Homepagina » Gezondheid » Dit giftige spul zit overal in en kan leiden tot kanker en diabetes. Journalist stuit op alarmerende wetenschappelijke feiten
Dit giftige spul zit overal in en kan leiden tot kanker en diabetes. Journalist stuit op alarmerende wetenschappelijke feiten

Dit giftige spul zit overal in en kan leiden tot kanker en diabetes. Journalist stuit op alarmerende wetenschappelijke feiten

Europa heeft na twee jaar onderhandelen alweer geen beslissing kunnen nemen over het verlengen van de vergunning van de controversiële onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend als Roundup.

Wat ooit werd geïntroduceerd als een voor de mens volstrekt schadeloos product, is in de praktijk – nu blijkt dat het overal in zit, in ons drinkwater, in de landbouwgrond, in ons volkorenbrood en zelfs in moedermelk – ‘giftig spul’ dat kan leiden tot kanker, diabetes, alzheimer en misvormingen bij kinderen.

Carey Gillam, een gerenommeerd Reuters-journalist, dook in het dossier over de pesticide Roundup en schreef er het boek Giftig spul over.

Kapot geprocedeerd

Zij vond niet alleen alarmerende wetenschappelijke feiten, maar stuitte ook op een machtige multinational, Monsanto, die er alles aan doet om zijn lucratieve patent op het middel te beschermen.

Wetenschappers worden door het slijk gehaald, journalisten bedreigd, politici omgekocht, kritische boeren kapot geprocedeerd.

Onze leefomgeving is doortrokken van het chemische bestrijdingsmiddel dat we kennen als glyfosaat of Roundup.

Genetisch gemodificeerde gewassen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen dit glyfosaat.

Enorme invloed

DDT is vanwege de risico’s die het heeft voor leefomgeving en volksgezondheid tegenwoordig verboden, maar ooit werd deze insecticide overal ter wereld op grote schaal toegepast.

Destijds zei men dat DDT een zegen voor de hele mensheid was.

Ook glyfosaat werd aangeprezen als een ontdekking die maar eens in de 100 jaar plaatsvindt.

Net zoals de waarheid over de gevaren van DDT uiteindelijk boven water kwam, heeft men ook ontdekt hoeveel verwoesting het jarenlange gebruik van Roundup heeft aangericht.

Het is opnieuw een voorbeeld van de enorme invloed die bedrijven hebben, een invloed die de bescherming van de bevolking vaak overtroeft.

Geïntimideerd

Zoals altijd begint alles met macht, geld en politiek. Zij hebben hun krachten gebundeld om het gebruik van glyfosaat tot ongekende hoogte op te stuwen en deze giftige pesticide tot een vast ingrediënt te maken van wat mensen over de hele wereld eten.

Velen krijgen dodelijke ziekten die met glyfosaat in verband staan, terwijl wetenschappers die over de risico’s aan de bel trekken, worden geïntimideerd en aan de schandpaal genageld.

Uit bedrijfsinterne documentatie en communicatie blijkt hoe het bedrijfsleven en wetenschappers toezichthouders en politici hebben gemanipuleerd om toe te staan dat deze chemische stof steeds grootschaliger werd gebruikt.

Er zijn sterke aanwijzingen dat glyfosaat bij mensen kanker kan veroorzaken. Residuen van deze mogelijk kankerverwekkende stof worden regelmatig aangetroffen in een hele reeks van populaire voedingsmiddelen, waaronder cornflakes en allerlei snacks.

Schadelijke effecten

Ook is gebleken dat gebruik van glyfosaat schadelijke effecten heeft op de bodembiologie, wat de gezondheid en voedingswaarde van gewassen aantast.

Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat de stof het hormoonsysteem verstoort, wat kan leiden tot bepaalde vormen van kanker, geboorteafwijkingen en ontwikkelingsproblemen bij kinderen.

Bedrijven houden toezichthouders stevig in hun greep en houden aanwijzingen voor schadelijke effecten onder de tafel.

Dit specifieke bestrijdingsmiddel – glyfosaat – is slechts één van de ontelbare chemische stoffen die zich hecht in ons leven hebben verankerd.

Allerlei gevaren

De ondernemingen die deze stoffen verkopen worden er rijk van, maar de mensen die ermee in contact komen staan bloot aan allerlei gevaren.

Er is omvangrijk en nog steeds groeiend bewijsmateriaal dat er een verband is tussen enerzijds blootstelling aan pesticiden, en anderzijds verschillende vormen van kanker, diabetes, neurodegeneratieve aandoeningen als parkinson en alzheimer, aangeboren afwijkingen en aandoeningen aan de geslachtsorganen.

Boekentip: Giftig spul. Over het pesticide Roundup, kanker, Monsanto en corruptie

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
krikke
krikke
3 jaren geleden

vuile honden .
zelfs in biologisch voer vind je het terug.
nou smakelijk vreeten

Joris
Joris
Reactie op  krikke
3 jaren geleden

voedsel heeft ng wat barrieres te gaan, ze spuiten het ook gewoon in via vaccins. Wellicht onbedoeld, maar het zit echt overal in…

http://beyondmedicine.nl/glyfosaat-gevonden-jeugdvaccinaties/

mikkie
mikkie
Reactie op  krikke
3 jaren geleden

Wij filteren al jaren ons kraanwater (brita)en wordt voor alle orale inname gebruikt-( je hoeft je waterkoker en Senseo apparaat niet meer ontkalken), en verder is chlorella (alge) ontgiftend.

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

Agenda21!!!!!

salvar
salvar
3 jaren geleden

niet iedereen schijnt nog te snappen dat de wereld bevolking gereduceerd moet worden tot een half miljoen.
de zaden voor het tuig liggen klaar op spitbergen.
hoe kom je van die moordenaars af?

Frans
Frans
3 jaren geleden

Op het nippertje gaat het niet door wat deze duisteren willen!!

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

“De mensen moeten veranderen, of anders sterven”(Maitreya).

nietzoslimdieamis
nietzoslimdieamis
3 jaren geleden

ik snap niet waarom de mensen het dan ook blijven kopen ?
waarom stoppen ze niet met het kopen van deze producten… dan stopt het vanzelf :S

pjoter
pjoter
3 jaren geleden

Waar sterven al die holistische artsen zo snel aan?

jippieeeeee!!
jippieeeeee!!
3 jaren geleden

Zelfs insecten en vogels koolmeesjes en andere kleine vogels kunnen geen voedsel meer vinden door dat intensieve giftige KLOTE landbouw!!! ja ik ben BOOS!
biologen en bosbeheerders luiden de NOODKLOK!! was gisteren in het nieuws!!
en als insecten en vogels uit worden geroeid he??!!

jippieeeeee!!
jippieeeeee!!
3 jaren geleden

” Ook glyfosaat werd aangeprezen als een ontdekking die maar eens in de 100 jaar plaatsvindt”

in nog geen 100 jaar heeft de mensheid de wereld VERGIFTIGD!!! en straks alles uitgeroeid!!
niet alleen monsantos giftige kanker verwekkende rotzooi, maar ook de zeen , vissen en alles kapot gemaakt door PLASTIEK wat allang verboden zou moeten worden maar , neeee gewoon doorgaan want het is goed voor de economische KLOTE groei!!

Jan
Jan
3 jaren geleden

. . . misschien is het o.a. wat, regelmatig de darmen, nieren en lever reinigen.

x

Check Also

gates

Zo ver reiken de tentakels van vaccinboer Bill Gates

Advocaat Robert F. Kennedy jr., de zoon ...

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x