Homepagina » Straling » Ziekte door elektromagnetische velden afkomstig van mobieltjes en wifi aantoonbaar: “Groot gebrek aan kennis”
Ziekte door elektromagnetische velden afkomstig van mobieltjes en wifi aantoonbaar

Ziekte door elektromagnetische velden afkomstig van mobieltjes en wifi aantoonbaar: “Groot gebrek aan kennis”

Bij mensen die ziek worden door elektromagnetische velden (EMV) en chemische overgevoeligheid is objectief medisch vast te stellen waardoor hun gezondheidsklachten worden veroorzaakt en hoe ze behandeld kunnen worden. De internationaal erkende Franse oncoloog professor dr. Dominique Belpomme heeft daarvoor een diagnose en behandelmethode ontwikkeld.

Samen met andere medici en wetenschappers mocht hij medio februari zijn onderzoek toelichten tijdens een congres in het Franse parlementsgebouw. Dat werd georganiseerd door parlementslid Laurence Abeille en Europarlementariër Michèle Rivasi en had de steun van oud WHO-directeur Gro Harlem Brundtland. Daarbij riepen ze op om elektrohypersensitiviteit (EHS) en meervoudige chemische overgevoeligheid (MCS) te erkennen als medische aandoening en als een functionele arbeidsstoornis.

Belpomme onderzocht 1216 patiënten die beweerden aan EHS of MCS te lijden. Hij voerde bij hen hersenscans en biologische testen uit, onderzocht bloed en urine en ontdekte verschillende biomarkers.

Hersenontstekingen en oxidatieve stress

Hij vond verhoogde gehaltes van het CRP-eiwit, dat ontstekingen veroorzaakt en tot Alzheimer kan leiden. Lagere gehaltes van vitamine D2-D3 en verhoogde gehaltes histamine en immunoglobuline in het bloed wezen op ontstekingen. Ook mat hij verhoogde gehaltes van eiwitten en stoffen als nitrotyrosine die hersenbeschadiging kunnen veroorzaken. In hun urine vond hij hormonen als melatonine, wat duidt op chronische ziektes en slaapproblemen kan veroorzaken. Ook onderzocht hij met een echo hoe het bloed in de hersenen reageerde op EMV en chemische stoffen. Volgens Belpomme verstoort EMV de beschermende bloed-hersenbarrière die hersens moet beschermen, wat leidt tot hersenontstekingen en oxidatieve stress. Dat veroorzaakt weer neurodegeneratieve ziektes als Alzheimer, Parkinson of MS, maar ook schizofrenie, autisme en bipolaire stoornissen.

Alle deelnemende patiënten werden eerst onderzocht om andere aandoeningen uit te kunnen sluiten. Zij leden aan symptomen als hoofdpijn, huid- en zenuwaandoeningen, geheugenverlies, concentratieproblemen, slapeloosheid, chronische vermoeidheid en depressieve klachten. Symptomen die afnamen of verdwenen als blootstelling aan EMV of chemische stoffen werd vermeden.

De behandelmethode die Belpomme voorstaat lijkt op die bij auto-immuunziektes. Hij bestaat uit herstel van de bloedvoorziening naar de hersenen, het verhogen van gehaltes vitamine, antihistamine en antioxidanten en bescherming tegen EMV en chemische stoffen.

Mobiele en draadloze telefoons

Mensen met MCS claimen ziek te worden van diverse chemische stoffen en/of geuren en kunnen daardoor nauwelijks meer een normaal leven leiden. MCS werd in 1961 voor het eerst benoemd en in 1999 werd internationaal overeenstemming bereikt over de symptomen en de criteria om de aandoening vast te stellen.

Mensen die lijden aan EHS, ook wel elektrogevoeligheid of elektroallergie genoemd, claimen dat hun gezondheidsklachten veroorzaakt worden door blootstelling aan elektromagnetische velden van mobiele en draadloze telefoons, wifi, elektrische apparaten of kabels en andere bronnen. Over EHS wordt sinds 1991 gesproken en gerapporteerd, maar veel landen erkennen de klachten niet als een functionele stoornis die arbeidsongeschiktheid kan veroorzaken. Wel erkent de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sinds 2004 dat blootstelling aan elektromagnetische velden nadelige gezondheidseffecten kan hebben. In landen als Zwitserland, Duitsland of Engeland geeft tussen de 5 en 11 procent van bevolking aan last te hebben van EHS. Nu 7 miljard mensen op de wereld een mobiele telefoon gebruiken, verwacht Belpomme dat deze percentages zullen toenemen. Volgens de professor is er een groot gebrek aan kennis, waardoor medici ontkennen dat er wetenschappelijk bewijs is voor de relatie tussen de klachten en EMV.

Echte aandoeningen

Zijn onderzoek heeft duidelijke klinische symptomen aangetoond, waardoor bewezen is dat EHS en MCS geen psychische of psychosomatische, maar echte, pathologische, somatische aandoeningen zijn. De studie is verschenen in het blad Reviews on Environmental Health.

Professor Belpomme is hoogleraar oncologie op de Universiteit van Parijs-Descartes, werkt als oncoloog in het Parijse universiteitsziekenhuis, is voorzitter van het Europese onderzoeksinstituut naar kanker en milieu (ECERI) en oprichter en voorzitter van de vereniging voor onderzoek en behandeling van kanker (ARTAC). Hij is internationaal bekend vanwege zijn kankeronderzoek, maar ook vanwege zijn strijd tegen milieuvervuiling. Zo was hij initiatiefnemer voor het Appel van Parijs in 2004, waarin 500 wetenschappers uit heel Europa – onder wie diverse Nobelprijswinnaars – waarschuwden dat milieuvervuiling leidt tot meer gevallen van kanker, onvruchtbaarheid, astma en allergie. Via ARTAC doet Belpomme ook onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van elektromagnetische en toxische belastingen.

[Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Ook ik maak me al geruime tijd grote zorgen over de al maar toenemende e.m.s. van alle gadgets die niet meer uit ons leven weg te denken zijn. Ik werd er zelfs enigszins wanhopig onder omdat de capaciteit en veelvuldigheid en daarmee de ziekmakende e.m.s. zodanig uit de hand begint te lopen dat rampzalige gevolgen niet lang meer uit kunnen blijven.

  Maar tot mijn grote vreugde is ook daar een oplossing voor die onze gezondheid niet meer schaadt en zeer binnenkort hopelijk de markt zal gaan veroveren. De overdracht zal niet meer gebeuren via de ouderwetse radiogolven maar via licht. Onschadelijk en veel en veel sneller ! Zo zijn er steeds weer ontwikkelingen die een mens weer hoop geven, de satanische macht die haar grip op de mens verliest en gezondheidsbedreigende technologie die omgeturnd wordt tot mensvriendelijke technologie. Soms gaat het in hoog tempo de goede kant op.

  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/van-levensgevaarlijk-wifi-naar-top-lifi/

  7 likes
  • BBQ schreef:

   Ik zou niet of LIFI gaan zitten wachten. 5G komt eraan en gezien de hoge ontwikkelingskosten zal de industrie dit soort lompe technologiën uitmelken tot de laatste cent alvorens verder te kijken. Reken eerst maar eens op 6G, 7G, 8G, 9G, 10G… wie weet als er tegen die tijd genoeg bewustzijn is onder de massa, en daardoor, politici gaat het langzaam de goede kant op.

   Besef dat de industrie is er niet voor jouw gezondheid, de industrie is er om behoeftes te creëren en winst te maken.

   7 likes
   • exegese schreef:

    Dat is op zich best een aannemelijke hypothese @BBQ, maar het zou ook zo maar kunnen dat ze ingehaald worden door meer integere belangen omdat er nu eenmaal andere krachten in het veld lijken te domineren . Laten we samen kijken of en bij welke G ze uit de bocht vliegen en LIFI vrij baan krijgt. Hoe meer mensen hier over praten hoe meer mensen het gevaar duiden hoe sneller ze uitgerangeerd zijn met hun ziekelijke WIFI.

    4 likes
    • BBQ schreef:

     Hopelijk heb ik geen gelijk maar het TEDx filmpje waarin LIFI werd geïntroduceerd is inmiddels al 4 jaar oud. In die 4 jaar is er geen LIFI revolutie ontstaan. Wel zijn we in die 4 jaar 24/7 in steeds hogere mate bestraald door een toenemend aantal UMTS/LTE masten en draadloze tech overal om ons heen.
     Maar… ik zie net… dat er inmiddels ook een TED filpmje is, wat natuurlijk wel serieuzer genomen wordt dan TEDx: https://www.youtube.com/watch?v=iHWIZsIBj3Q Een stapje in de juiste richting.
     Verder lijkt het zo te zijn dat LIFI eerder een aanvulling zal/kan worden op WIFI dan een complete vervanging.
     Uiteindelijk zal de omslag wel plaats gaan vinden maar ik ga daar niet op zitten wachten en neem de maatregelen die ik nemen kan.
     Over asbest was in de jaren 30 al duidelijk dat het schadelijk is, in de jaren 60 was al bekend dat het kankerverwekkend is en pas in de jaren 90 werd het verboden. De erfenis daarvan ligt er voorlopig nog.

     0 likes
   • Peter schreef:

    Aan de andere kant is het dan ook wel zo dat hun eigen commerciële systeem ervoor zorgt dat wanneer iets overduidelijk beter en/of sneller is, elke aanbieder dat zal gaan doen om de concurrent voor te zijn. Want “sneller” is immers een verkoopargument dat geen bedrijf zal laten liggen. Elk voordeel, zoals iets dat geen straling meer in huis heeft (het is toch een grote discussie) zal als commercieel argument benut worden, als men maar genoeg geld ruikt. Toen de glasvezel kwam ten opzichte van de oude coax tv-kabel, moest je eens zien hoe snel ze daarmee waren.

    2 likes
  • Elise49 schreef:

   Heb jij dat verhaal wel goed gelezen? Via led licht. Sinds de gloeilamp is vervangen hebben massa’s mensen last van hoofdpijn, slecht zien enz.
   SPELEN MET ENERGIE IS EN BLIJFT GEVAARLIJK! Vraag me af of wanttoknow wel wil weten wat wanttoknow is.

   4 likes
   • exegese schreef:

    Het is waar dat led ook nadelen en enig gevaar voor de gezondheid heeft, dit valt echter volledig in het niet bij de overweldigende negatieve invloed van de overal aanwezige e.m.s. Daar komt bij dat de led-lamp nog niet uitontwikkeld is en zeker nog voor verbetering vatbaar. Spelen met energie is zeker gevaarlijk maar zonder energie is er ook geen leven. Het is zoeken naar de beste oplossing en elkaar op de hoogte houden van de beste opties. Persoonlijk geloof ik oprecht dat dit de intentie is van wanttoknow

    3 likes
  • Frank schreef:

   Vroeger, als men iets ontdekte zoals elektriciteit, magnetisme of röntgenstraling, dan begon men direct allerlei onzinnige beneficiaire eigenschappen aan dat wonderlijke nieuwe spul toe te kennen.

   Tegenwoordig is het totaal omgekeerd. Nog voordat men goed en wel kennis van een nieuwe techniek heeft genomen stromen al de eerste klachten binnen. GSM zendmasten veroorzaken al klachten vóórdat ze zijn aangezet.

   Maak maar vast een FB-pagina voor LiFi sensitieven aan, succes gegarandeerd.
   Het wantrouwen regeert, niet het verstand.

   1 likes
 • Kalki schreef:

  Als dit niet te bestrijden en te genezen valt, dan kunnen we ons afvragen of we wel zonder mobieltjes en wifi kunnen.

  2 likes
  • vladi schreef:

   nee jij vraagt je dat af,ik weet zeker dat ik zonder mobiel kan.

   fff

   9 likes
  • Elise49 schreef:

   Ik heb nog steeds geen mobiel. Maar ja, mijn kinderen wel. Moet ook wel. digd met sms functie voor school enz. Nog effe en ik moet ook. Als telefoonnummer je bsn nummer wordt.
   Ik ben nog steeds “boos”, want sinds de mobiel heb ik minder contact met mensen. Mensen die geen vaste telefonie hebben, die bel ik niet even ivm kosten. Weer een voorbeeld dat je gestuurd wordt.
   Ik woon dicht bij een wijkgebouw. Zie regelmatig kinderwagens met mensen die aan het sms enz. zijn en tegelijkertijd de wagen voortduwen. Ik word daar best onpasselijk van. Voelt echt niet goed. Ook bij mijn eigen kinderen niet. Zeg dit regelmatig, maar dat helpt niet meer. Volledig opgeslokt in een andere dimensie. Ze vinden Harry Potter leuk en ik zeg dan dat het dementors effect hetzelfde is als hun mobiel/laptopgedrag. Zelfs dat helpt niet.

   0 likes
 • BBQ schreef:

  De Nederlandse regering loopt aan het handje van de telecomindustrie.
  Nederland hanteert daardoor (samen met enkele andere landen) de hoogste stralingsnorm TER WERELD!

  Bouwbiologische norm: 0,001 µW/cm2 = 10 µW/m2 (buitenshuis) (0,06 V/m)

  Nederland: 1000 µW/cm2 = 10.000.000 µW/m2 (61 V/m)

  0,3 µW/cm2 kan bij sommige mensen al klachten veroorzaken.

  Zolang de industrie bepaalt, en alleen onderzoek pleegt naar de thermische effecten, is de enige oplossing jezelf beschermen.

  5 likes
  • Elise49 schreef:

   Nog effe en er komt speciale kleding daarvoor op de markt. Als ontlader. Misschien iets met koper. Mutsje met uitstekende koperdraadje. Soort van bliksemafleider idee. Wordt lachen als je elkaar kust enz. Of had ik dit idee niet moet schrijven, voordat ik patent had aangevraagd. Gaan we daarna de dieren/planten er ook 1 geven?
   Voor mij mag de hele mikmak weg: zendmasten, mobiel enz. Ben er zooo klaar mee. Ongelofelijk, dat dit allemaal zomaar kan/mag.

   2 likes
 • Rini schreef:

  Gek he alles moet getest worden als je iets op de markt brengt,maar ditmag zomaar zonder dat het getest is verkocht worden,daar aan merk je al dat het super stikt.

  5 likes
 • Johan schreef:

  Piloten zien wifi echt niet zitten. Heel interessant artikel. Het heet: wifi en piloten.

  2 likes
 • only yoU schreef:

  Ben überhaupt geen aansteller maar heb er wel tinnitus sinds 10 jaar gekregen?

  2 likes
 • vladi schreef:

  kijk maar eens hoe ze over de jaren de stroommasten vol hebben gehangen met ronde zendschotels.

  wie weet word dit in de toekomst als wapen tegen het volk (goyem) gebruikt.

  fff

  1 likes
 • Lies schreef:

  Heeft wifi nu ook schade door de buren?
  Twee andere draadloze netwerkverbindingen op mijn laptap, zijn helemaal groen en daar zou ik met de juiste
  code van het modem ook internet van kunnen ontvangen. Ik zet mijn computerverbinding wel eens uit als ik met andere dingen bezig ben op de computer. Maar heeft dat nu wel of geen zin?

  0 likes
 • x

  Check Also

  freek de jonge

  Freek de Jonge in ‘Volendam’: ‘Ze heffen het glas bij het RIVM als er weer een dode is’

  Tegenwoordig deugt Freek de Jonge. Zo stond ...

  WHO

  ‘WHO is corrupt’: Amerika doet NIET mee aan wereldwijd initiatief coronavaccin

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is een internationaal initiatief ...

  >