Gezondheid

Glutenbrein: graan snijdt bloedtoevoer naar belangrijk hersengebied af. Dit kan er vervolgens gebeuren

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De consumptie van graan wordt al ruim 60 jaar gelinkt aan psychische aandoeningen zoals schizofrenie. Uit recent onderzoek blijkt dat dit populaire voedselproduct de bloedtoevoer naar de frontale cortex afsnijdt, waardoor iemands geestestoestand kan worden beïnvloed.

In 1954 verschenen in de medische literatuur de eerste berichten dat een glutenvrij dieet kan helpen tegen schizofrenie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Recentelijk is ontdekt dat graanconsumptie de bloedtoevoer naar het brein afsnijdt.

Herstelde

In 1997 werd een studie gepubliceerd in het Journal of Internal Medicine over een 33-jarige patiënt die was gediagnosticeerd met schizofrenie.

Een hersenscan wees op een cerebrale doorbloedingsstoornis, met als gevolg dat er minder bloed naar de frontale cortex van de patiënt stroomde.

Een glutenvrij dieet herstelde de bloedtoevoer en hielp tegen de symptomen van schizofrenie.

Voorzorg

In 2004 werd een vervolgstudie uitgevoerd. Italiaanse onderzoekers vergeleken 15 coeliakiepatiënten, mensen met glutenintolerantie, die geen behandeling kregen met 15 coeliakiepatiënten die bijna een jaar een glutenvrij dieet kregen.

De wetenschappers concludeerden dat bij de mensen die geen behandeling kregen, minder bloed naar de frontale cortex stroomde.

Als de consumptie van graan de bloedtoevoer naar het brein bij sommige mensen negatief beïnvloedt en de hersenen op die manier kan beschadigen, moeten we overwegen dit voedselproduct uit voorzorg te vermijden, schrijft Sayer Ji, oprichter van gezondheidssite GreenMedInfo.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Artikel waardering

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
only you
only you
7 jaren geleden

Gezondheidsnieuws gaf ook al aan dat tarwe gluten puur vergif Zijn?

onbekend
onbekend
7 jaren geleden

Ik kies voor alle veiligheid toch voor enkele sneetjes volkoren biobrood.
Enkel eten wat de varkens van de bioboerderij en de dolfijnen in de zee eten, dus o.a. vette vissoorten, vind ik riskant.
Iedereen weet dat als je blauw en geel met elkaar gaat mengen, dat je dan groen krijgt. Maar geldt dan ook: varken + dolfijn = intelligente mens?

salvar
salvar
7 jaren geleden

nu wordt spelt en gerst krankzinnig duur.
geen vlees maar vis en hoe duur wordt de vis verkocht.
geen wijn meer en geen bier hoe duur wordt het water zo meteen?

volgens mij kan je beter nu beginnen met afsterven dan het je dat gezeik gehad en doe je dit niet dan krijg je straks een vaccinatie want, de ec id het niet eens dat de mensen weerzin hebben aan de spuit.

lang leven de lol maar welke zo meteen nog?
ik klink misschien triest maar zeg eens eerlijk wat is er zo meteen nog wanneer alles kapot wordt gemaakt door de elite.

Richard
Richard
7 jaren geleden

Oh! Daarom voel ik mij altijd moe na het eten van brood. Het geeft maar heel langzaam energie, maar eerst onttrekt het energie.

Louise
Louise
7 jaren geleden

Rustig aan hoor, gluten zitten bijna overal in, ook spelt en Rogge……..Er zijn hele generatie’s opgegroeid met een witte boterham , roomboter en kaas… Het grote probleem is dat het nu in bijna alle voedingsmiddelen zit, van chips tot soep, koekjes gebak, noem maar op……. En dat aten we niet vroeger, niet zoveel tenminste , je zou kunnen stellen dat we zelf ons voedings patroon hebben veranderd ………vroeger hoorde je nauwelijks iets van al die intolerantie’s en allergieën …. persoonlijk denk ik dat het een aantal zaken bij elkaar zijn…….De fabrieks voedings keten, vaccinaties, fijnstof ,en andere luchtverontreiniging …….Inmiddels is bekend dat veel voedingsmiddelen vol met micro deeltjes plastic zitten, lekker voor de vis en voor ons, en dan heb ik het nog niet over al de pesticide, bv aardbeien uit Spanje , lekker ja vast wel, maar 21% in de aardbei, en die kan er niet afgewassen worden, zit er in………we zijn dus goed bezig geweest om onszelf ziek te maken, nou ken ik aardig wat mensen met met darm problemen , maar niemand is daar schizofreen van geworden ………..Gelukkig komt langzaam het inzicht dat er wat verandert moet worden, maar langzaam, alhoewel er veel mis is met onze voedselketen , denk ik niet dat de overheid gaat testen op luchtverontreiniging , …………..

ster
ster
7 jaren geleden

Minder brood is ook goed voor mensen die aan hun suiker hebben.

Patricia Müller
Patricia Müller
7 jaren geleden

Ik denk vandaag zijn de meeste “coeliakie”-patiënten geen coeliakie slachtoffers, maar simpelweg vergift met tarwemeel producten, die van op conventionele manier werkende non-Bio-boeren met Monsanto Glyphosat grond geproduceerd worden is.

Filmpje? Zien jullie hier: Glyphosat unter Verdacht bij NDR.de

Louise
Louise
7 jaren geleden

Ik denk dat je voor een groot deel gelijk hebt,,Patricia Müller ,, er wordt waarschijnlijk veel meer gif gebruikt dan wij weten, en het zit in veel meer voedingsmiddelen dan brood producten alleen,,Ook las ik vorige week dat onderzoek med universiteit Maastricht of Nijmegen , zij hadden onderzoek gedaan naar schadelijke stoffen in het bloed, ,uitlaatgassen van auto’s, nou die zitten in je bloed al na twee uur in ademen ……. Tja al die uitlaat gassen ademen we ook allemaal in…… Maar ik heb niet de illusie dat iemand zn auto laat staan, zo draaien we in een kringetje rond met de vraag , wie is de schuldige……… We zijn het zelf……Onze levens stijl.

Gejeje
Gejeje
7 jaren geleden

Wie maakt ons voedsel, wie maakt de dienst uit hoe zaken geregeld worden, wij zelf?
Als we dat zelf zouden kunnen bepalen is er geen gluten geen e nummers,GMO ,aspartaam en ander gif in ons voedsel.
Lijken wel trollen, wat een reacties pfff

Pjoter
Pjoter
6 jaren geleden

Gejeje,

Als u géén “trol” is geef dan ff een oplossing!
Pfff

Louise
Louise
6 jaren geleden

Patricia Müller , ik zou me maar eens in gaan lezen over fijnstof en de gevolgen voor o a longziekten en luchtwegen problemen……. angst wordt dagelijks gecreëerd, over alles , en ja schepen en vliegtuigen zijn ook boosdoeners, maar we maken er net als auto’s gebruik van…….verantwoording ligt altijd bij de mens zelf in grote mate……

Louise
Louise
6 jaren geleden

Pjoter, wat zijn chemtrail longen?? En over consumeren , alles met mate eten, er is altijd een risico….. kennelijk zijn jouw longen het zwakke punt als ik het goed begrijp……….

Louise
Louise
6 jaren geleden

Pjoter, problemen met longen is ook een goede ademhaling , basis voor goede longfunctie….je kunt je lichaam ontgiften met bv chorella of koriander ….. maar ook een beetje cayennepeper in de thee zorgt voor verlichting . , stomen met pepermunt of eucalyptus , geeft meer ruimte , en heb je er al eens aan gedacht om met acupunctuur je longmeridiaan te versterken…… Ik woon zelf aan de rand van een grote stad, lucht vervuiling. code oranje…… ik heb onlangs longfoto’s laten maken, wel schone longen….. Maar Nederland heeft behoorlijke luchtverontreiniging tot aan de Noorderlijke provincie ‘s………..alles in kaart gebracht…… ieder mens heeft zn eigen lichamelijk zwakke punten, succes kijk of je er iets aan hebt……..

fiona
fiona
6 jaren geleden

Lekker… bruinbrood…. vind mijn “zus” ook… hai zus. 😉

Peter
Peter
6 jaren geleden

Zulke kleine onderzoekjes zeggen helemaal niets. Daarvoor moet je het echt veel groter aanpakken. Het meest gezonde dieet is nog altijd aantoonbaar het Mediterrane dieet. Dat bevat gewoon granen, alcohol etc.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Pjoter, goed hoor een mondkapje dan voel je je ademhaling ook beter, het zijn allemaal hulpmiddelen , wel gewoon je medicijnen nemen……. Copd is heel vermoeiend dus een goede multivitamine , zeker vit d3 ……… Mocht je problemen hebben met slijm, dan is Droseradruppels een aanrader , dat lost het slijm op, nou succes,, rustig aan doen,hartelijke groet Louise

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x