Straling

Ziekte door elektromagnetische velden afkomstig van mobieltjes en wifi aantoonbaar: “Groot gebrek aan kennis”

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij mensen die ziek worden door elektromagnetische velden (EMV) en chemische overgevoeligheid is objectief medisch vast te stellen waardoor hun gezondheidsklachten worden veroorzaakt en hoe ze behandeld kunnen worden. De internationaal erkende Franse oncoloog professor dr. Dominique Belpomme heeft daarvoor een diagnose en behandelmethode ontwikkeld.

Samen met andere medici en wetenschappers mocht hij medio februari zijn onderzoek toelichten tijdens een congres in het Franse parlementsgebouw. Dat werd georganiseerd door parlementslid Laurence Abeille en Europarlementariër Michèle Rivasi en had de steun van oud WHO-directeur Gro Harlem Brundtland. Daarbij riepen ze op om elektrohypersensitiviteit (EHS) en meervoudige chemische overgevoeligheid (MCS) te erkennen als medische aandoening en als een functionele arbeidsstoornis.

Belpomme onderzocht 1216 patiënten die beweerden aan EHS of MCS te lijden. Hij voerde bij hen hersenscans en biologische testen uit, onderzocht bloed en urine en ontdekte verschillende biomarkers.

Hersenontstekingen en oxidatieve stress

Hij vond verhoogde gehaltes van het CRP-eiwit, dat ontstekingen veroorzaakt en tot Alzheimer kan leiden. Lagere gehaltes van vitamine D2-D3 en verhoogde gehaltes histamine en immunoglobuline in het bloed wezen op ontstekingen. Ook mat hij verhoogde gehaltes van eiwitten en stoffen als nitrotyrosine die hersenbeschadiging kunnen veroorzaken. In hun urine vond hij hormonen als melatonine, wat duidt op chronische ziektes en slaapproblemen kan veroorzaken. Ook onderzocht hij met een echo hoe het bloed in de hersenen reageerde op EMV en chemische stoffen. Volgens Belpomme verstoort EMV de beschermende bloed-hersenbarrière die hersens moet beschermen, wat leidt tot hersenontstekingen en oxidatieve stress. Dat veroorzaakt weer neurodegeneratieve ziektes als Alzheimer, Parkinson of MS, maar ook schizofrenie, autisme en bipolaire stoornissen.

Alle deelnemende patiënten werden eerst onderzocht om andere aandoeningen uit te kunnen sluiten. Zij leden aan symptomen als hoofdpijn, huid- en zenuwaandoeningen, geheugenverlies, concentratieproblemen, slapeloosheid, chronische vermoeidheid en depressieve klachten. Symptomen die afnamen of verdwenen als blootstelling aan EMV of chemische stoffen werd vermeden.

De behandelmethode die Belpomme voorstaat lijkt op die bij auto-immuunziektes. Hij bestaat uit herstel van de bloedvoorziening naar de hersenen, het verhogen van gehaltes vitamine, antihistamine en antioxidanten en bescherming tegen EMV en chemische stoffen.

Mobiele en draadloze telefoons

Mensen met MCS claimen ziek te worden van diverse chemische stoffen en/of geuren en kunnen daardoor nauwelijks meer een normaal leven leiden. MCS werd in 1961 voor het eerst benoemd en in 1999 werd internationaal overeenstemming bereikt over de symptomen en de criteria om de aandoening vast te stellen.

Mensen die lijden aan EHS, ook wel elektrogevoeligheid of elektroallergie genoemd, claimen dat hun gezondheidsklachten veroorzaakt worden door blootstelling aan elektromagnetische velden van mobiele en draadloze telefoons, wifi, elektrische apparaten of kabels en andere bronnen. Over EHS wordt sinds 1991 gesproken en gerapporteerd, maar veel landen erkennen de klachten niet als een functionele stoornis die arbeidsongeschiktheid kan veroorzaken. Wel erkent de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sinds 2004 dat blootstelling aan elektromagnetische velden nadelige gezondheidseffecten kan hebben. In landen als Zwitserland, Duitsland of Engeland geeft tussen de 5 en 11 procent van bevolking aan last te hebben van EHS. Nu 7 miljard mensen op de wereld een mobiele telefoon gebruiken, verwacht Belpomme dat deze percentages zullen toenemen. Volgens de professor is er een groot gebrek aan kennis, waardoor medici ontkennen dat er wetenschappelijk bewijs is voor de relatie tussen de klachten en EMV.

Echte aandoeningen

Zijn onderzoek heeft duidelijke klinische symptomen aangetoond, waardoor bewezen is dat EHS en MCS geen psychische of psychosomatische, maar echte, pathologische, somatische aandoeningen zijn. De studie is verschenen in het blad Reviews on Environmental Health.

Professor Belpomme is hoogleraar oncologie op de Universiteit van Parijs-Descartes, werkt als oncoloog in het Parijse universiteitsziekenhuis, is voorzitter van het Europese onderzoeksinstituut naar kanker en milieu (ECERI) en oprichter en voorzitter van de vereniging voor onderzoek en behandeling van kanker (ARTAC). Hij is internationaal bekend vanwege zijn kankeronderzoek, maar ook vanwege zijn strijd tegen milieuvervuiling. Zo was hij initiatiefnemer voor het Appel van Parijs in 2004, waarin 500 wetenschappers uit heel Europa – onder wie diverse Nobelprijswinnaars – waarschuwden dat milieuvervuiling leidt tot meer gevallen van kanker, onvruchtbaarheid, astma en allergie. Via ARTAC doet Belpomme ook onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van elektromagnetische en toxische belastingen.

[Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Ook ik maak me al geruime tijd grote zorgen over de al maar toenemende e.m.s. van alle gadgets die niet meer uit ons leven weg te denken zijn. Ik werd er zelfs enigszins wanhopig onder omdat de capaciteit en veelvuldigheid en daarmee de ziekmakende e.m.s. zodanig uit de hand begint te lopen dat rampzalige gevolgen niet lang meer uit kunnen blijven.

Maar tot mijn grote vreugde is ook daar een oplossing voor die onze gezondheid niet meer schaadt en zeer binnenkort hopelijk de markt zal gaan veroveren. De overdracht zal niet meer gebeuren via de ouderwetse radiogolven maar via licht. Onschadelijk en veel en veel sneller ! Zo zijn er steeds weer ontwikkelingen die een mens weer hoop geven, de satanische macht die haar grip op de mens verliest en gezondheidsbedreigende technologie die omgeturnd wordt tot mensvriendelijke technologie. Soms gaat het in hoog tempo de goede kant op.

http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/van-levensgevaarlijk-wifi-naar-top-lifi/

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Als dit niet te bestrijden en te genezen valt, dan kunnen we ons afvragen of we wel zonder mobieltjes en wifi kunnen.

Rini
Rini
6 jaren geleden

Gek he alles moet getest worden als je iets op de markt brengt,maar ditmag zomaar zonder dat het getest is verkocht worden,daar aan merk je al dat het super stikt.

BBQ
BBQ
6 jaren geleden

De Nederlandse regering loopt aan het handje van de telecomindustrie.
Nederland hanteert daardoor (samen met enkele andere landen) de hoogste stralingsnorm TER WERELD!

Bouwbiologische norm: 0,001 µW/cm2 = 10 µW/m2 (buitenshuis) (0,06 V/m)

Nederland: 1000 µW/cm2 = 10.000.000 µW/m2 (61 V/m)

0,3 µW/cm2 kan bij sommige mensen al klachten veroorzaken.

Zolang de industrie bepaalt, en alleen onderzoek pleegt naar de thermische effecten, is de enige oplossing jezelf beschermen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x