Homepagina » Gezondheid » Dit giftige spul zit overal in en kan leiden tot kanker en diabetes. Journalist stuit op alarmerende wetenschappelijke feiten
Dit giftige spul zit overal in en kan leiden tot kanker en diabetes. Journalist stuit op alarmerende wetenschappelijke feiten

Dit giftige spul zit overal in en kan leiden tot kanker en diabetes. Journalist stuit op alarmerende wetenschappelijke feiten

Europa heeft na twee jaar onderhandelen alweer geen beslissing kunnen nemen over het verlengen van de vergunning van de controversiële onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend als Roundup.

Wat ooit werd geïntroduceerd als een voor de mens volstrekt schadeloos product, is in de praktijk – nu blijkt dat het overal in zit, in ons drinkwater, in de landbouwgrond, in ons volkorenbrood en zelfs in moedermelk – ‘giftig spul’ dat kan leiden tot kanker, diabetes, alzheimer en misvormingen bij kinderen.

Carey Gillam, een gerenommeerd Reuters-journalist, dook in het dossier over de pesticide Roundup en schreef er het boek Giftig spul over.

Kapot geprocedeerd

Zij vond niet alleen alarmerende wetenschappelijke feiten, maar stuitte ook op een machtige multinational, Monsanto, die er alles aan doet om zijn lucratieve patent op het middel te beschermen.

Wetenschappers worden door het slijk gehaald, journalisten bedreigd, politici omgekocht, kritische boeren kapot geprocedeerd.

Onze leefomgeving is doortrokken van het chemische bestrijdingsmiddel dat we kennen als glyfosaat of Roundup.

Genetisch gemodificeerde gewassen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen dit glyfosaat.

Enorme invloed

DDT is vanwege de risico’s die het heeft voor leefomgeving en volksgezondheid tegenwoordig verboden, maar ooit werd deze insecticide overal ter wereld op grote schaal toegepast.

Destijds zei men dat DDT een zegen voor de hele mensheid was.

Ook glyfosaat werd aangeprezen als een ontdekking die maar eens in de 100 jaar plaatsvindt.

Net zoals de waarheid over de gevaren van DDT uiteindelijk boven water kwam, heeft men ook ontdekt hoeveel verwoesting het jarenlange gebruik van Roundup heeft aangericht.

Het is opnieuw een voorbeeld van de enorme invloed die bedrijven hebben, een invloed die de bescherming van de bevolking vaak overtroeft.

Geïntimideerd

Zoals altijd begint alles met macht, geld en politiek. Zij hebben hun krachten gebundeld om het gebruik van glyfosaat tot ongekende hoogte op te stuwen en deze giftige pesticide tot een vast ingrediënt te maken van wat mensen over de hele wereld eten.

Velen krijgen dodelijke ziekten die met glyfosaat in verband staan, terwijl wetenschappers die over de risico’s aan de bel trekken, worden geïntimideerd en aan de schandpaal genageld.

Uit bedrijfsinterne documentatie en communicatie blijkt hoe het bedrijfsleven en wetenschappers toezichthouders en politici hebben gemanipuleerd om toe te staan dat deze chemische stof steeds grootschaliger werd gebruikt.

Er zijn sterke aanwijzingen dat glyfosaat bij mensen kanker kan veroorzaken. Residuen van deze mogelijk kankerverwekkende stof worden regelmatig aangetroffen in een hele reeks van populaire voedingsmiddelen, waaronder cornflakes en allerlei snacks.

Schadelijke effecten

Ook is gebleken dat gebruik van glyfosaat schadelijke effecten heeft op de bodembiologie, wat de gezondheid en voedingswaarde van gewassen aantast.

Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat de stof het hormoonsysteem verstoort, wat kan leiden tot bepaalde vormen van kanker, geboorteafwijkingen en ontwikkelingsproblemen bij kinderen.

Bedrijven houden toezichthouders stevig in hun greep en houden aanwijzingen voor schadelijke effecten onder de tafel.

Dit specifieke bestrijdingsmiddel – glyfosaat – is slechts één van de ontelbare chemische stoffen die zich hecht in ons leven hebben verankerd.

Allerlei gevaren

De ondernemingen die deze stoffen verkopen worden er rijk van, maar de mensen die ermee in contact komen staan bloot aan allerlei gevaren.

Er is omvangrijk en nog steeds groeiend bewijsmateriaal dat er een verband is tussen enerzijds blootstelling aan pesticiden, en anderzijds verschillende vormen van kanker, diabetes, neurodegeneratieve aandoeningen als parkinson en alzheimer, aangeboren afwijkingen en aandoeningen aan de geslachtsorganen.

Boekentip: Giftig spul. Over het pesticide Roundup, kanker, Monsanto en corruptieVind je deze informatie leuk? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. vuile honden .
  zelfs in biologisch voer vind je het terug.
  nou smakelijk vreeten

  12 likes
 2. Agenda21!!!!!

  11 likes
 3. niet iedereen schijnt nog te snappen dat de wereld bevolking gereduceerd moet worden tot een half miljoen.
  de zaden voor het tuig liggen klaar op spitbergen.
  hoe kom je van die moordenaars af?

  10 likes
 4. Op het nippertje gaat het niet door wat deze duisteren willen!!

  9 likes
 5. ik snap niet waarom de mensen het dan ook blijven kopen ?
  waarom stoppen ze niet met het kopen van deze producten… dan stopt het vanzelf :S

  4 likes
 6. Waar sterven al die holistische artsen zo snel aan?

  4 likes
 7. “De mensen moeten veranderen, of anders sterven”(Maitreya).

  3 likes
 8. Zelfs insecten en vogels koolmeesjes en andere kleine vogels kunnen geen voedsel meer vinden door dat intensieve giftige KLOTE landbouw!!! ja ik ben BOOS!
  biologen en bosbeheerders luiden de NOODKLOK!! was gisteren in het nieuws!!
  en als insecten en vogels uit worden geroeid he??!!

  1 likes
 9. Hey rare en ergste wat ik hiervan vind , dat de eigenaren die dit goedje ooit op de wereld publiceerden nooit maar dan ook nooit vervolgt zijn geworden voor hun daden . Ik zeg levenslang de gevangenis in, dat soort lui zijn erger dan hitler.

  1 likes
 10. ” Ook glyfosaat werd aangeprezen als een ontdekking die maar eens in de 100 jaar plaatsvindt”

  in nog geen 100 jaar heeft de mensheid de wereld VERGIFTIGD!!! en straks alles uitgeroeid!!
  niet alleen monsantos giftige kanker verwekkende rotzooi, maar ook de zeen , vissen en alles kapot gemaakt door PLASTIEK wat allang verboden zou moeten worden maar , neeee gewoon doorgaan want het is goed voor de economische KLOTE groei!!

  0 likes
 11. . . . misschien is het o.a. wat, regelmatig de darmen, nieren en lever reinigen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...

Overwinning: totaalverbod op omstreden onkruidgif Roundup in Duitsland. Wie volgt?

Overwinning: totaalverbod op omstreden onkruidgif Roundup in Duitsland. Wie volgt?

Duitsland gaat het gebruik van het omstreden ...