ze in je hoofd gepompt hebben…etc

  0 likes
  • als het meervoud op twee manieren geschreven kan worden (groenten/groentes) blijft het enkelvoud (groentesoep). uitzonderingen hierop zijn de woorden koninginnedag en zonneschijn.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

slavernij

Meer blanke dan zwarte slaven: Hoe de geschiedenis van de slavernij is verdraaid

Tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de ...

franse

Franse geschiedenisleraar linkt CIA aan 9/11 in Frans geschiedenisboek. Ophef alom!

Een Franse uitgeverij heeft een geschiedenisboek uitgebracht ...