Gezondheid

Glutenbrein: graan snijdt bloedtoevoer naar belangrijk hersengebied af. Dit kan er vervolgens gebeuren

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De consumptie van graan wordt al ruim 60 jaar gelinkt aan psychische aandoeningen zoals schizofrenie. Uit recent onderzoek blijkt dat dit populaire voedselproduct de bloedtoevoer naar de frontale cortex afsnijdt, waardoor iemands geestestoestand kan worden beïnvloed.

In 1954 verschenen in de medische literatuur de eerste berichten dat een glutenvrij dieet kan helpen tegen schizofrenie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Recentelijk is ontdekt dat graanconsumptie de bloedtoevoer naar het brein afsnijdt.

Herstelde

In 1997 werd een studie gepubliceerd in het Journal of Internal Medicine over een 33-jarige patiënt die was gediagnosticeerd met schizofrenie.

Een hersenscan wees op een cerebrale doorbloedingsstoornis, met als gevolg dat er minder bloed naar de frontale cortex van de patiënt stroomde.

Een glutenvrij dieet herstelde de bloedtoevoer en hielp tegen de symptomen van schizofrenie.

Voorzorg

In 2004 werd een vervolgstudie uitgevoerd. Italiaanse onderzoekers vergeleken 15 coeliakiepatiënten, mensen met glutenintolerantie, die geen behandeling kregen met 15 coeliakiepatiënten die bijna een jaar een glutenvrij dieet kregen.

De wetenschappers concludeerden dat bij de mensen die geen behandeling kregen, minder bloed naar de frontale cortex stroomde.

Als de consumptie van graan de bloedtoevoer naar het brein bij sommige mensen negatief beïnvloedt en de hersenen op die manier kan beschadigen, moeten we overwegen dit voedselproduct uit voorzorg te vermijden, schrijft Sayer Ji, oprichter van gezondheidssite GreenMedInfo.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
only you
only you
5 jaren geleden

Gezondheidsnieuws gaf ook al aan dat tarwe gluten puur vergif Zijn?

onbekend
onbekend
5 jaren geleden

Ik kies voor alle veiligheid toch voor enkele sneetjes volkoren biobrood.
Enkel eten wat de varkens van de bioboerderij en de dolfijnen in de zee eten, dus o.a. vette vissoorten, vind ik riskant.
Iedereen weet dat als je blauw en geel met elkaar gaat mengen, dat je dan groen krijgt. Maar geldt dan ook: varken + dolfijn = intelligente mens?

salvar
salvar
5 jaren geleden

nu wordt spelt en gerst krankzinnig duur.
geen vlees maar vis en hoe duur wordt de vis verkocht.
geen wijn meer en geen bier hoe duur wordt het water zo meteen?

volgens mij kan je beter nu beginnen met afsterven dan het je dat gezeik gehad en doe je dit niet dan krijg je straks een vaccinatie want, de ec id het niet eens dat de mensen weerzin hebben aan de spuit.

lang leven de lol maar welke zo meteen nog?
ik klink misschien triest maar zeg eens eerlijk wat is er zo meteen nog wanneer alles kapot wordt gemaakt door de elite.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Oh! Daarom voel ik mij altijd moe na het eten van brood. Het geeft maar heel langzaam energie, maar eerst onttrekt het energie.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x