Mens en Dier

Gideon van Meijeren roept staatssecretaris Van Huffelen tot de orde: ‘Dit is gevaarlijk, stop hiermee’

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren ziet enorme risico’s in de strijd tegen het verspreiden van ‘desinformatie’ waar de regering heel druk mee is.

“Het gaat hier om informatie die niet in strijd is met de wet, maar naar het oordeel van de regering niet waar is. Het grote risico is natuurlijk dat die wetgeving en de torenhoge boetes die kunnen worden opgelegd, zullen worden misbruikt om kritiek op de regering te bemoeilijken. Het leidt tot zelfcensuur bij de social media, uit angst voor die miljardenboetes,” zei hij in de Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Van Meijeren diende een motie in die de regering oproept zich niet langer te bemoeien met wat mensen zeggen of schrijven, zolang het niet in strijd is met de wet.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Is dit wel of niet een bemoeienis van de overheid?

Zijn motie werd ontraden door staatssecretaris Van Huffelen (D66). “De overheid bemoeit zich niet met wat mensen zeggen of schrijven, zolang zij zich aan de wet houden,” beweerde ze zonder blikken of blozen.

“De staatssecretaris ontkent glashard dat de overheid zich bemoeit met informatie zolang mensen zich aan de wet houden. We hebben toch allemaal gezien dat de overheid een interdepartementale werkgroep desinformatie heeft opgetuigd, die zich wel degelijk actief bemoeit met uitlatingen die niet in strijd zijn met de wet?” reageerde Van Meijeren verbolgen.

Hij verwees naar Wob-documenten van februari 2020 waaruit blijkt dat die werkgroep ‘desinformatie’ gaat bestrijden omdat ‘mensen vertrouwen verliezen in de overheid als nieuwsbron, waardoor het moeilijker kan worden het narratief over de aanpak van de crisis te sturen’.

“Is dit wel of niet een bemoeienis van de overheid met uitlatingen die niet in strijd zijn met de wet?” vroeg hij aan Van Huffelen.

Onder druk van overheidsmaatregelen

Ze herhaalde nog eens dat de regering zich niet bemoeit met wat mensen zeggen en schrijven. “Dat doen we niet. Ik moet deze motie dus ontraden.”

Van Meijeren noemde vervolgens enkele voorbeelden. Toen de coronavaccins op de markt kwamen, stond op de website van het RIVM dat het geven van borstvoeding veilig is omdat mRNA niet in borstvoeding terechtkomt. Als iemand iets anders beweerde, werd dat aangemerkt als desinformatie en werd dat verwijderd van social media onder aanvoering van de overheid.

In september vorig jaar is aan het licht gekomen dat het wel degelijk in de moedermelk terechtkomt en heeft het RIVM die informatie van de website gehaald.

Daarnaast beweerde het kabinet dat mensen die gevaccineerd zijn het virus niet meer kunnen overdragen. Mensen die beweerden dat je het virus nog steeds kunt overdragen als je gevaccineerd bent, werden geboycot door YouTube ‘onder druk van overheidsmaatregelen’.

Stop hiermee

Inmiddels blijkt dat mensen die gevaccineerd zijn, het virus nog wel degelijk kunnen overdragen. Dit is toch de reinste bemoeienis van de overheid met uitlatingen die niet in strijd zijn met de wet? Dat leidt zelfs tot gevaar, omdat de waarheid minder snel aan het licht komt, zei Van Meijeren.

“Dit is gevaarlijk in een democratie. Stop hiermee.”

“Ik ben het niet eens met datgene wat de heer Van Meijeren zegt,” reageerde Van Huffelen kortaf. Ze voegde toe dat de overheid ‘informatie kan aanpassen’ als er nieuwe inzichten zijn.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 183 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
C.J.van der Nagel
C.J.van der Nagel
5 maanden geleden

Gideon van Meijeren je ben mijn held, voor 100% en je vecht voor de WAARHEID IK stem op FvD. Dit zou iedereen moeten doorzien,,,, wat ben jij scherp en toch netjes respectvol. THX.

Jammer
Jammer
5 maanden geleden

Inpeachment Biden is een feit, de zuivering politieke criminelen kon wel eens in een stroomversnelling raken. Al blijft het in de media nog steeds doodstil, wij houden ons niet stil.

deze
deze
5 maanden geleden

weg met die Mickey Mouse.. wat een gedrocht zeg!!

deze
deze
5 maanden geleden

uiterraard bedoel ik die van huffel troela, Gideon is TOP!!

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x