Homepagina » Archeologie » Gigantische 2,6 meter lange sarcofaag ontdekt in Egypte. Wie ligt hier begraven?
Gigantische 2,6 meter lange sarcofaag ontdekt in Egypte. Wie ligt hier begraven?

Gigantische 2,6 meter lange sarcofaag ontdekt in Egypte. Wie ligt hier begraven?

In Egypte is een mysterieuze zwarte sarcofaag ontdekt. De tombe, die stamt uit de Ptolemaeïsche periode, is gevonden in de stad Alexandrië.

Dr. Mostafa Waziri van de Egyptische Raad voor Oudheden kondigde op Facebook aan dat de sarcofaag met een lengte van 2,6 meter de grootste is die ooit is gevonden in Alexandrië.

Niet geopend

De sarcofaag bevond zich zo’n vijf meter onder het oppervlak. Uit onderzoek blijkt dat de tombe in ruim 2000 jaar niet geopend is geweest.

Er is ook een hoofd gevonden van albast, een zacht gesteente, waarschijnlijk van de eigenaar van de sarcofaag. Archeologen hebben geen idee wie de kolossale figuur is die in de tombe begraven ligt.

Geheimen prijsgeven

De grootste sarcofaag die ooit in Egypte is gevonden had een lengte van ruim vier meter.

Het Oude Egypte blijft geheimen prijsgeven. Onlangs ontdekten archeologen een 2200 jaar oude munt met daarop het gezicht van koning Ptolemaeus III, een voorouder van Cleopatra.

[IFLScience]


Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Blijft interessant de geheimen van Egypte, alleen jammer dat de aangegeven tijdlijnen niet kloppen waardoor een verkeerd beeld van de geschiedenis gevormd wordt.

  Waarschijnlijk zullen we ook niet te horen krijgen wat er in de sacrofaag aangetroffen wordt net zoals veeeeele andere ontdekkingen. Wat mij persoonlijk erg interesseerd is de Hall of records die misschien wel onder de sfinx ligt…. Helaas horen we daar nooit meer wat over of de andere ontdekkingen die in de grote Pyramide gedaan worden!!

  Jammer…..

  15 likes
 2. Dat is reuze(n) interessant nieuws…

  12 likes
 3. Het gevonden hoofd doet niet Egyptisch of Afrikaans aan, ben benieuwd.

  2 likes
 4. Nogmaals. Toen tijdens de zondvloed de titanen uitstierven en de dominantie der reuzen was beëindigd, mengden de overlevende kleinere reuzen zich met de mensen, en zij werden door verschillende mensen volkeren geadopteerd. Toen de wereld van de oudheid in sommige plekken werd opgeruimd voor landbouw doeleinden, zoals rond de Nijl in Egypte, werden de piramides aangetroffen, afgestoft en opgelapt (in eerste instantie voor hun esthetische waarde). Door het activeren van de lokale piramides werd al leven en de landbouw sterk gestimuleerd en kwam er ook nog eens veel van de oude wijsheid en fysieke kracht van het reuzen ras tussen de mensen (waarvan de nieuwere generaties human-sized waren gebleven) terug en begonnen zij wederom te groeien, en door deze vergeten ‘bovennatuurlijke groei’ en vergeten diepere wijsheid en inzicht werden zij door de mensen tot nobiliteit verheven om over het mensen volk te waken als ‘goden’.
  Dit is hoe ik sterk vermoed dat de vroege Egyptische geschiedenis werkelijk is begonnen.

  2 likes
 5. Even bij de les blijven, he! De sarcofaag is ongebruikelijk groot… (ofschoon die 2,60 lengte nu ook niet echt exorbitant is…). Nog een keer: de sacrofaag is ongebruikelijk “groot”… De inhoud is nog niet eens bekend! Misschien 2 mummies (een echtpaar?)? Dus nog even wachten met het verzinnen en herschrijven van de geschiedenis, lijkt mij…

  0 likes
 6. Dat hoofd is een Romein, vermoedelijk “Julius Caesar”

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

egypte

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is ...

steden

Overal op aarde worden verloren steden ontdekt op de zeebodem. Deze video geeft een indrukwekkend overzicht

In iedere uithoek van de aarde zijn ...