Gezondheid

Chinezen woedend over omvangrijk vaccinatieschandaal: “Dit is toch gewoon genocide?”

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In China heeft een schandaal met ondeugdelijke vaccins tot angst en woede geleid. Aan de levensgevaarlijke fraude deden onder meer farmaceutische bedrijven en apothekers mee. Het gaat om het grootste schandaal van dit soort in het land.

Na de arrestatie van een moeder, een voormalige apotheker die drie jaar geleden haar licentie verloor, en dochter uit de provincie Shandong kwam de omvang van de zwendel aan het licht. Er is zo’n 100 miljoen euro aan vaccins verhandeld, die niet bij gepaste temperatuur werden bewaard en in veel gevallen vanwege de verstreken houdbaarheidsdatum al lang niet meer verkocht hadden mogen worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Wijdvertakt netwerk

Er lijkt sprake te zijn van een wijdvertakt netwerk, dat in het hele land actief was. Er zijn 35 aanhoudingen verricht en naar 300 mensen wordt nog onderzoek gedaan, waaronder medewerkers van farmaceutische bedrijven en apotheken.

De moeder en dochter verkochten 25 soorten vaccins tegen onder meer polio, encefalitis, hepatitis B, meningitis en waterpokken. Staatszender CCTV meldde dat de vaccins bijwerkingen kunnen hebben en zelfs tot verlamming of de dood kunnen leiden.

“Ik kan niet onder woorden brengen hoe woedend ik ben,” zei een Chinese moeder. “Vijf jaar lang konden deze mensen hun gang gaan. Hoeveel kinderen zijn al slachtoffer geworden en hoeveel zullen er nog volgen?”

Topje van de ijsberg

Afgelopen week stierf een 4-jarig jongetje uit de provincie Guangdong na een vaccinatie tegen meningokokken en polio, maar volgens de autoriteiten is er geen link met het schandaal. “Hoe kun je zeggen dat de dood van het jongetje niets te maken heeft met de vaccins terwijl het onderzoek nog loopt?” vroeg iemand zich af.

Veel Chinezen vrezen dat de pijnlijke kwestie slechts het topje van de ijsberg is en houden rekening met een grotere ramp. De Chinese overheid is al sinds april vorig jaar op de hoogte van de fraude. Social media-gebruikers zijn woedend dat de overheid niet eerder heeft ingegrepen.

“In dit systeem lijkt het niet uit te maken of gewone burgers leven of sterven,” zei één gebruiker. Iemand anders zei: “24 provincies, vijf jaar en hoeveel kinderen! Pas na een jaar onthullen ze dit. Dit is toch gewoon genocide? Ik heb hier geen woorden voor.”

[BBC, Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
8 jaren geleden

“Gelukkig zou zoiets hier nooit gebeuren”

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
8 jaren geleden

Je ziet op steeds meer fronten, dat de waarheid de leugen/corruptie/malversatie achterhaalt!!

Maak de borst maar nat mensen, want er zal de komende tijd nog veel meer aan leugens en bedrog boven tafel komen en door waarheid worden vervangen op allerlei gebieden. Ook de (r)overheid en dus nationale en internationale politiek zal niet ontkomen aan het gezegde: “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel”.

Politiek Den Haag zal zich als marionet van de zogenoemde “mondiale geheime regering” nog tot bloedens toe achter de oren krabben!

Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit een prachtig en vandaag bijzonder zonnig Tukkerland,
Harrie

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Het word tijd dat deze schandalige samenzweringen van de industrie tegen de mensheid boven komen drijven en aangepakt worden! Ik ben erg blij dat al deze dingen steeds meer in de mainstream aandacht beginnen terecht te komen.

trackback
Eindtijdberichtern en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x