Gezondheid

Dit giftige spul zit overal in en kan leiden tot kanker en diabetes. Journalist stuit op alarmerende wetenschappelijke feiten

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Europa heeft na twee jaar onderhandelen alweer geen beslissing kunnen nemen over het verlengen van de vergunning van de controversiële onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend als Roundup.

Wat ooit werd geïntroduceerd als een voor de mens volstrekt schadeloos product, is in de praktijk – nu blijkt dat het overal in zit, in ons drinkwater, in de landbouwgrond, in ons volkorenbrood en zelfs in moedermelk – ‘giftig spul’ dat kan leiden tot kanker, diabetes, alzheimer en misvormingen bij kinderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Carey Gillam, een gerenommeerd Reuters-journalist, dook in het dossier over de pesticide Roundup en schreef er het boek Giftig spul over.

Kapot geprocedeerd

Zij vond niet alleen alarmerende wetenschappelijke feiten, maar stuitte ook op een machtige multinational, Monsanto, die er alles aan doet om zijn lucratieve patent op het middel te beschermen.

Wetenschappers worden door het slijk gehaald, journalisten bedreigd, politici omgekocht, kritische boeren kapot geprocedeerd.

Onze leefomgeving is doortrokken van het chemische bestrijdingsmiddel dat we kennen als glyfosaat of Roundup.

Genetisch gemodificeerde gewassen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen dit glyfosaat.

Enorme invloed

DDT is vanwege de risico’s die het heeft voor leefomgeving en volksgezondheid tegenwoordig verboden, maar ooit werd deze insecticide overal ter wereld op grote schaal toegepast.

Destijds zei men dat DDT een zegen voor de hele mensheid was.

Ook glyfosaat werd aangeprezen als een ontdekking die maar eens in de 100 jaar plaatsvindt.

Net zoals de waarheid over de gevaren van DDT uiteindelijk boven water kwam, heeft men ook ontdekt hoeveel verwoesting het jarenlange gebruik van Roundup heeft aangericht.

Het is opnieuw een voorbeeld van de enorme invloed die bedrijven hebben, een invloed die de bescherming van de bevolking vaak overtroeft.

Geïntimideerd

Zoals altijd begint alles met macht, geld en politiek. Zij hebben hun krachten gebundeld om het gebruik van glyfosaat tot ongekende hoogte op te stuwen en deze giftige pesticide tot een vast ingrediënt te maken van wat mensen over de hele wereld eten.

Velen krijgen dodelijke ziekten die met glyfosaat in verband staan, terwijl wetenschappers die over de risico’s aan de bel trekken, worden geïntimideerd en aan de schandpaal genageld.

Uit bedrijfsinterne documentatie en communicatie blijkt hoe het bedrijfsleven en wetenschappers toezichthouders en politici hebben gemanipuleerd om toe te staan dat deze chemische stof steeds grootschaliger werd gebruikt.

Er zijn sterke aanwijzingen dat glyfosaat bij mensen kanker kan veroorzaken. Residuen van deze mogelijk kankerverwekkende stof worden regelmatig aangetroffen in een hele reeks van populaire voedingsmiddelen, waaronder cornflakes en allerlei snacks.

Schadelijke effecten

Ook is gebleken dat gebruik van glyfosaat schadelijke effecten heeft op de bodembiologie, wat de gezondheid en voedingswaarde van gewassen aantast.

Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat de stof het hormoonsysteem verstoort, wat kan leiden tot bepaalde vormen van kanker, geboorteafwijkingen en ontwikkelingsproblemen bij kinderen.

Bedrijven houden toezichthouders stevig in hun greep en houden aanwijzingen voor schadelijke effecten onder de tafel.

Dit specifieke bestrijdingsmiddel – glyfosaat – is slechts één van de ontelbare chemische stoffen die zich hecht in ons leven hebben verankerd.

Allerlei gevaren

De ondernemingen die deze stoffen verkopen worden er rijk van, maar de mensen die ermee in contact komen staan bloot aan allerlei gevaren.

Er is omvangrijk en nog steeds groeiend bewijsmateriaal dat er een verband is tussen enerzijds blootstelling aan pesticiden, en anderzijds verschillende vormen van kanker, diabetes, neurodegeneratieve aandoeningen als parkinson en alzheimer, aangeboren afwijkingen en aandoeningen aan de geslachtsorganen.

Boekentip: Giftig spul. Over het pesticide Roundup, kanker, Monsanto en corruptie

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
krikke
krikke
6 jaren geleden

vuile honden .
zelfs in biologisch voer vind je het terug.
nou smakelijk vreeten

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Agenda21!!!!!

salvar
salvar
6 jaren geleden

niet iedereen schijnt nog te snappen dat de wereld bevolking gereduceerd moet worden tot een half miljoen.
de zaden voor het tuig liggen klaar op spitbergen.
hoe kom je van die moordenaars af?

Frans
Frans
6 jaren geleden

Op het nippertje gaat het niet door wat deze duisteren willen!!

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x