Homepagina » Natuur en Milieu » “Kastelen, paleizen en parlementsgebouwen bewust gebouwd op leylijnen”
"Kastelen, paleizen en parlementsgebouwen bewust gebouwd op leylijnen"

“Kastelen, paleizen en parlementsgebouwen bewust gebouwd op leylijnen”

Geheime genootschappen hebben in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten met behulp van de kennis van de oude Egyptenaren energiebanen gecreëerd door op bepaalde plaatsen kastelen, koninklijke paleizen, kerken en kathedralen te plaatsen. Dat stelt David Cowan in zijn nieuwste boek Ley Lines of the UK and USA, meldt de Schotse krant Daily Record.

In de VS is erg veel aandacht voor het boek van David. Hij mocht op de radio vertellen waarom de hoofdstad van de VS volgens hem bewust is gebouwd op leylijnen.

“Leylijnen zijn al decennia een controversieel onderwerp, maar dit boek toont definitief aan dat ze bestaan en dat ze een belangrijke rol hebben gespeeld in onze cultuur,” zei Cowan. “In het verleden wisten alleen de koninklijke families, de kerk, sommige geheime genootschappen en architecten van het bestaan van leylijnen.”

Met een wichelroede volgde David de energieën rond oude begraafplaatsen en steencirkels. Hij bracht in de loop der jaren de energiebanen in kaart en kwam tot de ontdekking dat ze bij elkaar komen op plaatsen waar belangrijke kastelen zijn gebouwd.

Alle banen vinden volgens David hun oorsprong in vulkanische plugs of uitgestorven vulkanen. Edinburgh Castle in Schotland is bijvoorbeeld gebouwd op een vulkanische plug.

“Staffa is een vulkanisch eiland met vreemde basaltkolommen,” zei David. “Vanaf dit eiland loopt een lijn naar Dundurn Hill in St. Fillans, waar ooit het fort stond van de koningen die over Schotland, Ierland en het grootste deel van Engeland heersten.”

"Kastelen, paleizen en parlementsgebouwen bewust gebouwd op leylijnen"David stelt dat de grote steden en parlementsgebouwen in Groot-Brittannië door vrijmetselaars op denkbeeldige rechthoekige driehoeken zijn gebouwd. Het Schotse parlementsgebouw is precies tussen twee vulkanische plugs geplaatst, evenals het parlement in Cardiff en Londen, aldus de auteur.

Deze kennis werd vervolgens meegenomen naar de VS en toegepast bij de bouw van het Witte Huis en het Capitool, legde Cowan uit. “Schotland heeft ongeveer 15 vulkanische plugs en de energieën die ze uitzenden worden al vele eeuwen gebruikt door geheime genootschappen.”

“Er loopt een leyijn door de belangrijkste straten van Edinburgh die drie vulkanische plugs met elkaar verbindt,” zei David. “Het gaat om de belangrijkste lijn van het land. Je vindt er negen grote banken en vele andere belangrijke instituties.”

“De centrale straat wordt in het oosten afgesloten door St. Andrew Square, waarvan de paden het alziend oog van de oude Egyptenaren vormen,” ging hij verder. “Een standbeeld van Lord Dundas, de eerste gouverneur van de Royal Bank of Scotland, verbindt de lijnen van vijf vulkanische plugs met elkaar.”

Door deze ‘verborgen kennis’ te verspreiden hoopt David dat wetenschappers, archeologen en geologen onderzoek gaan doen naar leylijnen.

Het boek ‘Ley Lines of the UK and USA’ is hier te krijgen.

Meer informatie: ley-man.co.uk

[Daily Record]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • nookie69 schreef:

  Ok, leuk allemaal, maar nu wil ik eerst een kaart zien van de leylines, voor ik een oordeel kan geven… Wil wel eens feiten en onderbouwingen zien, en geen veronderstellingen en verwijzingen naar een boek…

  12 likes
  • Candor schreef:

   Hallo nookie 69.

   Alles is energie en je hebt bepaalde meridianen ofwel energie banen die ook in je lichaam lopen , deze worden dmv accupunctuur gebruikt .
   Het is als het ware een ader waar energie doorstroomt en de indianen noemde het spirit lines .

   Take the native Indians of the United States; they used to call ley lines spirit lines and their Shaman’s used to use the electro-magnetic energy in these lines to help them contact the spirits.

   Dus het is een plaats waar iets gebouwd is waar de energie hoger is waar je je goed voelt want we zijn bio energetische wezens die op electrciteit werken , dus zijn we er gevoelig voor .

   Je voelt je beter als de energie goed is ofwel waar de frequentie hoger is .

   Als je ze wilt zien op google staan genoeg afbeeldingen .

   6 likes
   • Faith schreef:

    In je eigen lichaam schijnt ook een soort opgerolde leylijn te liggen, kundalini genaamd. Die kun je langzaam en geleidelijk ontwaken, je lichaam moet er wel goed voor worden afgesteld want te snel door bv. yoga kan de dood veroorzaken.
    Het gaat vooral over genieten van elke meditatie en elk creatief werk.

    2 likes
  • frans schreef:

   Wakker worden aan het feit doordat er zoveel aan de hand is op grond van kwaadwilligheid, en ondermijning van het menselijke doet pijn, nu ga ze maar niet afmaken, Pietje, want dan speel je in de kaart.

   1 likes
 • frans schreef:

  Nederland heeft een uitstekende en de best ontwikkelde leylijnkaart ter wereld!!

  De meeste kerken zijn gebouwd op punten waar leylijnen bij elkaar komen en knooppunten vormen.
  Ook de aardechacra’s zijn goed op de kaart gezet.
  Alle obelisken in Rome staan op zulke krachtplekken en bevatten een zeer negatieve energie
  die door negatieve mensen daar opzettelijk is ingebracht om de positieve energie van de leylijnen te blokkeeren.
  Door meditaties in het afgelopen jaar, gericht op deze obelisken in Rome is de negatieve energie afgenomen!! hoera! En gaan de leylijnen weer hun positieve energie uitzenden die over heel Europa gaan en zo het netwerk voor positieve energie weer gezond is.
  Het hangt allemaal sterk samen met de overheersing en gigantische macht van Rome die nu tanende is. En dat is maar goed ook.

  17 likes
  • blotepotepeter schreef:

   Nou volgens mij gaat dat zo: er komt een dag dat de aarde een milde (of ernstige) kanteling ondergaat, waardoor die leylijnen anders komen te liggen en al die bouwwerken plotseling van het grid AF zijn.
   Door Satanisten zijn die bouwsels daar doelbewust op gezet. Dat is nu juist een belangrijk onderdeel van de Matrix. De positieve krachten van de Aarde worden hierdoor benut voor de doelen van de heersende elite. Ik lees weleens die blaadjes van Jehova’s getuigen en daarin staat te lezen dat God op een dag zal besluiten de wereldregeringen te verwijderen, waarna hij zijn koninkrijk op aarde zal vestigen.
   Het zou weleens kunnen dat dat een andere uitleg is van dezelfde gebeurtenis. God vestigt een nieuwe grid, waardoor de heersende klasse ineens alle macht kwijt raakt.

   2 likes
 • pietje schreef:

  Weg met die rotzooi als ze het niet willen delen met jan kan met de pet ! De wereld is van ons allemaal [email protected] wij het volk hebben recht op alles ! Net als de rest ! Ik bven zoooooooo boos de wereld is alleen maar voor de elite ……..nou ja ik maak ze liever af !!!~! Stem a.u.b. volgend jaar op een goede partij niet vvd en pvda maar een betere ! Jullie keus !!! Ik weet het wel !!! Ik weet dat ik stem op een partij die goed is voor ons land ! PVV of SP 1 van die twee !

  2 likes
  • henk schreef:

   Hypocriet. Wel zeiken op de elite maar toch op de pvv stemmen.. die zeggen dat die arme sloebers van andere landen geen hulp van ons moeten krijgen. Ten opzichte van hen zijn wij de elite. Het ego staat je in de weg.

   7 likes
  • Padja schreef:

   Joehoe Pietje….
   “IN HET VERLEDEN….waren lelylijnen alleen bekend aan een kleine groep.” Staat er.
   Die kennis is allang in brede kring bekend!
   Het is gedeeld met jan met de pet.
   Wil je meer weten hoef je alleen maar ff te googelen.
   Dankzij onze politici of ondanks…is in NL juist veel bekend daarover.

   Ps. PVV stemmen is niet echt mijn ding brrrrrrrrrrrrr

   4 likes
  • Deb schreef:

   Helemaal niet stemmen is nog het beste!het is allemaal voorbestemd.stemmen is voor makke schapen

   1 likes
 • Chantal-51 schreef:

  Wat ik nou niet terug kan vinden in het artikel is waarom ze deze gebouwen op leylijnen plaatsen.
  Ik neem aan dat ze er beter op worden maar in wat voor zin? Krijgen ze er meer energie van of worden er stiekem rituele offers gehouden ofzo? Wat voor belang halen ze eruit om die gebouwen op leylijnen te plaatsen?

  5 likes
  • frans schreef:

   Chantal.
   Wat bekend is in de boeken is, dat tijdens de kerstening van Europa, de lokale bevolking van toen niet de kerken binnen gingen.
   zij hadden hun eigen Heiligdommen, vaak offeraltaren vrjj in de buitenruimte. Aan rivieren en randen van bossen.
   Rome heeft toen gedacht en gedaan door de kerken op deze chacra’s te bouwen. Je vind de aardechacra’s dan; of waar de toren staat, of in een evt. crypte, of onder het hoofdaltaar.
   Maar ook gewon op een plek vrij in de kerk. Vroeger hadden kerken geen banken , het was een open ruimte waar je vrij kon rondlopen.
   en dan ten kwade bedoeld; Er staan opzettelijk veel grote, vaak industriele of regeringsgebouwen, om deze energiepunten te blokkeren en t maskeren, omdat de aardechacra’s en leylijnen energiebanan vormen over de hele planeet. op hun beurt staat de aardechcra’s weer in verbinding met de kosmos.
   Ze zijn bedoeld om hogere energieen te geleiden rond de hele globe, Wij als burgers ie vrij willen worden kunne door meditatie , in gedaschten lich sturen aar de knooppunten. Bv Glastonbury, de toren aldaar, maar ook gewoon in Nederland. Er is vorigjaar een meditatieactie begonnen de obelisken die opsnijpunten staan wit licht toe te zenden. nu blijkt dit al een groot effect te hebben, omdat het negatieve daar verdwijnt endemensen die er bij betrokken waren. sinds Paus FRanciscus daar is komt er meer en meer licht te schijnen op het wrede verleden dat door rome veroorzaakt is op de hele aade.
   Er loopt een krachtige leylijn van glastonbury , (engeland) via de Zee naar noordfrankrijk dan naar chatre,net onder parijs en dan helmaal door tot in Jeruzalem. zo kun je de logica volgen van de tochtvan het cristendom via Ierland naar Europa. Er is veel over te vinden.

   2 likes
 • pietje schreef:

  Padja stem maar lekker PVDA of VVD (voor de rijken) Dan zul je zien waar ons land terecht gaat komen ( in de greppel met al al buitenlanders ) Onze ouderen moeten stelen in de supermarken omdat ze niet genoeg geld hebben maar al die buitenlanders hebben dat probleem niet ! Als oudere nederlander heb je een probleem : wasmachine kapot,ijskast of droger als buitenlanders krijg je alles nieuw als nederlander krijg je niets !!! denk eens na !!!! Denk echt eens na want je bent een buitenstaander je snapt het niet ! Denk aan je medemens hier in ons land !!! dit is HOLLAND voor de Hollanders ! Weg met dat tuig dat ons oplicht en bedriegt !

  2 likes
  • Petra schreef:

   Ach Pietje,
   “Denk aan je medemens” zeg je
   Voor de één ben je pas medemens als je directe familie bent. Of bij dezelfde groep of clan of geloof of land hoort.
   Ik zie een medemens in de breedste zin des woords.
   Medelanders, Nederlanders, buitenlanders…zijn allemaal mensen. En dus medemensen!
   Knuf

   1 likes
   • Petra schreef:

    Arm of rijk is een relatief begrip.
    NL behoort tot de rijkste landen der wereld.
    Wonderbaarlijk.
    Als we het over medemens hebben.
    In het ene werelddeel gaan mensen kapot aan de diabetes en obesitas, in het andere van de geeuwhonger.

    Diegenen die huis en haard verlaten om ook een stukje van de welvaart te kunnen proeven noemen we tuig?
    Huis en haard en familie en cultuur achterlaten vereist moed, opoffering en doorzettingsvermogen.
    Dat NL populair is als veilige haven; plek met kansen op een beter leven, zegt mij eigenlijk al genoeg!

    Heel eerlijk gezegd; als ik niet in staat ben om mijn kroost te voeden of kans op een redelijk bestaan te geven….ben ik tot alles in staat!
    Ik pak mijn biezen en zoek naar een beter bestaan. Ik zal stelen om te voeden. Ik zal liegen om binnen te mogen komen in het paradijs!
    Ik zal ons een weg naar binnen knokken en niet meer vertrekken.

    Ik zal er alles aan doen om mijn kinderen die kansen te geven die in NL ALS NORMAAL GEBOORTERECHT worden gezien.

    Dus bij deze; diepe buiging. Voor al die medelanders die in dit schuitje zitten.
    Knuf

    4 likes
 • Witte Pij schreef:

  De schrijver Cowan stelt in zijn boek dat de mens de Leylines heeft gecreëerd, dit is mijn inziens onjuist. In het verleden maakten de Mens handig gebruik van natuur kennis. De Os heeft toen een belangrijke rol gespeeld waar men ging bouwen. Daar waar de Os zich te rusten legden, daar kon men met een gerust hart bouwen. Heden ten dagen denkt de mens het beter te weten en bouwt men met een gerust hart op bijvoorbeeld een oude drooggevallen zeetong. Niet handig. Deze kennis van Leylines was in het verleden algemeen bekent en dat de grote bouwers daar handig gebruik van maakte lijkt mij logisch. Doch men creëerde toen niet de Leylines, deze waren er al. Mocht je zelf eens willen ervaren hoe het is om bij een leyline kruispunt te zijn, dan raad ik je de Keins nabij Schagen aan. De Keins is een klein gehucht aan de West-Friese dijk.

  2 likes
  • Jan schreef:

   In Ter Aar staat een kerk, deze kerk is gebouwd op de plaats nadat de bevolking maar niet tot overeenstemming kon komen waar de kerk gebouwd moet worden. Men besloot in de avond een Stier los te laten en daar de kerk te bouwen waar de stier s’morgens rusten gevonden zou worden. Dit was op een weg, in de volksmond heet deze kerk dan ook”het suikerpotje” een suikerpot staat ook altijd midden op tafel.
   Zou de Stier ook een prettige plaats opgezocht hebben net zoals een kat ook altijd zijn stekje vind?

   2 likes
 • workshop schreef:

  Normaal moet ik niks hebben van zweefverhalen over onzichtbare geheimen dingen maar deze lijnen bestaan echt. Met een wichelroede kun je heel gemakkelijk water aders opsporen die in tegenstelling tot de leylijnen een negatief effect hebben. Mensen die boven een water ader slapen hebben daar veel last van zonder dat ze weten waarom.

  3 likes
 • Pascal schreef:

  Grappig toch dat Nederland voor de helft onder water stond en dat alles droog gemaakt is en dat de DAM in Amsterdam een middelpunt is van alle grachten. Is Amsterdam zo een belangrijke stad zodat half Nederland is drooggelegd. Of zijn alle DAM bla bla energie punten?

  Interessante materie!

  2 likes
 • frans schreef:

  op internet vind je veel over de leylijnen in Nederland!
  OP de aardechacra’s wat ook snijlijnen van leylijnen kunnen zijn, kun je de energie voelen door er gewoon naar toe te gaan te gaan zitten voelen.

  2 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  kasteel

  Mysterieuze grotten en tunnels ontdekt onder kasteel in Polen

  Archeologen hebben onder het kasteel in Olsztyn ...

  >