Homepagina » Gezondheid » Glutenbrein: graan snijdt bloedtoevoer naar belangrijk hersengebied af. Dit kan er vervolgens gebeuren
Glutenbrein: graan snijdt bloedtoevoer naar belangrijk hersengebied af. Dit kan er vervolgens gebeuren

Glutenbrein: graan snijdt bloedtoevoer naar belangrijk hersengebied af. Dit kan er vervolgens gebeuren

De consumptie van graan wordt al ruim 60 jaar gelinkt aan psychische aandoeningen zoals schizofrenie. Uit recent onderzoek blijkt dat dit populaire voedselproduct de bloedtoevoer naar de frontale cortex afsnijdt, waardoor iemands geestestoestand kan worden beïnvloed.

In 1954 verschenen in de medische literatuur de eerste berichten dat een glutenvrij dieet kan helpen tegen schizofrenie.

Recentelijk is ontdekt dat graanconsumptie de bloedtoevoer naar het brein afsnijdt.

Herstelde

In 1997 werd een studie gepubliceerd in het Journal of Internal Medicine over een 33-jarige patiënt die was gediagnosticeerd met schizofrenie.

Een hersenscan wees op een cerebrale doorbloedingsstoornis, met als gevolg dat er minder bloed naar de frontale cortex van de patiënt stroomde.

Een glutenvrij dieet herstelde de bloedtoevoer en hielp tegen de symptomen van schizofrenie.

Voorzorg

In 2004 werd een vervolgstudie uitgevoerd. Italiaanse onderzoekers vergeleken 15 coeliakiepatiënten, mensen met glutenintolerantie, die geen behandeling kregen met 15 coeliakiepatiënten die bijna een jaar een glutenvrij dieet kregen.

De wetenschappers concludeerden dat bij de mensen die geen behandeling kregen, minder bloed naar de frontale cortex stroomde.

Als de consumptie van graan de bloedtoevoer naar het brein bij sommige mensen negatief beïnvloedt en de hersenen op die manier kan beschadigen, moeten we overwegen dit voedselproduct uit voorzorg te vermijden, schrijft Sayer Ji, oprichter van gezondheidssite GreenMedInfo.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[GreenMedInfo]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
only you
only you
2 jaren geleden

Gezondheidsnieuws gaf ook al aan dat tarwe gluten puur vergif Zijn?

onbekend
onbekend
2 jaren geleden

Ik kies voor alle veiligheid toch voor enkele sneetjes volkoren biobrood.
Enkel eten wat de varkens van de bioboerderij en de dolfijnen in de zee eten, dus o.a. vette vissoorten, vind ik riskant.
Iedereen weet dat als je blauw en geel met elkaar gaat mengen, dat je dan groen krijgt. Maar geldt dan ook: varken + dolfijn = intelligente mens?

salvar
salvar
2 jaren geleden

nu wordt spelt en gerst krankzinnig duur.
geen vlees maar vis en hoe duur wordt de vis verkocht.
geen wijn meer en geen bier hoe duur wordt het water zo meteen?

volgens mij kan je beter nu beginnen met afsterven dan het je dat gezeik gehad en doe je dit niet dan krijg je straks een vaccinatie want, de ec id het niet eens dat de mensen weerzin hebben aan de spuit.

lang leven de lol maar welke zo meteen nog?
ik klink misschien triest maar zeg eens eerlijk wat is er zo meteen nog wanneer alles kapot wordt gemaakt door de elite.

Richard
Richard
2 jaren geleden

Oh! Daarom voel ik mij altijd moe na het eten van brood. Het geeft maar heel langzaam energie, maar eerst onttrekt het energie.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Rustig aan hoor, gluten zitten bijna overal in, ook spelt en Rogge……..Er zijn hele generatie’s opgegroeid met een witte boterham , roomboter en kaas… Het grote probleem is dat het nu in bijna alle voedingsmiddelen zit, van chips tot soep, koekjes gebak, noem maar op……. En dat aten we niet vroeger, niet zoveel tenminste , je zou kunnen stellen dat we zelf ons voedings patroon hebben veranderd ………vroeger hoorde je nauwelijks iets van al die intolerantie’s en allergieën …. persoonlijk denk ik dat het een aantal zaken bij elkaar zijn…….De fabrieks voedings keten, vaccinaties, fijnstof ,en andere luchtverontreiniging …….Inmiddels is bekend dat veel voedingsmiddelen vol met micro deeltjes plastic zitten, lekker voor de vis en voor ons, en dan heb ik het nog niet over al de pesticide, bv aardbeien uit Spanje , lekker ja vast wel, maar 21% in de aardbei, en die kan er niet afgewassen worden, zit er in………we zijn dus goed bezig geweest om onszelf ziek te maken, nou ken ik aardig wat mensen met met darm problemen , maar niemand is daar schizofreen van geworden ………..Gelukkig komt langzaam het inzicht dat er wat verandert moet worden, maar langzaam, alhoewel er veel mis is met onze voedselketen , denk ik niet dat de overheid gaat testen op luchtverontreiniging , …………..

Richard
Richard
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Mensen eten van oudsher toch al grassen?

Patricia Müller
Patricia Müller
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Het toverwoord is MONSANTO. Hier bij ons sproeien boeren in reuze kwantiteiten Glyphosat op de velden. En dat heeft een duidelijke en desastreuze effect op de spijsvertering. Van MonSATANo staat niks anders te verwachten. Het is niet coeliakie, het is het vergif Glyphosat.

ster
ster
2 jaren geleden

Minder brood is ook goed voor mensen die aan hun suiker hebben.

Patricia Müller
Patricia Müller
2 jaren geleden

Ik denk vandaag zijn de meeste “coeliakie”-patiënten geen coeliakie slachtoffers, maar simpelweg vergift met tarwemeel producten, die van op conventionele manier werkende non-Bio-boeren met Monsanto Glyphosat grond geproduceerd worden is.

Filmpje? Zien jullie hier: Glyphosat unter Verdacht bij NDR.de

Louise
Louise
2 jaren geleden

Ik denk dat je voor een groot deel gelijk hebt,,Patricia Müller ,, er wordt waarschijnlijk veel meer gif gebruikt dan wij weten, en het zit in veel meer voedingsmiddelen dan brood producten alleen,,Ook las ik vorige week dat onderzoek med universiteit Maastricht of Nijmegen , zij hadden onderzoek gedaan naar schadelijke stoffen in het bloed, ,uitlaatgassen van auto’s, nou die zitten in je bloed al na twee uur in ademen ……. Tja al die uitlaat gassen ademen we ook allemaal in…… Maar ik heb niet de illusie dat iemand zn auto laat staan, zo draaien we in een kringetje rond met de vraag , wie is de schuldige……… We zijn het zelf……Onze levens stijl.

Patricia Müller
Patricia Müller
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Louise, de fijnstoof hysterie wordt gebruikt als mom voor de digitale verpesting – om daarvan af te leiden. De uitlaatgassen van auto’s worden dramatiek uitgeschilderd, de uitlaatgassen van de grote schepen – miljoen maal sterker – totaal geïgnoreerd. Kijk naar de gevaarlijke fijnstoof! Wees bang!

En ja, het ergste vergif van allen is het bang zijn. Die Angst. Ze berooft ons van alle energie. Door haar voelen wij ons als slachtoffer. En machteloos.

Richard
Richard
Reactie op  Patricia Müller
2 jaren geleden

Angst is de grootse ziekmaker. Daarom worden wij ook op allerlei manieren constant in die psychose gehouden.

Pjoter
Pjoter
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

@ Louise,

Wat consumeert u nog zonder risico?
Kunt u daarin adviseren / verwijzen, A.U.B ?
Ik wil nog een paar jaar mee, maar heb wel degelijk last van o.a. chemtrail-longen.

mvg, Pjoter

Gejeje
Gejeje
2 jaren geleden

Wie maakt ons voedsel, wie maakt de dienst uit hoe zaken geregeld worden, wij zelf?
Als we dat zelf zouden kunnen bepalen is er geen gluten geen e nummers,GMO ,aspartaam en ander gif in ons voedsel.
Lijken wel trollen, wat een reacties pfff

Pjoter
Pjoter
2 jaren geleden

Gejeje,

Als u géén “trol” is geef dan ff een oplossing!
Pfff

x

Check Also

mondkapjes

Neuroloog waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Brein raakt blijvend beschadigd’

De Duitse neuroloog Margareta Griesz-Brisson waarschuwt voor ...

geheugen

Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x