Binnenland

NPO-top verduisterde kritisch onderzoek over de NPO. Hier is het alsnog te lezen

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eerder dit jaar liet de NPO een onderzoek uitvoeren over zijn eigen organisatie. Voor het onderzoek werden topmensen, specialisten van mediabedrijven en omroepen geïnterviewd. De resultaten leken de NPO-top niet goed uit te komen, want het onderzoek werd verduisterd.

De organisatie die het onderzoek heeft uitgevoerd, de Nederlandse School voor het Openbaar Bestuur, liet weten zeer teleurgesteld te zijn dat de publieke omroep de resultaten niet publiek wilde maken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onderzoekrespondent Elger van der Wel, die ‘dingen doet voor de NOS’, reageerde verontwaardigd: “Mijn gok is dat het de vinger op de zere plek legt en de NPO bang is voor de media-aandacht als er uit het rapport geciteerd wordt.”

Geschokt

Ook andere respondenten lieten weten geschokt te zijn dat de NPO de resultaten niet openbaar wilde maken.

Na de ophef in de media heeft de NPO alsnog besloten het rapport te openbaren.

Bekritiseerd

In het rapport staat onder meer dat de NPO en individuele omroepen ‘rollend over straat gaan’, discussies te veel over macht en te weinig over inhoud gaan en dat een deel van het NPO-personeel zo vastgeroest is dat nieuwe medewerkers na verloop van tijd gedesillusioneerd vertrekken.

Voor insiders zijn de bevindingen niet schokkend of verrassend. Ze liggen mogelijk gevoelig in een tijd waarin de NPO van allerlei kanten wordt bekritiseerd.

Het rapport is hier te downloaden.

[Volkskrant via Spreekbuis]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
5 jaren geleden

De slager die z’n eigen vlees keurt, hoe slim is dat…Elke keer lees ik berichten , eigenlijk dagelijks , dat ik denk het kan niet dommer……helaas het is wel erg droevig gesteld met ons polder Landje…..we hebben van alles teveel behalve verstand , uit de zon blijven dus…Ach en boos worden helpt allang niet meer , het zou ze zelfs verbazen denk ik want iedereen vindt zichzelf geweldig ook nog……..

salvar
salvar
5 jaren geleden

npo een verschrikkelijke zenders.
jinek wordt na 12 uur herhaald.
jinek wordt de volgende dag herhaald?
de leeuw blijf maar komen met k.t programma,s
etc. etc. etc.
waardeloze zooi.
als hier je kijk en luister geld naar toe gaat kunnen het beter terugstorten op mijn rekening.

Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

Laat je vooral niks wijs maken door het gemanipuleer die de NPO ons dagelijks voorschotelt.

Gisteren weer raak. Waar we zogenaamde exclusieve geheime beelden kregen te zien van een gebouw vanwaaruit de Russen het westen met nep nieuws zouden hebben getorpedeerd. Ja daaag.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Mijn TV staat al jaren op zwart, een enkele keer kijk ik een film op m’n pc, ik wil maar zeggen je hoeft niet naar die Tv te kijken. Al kan ik me voorstellen dat er veel naar voetbal wordt gekeken nu, er staat op http://www.blikopnosjournaal.blogspot.com leuke stukjes over het voetbal gebeuren in Rusland …. het schijnt dat mensen dit de leukste kampioen schappen ooit vinden, en alles is zo goed geregeld dat er gratis treinen rijden met tolk/ vertalers voor informatie , jawel Putin heeft z ‘n zaken goed voor elkaar…… En dat kunnen wij ( het westen niet hebben ) Zielig soms die mensheid ……

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x